• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Magazin

"Kedves lányom! Ha egyszer majd öregnek látsz..."

Szívfacsaró levél egy idős édesanyától.


tovább »

Látogatóbarát módon újult meg a Budakeszi Vadaspark honlapja

A Budakeszi Vadaspark újévi ajándékként egy felhasználóbarát módon megújult honlappal kedveskedik látogatóinak. A vadaspark által kínált digitális szolgáltatás csomag így a meglévő okostelefonos applikáció és a közösségi média oldalakmellett egy korszerű honlappal is kiegészült. A nemrégiben megnyitott felület újdonságai közé tartozik a kétnyelvű menürendszer, az online időpontfoglalás lehetősége, valamint a mobilra és tabletre optimalizált megjelenítés.


tovább »

HIDEGFRONT JÖN SZÉLLEL, ESŐVEL

Péntekre hidegfront érkezik, sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, nyugaton és a hegyekben havas eső, havazás is kialakulhat. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a csapadék egyre inkább kelet felé szorul vissza. A szél északnyugatira fordul, és élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Délután 2-6 fok valószínű. 

Hidegfronti hatás várható.


tovább »

ELEINK ÉTELEI: Rántott leves

A rántott leves nem csupán étel – szimbólum. A legtöbb írónk megemlíti írásaiban. Móricz Zsigmond a legszegényebb paraszti életet jelképezi vele, Krúdy Gyula, mint oly sok mindent, felmagasztalja, és merengő köddel veszi körül.


tovább »

Két nap elég volt ahhoz, hogy majdnem kihaljon egy állatfaj

Két nap leforgása alatt pusztult ki a pápaszemes repülőkutyák (Pteropus conspicillatus) harmada. A tömeges pusztulás okozója az a brutális hőhullám, ami még novemberben csapott le Ausztrália északi részére.


tovább »

Ökumenikus imahét január 21-25.

Az evangélikus templomban kezdődnek a hagyományos közös keresztény/keresztyén imahét eseményei Budaörsön. Az indonéz keresztények által összeállított  központi ige: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,20)
tovább »

Kerékbilincs helyett elszállítás

Szinte teljesen felhagyott a kerékbilincseléssel Budapesten a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI). 2018-ban mindössze 84 alkalommal szereltek fel kerékbilincset szabálytalanul parkoló autókra, szemben a 2017-es 2979 alkalommal – derül ki a Vezess által kikért adatokból. 
tovább »

Bolyhos bárányok születtek a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi, 2019. január 15.  – A tél derekán két újszülött racka juh bárány melengette meg a Budakeszi Vadaspark dolgozóinak és látogatóinak szívét. Az újévi jövevények nem csak egészségesek és kicsattannak az energiától, de érkezésükkel a Budakeszi Vadaspark biztosítani tudja a hazánkban a honfoglalás kora óta élő régi juhfajta megőrzését is.


tovább »

Corvina-kiállítást csodáltak a Kolpingosok

Valóban, csodálatosak! Eddig csak könyvekben láthattuk a corvinákat és most ott voltak a szemünk előtt, persze üvegvitrinben. Az interaktív képernyőknek köszönhetően „bele is lapozhattunk” némelyikbe.
tovább »

Emlékezzünk rájuk

A doni áttörés napja a honvédség fekete napjaként íródott be a magyar történelembe – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára pénteken, Budapesten, a doni áttörés évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.


tovább »

A kertbarátok Biatorbágyra mentek csereberélni

A biatorbágyi kertbarátok már másodszor hívják találkozóra a budaörsieket. Január 10-én „magbörze” volt az összejövetel apropója.


tovább »

Akik a gránátalma országában jártak

Négy budaörsi nő indult útnak, hogy csodákat lásson. Nem csalódtak.  2019. január 28-án, hétfőn 18 órai kezdettel diaképes vetítéssel, zenével bemutatják utazásuk egy-egy emlékezetes pillanatát Örményországban.
tovább »

Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. 


tovább »

Merkelisztán: jöhetnek a saría alapján kötött gyermekházasságok, mert a betiltásuk alkotmányellenes lenne

A döntés, mely gyakorlatilag kitárja a kaput a saríán alapuló gyerekházasságok legalizálása előtt Németországban, az esetek növekvő számának egyike, melyekben német bíróságok – tudatosan vagy tudattalanul – egy párhuzamos iszlám jogrend felállítását mozdítják elő az országban.
tovább »

Teljesen megújul a Vörösmarty és a Podmaniczky tér a fővárosban

A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.
tovább »

Ragadozó madarakkal indul az év a Budakeszi Vadasparkban

Hogyan vadásznak a baglyok a sötétben? Mitől különleges a pusztai sas? Mit eszik a macskabagoly? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Budakeszi Vadaspark látogatói január 12-én, szombaton. 


tovább »

Számvetés a Nyugdíjas Pedagógus Klubban

A budaörsi nyugdíjas pedagógusok ritkán kerülnek megemlítésre, amikor a városi nyugdíjasokról esik szó. Ugyanis ők nem egyesületi keretek között működnek. Persze, attól még az életük nem eseménytelen. Erről kérdeztem Bandur Erzsébetet, a klub vezetőjét.


tovább »

A rómaiak tökélyre fejlesztették, mára a Föld egyik legnagyobb szennyezője lett

Amikor eljutunk egy barkács áruházban a hátsó polcokon fekvő cementes zsákokhoz, nem valószínű, hogy pont az jutna eszünkbe, hogy az ember által előállított anyagok közül éppen ebből fogy a legtöbb a világon. Cementnél többet csak vízből használ az emberiség.


tovább »

Női lelki nap a Mindszenty Iskolában

Gertrud-Maria Erhard schönstatti Mária-nővér előadást tart december 2-án vasárnap 15-18.30-ig, kifejezetten lányok és asszonyok számára, a Mindszenty Iskolában. Címe: A könnyedség életművészete. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
tovább »

Movember

A november hónap 2009 óta fontos üzenetet hordoz különösen a férfiak számára. Amíg a Lánchíd figyelemfelkeltés céljából csupa rózsaszínűbe öltözik a mellrák elleni kampány idején, addig férfiak egészségéért a novemberi szakáll és bajuszviselet hívja fel a figyelmet a férfi egészség megőrzésére. A kezdeményezés a Movember nevet viseli.
tovább »

Szent Márton vesperás és az új bor megáldása

Évek óta szép hagyomány Budaörsön, hogy a Leopold Mozart Zeneiskola kis növendékei közreműködésével megelevenedik a középkori latin nyelvű, énekes imaóra Szent Márton tiszteletére, majd ezt a Szent Benedek Iskola kezdeményezésére megtartott bormegáldás követi.
tovább »

Őszibarackfát ültettek a kertbarátok Timon Béla professzor emlékére

Egy őszibarackfa elültetésével szeretnének a budaörsi kertbarátok emléket állítani Dr. Timon Béla növénynemesítőnek, aki sokszor a segítségükre volt. A kis fa a Városháza parkjában kapott helyet.
tovább »

Kövér Cinkék Napja a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark gőzerővel készül a leghidegebb hónapokra: a téli készülődés november 10-én, szombaton a Kövér Cinkék napjával kezdődik, amikor téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács készítés és kisállat tréningek is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatók.
tovább »

Szent Márton ünnepe

November 11-én Márton napját ünnepeljük. Ezen a napon országszerte megemlékezéseket, rendezvényeket tartanak, a templomokba várják a hívőket esti Vesperásra. De miért az  ünneplés, ki is volt Szent Márton és miért avatták szentté?

tovább »

Vesperás és bormegáldás Budaörsön

Szent Márton napi ünnepi vesperás a katolikus templomban a zeneiskola növendékeinek közreműködésével pénteken 17.00 órakor, ezt követően az új bor megáldása a Templom téren a Szent Benedek Iskola rendezésében. Mindenkit szeretettel várnak.
tovább »

A Seuso-kincsek

2018.november 8-án a Bobák klubtagok csoportosan indultak a Magyar Nemzeti Múzeumba, hogy ott tárlatvezető kalauzolásával megtekintsék a Seuso kincseket, a késői római császárkor egyik legjelentősebb kincsleletét, melyeket tavaly már láthattak az érdeklődők a Parlamentben. A kincs végleges őrzési helye a Magyar Nemzeti Múzeum lett, ahol bárki megtekintheti a páratlan kincsleletet.
tovább »

Tessék leülni

Bizonyára emlékezünk még azokra az éveinkre, amikor zokon vettük a bennünket ért esetleges szemrehányásokat, hogy figyelmetlenek vagyunk és nem vesszük észre a tömött buszon az idősebb embereket és nem adjuk át ülőhelyünket. Emlékezünk még azokra a szúrós pillantásokra is, vagy megjegyzésekre, aminek utána azonnal felugrottunk és hellyel kínáltuk az idősebbeket?
tovább »

Hogy sikerült az első budaörsi javítónap?

2018. november 4-én délután a budaörsi római katolikus plébánia teremtésvédelmi csapata javítónapra hívta a közösség apraját és nagyját a katolikus iskolába. A program célja figyelemfelhívás volt arra, hogy az elromlott használati eszközöket legtöbbször érdemes megpróbálni megjavítani, megjavíttatni.
tovább »

Az én 56-om

A forradalom leverése után sokan indultak Nyugatra, amíg lehetett. Ennek az igaz történetnek a szereplői nagy veszélynek tették ki magukat, mert amikor a budaörsi állomáson felszálltak a tehervonatra, már kihirdették a statáriumot.
tovább »

Egy este a nemzet gyásznapján

November 4-én este Mozart Requiemjét adta elő a Baptista Központi Énekkar, a Budaörsi Pro Musica Kórus, valamint a Concerto Kamarazenekar a kelenföldi Szent Gellért templomban. Szólót énekelt Horti Lilla szoprán, Bojta Zsuzsanna alt, Komáromi Márton tenor és Kovács Péter basszus. Vezényelt Cser Miklós karnagy.
tovább »

Márton nap 2018-ban Budaörsön

Közeledik Márton napja, november 11-e. A katolikus egyház pénteken este vesperással és borszenteléssel emlékezik Szent Mártonra, Budaörs városa pedig vasárnap rendez egész napos vigasságot lámpás felvonulással. Minden programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
tovább »

Séta az Öreg tó körül

Az idei ősz ragyogó színekkel, magas hőmérséklettel örvendeztet meg bennünket. Úgy tűnik az idei nyár és az ősz nem akar búcsúzni, mert még mindig 25 C fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Ilyen időben nem szabad odahaza tartózkodni, fel kell csatolni a túra bakancsot és el kell indulni a természetbe. Így tettünk mi is november 2-án és ellátogattunk Tatára az öreg tóhoz.

tovább »

Mindenszentek az Ótemetőben

Ha az Ótemetőben járok, mindig egy határtalan nyugalom jár át. Így volt ez november 1-én, csütörtök koradélutánján is. Sétálni a barna lombok alatt, olvasgatni a régi neveket, rájuk gondolni, akik 200 évvel ezelőtt voltak,mint mi.
tovább »

A Budakeszi Vadaspark is szerepet vállal a baglyok fajmegőrzésében

A Budakeszi Vadasparkban a baglyok háza táján idén ősszel sok újdonság történt: egyfelől a hazánkban a legnagyobbnak számító bagolyfaj képviselőjével, egy uhuval találkozhatnak a látogatók a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokat bemutató parkban, másfelől egy idén született kuvikot fajmegőrzési szempontokat is szem előtt tartva hamarosan visszaengednek a természetbe.
tovább »

Ellopták a pénzét a bankkártyáról? Igy szerezheti vissza

Ma már szinte mindenkinek van bankkártyája, amit abban a biztos tudatban használ, hogy a pénze biztonságban van. Ám mi van akkor, ha megszerzik a kártyaadatokat, s ellopják róla a pénzt? Megtagadhatja-e a bank a kártérítést?
tovább »

TÖB - Teremtésvédelem Ökumenikusan Budaörsön

Közösségi kezdeményezés a teremtéstudatosabb és környezetbarátibb életért. Közösségi javítónap november 4-én vasárnap 15 órától 17 óráig a Mindszenty Iskolában (Budaörs, Esze Tamás u.3.)

tovább »

Téli időszámítás: az óraátállítás egészségügyi hatásai

Minden ember saját belső óráját követi. Ez határozza meg, hogy milyen ritmusban éljük napjainkat. De mi történik, ha a belső és a külső óra összhangja megszűnik?
tovább »

Az Év Fája alatt pihenhetünk a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkban az állatok természetközeli bemutatása mellett a Pilisi Parkerdő részét képező, 26 hektáros erdőterület őshonos fafajainak megismertetése is kiemelt jelentőségű. A Budakeszi Vadaspark ennek szellemében október közepén az idei év fafaját, a virágos kőrist bemutató, interaktív és különleges fajleíró táblával ellátott padot létesített a látogatóknak, aminek köszönhetően a legkisebbek is játszva tanulhatnak a hazai erdővagyonról.
tovább »

Nem kell éhgyomorral vérvételre menni?

Évtizedek óta éhgyomorra kell vérvételre mennünk és a legtöbb esetben sokáig ülünk a sorunkra várva étlen-szomjan a zsúfolásig megtelt váróban. Az éhséget rosszul viseljük, előfordul, hogy ingerlékennyé válunk, szédülésre panaszkodunk vagy rosszul leszünk. Lehet, hogy ennek egyszer s mindenkorra vége?
tovább »

Ősi nép ősi földjén. Örményországban.

Ha a világban csodákat akarsz látni, akkor menj Örményországba. – ajánlotta egy amerikai utazó. Javaslatát megfogadta négy budaörsi hölgy és elindultak csodákat látni. Egyéb indítékaik is voltak.
tovább »

Oly távol messze van hazám

Az alábbi történetet egy amerikai idős hölgy mesélte el nekem. A Liszt Ferenc repülőtéren ismerkedtünk meg, miközben vártunk a beszállásra. A véletlen úgy hozta, hogy egymás mellé szólt a jegyünk. Nagyon kellemes beszélgetőtársnak bizonyult, nagyon jól beszélt magyarul és a hosszú utazás során elmesélte hogyan került Amerikába. Szüleivel együtt 1956-ban hagyták el Magyarországot, ő akkor volt kilenc éves.

tovább »

Környezetgazdagítás a Budakeszi Vadasparkban

Az őszi nagytakarítás, rendezkedés és költözködés időszaka a Budakeszi Vadaspark háza táján is beköszöntött: nemrég elkezdődött ugyanis a Budakeszi Vadaspark parasztudvarának, ismertebb nevén Pici Tanyájának átrendezése, ezzel párhuzamosan megtörtént a hiúz kifutó felújítása és környezetgazdagítása is.
tovább »

Jövőre valószínűleg dönteni kell

Ha az Európai Parlament és a Tanács legkésőbb 2019 márciusáig elfogadja a Bizottság javaslatát, vagy 2019 márciusától vagy - amennyiben egy ország a téli időszámításra való tartós átállást választja - 2019. október 27-től nem lesz többé óraátállítás.

tovább »

A Fehér Bot Napja - Buláke Duma Parti a PostART-on

1988 óta október 15. a látássérültek nemzetközi napja. A budaörsi PostART játékos, vidám dumapartit rendez a fehér bot napján. Meg szeretnék mutatni, hogy látássérültként is lehet vidám, tevékeny, önálló életet élni és ebben a nehezített helyzetben is észre lehet és észre is KELL venni az élet humoros pillanatait.
tovább »

A kenyér panasza

Napjainkban egyre több szó esik az élelmiszerpazarlásról. Egy új program, a „Maradék nélkül” megdöbbentő adatokat közöl, amellett hasznos tanácsokat ad, hogyan éljünk pazarlás nélkül.
tovább »

A Budakeszi Vadaspark kiemelkedő elismerést nyert

A Családok Évében kiemelkedő elismerést nyert a Budakeszi Vadaspark: az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett pályázaton kiérdemelte „Az év családbarát ökoturisztikai élménye” kategóriának járó díjat. A szakmai zsűri által odaítélt címet az egész család kikapcsolódását lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztésekkel és ötletes megoldásokkal, valamint a család minden tagjának szóló bőséges programkínálattal érdemelte ki a Budakeszi Vadaspark.
tovább »

Első lépések a teremtésvédők közösségében

Alakulóban van városunkban egy kis csapat, amelynek tagjai szeretnének többet tenni a környezetük megóvásáért. „Közösségben a teremtett világért” a témája az immár hagyományos, keresztény indíttatású Teremtés Hete programsorozatnak.
tovább »

Emlékezzünkaz aradi tizenhárom vértanura

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848-1849-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849 október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

tovább »

A Mosoly Világnapja van ma

Bár a hivatalos világnaplisták nem tartalmazzák, ma - október első péntekén - van a MOSOLY VILÁGNAPJA. Aki sokat mosolyog, annak ez a nap semmi különöset nem jelent, talán csak még tudatosabban akar majd hatni környezetére, egy kis kedvességet sugározva mindenkire, akivel csak találkozik. De írásban is kifejezhető, ez a :)! Ugye ismerős?
tovább »

A rettegett kór

Korunk retteget betegsége az Alzheimer-kór - és minden demencia jellegű megbetegedés - sajnos visszafordíthatatlan. Hatékony terápia az orvostudomány jelenlegi állása szerint nincsen.  Az alábbiakban a WEB Beteg oldalain megjelent cikket tesszük közzé.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Kedves lányom! Ha egyszer majd öregnek látsz »
 • Látogatóbarát módon újult meg a Budakeszi Vadaspark honlapja »
 • HIDEGFRONT JÖN SZÉLLEL, ESŐVEL »
 • ELEINK ÉTELEI: Rántott leves »
 • Két nap elég volt ahhoz, hogy majdnem kihaljon egy állatfaj »
 • Ökumenikus imahét január 21-25. »
 • Kerékbilincs helyett elszállítás »
 • Bolyhos bárányok születtek a Budakeszi Vadasparkban »
 • Corvina-kiállítást csodáltak a Kolpingosok »
 • Emlékezzünk rájuk »
 • Legfrissebb képtárak
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön