• zoldseges
 • Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Kultúra

Kulturális élet Budaörsön

(a képen Molnár-Göb Zoltán "Megreformálhatatlan c." alkotásából látható részlet, amely a Kistérségi Fesztivál keretében került kiállításra a Játékszín melletti nyitott kertben)

Advent, karácsonyvárás a régi Budaörsön

Az advent a karácsonyra, a kis Jézus születésére való felkészülés ideje. Éppen ezért eleink megtartóztatták magukat a zenés - táncos mulatságoktól. A Katalin bált követően csak újévkor nyitották ki újra a tánctermeket. „Katalin elzárta a hegedűt”- járta a mondás. .A hajnali harangszó rorátéra (Oraadi) hívta a híveket. Sok családnál az volt a szokás, hogy a gyerekekkel együtt mentek. A férfiak indulás előtt egy pohárka pálinkát ittak. Az volt az „Oraadischnops"
tovább »

St.Martin koncert Budaörsön

Az Adventi időszak második gyertyagyújtását követően  St.Martin koncertet adott  Budaörsön a  Katolikus Templomban. Mondanom sem kell, hogy egy talpalatnyi hely sem maradt a pontban hétkor, a kezdéskor érkezőknek, mert már a koncert kezdetét megelőzően tömöttek voltak a padsorok.
tovább »

Budaörsi Advent 2018 - zenében

Három hétvégénk van még karácsonyig és szebbnél-szebb zenei élményekkel várnak minket a budaörsi helyszínek... nem könnyű a választás!
tovább »

Latinovits Színház 2019. január havi műsora

Az új esztendő műsorajánlatából nem hiányozhat a múlt esztendő két frissen bemutatott színdarabja az Arab éjszaka és a Karnebál. Továbbra is műsoron a Sötétség hatalma,és a Liliomfi, Legyetek jók ha tudtok és az Egerek és emberek színdarabok.

A szellemidézés  alkalmával Kaszás Attilára emlékezünk  a Major kávézóban.

A hónap végén illetve február elején újabb bemutatóra hivja a közönségét a Latinovits Színház a Négyszögletű kerek erdő főpróbájára majd premierjére.
tovább »

Égi kertek permetelnek...

Karácsonyi ünnepséget rendez könyvbemutatóval (Budaörs kertjei)  a Magyar Történelmi Szalon és a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre december 11-én, kedden 18.00 órakor a PostART-on. A műsorban fellép Szabó István Tinódi-lant díjas lantművész. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!
tovább »

Fényben nőtt fűszál

 12. könyvét jelenteti meg Siklós Endre költő, a 12 éve Budaörsön működő Művészet a Nemzetért Alapítvány elnöke. A könyvbemutató előtt (dec.16. vasárnap 17.00 óra Ifjúsági Klub, Budaörs, Károly király u.3.) egy kis összegzést adunk az eddigi kötetekről, előadásokról - a gazdag életpályából. És egy meglepetést is olvashatnak!
tovább »

Lenz emlékest az Aranytízben

A Budaörsi Kertészek és Kertbarátok dr. Luntz Ottokár köre Nagy Sándor Lászlóné szervezésében nagyszabású megemlékező estet és kiállítást tartott a Budapest belvárosi Aranytíz Kultúrházban. A rendezvény – ahol több mint százan jelentek meg - a Külhoni Magyar Családok éve alkalmából jött létre és a második világháború után az V. kerületből Venezuelába kivándorolt Lenz József családjáról szólt.
tovább »

Gyerekek adventje 2018

Bár túl vagyunk az első adventi hétvégén, a karácsonyig hátralevő három hétben rengeteg program, esemény várja a gyerekeket Budaörsön. Összegyűjtöttük, lehet válogatni!
tovább »

A Snétberger Központ ifjú művészei

Rendhagyó koncertnek adott otthont Budaörs katolikus temploma advent első szombat estéjén: a Tehetség Központ tanítványai mutatták be nem mindennapi zenei tudásukat - nagy sikerrel. Mindez a nemrég megalakult "Budaörs a Mi Városunk" egyesület segítségével és anyagi áldozatával jött létre.


tovább »

Karnebál a Latinovitsban

A Latinovits Színház új bemutatóval lepte meg Budaörs közönségét. Ezúttal egy bohém, vidám nevettető történetet vitt színpadra  három felvonásban.
tovább »

Szent II. János Pál pápa és Gorbacsov találkozója

Pont 29 éve, 1989. december 1-jén találkozott egymással a Katolikus Egyház feje és a szovjet pártvezér a Vatikánban.
tovább »

Szász Károly - egy példakép

Buda szívében, a Margit körútra fut be egy keskeny, sötét, magas házakkal övezett rövid utca, amely Szász Károlyról kapta a nevét. Százszor, ezerszer is megfordultam ott, de soha nem vitt rá a lélek, hogy utánanézzek: ki volt ez az ember, akinek a nevét egy utca viseli, s akit kár volna, ha a futó idő eltaposna?
tovább »

Mit is jelent Budaörs címere?

A címer vágott háromszögpajzs szívpajzzsal. Felül vörössel és ezüsttel hétszer osztott mező. Alul kék háttér előtt lebegő koronába helyezett két aranyagancs. A szívpajzsban kék háttér előtt ezüstszikla alján zöld dombok láthatók.


tovább »

Arcélek

A PostArt szalonjában Siklós Endre Arcélek műsorában Benedekffy Katalin mutatkozott be az érdeklődő közönségnek. Az énekesnő már nem először jár Budaörsön, ezért neve és gyönyörű hangja sokaknak ismerősen cseng.
tovább »

Megmaradás

Dr. Tóth Zoltán József személyében olyan embert veszítettünk el tragikus hirtelenséggel ez év januárjában, aki életével, tetteivel, tudásával, a Szent Korona eszmeiségének gyakorlati képviseletével szolgálta, tanította a Történelmi Magyarország megmaradását. Előadásait Budaörsön is élvezhettük, özvegy felesége pedig megrendítő beszélgetésre érkezett hozzánk az év elején. Aki ott volt, nem felejti ezt az estét... Két alapítvány jött létre azóta, műsoros bemutatkozásra várják az érdeklődőket december 8-án az Uránia Filmszínházba.


tovább »

Jónak lenni jó

Igazi testvérekké váltunk az elmúlt évek alatt – mondta Szabó István, a budaörsi Mindszenty Katolikus Iskola igazgatója a kárpátaljai testvériskola javára rendezett jótékonysági koncerten november 23-án. A műsorban a budaörsi gyerekek és tanáraik mutatták be zenei tudásukat, elsőként azonban – nagy örömünkre – Petrás Mária népdalénekest hallhattuk.
tovább »

Itt már karácsony van - Melyiket a kilenc közül?

Aki már látta, újra megnézi: egy csodálatos édesapa és 9 gyereke megható története, ahol a szegénység mellett jelen lévő szeretetről és hitről énekelnek. Nagyszerű felnőtt és gyerekszereplők, megadva a karácsony gyönyörű hangulatát! PostART, Budaörs, december 1. 11.00 óra.
tovább »

Először Budaörsön a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai

Közös élmények, nyitottság, közös célok és az elfogadás az, ami egy közösségnek nap mint nap az összetartozás érzetét jelenti. A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak és munkatársainak megadataik ez az élmény, amelyet egy Ádventi Koncert keretében mutatnak be Budaörsön 2018. december 1-én. Ugyanezen célokat tűzte ki a Budaörs a Mi Városunk Egyesület, amely induló rendezvényként választotta a Központ koncertjét ajándékként az egész városnak, hogy az első közös élmény felemelő legyen. 
tovább »

A csodák logikája

Egyetlen előadás alapján, kellő tudás és könyvének olvasása vagy legalább átlapozása nélkül, képtelenség megítélni, hogy Mérő László írónak és publicistának, a matematika és a pszichológia professzorának, vajon az emberi pszichével foglalkozó fiatal tudomány  vagy a matematika ősi tudománya áll-e a szívéhez legközelebb.
tovább »

December 1-én indul a Budaörsi Advent rendezvénysorozata

Szombat esti közös gyertyagyújtások a Templom téren, közös ima, ének, megszámlálhatatlan koncert, előadás, játék, ajándékböngészés - a karácsonyvárás meghitt hangulata. Ez a Budaörsi Advent, immár 12 éve. Minden budaörsit és vendéget szeretettel várnak a szervezők! A teljes program...
tovább »

Egy este Rossinival

Három amatőr kórus adott koncertet a teltházas budaörsi katolikus templomban egy novemberi estén: a Budaörsi Sapszon Kórus, a Fővárosi Énekkar és a Madách Imre Gimnázium Énekkara. Krasznai Gáspár karnagy és műsorvezető sok érdekes információt tartalmazó bevezetői után sorban csendültek fel a ritkán hallott, gyönyörű dallamok - a siker nem maradt el.
tovább »

Derű és harmónia

Bevallottan vegyes műsorral készült a budaörsi KataPULT kórus 10 éves jubileumi koncertjére. Hiszen milyen is legyen, amikor a kórustagok kedvenc műveikből válogattak - és ahány tag, annyi egyéniség, annyi kívánság. Így nemcsak az ötletesen, magas színvonalon feldolgozott műveket hallhattuk újra, hanem megismertük őket is, az énekeseket.
tovább »

A betűkkel játszani is lehet!

Műhelymunka magyar és lengyel nyelven 6-tól 17 éves korig nov. 24-én a VII. kerületben. A plakátkészítést és az ABC-kalandot neves szakemberek vezetik. Több itt:
https://www.facebook.com/events/475533686269727/

tovább »

Margitai Ágira emlékeztünk

Immáron második alkalommal találkoztak a színészetért rajongók a Major kávézóban, ahol ezúttal Margittai Ági színművésznőre emlékeztünk. Pályája során kiérdemelte  a Kossuth és Jászai Mari díjat,és mint érdemes és kiváló művész 2014. november 4-én távozott, az élők sorából a halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként
tovább »

Az I. világháború befejezése és a Magyar Királyság az 1920-as évekig

Rendkívül izgalmas időszakról tart előadást Raffay Ernő történész, politikus - szokásos remek stílusában, sok új információval december 4-én, 18 órakor a PostART-on (Templom tér 12., bejárat a Clementis utca felől). A KÉSZ budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó közös rendezvénye.
tovább »

Wass Albert, a látó ember

Méltó főhajtással emlékezett meg a budaörsi  Magyar Történelmi Szalon Wass Albert erdélyi íróról és költőről, aki  1908-ban, 110 esztendővel ezelőtt született, és ez évben van halálának huszadik évfordulója is. Jókai Anna mondta róla: ő látó ember…
tovább »

Józsa Judit világa az Adler Kávéházban

Kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja. Előadásában a székelyföldi Korondról, messzi földön híres keramikus családból származó kerámiaszobrász ismerteti otthoni és áttelepülését követő itteni életét, művészetének fejlődési fázisait. 2018.nov.23. 18.00 óra.
tovább »

Latinovits Színház decemberi műsora

Az év utolsó hónapja egy új bemutatóval indul Karnebál címmel.Tovább látható a nemrégiben bemutatott Arab éjszaka, a Liliomfi, a Godot-ra várva, valamint a Sötétség hatalma.A gyerekek december 3-án a Keszekusza varázspálcája, majd a Békakirály előadását nézhetik meg.Az év utolsó napján december 31-én délután a Lilomfi lesz műsoron.
tovább »

Wass Albert emlékest

Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel...

Az író, költő születésének 110-ik, halálának 20-ik évfordulója tiszteletére emlékműsor a JMMK-ban november 14-én szerdán 18.00 órakor a Magyar Történelmi Szalon rendezésében.


tovább »

In memoriam Gioachino Rossini

Emlékkoncertet ad a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus az olasz romantikus zeneszerző halálának 150. évfordulóján a katolikus templomban november 16-án pénteken 19.00 órai kezdettel.
tovább »

Arcélek - Benedekffy Katalin színművész, operaénekes

Aki már hallotta gyönyörű hangját és látta megnyerő szépségét, nem felejti. Örömmel köszöntjük újra Budaörsön a PostART-on november 27-én 18.30-kor és reméljük, a beszélgetés folyamán jobban megismerjük őt, életpályáját, terveit, vágyait. A szervező és beszélgetőpartner Siklós Endre szeretettel vár minden vendéget ezen az estén!
tovább »

The best of KataPult

10 év nagy idő, különösen fiatalok életében. Azóta gyermekeik születtek, szépen növekednek... ők azonban, a KATAPULT kórus énekesei, és karvezetőjük, Ihász Kata, megőrizték frissességüket, jókedvüket, lendületüket és főleg - tiszta hangjukat! Amit a koncertről előre tudni lehet, azt Kata elárulta nekünk... Kiváncsian és nagy örömmel várjuk a jubileumi előadást!
tovább »

A Sapszon Kórus sikere Moldáviában

Örömmel adunk tájékoztatást a Kedves Olvasóknak arról, hogy a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus lelkes tagjaiból alakult alkalmi kamarakórus egy meghívásnak eleget téve október 17-től 21-ig részt vett egy nemzetközi minősítő kórusfesztiválon Moldávia fővárosában, Kisinyovban. Elvitte a magyar kultúra egy kis szeletét egy olyan távoli országba, ahol ez szinte ismeretlen. Ezen a fesztiválon eddig magyar kórus még nem járt. A kis kamarakórus ezüst éremmel tért haza.
tovább »

Napfogyatkozás a 66-os úton, avagy 30 nap az USA-ban

Különleges, zenés úti beszámolón vehetnek részt olvasóink, ha ellátogatnak a megadott időpontban a Benczúr Házba. Talán többen ismerik a Budaörsön élő házaspárt, Knap Tamást és Knapné Hanyecz Tündét. Ők mesélik el utazásuk történetét.
tovább »

III. Szent Demeter Kórusfesztivál Budaörsön

A szerémségi születésű Demeter (Démétriosz) ókeresztény vértanú a keleti egyház harcos szentjeinek sorába tartozik. Október 26-án szenvedett vértanúhalált 304-ben.E napot a budaörsi görögkatolikus egyház kórusfesztivállal ünnepli meg, a fellépő 4 kórus előadásában a keleti keresztény egyházzene gyöngyszemeit hallgathatjuk szombaton az evangélikus templomban.
tovább »

1956: Húsom-vérem, lényem egy darabja

Faludy György Kossuth-díjas költő, író, műfordító, világpolgár és magyar ember 1937-ben a Villon versek fordításával szerzett magának elismerést és hírnevet. 1937-től 1946-ig külföldön, majd újra itthon élt, sokáig fogolyként, majd 1988-ban történő hazatelepülését követően ismét elismert és ünnepelt szabad emberként.

tovább »

1956 - ünnepi hangverseny október 22-én a Városházán

Szép hagyományt ápolva Budaörs szimfonikus zenekara, a VIVART Sinfonietta, az ünnep előestéjén, október 22-én 19.00 órakor, hangversenyt ad a Városházán. A koncerten Brahms művei hangzanak el: Tragikus nyitány és IV. szimfónia. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
tovább »

Papp András Albert kiállítása a Magyar Festészet Napján Budaörsön

Szent Lukácsnak, a festők védőszentjének napja van október 18-án. A Magyar Festészet Napja Alapítvány 16. alkalommal hirdeti meg a Magyar Festészet Napja rendezvényeit, ehhez idén a budaörsi PostARt is csatlakozott: Papp András Albert kiállítása nyílik meg este 7 órakor. Szeretettel várják az érdeklődőket!
tovább »

Új évad, új színházigazgató a Latinovitsban.

A 2018/19-es színházi évadot Budaörsön már Berzsenyi Bellaagh Ádám neve fémjelzi, aki pályázatával elnyerte az Önkormányzat támogatását és váltotta Frigyesi Andrást az igazgatói poszton.
tovább »

Az átláthatóság dicsérete

Amikor tovább beszélgetünk Kádár Gabriellával, megtudom, hogy nagyon különleges kísérletbe fogott és - amint készen lesz az István király szoborral - ennek fog több időt szentelni és kiállítani is. De mi ez az újdonság? A tiffani üvegek és a kerámia, sőt porcelán(!) találkozása.
tovább »

Családias hangvételben - Sárközi Edina koncertje

A hatvanas-hetvenes évek egyszálgitáros művészei indítottak el az úton, amit a mai napig járok. Kilenc éves korom óta van gitár a kezemben, és Queen, Beatles és Joni Mitchell pedig a lemezlejátszómon. Valamennyi számom feldolgozás, melyeket sajátos kultúrmisszióm részének tekinte - írja Sárközi Edina. Koncertje a budaörsi PostART-on okt.12-én este fél nyolckor kezdődik.
tovább »

Arab éjszaka a Latinovitsban

Az évad első bemutató előadását láthatta a közönség tegnap este a Latinovits színházban. A színdarab sokat sejtető címével bizonyára felhívta magára a figyelmet, hiszen az arab éjszaka valami misztikus számunkra idegen világ, ami sokat mondó és érdekes..
tovább »

Az Év Tájháza lett a Heimatmuseum


A Magyarországi Tájházak Szövetsége megtisztelő „Év Tájháza” díjat, a szakmai zsűri 2018-ban a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseumnak ítélte.

tovább »

A magyar szent család

Október 8-án hétfőn a JMMK nagytermében, Szent István király halálának 980. évfordulóján, Toldi Éva tanár, Szalézi-díjas újságíró előadása.
Műsort ad a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus Burkus Boglárka, Illés Péter közreműködésével, vezényel: Krasznai Gáspár.
tovább »

Az építészet hosszú éjszakája

Úgy vélem sokakkal együtt, hogy az építészet nem tudomány, nem biflázni való egyetemi tananyag, nem technika, rajzkészség vagy múltbéli örökség, hanem minden embert érintő, közérdekű művészeti ág.
tovább »

Nem véletlen találkozások

Egy találkozás sem véletlen – ebben maradunk Gabival, amikor összefutunk a boltban. (Ahogy ez lenni szokott, a napokban éppen ő jutott eszembe: mi lehet vele, régen nem hallottam róla.) Az sem véletlen, hogy a Nagymadon felállított csodaszép Nepomuki-szobra után most Szent István megformálására kapott felkérést Csallóközkürt katolikus templomához.
tovább »

A SaxOrgan Duó koncertje Budaörsön

A SaxOrgan Duó (Zsemlye Sándor - Zsömi - jazz-szaxofonos és Nagy László Adrián orgonaművész) különleges élményt ígérő koncertet ad a budaörsi katolikus templomban október 6-án, szombaton este 19.00 órakor. A belépés díjtalan. Műsoruk tovább megtekinthető...
tovább »

Égerfa szerelmes versei

Az elmúlt hét csendes és meghitt kulturális eseménye volt Eller (Égerfa) Mária „költővé avatása” a Jókai Mór Művelődési Ház Galériájában, ahol ott volt számos barátja, ismerőse, azok, akik kezdettől fogva bíztak tehetségében, akaraterejében és jóságában. Néhányan közreműködésükkel is emelték az est fényét.

tovább »

Viselős az idő! Meg kell születni már.

Sík Sándor piarista szerzetes költő halálának 55. évfordulóján előadás a JMMK-ban kórusmuzsikával. Előadók: Toldi Éva tanár, újságíró, és a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus. Időpontja: 2018. szept.28. péntek 18.00 óra.
tovább »

Közeledjetek

Kiállítás nyílt a budaörsi Zichy Major Galériában - már negyedik alkalommal - az Ars Sacra Fesztivál országos mozgalmához kapcsolódva. Témája: korpuszok, keresztek, Krisztus-ábrázolások. Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas magyar irodalomtörténész, kritikus, kiállítást megnyitó beszédét olvashatják.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Advent, karácsonyvárás régen »
 • St.Martin koncert Budaörsön »
 • Budaörsi Advent 2018 - zenében »
 • Latinovits Színház 2019. január havi műsora »
 • Égi kertek permetelnek... »
 • Fényben nőtt fűszál »
 • Lenz emlékest az Aranytízben »
 • Gyerekek adventje 2018 »
 • A Snétberger Központ ifjú művészei »
 • Karnebál a Latinovitsban »
 • Legfrissebb képtárak

  Lenz emlékest az Aranytízben

  A Budaörsi Kertbarátok képei nagy sikerű estjükről.
  Ajánlások
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön