• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Mit szívnak?

Mit szívnak?

Álláspont. Egyelőre itt van nekünk ez a szerencsétlen banda, amely most ünnepel, mondván, „kipenderítették” Orbánt – miközben napnál is világosabb, hogy nem ez történt

Március 25-én indul a zöldhulladék elszállítása

Március 25-én indul a zöldhulladék elszállítása

Az ÉTH tájékoztatása szerint a lomtalanítások április 6-tól indulnak (előzetes kérés alapján), a zöldhulladékot pedig a március 25-i héten kezdik összeszedni a városban. Az ÉTH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati feladatait továbbra is (előreláthatóan 2019. március 31-ig) a BTG Nonprofit Kft. központi irodája látja el.Olcsóbban utazhat az uniós nyugdíjas

Olcsóbban utazhat az uniós nyugdíjas

A hazai 65 év felettiek számára belföldön ingyenes a tömegközlekedés. Ám más uniós országokban is vannak utazási kedvezmények, amik a magyar időseknek ugyanúgy járnak.

Felállítják a Szőlős Madonna képoszlopot

Felállítják a Szőlős Madonna képoszlopot

A képoszlop fülkéjében Mária és Jézus alakja látható, amint a Szűzanya szőlőfürtöt nyújt Fiának (Petrás Mária alkotása). Az ünnepélyes avatásra és megáldásra Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján, 2019. március 25-én 17.00 órakor kerül sor az Alma u. 4. előtt. Ezt követi az ünnepi műsor és fotókiállítás Vadas Csenge képeiből a budaörsi Ifjúsági Klubban 18.30-kor.

A Bibliáról mindenkinek

A Bibliáról mindenkinek

A Bibliáról mindenkinek címmel  egy olyan előadótól  hallhattunk érdekes előadást, akit vonz a Távol kelet, aki számtalan utazása során  szerezte meg  ismeretanyagát és a Városi Könyvtárban  éveken át előadásai során  tájékoztatott  bennünket ismereteiről és élményeiről. Most a Bibliáról a Könyvek könyvéről hallhattunk érdekes előadást.

Ma van a Down-szindróma világnapja

Ma van a Down-szindróma világnapja

. Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik, majd az ART21 nevű svájci betegcsoport átvette a napot. Az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére, és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.

Nem csak orvosoknak: Ortopédiai betegségek és kezelésük

Nem csak orvosoknak: Ortopédiai betegségek és kezelésük

Előadás-sorozatot indít a Budaörsi Egészségügyi Központ 2019. tavaszán az Ifjúsági Klubban. Az első konferencia lakossági fórum is egyben, tehát minden érdeklődőt várnak! Időpont: április 5. péntek 16.30-20.00, helyszín Károly király u. 3.

Latinovits Színház 2019.áprilisi műsora

Latinovits Színház 2019.áprilisi műsora

Új színdarabbal bővül a Latinovits Színház műsora, az Elektrával amelyet Alföldi László rendezett. Továbbra is műsoron van a Sötétség hatalma, a Lilomfi a Legyetek jók, ha tudtok ,  két Lotti,A Négyszögletű Kerek Erdő, a Karnebál vagy a Vénusz.

A víz világnapja 2019

A víz világnapja 2019

A víz világnapja egy évente ismétlődő esemény, melyet 1993 óta minden év március 22-én tartanak meg. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

A Kárpát-medence kerámiaművészete - hézagpótló könyvsorozat

A Kárpát-medence kerámiaművészete - hézagpótló könyvsorozat

Foglalkozunk-e még a szép kerámiákkal? Mennyit tudunk Kárpát-medencénk ősi hagyományokat folytató, de mindig megújuló mesterségéről? Vörösváry Ferenc, a könyvsorozat szerkesztője lesz a vendége a Budaörsi Polgári Kaszinónak március 22-én, pénteken 18.00 órakor az Adler Kávéházban. Szeretettel várják az érdeklődőket!

HAPPY-hét - Vízfogyasztási program fiataloknak

HAPPY-hét - Vízfogyasztási program fiataloknak

Tizedik éve szervezi meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az általános iskolák és óvodák részére a vízivást népszerűsítő HAPPY-hét programját.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS- Az autóra idegen rendszámot felhelyezni bűncselekmény!

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS- Az autóra idegen rendszámot felhelyezni bűncselekmény!

P-rendszámot sem lehet az interneten legálisan vásárolni. A P-rendszámot a külföldről behozott gépkocsikra lehet felhelyezni a magyarországi forgalomba helyezés, műszaki állapotfelmérés idejére és azzal csak az importálást végző cég képviselője közlekedhet. Aki nem alkalmazottja a cégnek, nem vezethet ilyen rendszámú autót!
Kérjük Önöket, hogy a jogszabályban meghatározottakat olvassák át figyelmesen, mert a törvény nem tudás nem mentesít a felelősségre vonása alól.

 

Zászlóvivő voltam

Zászlóvivő voltam

Egyedülálló kezdeményezésen vettek részt több százan március 16-án, volt, aki már második alkalommal. 1848 méter hosszú zászlót vittek Budapesten az Opera és a Hősök tere között az Andrássy úton A magyar zászló és címer napja alkalmából. Az eseménnyel ugyanakkor nemcsak a nemzeti jelképek előtt tisztelegtek, hanem azok előtt is, akik életüket és vérüket adták Magyarországért.

Böjte Csaba: "Józsefi értelemben én is apának érzem magam"

Böjte Csaba: "Józsefi értelemben én is apának érzem magam"

Jelenleg Romániában 57 ezer állami gondozott gyerek van, Magyarországon körülbelül húszezer. Tragikusan nagy számok. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes egy interjúban azt mondta: korábban a gyermekeket mentettük, ma már inkább a családokat kell menteni és egyben tartani. A gyermek- és családvédelem problémái mellett a közelgő csíksomlyói pápalátogatásról is beszélt.

Hello! Csubi vagyok.

Hello! Csubi vagyok.

Hogy micsoda? Azt mondod, hogy láttál már nálam jobb arc kutyát?????
Biztos, hogy tévedsz. El is mondom, hogy miért.

Az idő nem pénz, több annál: ajándék!

Az idő nem pénz, több annál: ajándék!

Schäffer Erzsikét régóta ismerem, dolgoztunk együtt, volt részünk sokféle jóban-rosszban. Valahogy természetesnek tűnt, hogy én vigyem haza őt, amikor véget ért előadása a Budaörsi Művelődési Házban. Késő este volt, a műszakiak  már siettek haza. Beszélgettünk a kocsiban, az idő úgy telt hazáig, hogy nem néztük az órát.

Aludj jól, élj sokáig!

Aludj jól, élj sokáig!

Március 15-én a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség és megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk. Bár még nem nagyon közismert hazánkban ez a világnap, az egészséges életünkhöz nélkülözhetetlen megfelelő alvásra mindig érdemes felhívni a figyelmet!

Nemzeti örökségünk ünnepe

Nemzeti örökségünk ünnepe

Az ókori római naptárakban március 15-e március idusaként szerepelt. A mi naptárunkban ez a Kristófok és a Lujzák névnapja, de egyúttal és legfőképpen piros betűs, közös nemzeti ünnepünk. Az idei március 15-én százhetvenegyedszer emlékezünk hazánk legszeretettebb és legismertebb ünnepnapjára, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetére. Ez a nap a modern, parlamentáris Magyarország születésnapja.

Egy veszélyes zebra

Egy veszélyes zebra

Bizony, még egy gyalogátkelőhely is veszélyes lehet a gyalogosokra nézve, főleg, ha már alig látható. A Budapest felől érkező, a Nefelejcs utcába sokszor nagy sebességgel kanyarodó autósoknak feltétlenül észre kellene venni - még ha félhomály, rossz látási viszonyok is jellemzőek Budaörs közvilágítására.

Nemzetiségi hét a Zippel-Zappel Óvodában

Nemzetiségi hét a Zippel-Zappel Óvodában

A március negyedikével kezdődő héten, aki belépett a német nemzetiségi óvodába, már az előtérben láthatta, hogy valami készül. Régi fényképek, egykori használati tárgyakból rendezett kiállítás fogadta az érkezőket. A gyerekek megálltak és szüleikkel együtt találgatták, hogy melyik használati eszköz vajon mire való volt.

Már 30 éve - A fényes március 15!

Már 30 éve - A fényes március 15!

Az ünnep előtt három héttel, a már Kádár János nélküli MSZMP kezdeményezésére, a minisztertanács munkaszüneti nappá nyilvánította a szerdára eső március 15-ét. A forradalom napja az 1970-es évek óta sok fejtörést okozott a kádári pártvezetésnek, amely évről évre túlbiztosított rendőri készültséggel próbálta átvészelni a minduntalan 1956-ra emlékeztető ünnepet.

Betegre keresték magukat a bankok

Betegre keresték magukat a bankok

Még tovább nőtt tavaly a hitelintézetek nyeresége Magyarországon, írja napi.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai szerint a tárgyévi nettó eredményül 648 milliárd forint lett - melyből 590 milliárd a nagybankoknál landolt -, ez csaknem 10 százalékkal magasabb a 2017-esnél.

Gazdapiknik hagymalevessel

Gazdapiknik hagymalevessel

A Zsámbéki medence és térsége Gazdakör szeretettel várja az érdeklődőket a budaörsi gazdapiacon március 16-án 10.00 órától a lakótelepen. Belekóstolhatunk egy finom tavaszi hagymalevesbe, melynek a receptjét is megkapjuk. Laktóz- és gluténérzékeny vásárlókat is várnak!

A lengyel miniszterelnök is itt lesz március 15-én

A lengyel miniszterelnök is itt lesz március 15-én

Reggel 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonás a Kossuth téren, majd 10.30-kor a Nemzeti Múzeumnál folytatódik a március 15-i ünnepségsorozat, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő köszönti a megemlékezőket Orbán Viktor ünnepi beszéde előtt. Lengyelországból idén is nagy számban érkeznek lengyel barátaink, hogy együtt ünnepeljenek velünk március 15-én.

A Nemzet Zászlója másodszor az Andrássy úton

A Nemzet Zászlója másodszor az Andrássy úton

Március 16-án, a Magyar Zászló és Címer Napján, újra 1848 zászlóvivőt várnak az Operaházhoz 10.30-ra. A menet 12.00-kor indul és az 1848 méteres nemzeti trikolór az  Andrássy úton halad majd végig a Hősök terére. Vigyük együtt a nemzet zászlaját!

Könyvbemutató a Fantazmagória könyvesboltban

Könyvbemutató a Fantazmagória könyvesboltban

Talán nem véletlen hogy éppen március 8-án Nőnapon rendezte meg a Gazdakör támogatásával  Nagyné Németh  Adrien első könyvének bemutatóját.A rendezvénynek Budaörsön a Fantazmagória könyvesbolt  adott helyt.
Belépve az üzletbe virágok vártak bennünket a nőnap tiszteletére.

Új, országos szinten egyedülálló műszaki mentéstechnikai eszközök a budaörsi tűzoltóknál

Új, országos szinten egyedülálló műszaki mentéstechnikai eszközök a budaörsi tűzoltóknál

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület a 2018-as évben befolyt támogatások túlnyomó részét – országosan egyedülálló – műszaki mentő képességek fejlesztésére fordította.

Nemzetközi Nőnap: Na de honnan is ered ez az ünnep?

Nemzetközi Nőnap: Na de honnan is ered ez az ünnep?

Ma már teljesen természetes, hogy a nők szavazni járnak és dolgozhatnak a háztartáson kívül. Természetesen tudjuk, hogy nem volt ez mindig így, de kinek, pontosabban kiknek tartozunk köszönettel, hogy ez így történt?

Lehet-e fiatalon saját vállalkozást indítani?

Lehet-e fiatalon saját vállalkozást indítani?

Milyen nehéz ma elindítani egy vállalkozást? Teljesen lehetetlen óriási tőke nélkül, vagy azért meg lehet oldani? Ezekről a kérdésekről beszélgettem Farkas Gáborral, az Akácfa utcai Traveler’s Bistro egyik alapító tulajdonosával.

Bevándorlásellenes áttörés történt Hollandiában

Bevándorlásellenes áttörés történt Hollandiában

Erőteljes bevándorlásellenes áttörés történt Hollandiában a szerdai tartományi és szenátusi választáson. Egy 2016-ban alapított párt szerezte a legtöbb mandátumot és szavazatot.

Már 30 éve - március második fele

Már 30 éve - március második fele

Mégis folytatódik a visegrád-nagymarosi gátépítés, megalakulnak és átalakulnak a pártok, megszületik egy "kerekasztal"  gondolata, Petőfi sírját elkezdik keresni Szibériában, gyengül a gazdaság, az egyházak is hallatják hangjukat...

Ellenállhatatlanul édes vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

Ellenállhatatlanul édes vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

A tavasz beköszöntét mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nappal ezelőtt világra jöttek a Budakeszi Vadaspark várva-vártvadmalacai.Múlt hétvégén két anyakoca összesen nyolc kismalaccal örvendeztette meg a vadaspark gondozóit és látogatóit. A csíkos kis jószágok egészségesek és életerősek, és már alig várják, hogy a látogatók mielőbb megcsodálják és lencsevégre kapják őket. 

"JÓ TENNI" pályázat

"JÓ TENNI" pályázat

A Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör, illetve a Budaörsi Gazdapiac a Nőgyár projekttel karöltve „Cselekedni kell, és nem beszélni róla” mottójának keretein belül az alábbi pályázati lehetőséget hirdeti meg:

Tényleg tanulható a boldogság?

Tényleg tanulható a boldogság?

A Boldogság Nemzetközi Világnapján (március 20) erről is elgondolkodhat, aki úgy érzi, nem elég boldog. Egyáltalán: ki mikor érzi magát boldognak? Az öröm, megelégedettség egyenlő-e a boldogsággal? Akár mi is besegíthetünk  a magyarországi tudományos felmérésbe: mennyire boldogok a magyarok?

A Heimatmuseum ajánlja

A Heimatmuseum ajánlja

A ránk váró szép tavaszi napokon és nyáron is színes, érdekes programokkal vár minket a budaörsi Bleyer Jakab Heimatmuseum. A hagyományok ápolása, a német nyelv használata, gyakorlása, katolikus hitünk megélése is fontos ezeken az ajánlott eseményeken.

Márciusi "muflon-ifjak"a Budakeszi Vadasparkban

Márciusi "muflon-ifjak"a Budakeszi Vadasparkban

Felsorakoztak a márciusi ifjak a Budakeszi Vadasparkban: a gondozók és a látogatók örömére ugyanis egy egész csapat muflonbárány látott napvilágot tavasz elején. A Budakeszi Vadasparkban már negyven éve tekinthetik meg az érdeklődők hazánk egyetlen vadjuhféléjét, így a bársonyos bundájú bárányok nem csak a legnépszerűbb, de az egyik legrégebben megtekinthető vadasparki állatfajhoz tartoznak.

A visegrádi ház

A visegrádi ház

Görgey Artúr (1818–1916), az 1848/49-es szabadságharc fővezére ebben a házban, a Fő utca 5. sz. alatt élte le teljes visszavonultságban élete utolsó 30 évét. A ház eredetileg testvérének háza volt, aki befogadta a klagenfurti száműzetést követően.

Első Tavaszi Piknik a Gazdapiacon

Első Tavaszi Piknik a Gazdapiacon

Habár a tavasz úgy tűnik még várat magára,  március 16-án a szombati piacnapon megtartotta első tavaszi piknikjét a Gazdapiac. Mint mindig most is sokan érdeklődtek a rendezvény iránt, hiszen a gazdák termékeinek kóstolásán túl tavaszi hagymaleves volt a menü, amiről kiderült hogy finom és nagyon egészséges.

 

Tavaszi Ifjúsági Németi Nemzetiségi Napok

Tavaszi Ifjúsági Németi Nemzetiségi Napok

Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzat Budaörs Város Önkormányzatának anyagi támogatásával idén is megrendezte a majd két évtizedes múlttal büszkélkedő Tavaszi Ifjúsági Németi Nemzetiségi Napok rendezvénysorozatot. A budaörsi óvodákkal és iskolákkal együttműködve 2019-ben több, mint 1200 tanuló ismerkedhetett meg a helyi német nemzetiségi kultúra sokszínűségével.Egy nagyszerű színésznő: Bara Margit

Egy nagyszerű színésznő: Bara Margit

A gyönyörű és méltán tehetséges színésznőre, Bara Margitra emlékeztünk a Zichy kávézóban, akit bálványoztak, szerettek mindazok, akik részesei lehettek életének és sikeres filmjeinek.
A Latinovits színház munkatársa Bognár Éva által vezetett emlékekből táplálkozó szellemidézés meghívott vendégei Karinthy Márton a Karinthy színház igazgatója és Szebényi Ágnes a Színháztörténeti Intézet igazgatója voltak, akik személyes emlékeikkel és archívumokból származó adatokkal segítették a visszaemlékezést élvezetessé tenni az érdeklődő közönség számára.

 

Erdélyi március

Erdélyi március

Egy tizenötös szám. És március:
Az első tavasz-hónap közepe.
Kimondottam így egyszerűn,
Ne féljetek, ne féljen senkise.

Görgey - monodráma a PostART-on

Görgey - monodráma a PostART-on

A neves hazai drámaíró, Kerékgyártó László György fiatalkora óta foglalkozott és foglalkozik Görgey Artúr szabadságharcban betöltött szerepével és hosszú életének további tanulmányozásával.  A 2010-es években háromfelvonásos drámát írt a tábornokról. A színpadon megjeleníti a fiatalkori tábornokot és az idős, klagenfurti száműzetéséből 1867. őszén hazatért egykori parancsnokot, akiknek dialógusára épül fel a darab.

Legyen élmény az iskola!

Legyen élmény az iskola!

Jocó bácsira véletlenül találtam rá a neten. Ő egy fiatal tanár, aki meglovagolta a média erejét és hatását, élt a facebook adta lehetőséggel, és saját tanári tapasztalatából is merítve mindent megír tanároknak, szülőknek, gyerekeknek mindarról, ami az iskola világában megtörténhet. Hisz abban, hogy a megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani - ráadásul eredményesebben.

Ötödször is Budaörsi NŐ

Ötödször is Budaörsi NŐ

Ötödik alkalommal rendezte meg Májer Emese a Budaörsi Nő programot, fotókiállítással egybekötve, a Városházán. Ebben az évben is titok övezte a kiválasztott hölgyek személyét. 8-án aztán minden kiderült a sok meglepetést tartogató estén.

Háztáji kiskertekkel a fajták sokszínűségéért

Háztáji kiskertekkel a fajták sokszínűségéért

Háztáji kertészkedésre buzdít a TÖB, azaz a Teremtésvédők Ökumenikusan Budaörsön csapata. Ehhez kívántak segítséget nyújtani az érdeklődőknek vasárnap délután a Katolikus Iskolában rendezett eseményen. Készültek elvihető és cserélhető tájfajta zöldségmagokkal, a méhek által kedvelt virágok magjaiból készíthető magbombával, az érdeklődőknek tanácsokat adtak a kertészkedéshez is.

BONTSA A VONALAT! Ne váljon a csalók áldozatává!

BONTSA A VONALAT! Ne váljon a csalók áldozatává!

Időskorú hozzátartozóink tőlünk sokszor távol élnek. Jóindulatuk, jóhiszeműségük, segítőkészségük és esetenként életkorukból adódóan egészségi állapotuk miatt kiemeleten veszélyeztettek a különféle jogsértésekkel szemben.

Európa teljes iszlamizációjáról beszélt az új belga imám

Európa teljes iszlamizációjáról beszélt az új belga imám

A Belgiumi Iszlám Kulturális Központ új vezetői szerint „ha Allah is úgy akarja, 50 éven belül egész Európa muszlim lesz”. A szocialista városvezetés és a helyi muszlim kisebbség (de mára már inkább többség) különös paktumot kötött: a muszlimok a szocialistákra szavaznak a helyhatósági és országos választásokon,cserébe a városvezetés eltűri, hogy törvényen kívül, saját szabályaik, a Korán előírásai szerint éljenek.

Húsvét előtti nagytakarítás városunkban

Húsvét előtti nagytakarítás városunkban

Régen a budaörsi asszonyok húsvét előtt tavaszi nagytakarításba kezdtek. Így, a böjt idején nem csak lélekben és testben tisztultak meg, hanem a környezetük is tisztává vált. Nemcsak az otthonuk belső helyiségeit takarították ki alaposan, hanem a ház külső falát is hófehérre meszelték. Sőt az utcát, az árkokat is kitisztították. Húsvétra minden ragyogott!

Soha nem volt az ember ennyire szabad

Soha nem volt az ember ennyire szabad

„Egy amerikai polgár huszonegy éves koráig nem fogyaszthat alkoholt. Tizennyolc éves koráig nem élhet nemi életet, de nyolc éves korában dönthet a nemi identitásáról” - mondja Kassai Lajos, a híres lovasíjász.

A négylábú Mary Poppins

A négylábú Mary Poppins

Dorka kívül-belül különleges hölgy. Személyiségét egy óvó néniből és egy társalkodónőből keverte a sors, és úgy néz ki, mint egy pisze orrú aranysakál-husky keverék.Így élnek ők - Az egészséges és hosszú élet 10 titka

Így élnek ők - Az egészséges és hosszú élet 10 titka

Amióta ember él a Földön, azóta szeretné megtalálni az örök fiatalság forrását. És bár a kutatók még a közelében sem járnak az örök élet titkának, olyan helyeket már jócskán találtak, ahol az emberek sokkal idősebbek a világ átlagánál - mely jelenleg 71 év -, és minden helynek megvan a saját titka.

Hogyan látják a gyerekek?

Hogyan látják a gyerekek?

A római katolikus egyházközség jegyesoktató csoportja által alapított Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezi a SZERELMI7PRÓBA programsorozatot, immár 5. éve. Egyik állomása volt idén a „Boldogan éltek, míg”… című gyermekrajz– és fotókiállítás megnyitója a gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban. Igaz szeretet, szerelem, túl a meséken. Te hogyan látod? – olvashattuk a plakáton.

Nagy vita folyik a CDU-ban arról, lehet-e muszlim Németország kereszténydemokrata kancellárja

Nagy vita folyik a CDU-ban arról, lehet-e muszlim Németország kereszténydemokrata kancellárja

Vita kezdődött a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) arról, hogy lehet-e muszlim vallású CDU-s politikus Németország kancellárja. Több elnökségi tag szerint ezzel a vitával csak elbizonytalanítják a törzsszavazóikat

Hamvazószerdától virágvasárnapig

Hamvazószerdától virágvasárnapig

Hamvazószerda a húsvét vasárnap előtti negyvenedik napot, egyben a nagyböjt kezdetét jelenti. A húsvét a keresztény közösségek egyik legfontosabb mozgó ünnepe, ami annyit jelent, hogy a kezdete és a vége minden évben más napra esik. Időpontja a holdtól függ: húsvét vasárnapja a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni első vasárnap. Ebben az évben március 6-ra esett a hamvazószerda.

Brüsszel a magyar autósokat is megregulázza, nem is akárhogy

Brüsszel a magyar autósokat is megregulázza, nem is akárhogy

A sebességkorlátozást felismerő rendszert párosítanák a tempomattal, és ezzel végleg megszűnne a gyorshajtás a kontinensen. Heteken belül az Európai Parlament elé kerülhet a javaslat, amelynek révén radikálisan csökkenhetne a balesetek száma.

A Székely Szabadság Napja budapesti rendezvénye

A Székely Szabadság Napja budapesti rendezvénye

A Székelyföldért Társaság szeretettel hív mindenkit a budapesti Hősök terén tartandó Székely Szabadság Napjára március 10-én 16.00 órakor.  Közreműködik mások mellett: Csurka László, Varga Miklós és egy rövidített koncertműsorral az Ismerős Arcok zenekar.

Közeledik március 8-a

Közeledik március 8-a

A nemzetközi nőnap tiszteletére Budaörsön is találunk szép, érdekes programokat - elsősorban hölgyeknek, de nem csak nekik!  Szép tavaszi napokat, megbecsülést, sok szeretetet kívánunk és nem csak a hétvégén!

 • curver
 • gazdapiac


Helyi dolgok...

Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön