• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Magazin

6. éve sikeres járási mentőcsoport gyakorlat

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület 6. alkalommal vett részt 2019. május 18-án járási mentőcsoport gyakorlaton. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége több Pest megyei település járási mentőcsoportjának tartott éves gyakorlatot Pilisszentivánon a Slötyitónál, ahol egyesületünk a budakeszi Vadas Járási Mentőcsoport részeként működött közre.


tovább »

Meleg gyűlöletfélóra és szituációs gyakorlat a Kossuth téren


A homofóbia-elleni küzdelem világnapjának másnapján üldözött sorsukra ébredtek a legkülönbözőbb, kizárólag csak betűkkel körbeírható identitások, hogy hányattatott sorsuk felett a Kossuth téren kiabáljanak és affektáljanak egymásnak

 


tovább »

Csaknem 30 ezren látogattak ki a budaörsi haditechnikai bemutatóra

A haditechnikai bemutató első napjának programjai jelentős tömegeket vonzottak a Budaörsi Repülőtérre. A kijelölt parkolók a 9 órai kapunyitást követően rövid időn belül megteltek. A Budapestről induló ingyenes buszjáratokat is sokan vették igénybe. A légi bemutató és a délelőtti dinamikus bemutatók a gyerekek és felnőttek körében is osztatlan sikert arattak - közölte a HM
tovább »

Nem határolódott el Orbán Viktor halálát kívánó professzornőjétől a Soros-egyetem

Nem volt hajlandó elhatárolódni a Soros-egyetem Kovács M. Mária Facebook-bejegyzésétől, amelyben az intézményben tanító történészprofesszor Orbán Viktor halálát kívánta.


tovább »

LAPRASZERELVE

Közleményt adott ki a népszerű svéd bútoros cég, melyben a következőket üzenik: „Mi az IKEA-nál hiszünk a sokszínűségben, az esélyegyenlőségben és a tisztességes bánásmódban, függetlenül a származástól vagy az egyéni különbségektől. Senki nem egyenlő mindaddig, amíg mindenki nem egyenlő!


tovább »

Manfred Weber és Frans Timmermans szerint az iszlám hozzátartozik Európához

Manfred Weber és Frans Timmermans egyaránt úgy véli, hogy az iszlám vallás hozzátartozik Európához. Az Európai Néppárt (EPP) és az Európai Szocialisták Pártja (PES) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje erről a ZDF német országos köztelevízióban beszélt csütörtök este.


tovább »

Petíció Alain Delon ellen


A Women and Hollywood nevű szervezet angol nyelven megjelent petíciója arra kéri a kedd este megnyílt cannes-i filmfesztivál szervezőit, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delont tiszteletbeli Arany Pálmával


tovább »

Egy hét alatt két program

Gazdag hete volt a budaörsi nyugdíjas pedagógusoknak. Május 8-án a Szépművészeti Múzeumban jártak, 14 –én Győrbe tettek kirándulást.


tovább »

Egy bolt a kismamáknak - mummer.hu

Városunkban, nem régiben egy kis üzlettel növekedett a választék. A Budapesti úti boltban praktikus, minőségi és jól használható ruhákat, kiegészítőket kínálnak a babaváró anyukáknak és a már babázó kismamáknak.


tovább »

Norvégia: iszlám félholdas logo-val kampányol a Coca-Cola, hogy hirdessék a sokszínűség és a befogadás fontosságát

A Coca-Cola marketingkampányt indít Norvégiában ramadánkor, amelyben iszlám félholdba helyezve ábrázolja a márka logóját. Egy neoliberális marketing szakember szerint ezzel "a vállalat kihívás elé állítja azokat, akik szkeptikusak az iszlámmal szemben.” 


tovább »

Hódfarkú Mici

Finom angóranyúl bunda, Marilyn Monroe szerű mandula vágású szemek, szépség pötty a száj mellett, viccesen rövid és tömött farkinca, ami valószínűleg egy sérülés miatt lehet ilyen rövid.

Elég érdekes kombináció ez így ebbe a bársonytalpúba bújtatva, de szerintünk igazán jól sikerült össze-mixelni a természetnek.
tovább »

Szél Bernadett megvilágosodott: Már szerinte is büntetendő a graffitizés

Ahogy mindenki emlékszik, Szél Bernadett és a kétharmadot hetente megdöntő ellenzékiek igyekeztek minden menő és trendi eszközzel fellépni az Orbán-rezsim ellen, így március elején igazán vagány teljesítményt nyújtva, festékszórókkal fújtak le nekik nem tetsző politikai reklámokat hirdető telefonfülkéket, és az aszfaltot sem kímélték.
tovább »

Gyurcsány az Orbán-Trump találkozóról: Népszerűtlen nacionalisták összeölelkezését láthattuk


Gyurcsány Ferenc közleményt adott ki, amelyben Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról fejtette ki nagy érdeklődésre számottevő véleményét. A DK elnökének kicsit savanyú lehet a szőlő,  szerinte a washingtoni megbeszélés valójában két népszerűtlen politikus semmitmondó összeborulása volt.


tovább »

Több a drogos autóvezető, mint az ittas

Legalábbis Bécsben, ahol külön kiképzést kapnak a rendőrök arra, hogy a helyszínen megállapítsák, kábítószer hatása alatt áll-e a megállított sofőr – írja az orf.at


tovább »

Trump: Orbán Viktor remek munkát végzett

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn találkoztak a washingtoni Fehér Házban; a kétoldalú megbeszéléseket követően a két politikus közös sajtótájékoztatót tartott az Ovális irodában.


tovább »

Május 15. a Családok Nemzetközi Napja

„Társadalmi szempontból talán a családalapítás a legnagyobb szolgálat, amelyet ki-ki hazája és az egész emberiség javáért tehet.” (George Bernard Shaw) Persze ma azt sugallja a minket bombázó reklámdömping: Mit érdekel engem a világ és a haza? Csak én számítok és a pillanat  öröme! Vagy mégsincs így?
tovább »

Szujó Zoltán elköszönt a Forma-1-től

Instagram-posztban jelentette be Szujó Zoltán, hogy 18 év után elköszön a Forma-1-től, és nem dolgozik tovább az MTVA kommentátoraként.


tovább »

Futóverseny miatt lezárásokra kell számítani vasárnap Budapesten

Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap délelőtt Budapesten, időszakosan lezárják például a budai és a pesti rakpartokat, valamint a Margit hidat - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).


tovább »

Szervác, Pongrác, Bonifác,no meg Orbán

Pongrác, Szervác és Bonifác vértanukat fagyosszentekként tartják számon. Névnapjuk május 12, 13,14-re esik. Életükben annyi a közös szál, hogy mindhárman a 4. században szenvedtek vértanúhalált a hitükért. Szent Orbán, az utolsó fagyosszent, a szőlősgazdák patrónusa. Névnapja, 25-e után már nem feltételezhető a fagy.


tovább »

A hosszú élet titka

Az alábbiakban összefoglaljuk azt, amit a világ legidősebb emberei elárultak arról, hogy szerintük hogyan kellene élnünk, ha azt akarjuk, hogy  aktív és hosszú legyen az életünk. Tapasztalataikat kutatások, felmérések, tanulmányok, pszichológusok és gyógytornászok véleményei is alátámasztják. Ezeket tartalmazza az alábbi összeállítás.
tovább »

Különleges madárfajoknak is otthont ad a Budakeszi Vadaspark

A madárfajok védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet a Budakeszi Vadaspark szombaton, a Madarak és Fák Napja alkalmából. Az egésznapos programon madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékokkal, interaktív előadásokkal, valamint a népszerű látványetetésekkel és állattréningekkel is várják az érdeklődőket. 


tovább »

Rövidesen eldől, mekkora játékos Orbán Viktor

Komoly változást hozhat a kormánypárt helyzetében, ha Michel Barnier futna be az Európai Bizottság elnöki posztjára a Fidesz támogatásával.


tovább »

Látványos bemutatók, gyermekprogramok várják az érdeklődőket Budaörsön

A honvédelem napja alkalmából rendez látványos haditechnikai és légi bemutatót a Magyar Honvédség május 18-19-én, a budaörsi repülőtéren. Az alábbiakban összeszedtük a rendezvénnyel kapcsolatos legfontosabb információkat. A program módosult!


tovább »

Az identitáspolitika patológiája 1.

Jelenleg ott tartunk, hogy a szabadság nevében már nem elég, hogy bárki kilóghat a sorból, hanem a haladás nevében be kell tiltani minden sort, mivel az sérti az abból kilógók érzékenységét.


tovább »

Leszúrt egy osztrák lányt, mert kihívóan viselkedett

Egy pakisztáni "bevándorló" Bécsben egy gyorsétteremben kapott munkát, ahol takarítás volt a feladata. Nem dolgozott sokáig, hiszen első munkanapjának harmadik órájában késsel megölt egy 19 éves lányt.


tovább »

Harminc éves a Bretzfeld-Budaörs testvérvárosi kapcsolat

Jubileumi találkozó volt az idei. 30 év hosszú idő egy kapcsolatban, közben felnőtt egy új generáció.  Több mint kétszázan jöttek Németországból. A budaörsi szervezők nagy körültekintéssel készültek erre a jeles eseményre.


tovább »

A szexualitás ajándéka és a valóság

A budaörsi Párkapocs Műhely szeretettel hív minden érdeklődőt Tapolyai Emőke előadására május 15-én, szerdán este 8 órára. "Manapság sok fórum hangos a szexuális tanácsoktól, praktikáktól és a szexuális szabadság kibontakoztatásának különböző formáitól. Ugyanakkor alig hallani arról az oldalról, ami régen, és sokak számára ma is az egyetlen legitim helye a férfi és nő közötti intimitásnak, vagyis a házasságon belüli szexről..."


tovább »

Egy elegáns úr

Harmonikus megjelenés, hibátlan modor. Ő Rozsda. Ma már nyoma sincs hányatott múltjának, a nyakába évekkel ezelőtt mélyen belevágott, majd kiműtött nyakörvnek.

Ez a tekintélyes erejű kutya csak egy laza hámot visel, de meg sem fordul a fejében, hogy visszaéljen a helyzettel, nyugodt, őszinte sétapartner. A többi kutya társaságát nem keresi.


tovább »

Szerelem az interneten

 Az internetes lehetőség felforgatta a szerelmi kapcsolatok világát. Ha uralja is a technika, milyen szerepet játszik benne az érzelem és a pszichológia? Mikor és kinek hasznos? Ezzel kapcsolatos kérdésekre igyekeztek válaszokat adni pszichológusok melyeket most egy csokorba gyűjtöttünk. Vajon igazuk van e? Ezt  kedves olvasóink véleményére bizzuk.
tovább »

Inkább trágár, rongy élete, mint a haza becsülete?

Sorolhatnánk nagyságainkat, költőinket, politikusainkat, akik vérüket adták Magyarországért, és szebbnél szebb üzeneteikkel vallották meg hűségüket a hazájukhoz.


tovább »

Elindult a jelentkezés a Budakeszi Vadaspark nyári Vackor táboraira

Kecskesétáltatással, lovaskocsizással, a vadasparki állatok körüli feladatokkal, valamint erdei kincskereséssel és terápiás kutyák bemutatójával várja a táborozó gyerekeket a Vackor tábor. A Budakeszi Vadaspark nyári napközis táboraiban elsősorban általánosiskolás-korú gyerekek jelentkezésére számítanak, és a munkábaönkéntes segítőketis szeretnének bevonni. A tapasztalatok szerint a tábori jelentkezésekkel érdemes igyekezni, a férőhelyek ugyanis minden évben gyorsan elfogynak. 


tovább »

A polgári nyugdíjasok a pezsgőgyártás titkaival ismerkedtek

A cím ne tévessze meg a kedves olvasót, hiszen a pezsgőgyártáson kívül számos ismeretre tettünk szert ez alatt, egy igen jól sikerült, kellemes kirándulás alkalmával. Valójában Budafok nevezetességeivel ismerkedtünk egy egészséges testmozgás keretében.

 


tovább »

Elballagtak a Szent Benedek Iskola végzős diákjai

A ragyogó, napsütötte délutánon megtelt az iskola előtti Templom tér izgatott hozzátartozókkal és még izgatottabb diákokkal. 52 tanítvány vehette magára a ballagóknak járó tarisznyát. Osztályfőnökeik Puchmann Rita és Ambrus Gergő tanárok vezetésével, és Hardi Titusz OSB főigazgató atya imájával kísérve búcsúztak el iskolájuktól.


tovább »

Boldog anyák napját, édesanyám!

Ezen a napon gyerekek és felnőttek virágcsokorral ajándékozzák meg az anyukákat, ezzel kifejezve azt a tengernyi jóságot, önzetlen szeretetet, türelmes gondoskodást, amit szavakkal alig lehet kifejezni. Noha egy ilyen nap van egy évben, de ne feledjük, az év minden napja is kevés hálánk kifejezésére. 
tovább »

Tóth Kálmán verse: (Anyám sírjánál)


tovább »

Történelemhamisítástól temetőlopásig

Igen, itt bármikor bármi megtörténhet, sőt, annak az ellenkezője is… Feltéve, ha valakik úgy akarják. És már miért ne akarnák, ha akarhatják? Jogállamról, jogbiztonságról ilyen körülmények között természetesen szó sem lehet. Pedig folyton ezt hangoztatják. Azt hiszik, ha papagájként ismételgetik, el is hiszik nekik. És már miért ne hinnék, ha mindeddig mindent elhittek nekik, a legordasabb hazugságokat is? Ki tudná eldönteni: kié a nagyobb bűn, azé, aki hazudik, vagy azé, aki bátorítja a hazugságot? Mert, hogy mindkettő bűn, az tagadhatatlan. Még a mai, mindent relativizáló világunkban is.


tovább »

Most búcsúzunk, és elmegyünk...

Az orgonaillatú május - az új élet és a megújulás mellett sokak számára az elválás és az elballagás hónapja is lehet. A legtöbb gimnáziumban és szakgimnáziumban május 3-án, pénteken tartották meg a ballagási ünnepségeket.


tovább »

Egy keresztényüldöző ne próbálgassa magára az üldözött keresztény szerepét - Válasz Lendvai Ildikó kérdésére

Lendvai Ildikó, egy egykori kommunista, majd szocialista vezér, aki nyugdíjas éveit békésen, egy demokráciában élheti le annak ellenére, hogyha rajta és elvtársain múlna, még mindig tartana az egypártrendszer Magyarországon. És mivel elmaradt az elszámoltatás és a felelősségrevonás az előző rendszer bűneivel kapcsolatban, Lendvai Ildikónak is nagyon megnőtt a bátorsága, felerősödött benne a proligőg. Így próbálgathatta magára legutóbbi, Népszavában elsütött cinikus fogalmazványában az üldözött keresztények sorsát, és tette fel a kérdést: üldözött kereszténynek minősül-e?


tovább »

Változik a budaörsi buszjáratok menetrendje

Várhatóan május 11-étől módosul a Budaörsön közlekedő helyközi és elővárosi buszjáratok menetrendje. A változások alapján több, az M4-es metró elérését biztosító autóbusz indul, és az azonos irányban közlekedő járatok összességében a korábbinál egyenletesebben közlekednek. Bővül Budaörs közösségi közlekedési kapcsolata Budakeszi és Diósd felé, valamint a Budaörsi Ipari és Technológiai Park minden időszakban elérhető lesz.
tovább »

Közösen ünnepeljük a bretzfeldiekkel testvérvárosi kapcsolatunk 30. évfordulóját

Közel 200 vendég érkezik a németországi Bretzfeldből 2019. május 3-án Budaörsre, hogy együtt ünnepeljük a két település testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. A bretzfeldiek vasárnapig élvezik a város vendégszeretetét és részt vesznek a Budaörs Fesztivál programjain. 


tovább »

MÉHEK NAPJA a Mindszenty iskolában

A MÉHEK NAPJÁt 1994-től a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére április 30-án ünnepeljük Magyarországon. Mivel hazánkban sajnálatos módon alacsony a mézfogyasztás, a program nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. E napon, Budaörsön a Mindszenty iskolában is filmvetítéssel, a méztermelés eszközeinek bemutatásával, mézfajták ismertetésével - és természetesen kóstoltatással várták a Gazdakör munkatársai a fiatal érdeklődőket.


tovább »

Tango és Cash!

Két kis csínytevő. "Ahol a Duke fiúk megjelennek, ott kő kövön nem marad."


tovább »

Kertbarátok a Föld napja alkalmából

Már éppen 10 éve, hogy a kertbarátok takarítanak, virágosítanak a budaörsi vasútállomáson, tavasszal, a Föld napjához kötődően. Így történt ebben az évben is.


tovább »

Gratulálunk Marcinak!


A budaörsi Szent Benedek Iskola egy örömhírt tett közzé a Facebookon. Horváth Márton, 12.A osztályos diákjuk szép eredményt ért el egy országos versenyen.tovább »

Bográcsozás szabadban - szabadon

Megérkezett végre a tavaszi meleg, irány a természet, a szabadban való kirándulás és a szabadban való ételkészítés ideje. Kezdődhet a szalonnasütés, tárcsázás, bográcsozás. Köztudott, hogy bográcsban való ételkészítést hagyományosan – szőlőhegyen, gyümölcsösben, erdőn ténykedő - vagy éppen barátokat vendégül látó férfiak sportja. Ebből aztán persze sok minden következik! Nem tarthat sokáig, nem kell hozzá sok kellék és nem lehet bonyolult a recept… Lássunk egy példát!


tovább »

VII. Goldtimer Nyílt Nap a budaörsi repülőtéren

2019. április 27-én oldtimer autók szerelmeseinek: veterán autók, motorok, teherautók, buszok kiállítása mellett az oldtimer repülőgépek maradandó élményt nyújtanak!
A repülőtérre a belépés ingyenes!
tovább »

Ne feledje, veszélyes hulladék-gyűjtés május 11-én (szombaton)

Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést szervez 2019. május 11-én szombaton, 8:00-16:00 óra között az Ifjúság utcai parkolóban. 

 


tovább »

Kirándultunk a Makovecz-házhoz

Milyen házat tervezett megának Makovecz? Erre keresték a választ a Bobák nyugdíjas országjárók, mikor pénteken felkapaszkodtak a Szél Kálmán térről induló 128-as autóbuszra, hogy annak Svábhegyi végállomásán  felkeressék a budapesti Makovecz Archívum és Emlékházat, amely eredetileg otthonnak épült. Makovecz Imre magának és a feleségének építette.


tovább »

Ne feledje, hétfőtől két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Zárva tart május 13-tól 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - tájékoztatott a MÁV Zrt. 


tovább »

Leonóra

Leonóráról kihívás éles képet készíteni, játszana, és bújna simogatásért egyszerre. Leonóra nem a rácsok mögé született...
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • 6. éve sikeres járási mentőcsoport gyakorlat »
 • Meleg gyűlöletfélóra és szituációs gyakorlat a Kossuth téren »
 • Csaknem 30 ezren látogattak ki a budaörsi haditechnikai bemutatóra »
 • Nem határolódott el Orbán Viktor halálát kívánó professzornőjétől a Soros-egyetem »
 • LAPRASZERELVE »
 • Manfred Weber és Frans Timmermans szerint az iszlám hozzátartozik Európához »
 • Petíció Alain Delon ellen »
 • Egy hét alatt két program »
 • Egy bolt a kismamáknak - mummer.hu »
 • Norvégia: iszlám félholdas logo-val kampányol a Coca-Cola, hogy hirdessék a sokszínűség és a befogad »
 • Legfrissebb képtárak
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön