• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Közélet

Budaörsi hírek, események

Jó, ha tudja, mi történik városában!

Gyászolunk

A napokban kaptuk a szomorú hírt hogy elhunyt Dr. Virág Mária. Emlékét megőrzik mind azok akik ismerték és szerették. 2012-ben Budaörs nagyrabecsülése jeléül, „Budaörs város orvosa” címet adományozta a doktornőnek. Akkor ebből az alkalomból kerestem fel és az alábbi riportot készítettem, amelyet most emlékezés képen közlünk kedves olvasóinkkal.

 
tovább »

Március 25-én indul a zöldhulladék elszállítása

Az ÉTH tájékoztatása szerint a lomtalanítások április 6-tól indulnak (előzetes kérés alapján), a zöldhulladékot pedig a március 25-i héten kezdik összeszedni a városban. Az ÉTH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati feladatait továbbra is (előreláthatóan 2019. március 31-ig) a BTG Nonprofit Kft. központi irodája látja el.
tovább »

Már 30 éve - március második fele

Mégis folytatódik a visegrád-nagymarosi gátépítés, megalakulnak és átalakulnak a pártok, megszületik egy "kerekasztal"  gondolata, Petőfi sírját elkezdik keresni Szibériában, gyengül a gazdaság, az egyházak is hallatják hangjukat...
tovább »

"JÓ TENNI" pályázat

A Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör, illetve a Budaörsi Gazdapiac a Nőgyár projekttel karöltve „Cselekedni kell, és nem beszélni róla” mottójának keretein belül az alábbi pályázati lehetőséget hirdeti meg:


tovább »

Nem csak orvosoknak: Ortopédiai betegségek és kezelésük

Előadás-sorozatot indít a Budaörsi Egészségügyi Központ 2019. tavaszán az Ifjúsági Klubban. Az első konferencia lakossági fórum is egyben, tehát minden érdeklődőt várnak! Időpont: április 5. péntek 16.30-20.00, helyszín Károly király u. 3.


tovább »

Zászlóvivő voltam

Egyedülálló kezdeményezésen vettek részt több százan március 16-án, volt, aki már második alkalommal. 1848 méter hosszú zászlót vittek Budapesten az Opera és a Hősök tere között az Andrássy úton A magyar zászló és címer napja alkalmából. Az eseménnyel ugyanakkor nemcsak a nemzeti jelképek előtt tisztelegtek, hanem azok előtt is, akik életüket és vérüket adták Magyarországért.


tovább »

Első Tavaszi Piknik a Gazdapiacon

Habár a tavasz úgy tűnik még várat magára,  március 16-án a szombati piacnapon megtartotta első tavaszi piknikjét a Gazdapiac. Mint mindig most is sokan érdeklődtek a rendezvény iránt, hiszen a gazdák termékeinek kóstolásán túl tavaszi hagymaleves volt a menü, amiről kiderült hogy finom és nagyon egészséges.

 
tovább »

Nemzeti örökségünk ünnepe

Az ókori római naptárakban március 15-e március idusaként szerepelt. A mi naptárunkban ez a Kristófok és a Lujzák névnapja, de egyúttal és legfőképpen piros betűs, közös nemzeti ünnepünk. Az idei március 15-én százhetvenegyedszer emlékezünk hazánk legszeretettebb és legismertebb ünnepnapjára, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetére. Ez a nap a modern, parlamentáris Magyarország születésnapja.
tovább »

Már 30 éve - A fényes március 15!

Az ünnep előtt három héttel, a már Kádár János nélküli MSZMP kezdeményezésére, a minisztertanács munkaszüneti nappá nyilvánította a szerdára eső március 15-ét. A forradalom napja az 1970-es évek óta sok fejtörést okozott a kádári pártvezetésnek, amely évről évre túlbiztosított rendőri készültséggel próbálta átvészelni a minduntalan 1956-ra emlékeztető ünnepet.
tovább »

Könyvbemutató a Fantazmagória könyvesboltban

Talán nem véletlen hogy éppen március 8-án Nőnapon rendezte meg a Gazdakör támogatásával  Nagyné Németh  Adrien első könyvének bemutatóját.A rendezvénynek Budaörsön a Fantazmagória könyvesbolt  adott helyt.
Belépve az üzletbe virágok vártak bennünket a nőnap tiszteletére.

tovább »

Nemzetközi Nőnap: Na de honnan is ered ez az ünnep?

Ma már teljesen természetes, hogy a nők szavazni járnak és dolgozhatnak a háztartáson kívül. Természetesen tudjuk, hogy nem volt ez mindig így, de kinek, pontosabban kiknek tartozunk köszönettel, hogy ez így történt?
tovább »

17 éve fogták el a Balástyai Rémet

Szabó Zoltánt, azaz a balástyai rémet 2002. március 6-án tartoztatták le. A 4 nőt bizonyítottan kivégző Szabó Zoltán 17 éve került a hatóságok kezére.
tovább »

Nőnap a Gazdapiacon

A Nőnapi programok felsorolásából még hiányzik egy fontos helyszín. Ez nem lehet más csakis a Gazdapiac ahol évről évre Nőnapon virágosztással kedveskednek a piacra látogató hölgyeknek.

 
tovább »

Már 30 éve - március első fele

Lesz-e független, szabad március 15-e? Mire törekszik az MSZMP? Sikerül-e megakadályozni a visegrád-nagymarosi vízlépcső megépítését? Melyik mozgalom alakít pártot és milyen a támogatottságuk? Konszenzust teremtene-e egy új alkotmány? Lesz-e Bécs-Budapest Világkiállítás?
tovább »

II.Rákóczi Ferenc emlékév

A magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította azon 32/2018. (XI. 27.) OGY határozatával, amelyet II.Rákóczi Ferenc Gyulafehérvárott erdélyi fejedelemmé választása 315. évfordulója alkalmából Lomnici Zoltán , a Bíróság Legfelsőbb korábbi elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa  elnökének kezdeményezésére egyhangúlag meghozott, és a Magyar Közlöny 2018. évi 186. számában közzétett.
tovább »

Május 26-án lesz az EP-választás

Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján pénteken. 


tovább »

Csak fekete ruha és vállszalag?

A Házasság hete alkalmából kerestem fel a Budaörsi Polgármesteri Hivatal anyakönyv vezetőit, hogy megtudjam, az anyakönyvvezető azon túl, hogy életre szóló szép gondolatokkal és jó tanácsokkal látja el a házasulandó párokat, milyen egyéb teendői vannak munkája során. Sokan azt gondolják, hogy a fekete ruhán (fekete szoknya, fehér blúz) és a vállszalagon kívül, melyet az esketésen viselnek, egyéb feladatuk nincs. Az alábbi beszélgetésből azonban kiderül, hogy mennyire fontos és szerteágazó munkája van egy anyakönyvvezetőnek.
tovább »

Egy bocsánatkérést azért megérne

2019. február 25.-e, A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ez a nap, a magyar és a világtörténelem egy olyan emlékét villantja fel évről évre, amit a kommunizmust megszenvedő Keleteurópai régió, sohasem feledhet el. Budaörsön, a balliberális városvezetés, úgy ahogyan korábban sem, ebben az évben sem tiszteli meg az áldozatokat azzal, hogy megemlékezne róluk.
tovább »

Miért február 25-én emlékezünk a kommunizmus áldozataira?

Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkára Szibériába való elhurcolásának emlékére az Országgyűlés 2000. június 16-án hatályba lépett határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ki volt Kovács Béla?
tovább »

Városi Klub farsangi bálja a Jókaiban

Fergeteges, jókedv és jó hangulat jellemezte a Városi Klub farsangi bálját, amelynek megszervezéséért és lebonyolításáért Bartha Károlyné Marcsi  klubvezető és segítői gondoskodtak. Sokan jelmezben érkeztek, melyek közül a legjobbakat a zsűri jutalomban részesítette.
tovább »

Szarvashibák a Wittinghoff Tamás által beterjesztett költségvetési javaslatban

Szerdán délután tárgyalta Budaörs Város Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága, a város 2019. évi költségvetési tervezetét. A parázs vitában derült ki, hogy több helyen hibás a tervezet.  Kapitány Gábor, budaörsi KDNP elnököt, a bizottság tagját kérdeztük a kialakult helyzetről, és az egyéb, a vitában felmerült témákról.
tovább »

Már 30 éve...február

Milyen társadalmi és politikai törekvések, mozgások jellemezték hazánkat és a környező országokat? Mennyire volt érezhető, hogy a változások szele egyre erősebb? Hol tartunk ma? Események 1989. februárjából...
tovább »

Bronzérem a mentőknek

Az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomásának csapata „a mentők téli olimpiájának” is nevezhető Winter Rally Rejviz versenyen,  tíz európai csapat közül a harmadik helyet szerezte meg. A bronzérmes csapat egyik tagja volt Tujner Szabolcs mentőtiszt, aki beszélgetésünk idején a csapattal már a következő, májusi megmérettetésre készülődik.
tovább »

Nagyon drága Magyarországon a bankolás

Az MNB tanulmánya szerint a vizsgált európai országokból a magyar lakossági fogyasztók relatív terhei a legmagasabbak.


tovább »

Házasság hete

Közel két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amihez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.
tovább »

Válaszúton Bogár Lászlóval

Mindig telt ház fogadta a Budaörsi Polgári Kaszinó összejövetelén Bogár Lászlót (akit nevezzünk egyszerűen csak professzornak, bár jövőbelátó igazságait hallván akár díszesebb ranggal is köszönthettük volna), de ez alkalommal olyannyira  összegyülekeztünk, hogy előadását néhányan már csak hátul, összepréselődve hallhatták, másoknak pedig még egy talpalatnyi hely sem jutott.
tovább »

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Budaörsön

Hodut Jánost a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület  parancsnokát kerestem fel hogy   beszélgessünk arról a nagyon fontos kémiai elemről, amely az emberiség életében nélkülözhetetlenné vált, a tűzről és ezen belül Budaörs tűzeseteiről.
Városunkban legmagasabb szintű Önkéntes Tűzoltó Egyesület működik, a tűzoltóik nem főállásban, hanem önkéntes alapon állnak helyt.

tovább »

Összefogás - a budaörsi KDNP felkészült a választásokra

2019 a választások éve Magyarországon. Májusban európa parlamenti, októberben várhatóan önkormányzati választások lesznek országszerte. A tavalyi év végén feloszlatták a Fidesz budaörsi szervezetét, Így a kormányzó pártok közül csak a KDNP rendelkezik szervezettel Budaörsön. A kialakult helyzetről és a jövőről kérdeztük Kapitány Gábort a KDNP budaörsi elnökét.
tovább »

Korlátozott idejű parkolási övezet kiterjesztése Kamaraerdőben

Még tavaly decemberben döntött  a képviselőtestület arról, hogy az autók korlátozott idejű várakozási övezetét kiterjesztik Kamaraerdőben. Ez az új szabályozás 2019. január 31-től lép életbe.
tovább »

Érdekel a tűzoltók élete?

.
tovább »

Pénteken jelenik meg az új 500 forintos a forgalomban

Pénteken jelenik meg az új 500 forintos bankjegy a forgalomban, a régi típusú 500 forintosokkal 2019. október 31-ig lehet majd fizetni - mondta Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénzlogisztikai igazgatóságának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


tovább »

Megállapodott az Audi és a szakszervezet

Vége a sztrájknak.Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.


tovább »

Már 30 éve... január

Az 50 feletti generációban még élénken élnek a 89-90-es évek eseményei, vívódásai, reményei. Megdöbbentő, hogy azóta felnőtt egy új generáció, akik erről már az iskolában tanulnak - és persze viselik az akkori történések mostani következményeit. Emlékezzünk és emlékeztessünk!
tovább »

Kampánycélok önkormányzati pénzen?

Szemét egy helyzet a címe a Budaörs Város Önkormányzata által hivatalosan kiadott és az összes postaládában megtalálható szórólapnak, melyet maga a polgármester, Wittinghoff Tamás jegyez. Érdekes, hogy erre jutott pénz Budaörs sokszor felemlegetett "szűkös költségvetéséből". Leírják benne a budaörsi szemétszállítás utóbbi kori történetét. De azért ne higyjünk el mindent!


tovább »

Holnap-január 31-én lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák

Január 31-én lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák, amelyekkel már csak  csütörtök éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a  magyarországi útdíjköteles autópályákon és autóutakon - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.     


tovább »

Az 1950-es évek krónikája

Amikor a németajkú lakosság kitelepítéséről emlékezünk meg, ne feledjük el azt sem, hogy rajtuk kívül még magyar ajkú honpolgáraink  ezreit deportálták  Magyarország határain belül javaik elkobzása mellett. Ezeket a szerencsétlen embereket kényszerlakhelyre telepítették amelyet 3 km-es körzeten túl el nem hagyhattak csak rendőri engedéllyel. Pedig nem voltak köztörvényes bűnözők csupán politikai okokból nem kívánatos elemeknek minősültek. .
tovább »

Budaörs, a jövőkép nélküli város?

Néhány napja Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselőnk, a Fidesz helyi választókerületének elnöke volt a Budaörsi Városi Televízió vendége. A beszélgetés a BVTV-n  meghallgatható, de ezúttal a szöveges változatot is közreadjuk.
tovább »

Véradás a Polgármesteri Hivatalban

2019. január 31-én 11.00-13.30 óra között véradást szervez a Vöröskereszt a budaörsi Polgármesteri Hivatalban (Budaörs, Szabadság u. 134.), a második emeleti tanácsteremben. Aki szeretne vért adni, ezek a fontos tudnivalók:
tovább »

Tisztelt Budaörsiek!

Sajnos egyre többen tapasztalják Budaörsön, hogy a háztartási hulladékot, vagy éppen a szelektív kukákat késve, rendszertelenül szállítja el az érdi szolgáltató. 
tovább »

Hajnal óta szinte az egész országban havazik, sok baleset történt az utakon

A szerda hajnal óta tartó, reggelre már az egész országra kiterjedő havazás miatt csúszósak, latyakosak, sónedvesek a fő- és mellékutak, és balesetek is voltak országszerte – olvasható az útinform legfrissebb jelentésében.


tovább »

Sikeres lombikbébi kezelések a Kaáli Intézetben

 

A napokban egy nagyon érdekes beszélgetést hallgattam végig. Mivel közérdekű a téma és sokakat érinthet úgy gondoltam megosztom azokkal a kedves olvasókkal akik esetleg nem hallották hírét a Kaáli Intézetnek.
tovább »

Január 26-ára tegyük ki a leszedett karácsonyfákat!

A BTG tájékoztatása szerint az ÉTH Nonprofit Kft. január 26-án, szombaton külön járattal gyűjti a fenyőfákat.
tovább »

Jogosan léptek fel az ellenzéki képviselők ellen az MTVA fegyveres őrei

A Főügyészség elutasította Szél Bernadett és Hadházy Ákos feljelentését - Ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el közérdekű üzem működése megzavarásának kísérlete miatt


tovább »

Eredmények és várakozások

Öt évvel ezelőtt 2015 májusában teljesült a budaörsi lakosok álma, megszületett a Gazdapiac. Hivatalosan Zsámbéki Medence és térsége Gazdakör. Az elmúlt időszak összegzésére kerestem fel Kisberk Balázst a Gazdakör elnökét .
tovább »

Meddig még?

Minden sportoló, vagy aki részt vett bármilyen megméretésben, tudja, ha kimegy a pályára, akkor két végkifejlet a leggyakoribb: győztesen vagy vesztesen távozik


tovább »

A végtelen foglyai, a Gulág rabjai

"Akik ma sem tudják, miért történt velük ez a gyalázat, Magyarországról hurcolták el őket és több ezer társukat 1945 telén, 1947-ben érkeztek haza, elvegyítették őket a Sztálin kegyéből visszaadott férfi hadifoglyok között…” Kormos Valéria, a Nők Lapja egykori főmunkatársa volt az első, akinek a nyolcvanas évek végén riportja jelent meg a lapban néhány magyar nőről, akiket a szovjetek 1945 és 1947 között rabságba hurcoltak.
tovább »

4 heti hulladékot kell összegyűjtenünk!

A sárga tetejű kukákat számos budaörsi utcában nem ürítették ki a múlt héten. A BTG panaszirodájának tájékoztatása szerint csak újabb 2 hét múlva kerülhet sor erre műszaki okok miatt - tehát vegyük be a tárolókat az utcákról és plusz zsákokban gyűjtsük addig a papír, petpalack, stb. hulladékot. Csak arra kell figyelnünk, hogy
tovább »

Nyilatkozat a közbeszéd trágársága ellen

„Figyeljetek ide és értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert.” (Máté 15,10–11)
tovább »

A kormány már nem szedi a tranzakciós illetéket, de a bankok még mindig megfizettetik azt

20 ezer forint alatti utalásokért január 1-től már nem kér százalékot azok összegéből az állam. Ám míg a terhet tovább adták a pénzintézetek ügyfeleiknek, a könnyítéssel már nem ilyen nagyvonalúak.


tovább »

Újabb tüntetést szerveznek: a metrókat akarják ellepni az anarchista rendbontók!

„Első akciónk, hogy január 18.-án pénteken az utazás feltételeit betartva elfoglaljuk az M2-es metró szerelvényeit, ami a Déli pályaudvar és az Örs Vezér tere között közlekedik” – írják a Földalatti Mozgalom! eseménye Facebook oldalán. 


tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Gyászolunk »
 • Március 25-én indul a zöldhulladék elszállítása »
 • Már 30 éve - március második fele »
 • "JÓ TENNI" pályázat »
 • Nem csak orvosoknak: Ortopédiai betegségek és kezelésük »
 • Zászlóvivő voltam »
 • Első Tavaszi Piknik a Gazdapiacon »
 • Nemzeti örökségünk ünnepe »
 • Már 30 éve - A fényes március 15! »
 • Könyvbemutató a Fantazmagória könyvesboltban »
 • Legfrissebb képtárak

  Havas látkép

  Talán hamarosan ilyen lesz Budaörs? Kép: s.k.
  Ajánlások
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön