• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Magazin

Ócsa nevezetességeivel ismerkedtek a nyugdíjas pedagógusok

A budaörsi Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának júliusi programjában egy ócsai kirándulás szerepelt.  Kicsi, de lelkes csapat indult útnak a nem túl távoli Pest megyei városkába.


tovább »

Végre itt a magyar dinnye!

A nyár helyettesíthetetlen gyümölcse a lédús, finom görögdinnye. Ki ne emlékezne arra, amikor kisgyerek korában állt az udvaron egy szelet görögdinnyével és harapta, ette, akár magostól is - a leve pedig csurgott le az állán? Felnőttként pedig - némi alkohollal - finom bólét készített belőle?
tovább »

Blanka, a szimbólum

Ilyenkor fáj a publicista szíve. A kivédhetetlen logikai blöfföt ugyanis hiába jósolta meg előre, nem merte megírni, mert nem volt bizonyos benne, és nem óhajtotta az önjelölt „függetlenek” önhittségét követni


tovább »

Alföldi birkapörkölt bográcsban

A birkapörkölt az alföldi embernek mindig is ünnepi eledele volt, nem múlhatott el lakodalom, keresztelő vagy halotti tor e nemes étel nélkül. A főzés nagy hozzáértést igényelt, a tudás apáról-fiúra hagyományozódott. A jó pörkölt már a birka kiválasztásánál eldől, hiszen az adja meg fele részben a pörkölt alapját, másik felét pedig a főzés dönti el, azaz, hogy csak hagyma, paprika és só kerülhet a pörköltbe De egy biztos: aki kóstolt már a nagykunsági vagy a jászsági birkapörköltet, az jelentős szeletet látott a világból és az életből. 


tovább »

Megelőlegezett bizalom

„Többen szemtelenül hazudtak ma” – jegyezte meg kedd este egy szocialista tisztségviselő az Európai Parlamentben, miután kihirdették az Ursula von der Leyenről szóló szavazás eredményét


tovább »

A távolból helyettünk látnak majd - Elindult a Távszem projekt

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egy olyan távsegítő alkalmazás kifejlesztésére és az ehhez kapcsolódó internet alapú szolgáltatás elindítására nyert el közel 470 millió forint támogatást, ami ezeknek a mindennapi nehézségeknek a megoldásában segíti majd a rászorulókat.


tovább »

A kertbarátok a 135 éves vasútállomáson ünnepeltek

A Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre immár 10 éve a szívén viseli a budaörsi vasútállomás sorsát. Minden évben sok-sok munkaórát töltenek itt takarítással, virágosítással, szépítéssel.  Kezük munkájának köszönhető, hogy a 10 évvel ezelőtti szégyellni való állapot helyett barátságos környezet várja a le- és felszálló utasokat.tovább »

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat

Az emeletes motorvonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált utastérrel, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel szerelik fel. A járműveken három hagyományos és egy mozgássérült WC lesz, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak.
tovább »

Óránként négyezer autó zúdul az M1- M7-es Budaörsi szakaszára hétvégeken

Szinte nincs nyári hétvége balatoni óriásdugók nélkül, ám az M7-es sztráda bővítése jelenleg nincs napirenden. Az ellenben elképzelhető, hogy a legzsúfoltabb időszakban megnyitják a leállósávot is a forgalom előtt. Ehhez azonban meg kell őrizni az utak jó műszaki állapotát, ami sok pénzbe kerül. 
tovább »

Megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének

Ursula von Der Leyen: Megkezdődik a munka egy erős és egységes Európai Unióért


tovább »

A térségben Budapest a legnépszerűbb turisztikai célpont

Azoknak, akiknek London vagy New York már nem jelent új élményt, és autentikusabb, „keleti” levegőre vágynak, a közeli európai városok nyújtanak soha nem tapasztalt élményt


tovább »

Haldokló fák

Ne vágj ki minden fát… ha vesztét akarod elég, ha körbebetonozod és majd az idő elvégzi helyetted a munkát!


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (utolsó nap)

Szinte hihetetlen volt számunkra, hogy már haza kell indulnunk és ilyen gyorsan elrepült három nap. A szálloda ablakából az apátistvánfalvai templomot láttuk. A település minden épülete közül a legnagyobb, a tájat szinte uraló Szent István-templom, amelyet – bárhonnan érkezzen is – a látogató először pillant meg.
tovább »

Bor és Egészség est a Borháló Budaörsben

Gyere el hozzánk szerda este, igyunk klassz borokat, közben faggassuk ki Sziládi Orsit a budaörsi Barkan Jóga Stúdió vezetőjét a jóga előnyeiről, és férjét az Európa-bajnok Pétert, hogy szerinte miként függ össze a sport és a life coaching?


tovább »

Divatba jöhet a kézcsók?

Az előzőekben szó esett többek között a helyes bemutatkozásról, a kézfogás szabályairól, az illendő köszönésről vagyis mindarról ami a társas kapcsolatok elengedhetetlen velejáró formasága. Most a kézcsókról lesz szó, ami talán egyszer még divatba is jöhet.
tovább »

Pötyi

Pötyike áldatlan körülmények közül került többedmagával a menhelyre. Egy elhanyagolt kertben éltek. Idős gazdájuk gyógyíthatatlan betegsége miatt már enni sem kaptak rendszeresen, ekkor hoztuk el őket.


tovább »

Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

Bozótvágó karddal támadott egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este. Mivel a férfi agresszív volt, a rendőrök lelőtték.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (3.nap)

A harmadik napon a program szerint buszunkkal Szlovéniába utaztunk, a Muravidékre. Első állomásunk Martjanci, magyarul Mártonhely, és annak méltán neves temploma volt.
tovább »

A kádárizmus kudarca

Néhány napja volt harminc éve, hogy meghalt Kádár János kommunista politikus, a magyar történelem egyik meghatározó és megosztó személyisége, aki 32 éven át volt az 1945 utáni évek szovjet típusú rendszerének hazai
irányítója.


tovább »

Részleges holdfogyatkozás kedden későn este

66%-os holdfogyatkozás lesz július 16-án este 11 óra után Budapest fölött. A szabad szemmel látható felső rész lesz árnyékban.
tovább »

Durva provokáció Hollókőn

PÉLDÁT STATUÁL AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG A HÍRES PALÓC FALUBAN
tovább »

Hat éve lett öngyilkos az egykori Regős Bendegúz az Indul a bakterházból

2013. július 13-án reggel egy Fót és Csomád közötti erdős részen találták meg Olvasztó Imre felakasztott holttestét.


tovább »

Bottas indulhat az élről Silverstone-ban

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését.


tovább »

A Sapszon Ferenc Kórus sikere Spanyolországban

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus június 27-től július 2-ig önköltséges alapon részt vett egy nemzetközi kórusfesztiválon Spanyolországban, ahonnan aranyéremmel tért haza. A Barcelonához közeli Lloret de Mar város ezt a fesztivált immár XXXVII. alkalommal rendezte meg, de a kórus első ízben képviselte ott a magyar kóruskultúrát és Budaörsöt.


tovább »

TÖRTÉNELMI MAGYAR ARANY A VIZES VB-N

A 22 éves Rasovszky Kristóf történelmi sikert aratott, ugyanis a nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében megszerezte a szakág első magyar világbajnoki aranyát a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokságon. Az Európa-bajnok 53:22.1 perces idővel lett a legjobb, míg Székelyi Dániel 53:34.4-gyel a hatodik lett.


tovább »

Terhes tömegközlekedés

Számoltátok a terhesség alatt, hogy hányan adják át a helyet a buszon, villamoson, metrón? Én igen, ez volt az egyik kedvenc játékom, kivált, hogy minimum napi négy járművön volt szerencsém utazni.


tovább »

Szeptember 16-áig pályázható a 2019-es helyi értékvédelmi támogatás

Az önkormányzat pályázati úton vissza nem térítendő támogatást nyújt a helyi védett értékek tulajdonosai számára, fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében.
tovább »

Egy kis illemtan

Civilizációnk nagy vívmánya az illem,vagyis a  helyes viselkedés ismerete és annak betartása. Gyerekkorunkban ismerjük meg a legalapvetőbb formáit a társas kapcsolatoknak, a viselkedésnek,ami azonban az évek során kiegészítésre szorul, hiszen rájövünk arra hogy korántsem vagyunk tájékozottak vagy ha igen ismereteink némileg hiányosak.
tovább »

Tizenöt hajó búcsúztatta a Hableány magyar áldozatait

A sétahajó kapitányáról és matrózáról katonai tiszteletadással emlékeztek meg.
tovább »

Nokedli

Voltak vagy harmincan. Igazi ördögfiókák, tízéves rosszcsontok, a nyári úszótábor jeles tagjai, akiket Boldi bácsi igyekezett végtelen nyugalommal és a hangulat kedvéért viselt kacsás úszósapkájában megtanítani a tempózás fortélyaira


tovább »

Vakkóstolás a Borhálóban

Új üzlet nyílt a Károly király utca 4-ben - a Borháló. A bolt tulajdonosai egy játékos, bemutatkozó estre hívták a vendégeket. Kezdésre meg is telt az eladótér.


tovább »

Együttgondolkodásra hívnak a kertbarátok

Különös helyszínt, és alkalmat választottak a budaörsi kertbarátok egy várost érintő beszélgetéshez, együttgondolkodáshoz. A Budaörsi Vasútállomásra hívják az érdeklődőket, és az ünnepelni vágyókat július 15-én 17 órára, hiszen aznap lesz 135 éve, hogy üzembe helyezték az állomás épületét.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (2.nap)

A második napot a szentgotthárdi Opel-gyár bejárásával kezdtük. Vezetőnk, Mazsi "bácsi" lelkesen és érdekfeszítően tudott mesélni a gyárról, a termelés csínja-bínjáról. Mindenki számára egyértelművé vált, hogy jól ismeri a szakmát és a gyár minden szegletét. Utána a Városháza következett...
tovább »

A slambuc rendje

Naponta főz egy-két bográccsal a tápláló ételből a helyi fazekasmester, aki alól „kiszaladt” a cserépkályhás szakma.


tovább »

25 éves a Mindszenty Iskola - Prohászka Jánosné visszaemlékezése

Szeretettel Köszöntöm a Kedves Olvasót! Az iskola alapításától kezdve 17 és fél éven át vezettem az iskolát, amíg nyugdíjba nem mentem. Ezért szeretnék a kezdetekről egy-két gondolatot megosztani Önökkel.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (1.nap)

A budaörsi Kolping Család tagjai kirándulási célnak következetesen kevésbé látogatott országrészeket választanak. Így történt legutóbb is, amikor a Vendvidéket, a Muravidéket és az Őrséget látogatták meg. Ne gondolja a kedves Olvasó, hogy az már olyan messze van Budaörstől, ott már a madár sem jár, esetleg oda már a rókák is csak aludni járnak. Éppen ellenkezőleg!
tovább »

Népességrobbanás előtt áll Nigéria és Etiópia, India 2025-re megelőzi Kínát

"Világnépszámlálásba" fogott az amerikai népesség-nyilvántartó iroda, amely szerint 2050-re India lesz a legnépesebb állam, már 2025-ben lehagyva Kínát. A Time magazin cikke szerint Kína mögött az Egyesült Államok marad jelenlegi, azaz harmadik helyén, a 2010-es 308 millióról 423 milliósra dagadó lakossággal.


tovább »

Változik a budapesti tömegközlekedés az 1-es villamos új szakaszának átadásával

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint megváltozik a budapesti tömegközlekedés rendje Dél-Budán az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbítása miatt.


tovább »

Jön Európa Trianonja

JANKOVICS MARCELL: CSAK AZT VEREM A FEJÜKHÖZ, AMIT MEGÉRDEMELNEK


tovább »

Nyugodj békében Zoli!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász.
Irigy Hónaljmirigy
tovább »

Aratás régen

A népélelmezésben kiemelt helyet foglaló búza a legrégibb termesztett növényeink közé tartozik. A búzát „élet”-nek nevezték, ezzel is kiemelve fontosságát. ( „Fut, reszket a riadt mezőn
Az égő élet heve.” Ady)


tovább »

A kedélyellenőr

Eső áztatta, nyirkos nyári vasárnap. Átnedvesedett cipőink csak úgy cuppognak a 4-es metrón, szívünkben vizenyős mélaság


tovább »

A legcukibb nikkelbolha

Babyn, a welsh terrier keverék kislányon nem látszik, milyen borzalmak (meglőtték, bántották) vannak mögötte.
Ő a menhely egyik legviccesebb, legkedvesebb kutyája, aki az átélt nehézségek ellenére őszintén és nyílt szívvel néz a világra, az emberekre...
tovább »

HA VALÓBAN JÓT AKARSZ A SZERETTEIDNEK

Adjátok meg egymásnak, a társatoknak, a gyereketeknek, a barátotoknak a szabadságot az igazi szeretetet!


tovább »

Csókolózás világnapja

Az egész világon július 6-án ünnepeljük a Csók Világnapját. Máig tisztázatlan, hogy ki kezdeményezte e jeles nap megünneplését, ahogy az is miért szeretünk csókolózni. Annyi azonban bizonyos, hogy az emberek szeretik, ha hosszan összeforr az ajkuk. Az ajkakban számtalan idegvégződés található, ezáltal nagyon érzékenyek az érintésre, valamint a hőmérsékletet érzékelő receptorok miatt a hidegre és a melegre is. Ezek a receptorok felelnek azért a varázslatos érzésért, ami csók közben eluralkodik rajtunk.
tovább »

Kitüntették a Hableány mentésében részt vevő búvárokat

Elismerésben részesítette a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) azt a 24 ipari és mentőbúvárt, aki részt vett a Hableány turistahajó balesetét követő mentésben, illetve a hajóroncs kiemelésében.


tovább »

Hatalmas sikere volt a magyaroknak a normandiai partraszállás 75. évfordulójának ünnepségén

Amikor a szervezők összeállították a normandiai partraszállás 75. évfordulójának ünnepségsorozatát, az a megtiszteltetés érte a budaörsi Goldtimer Alapítványt, hogy őket is meghívták a rendezvényre. Együtt repült kötelékben az amerikai gépekkel a Li-2-es típusú repülőgép, amelyet az alapítvány újított fel, és amelyből ez az egyetlen létezik a világon.


tovább »

Halálra tépték idomárukat a cirkuszi tigrisek


Az egyik tigris ráugrott az idomárra, a másik három követte a példáját. Addig játszottak a férfi testével a ketrecben, amíg a mentők és a személyzet ki nem mentették. A 61 éves Ettore Weber, Olaszország egyik legismertebb állatidomárja később belehalt sérüléseibe – írja a BBC nyomán a 444.hu.


tovább »

Trianon után kijutottunk az Adriára, az olaszok segítettek , Fiume és Koper helyett Trieszt


Trianon után Magyarország teljesen kiszorult az Észak-Adriai régióból, holott ez külkereskedelmünk szempontjából döntő fontosságú. Az adriai irány a legrövidebb ahhoz, hogy a magyar áruk elérjék a tengert. Ezért stratégiai fontosságú az a megállapodás, amit Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes írt alá a héten Triesztben. 


tovább »

Áramszünet

Az időjárás jelentést jobban várjuk mint az egyéb híreket. Az elmúlt egy hónap tikkasztó hősége után már joggal vártuk a frissítő záporokat. Nos ez a zivatar meg is érkezett most szombat éjszaka. De nem áztató csendes szitálással, hanem égzengéssel villámlással szakadt ránk az ég jégesővel fűszerezve

 
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Ócsa nevezetességeivel ismerkedtek a nyugdíjas pedagógusok »
 • Végre itt a magyar dinnye! »
 • Blanka, a szimbólum »
 • Alföldi birkapörkölt bográcsban »
 • Megelőlegezett bizalom »
 • A távolból helyettünk látnak majd - Elindult a Távszem projekt »
 • A kertbarátok a 135 éves vasútállomáson ünnepeltek »
 • Kigördült az első KISS emeletes motorvonat »
 • Óránként négyezer autó zúdul az M1- M7-es Budaörsi szakaszára hétvégeken »
 • Megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének »
 • Legfrissebb képtárak
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön