• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Magazin

A nyugdíjas király

Kolombusz leonbergi jellegű keverék, királyi termettel és tekintéllyel, erős életösztönnel.


tovább »

A félelem orvoslása

Egy sheffieldi fickó drótpostája birminghami barátjának:
tovább »

Ülésezik a képviselő-testület

2019. április 17-én, szerdán, 8:30 órai kezdettel ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 
tovább »

Húsvéti sonkamustra a gazdapiacon

Itt a Húsvét, jön a nyúl, a Gazdapiac kivirul


tovább »

Pénzbírságot kaptak a szülők, mert nem engedték érzékenyíteni a gyerekük


A haladó Nyugaton népszerűvé vált az érzékenyítő túrák szervezése gyerekek számára, azaz az iskolai mecset látogatások. Így van ez Németországban is, ahol nemrég röppent fel a hír, miszerint egy német kislánynak azt tanácsolták, hogy hordjon fejkendőt, ha nem szeretné, hogy negatív megkülönböztetés érje. Most egy keresztény neveltetésű gyermeket nem engedtek volna el mecsetlátogatásra szülei, pénzbírságot kaptak érte.


tovább »

Hajnalra sikerült eloltani a Notre-Dame-ot pusztító tüzet, az épület szerkezete megmenekült

4000 tűzoltó órákig dolgozott az épület és a benne őrzött relikviák megmentésén. A homlokzatot és a két fő tornyot megmentették, a helyreállítás évekig fog tartani.


tovább »

Futóbolond

Erről semmiképpen nincsen szó, csak egy nyugdíjas hölgy majdnem "átlagos" napját mutatjuk be. Mindez Budaörsön történt, aki az utcanevekről nem ismerné fel...
tovább »

Divízió I-es női jégkorong-vb - Az osztrákok legyőzésével aranyérmes a magyar válogatott

A magyar női jégkorong-válogatott aranyérmesként végzett a budapesti divízió I/A világbajnokságon, miután - már biztos feljutóként - a szombat esti zárómérkőzésen 2-1-re legyőzte az osztrák együttest.


tovább »

Fehér négerek

A szél ott fúj, ahol akar. Világunkban minden mindennel összefügg. Így tehát nincs mit csodálkozni azon, hogy egy apró, ám a médiában naggyá növesztett kultúrbotrány zajlik nálunk


tovább »

Permetezik a vadgesztenyefákat

Tavaszi lemosó permetezést végeztet a BTG NKft. a budaörsi vadgesztenyefákon 2019. április 15-e és 19-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A permetezés a növények közelében lévő tárgyak, járművek felületén maradandó nyomot nem hagy, vízzel lemosható. 


tovább »

Ma van a katyni vérengzés áldozatainak emléknapja


Lengyelországban 2008 óta április 13. a katyni vérengzés áldozatainak emléknapja arra emlékezve, hogy 1943-ban a németek ezen a napon hozták nyilvánosságra az 1940 tavaszán a szovjet államvédelmi szervek által elkövetett tömeggyilkosságot. Az áldozatokról Magyarországon is megemlékeznek.


tovább »

Húsvéti szimbólumaink

A tojás, a barkaág és a húsvéti bárány. Miért éppen ezek kapcsolódnak húsvét ünnepéhez? 
tovább »

Ab: elvehetik a gyereket az oltásellenes szülőktől

Döntést hozott az Alkotmánybíróság arról a beadványról, amit két oltásellenes szülő indított. Az indítvány előzménye, hogy a pár megtagadta a kötelező védőoltás beadatását a gyermekének. A megyei járási hivatal kötelezte őket a rendelőben való megjelenésre, és a gyámhivatal is eljárást indított. Ennek eredményeképp elrendelték a gyermek nevelőszülőknél történő elhelyezését.


tovább »

A szomszéd kertje mindig zöldebb

Ez a szólás jutott eszembe, amikor megnéztem a Buda Környéki Televízió adását, amiben beszámolnak a környező települések termelői piaccal, és a zöld javakkal kapcsolatos témáiról.


tovább »

HÚSVÉT - szertartások a nagyhéten és az ünnepen

Nagyhétnek nevezzük a húsvét vasárnapot megelőző hetet. Különösen csütörtökön, pénteken és szombaton vannak kiemelt imaalkalmak a keresztény egyházaknál és gyülekezetnél Budaörsön is.
tovább »

A húsvét igazi jelentése

Nyusziünnep ide vagy oda, végre elfelejthetnénk, hogy egy állatot ünnepelünk e jeles tavaszi napokon és az hoz nekünk piros tojást... Mit ünnepelt a zsidó nép a Pászka-ünnepen és mit ünnepelnek a keresztények húsvétkor: mi történt Jeruzsálemben Jézussal és tanítványaival ezekben a napokban?
tovább »

Szeretet, szerelem - Cirókahiánnyal

“Ez az egész családprobléma nagyon nehéz história. Régen mindig volt a közelben egy nagymama vagy egy nagybácsi, akinek a vállán el lehetett sírni az embernek a baját. Ma az emberek többségének rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy az anyagi lecsúszást lassítsa, és nincs a közelben senki. Jön tehát az a modell, hogy kívülről kell segítséget kérni, amiben én nem hiszek. „


tovább »

Széchenyi István emlékére

Gr. Széchenyi István halálának 159. évfordulója alkalmából április 8-án megemlékezést tartottak hazánk több településén. A központi ünnepségre, az Országos Széchenyi Kör szervezésében, hagyományosan a MTA előtti szobornál került sor. Egy nappal később a budaörsiek is emlékeztek.


tovább »

Nyugdíjas napjaim

Ismerek egy nyugdíjas hölgyet, akinek a napjai szinte percre be vannak osztva. Többször elgondolkodtam, honnan veszi az energiát mindehhez? És még vidám is hozzá. Mi lehet a titka?
tovább »

Emelkedett a bankkártyás csalások száma

Több mint 37 százalékkal növekedett a tavalyi harmadik negyedévben a bankkártyás visszaélésekkel okozott kár a kibocsátói oldalon – ismerteti a keddi Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva.


tovább »

Hordjon fejkendőt, hogy ne zaklassák - javasolta a német kislánynak az iskolaigazgató

„Adjanak rá inkább egy muszlim fejkendőt” – ezt javasolta annak a frankfurti iskolának az igazgatója, ahol muszlim osztálytársai addig csúfolták a szőke német kislányt, míg végül szülei kivették az intézményből. A Bild annak járt utána szombaton megjelent cikkében, milyen bántalmazásról, megalázásról számoltak muszlim osztálytársaiktól a kizárólag német nevet viselő gyerekek.


tovább »

A Himalája csúcsain

A Világjárók Sorozat hat éve számos a világ legtávolabbi legeldugottabb vidékeire kalauzolta már el az érdeklődőket itt Budaörsön. Tegnap este a Himaláján jártunk Pál Máté segítségével, aki a szegedi Mondoló Egyesület tagjaként utazott el erre a csodaszép vidékre.
tovább »

Magyarország harmadik Európában a veszélyes termékek kiszűrésében

Magyarország élen jár a nem biztonságos termékek kiszűrésében, ugyanis az aktív fogyasztóvédelmi jelenlétnek köszönhetően tavaly a harmadik legtöbb riasztást küldte a RAPEX-be, az unió nem élelmiszer jellegű veszélyes termékeket tartalmazó adatbázisának riasztási rendszerébe - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel. 


tovább »

Vándor új névre vágyik

Ő itt Vándor.

Vándor egyelőre sajnos azt csinálja, amit a neve diktál. 

Meg az emberek. Állandóan költözik, mióta bekerült a menhelyre. Kennelből kifutóba, kifutóból kennelbe, függően attól, hogy alkalmi lakótársai hogy állnak hozzá.

Egyszer majdnem örökbe fogadták, de aztán mégsem.


tovább »

George Hemingway eladta a Budapest Honvédot

Az m4sport.hu információi szerint George F. Hemingway megállapodott a Budapest Honvéd labdarúgócsapat eladásáról.


tovább »

Sok idős ember a magányba hal bele

Többször találkoztam olyan idősekkel, akik az öregek otthonában, a falnak fordulva várták az elmúlást - és nem azért, mert fizikailag képtelenek voltak felkelni, hanem mert a lelkük fáradt el


tovább »

A gyerek a leginkább klímakárosító!

A haladó szellem egyik vörös angyala jutalmazná a gyerekmentességet - a jövő zálogai ugyanis környezetkárosítóak. Gyerektelen helyett gyerekmentes című könyvében Verena Brunschweiger, korábbi SPD-s politikus. Verena Brunschweiger a gyerekmentességet jutalmazná


tovább »

Szombaton indult a második ütem, változik a közlekedési rend Dél-Pesten


Szombaton indult a 3-as metró felújításának második üteme, amelynek keretében a déli szakaszt újítják fel a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. Jelentős változások lesznek a közlekedésben is.


tovább »

Nem jár a budavári sikló a jövő héten

A szakemberek évente kétszer, tavasszal és ősszel végzik a sikló tervszerű karbantartását.


tovább »

Nemzetközi kutatási projektben vett részt Muci, a Budakeszi Vadasparkban élő aranysakál

Az aranysakálok táplálkozási szokásait vizsgáló kutatási projektben vett részt Muci, a Budakeszi Vadaspark aranysakál nősténye. A bécsi Universität Für Bodenkulture szakemberei az állatkerti körülmények között élő aranysakálok táplálkozási szokásait vizsgálták, ami alapján a vadonélő példányok viselkedésére is következtetni tudnak.  


tovább »

Sokaknak jár adókedvezmény betegségük után, de nem is tudnak róla

Idén jelentősen bővült azon tartós egészségügyi problémák köre, amelyek után a dolgozók jogosultak arra, hogy a minimálbér 5 százalékát, vagyis az idei évben havi 7450 forintot a saját személyi jövedelemadójukból levonjanak. Immár jogosult a kedvezményre többek között az a mintegy 200 ezer nő is, akinél endometriózist állapítottak meg. A kedvezmény már a havi adóelőleg levonásakor is kérhető a munkáltatónál, de érvényesíthető az szja-bevallásban, egy összegben is.


tovább »

XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében.


tovább »

A nyugdíjas pedagógusok Szolnokon jártak

A Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai az éves programjuk összeállításakor Szolnok városát választották úti célul április hónapban. Miért éppen Szolnok? Mert ott látható egy fantasztikus kiállítás Munkácsy Mihály festményeiből.


tovább »

Budaörs fesztivál 2019

Idén május 1-5. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várja a látogatókat.
tovább »

A roncskommandó női tagozata

A legnagyobb hiba, ha feladjuk a nemiségünkből fakadó tulajdonságainkat. Ez a lehető legrosszabb példa, amit mutathatunk a fiatalabb nemzedéknek


tovább »

Külön metrókocsit javasolnak a nőknek Bécsben

A világ legélhetőbb városának minősítette nemrégiben Bécset egy felmérés. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy néhány új szempontot érdemes lenne figyelembe vennie majd a következő rangsor közzététele előtt az azt végző szervezetnek.

 


tovább »

Agyhalál: Bécs a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazza Sorost a CEU miatt

Michael Ludwig, Bécs szociáldemokrata főpolgármestere és tartományi vezetője az osztrák hírügynökséggel közölte: Bécs az idei évben a város és a tartomány legmagasabb kitüntetését, a nagy arany becsületrendet George Sorosnak kívánja adományozni. A végleges döntést Bécs szociáldemokrata-zöld tartományi kormánya jövő kedden fogja meghozni, de ez már csak a dolog formális része – számol be az Azonnali.


tovább »

Korszerű mentőhelikopter állt szolgálatba hétfőn Budaörsön


Hétfőn állt szolgálatba az a három EC135P2+ típusú mentőhelikopter, amelyeket a Készenléti Rendőrség adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában álló Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek.

 


tovább »

Nem gyógyszerrel! Egészségnapok a budaörsi lakótelepen

A  Közösségi Ház (Lévai u.34.) ad otthont a több napos, egészségünk megerősítésével, visszaszerzésével foglalkozó előadásoknak, kezeléseknek április 1-7 között: torna, jóga, talpmasszázs, látásjavítás - minden természetes módszerekkel.
tovább »

Baby

Ez a Baby nem bujkál, pláne nem ül a sarokba
tovább »

A Családok Kongresszusa idén is ";homofób, kirekesztő, oroszbarát, fasiszta" találkozó a liberálisok szerint

 Idén Veronában rendezik meg a XIII. Családok Világkongresszusát, amelyre meghívást kapott Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is. Az eseményen többek között felszólal még Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, Lorenzo Fonta családügyi miniszter, valamint Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke is
tovább »

Egy prágai imám (!!) fegyverbe szólította a muszlim férfiakat...

Az új-zél­andi Ch­rist­church­ben tör­tént mé­szár­lás után azt nyi­lat­kozta, hogy a Cseh­or­szág­ban élő musz­li­mok­nak fel kell fegy­ver­kez­niük. Gon­do­la­tai élénk vissz­hangra ta­lál­tak. Ezt írta: „A közelmúltbeli tragikus események fényében tájékoztatom minden tagunkat, főleg a férfiakat, hogy…egészségük és vagyonuk védelme érdekében fegyverkezzenek fel.


tovább »

Barangoló

Tavaszodván sokan csatolják fel a turista bakancsot, vagy városlátogató, kényelmes cipőt húznak azért, hogy felfedezzék a világot. Egyre többet utazunk sokfelé jártunk már s talán nincs a Földnek olyan szeglete, amit nem ismernénk.  De talán akad mégis valaki, aki nem látta Szlovénia vadregényes tájait, vagy Velence gyönyörű műemlékeit és mivel én tavaly ott jártam, szeretném veletek élményeimet megosztani.

 
tovább »

Több biztonsági extrát is kötelezővé tesznek az autókban

Az Európai Bizottság szerint ez fontos lépés az utasok, a gyalogosok és a kerékpárosok megvédése érdekében


tovább »

Sok - sok kézzel Kamaraerdőért!


2019. Április 13-án 9:00
Tavaszi nagytakarítást szervezünk Föld napja alkalmából.
Aktív közreműködéssel és segítségnyújtással tegyük szebbé Kamaraerdőt!tovább »

Nagyvadak és kisragadozók között a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark több mint 10 éve indít tematikus szakvezetéseket, amelynek keretein belül szakemberek kalauzolják végig a látogatókat a vadasparkban. A tavalyi évben rekordmennyiségű, 239 vezetett bejárás indult.A látogatók és a csoportok körében is népszerű vezetett túrákon a Kárpát-medence nagyvadjait és kisragadozóit mutatják be, és bár a vadaspark munkatársai a szakvezetéseket elsősorban az óvodás és alsó tagozatos korosztálynak ajánlják, szeretettel várják a kamaszokat, a kisgyermekes családokat és az idősebbeket is. A szakvezetéseken való részvételre szinte egész évben lehetőség van, jelentkezni pedig a vadaspark látogatóbarát módon megújult honlapján lehet.


tovább »

Gyökéritató - a kertbarátok ajánlásával

A legutóbbi kertbarát –összejövetelre eljött Endrődi László a „gyökéritató” szabadalmazott magyar termék feltalálója. A kertbarátok közül már többen használták, de most a szakembertől kaptunk teljes körű tájékoztatást.


tovább »

Egy teljes órán át sötét lesz a Földön: Magyarországon is lekapcsolják a fényeket

A WWF itthon is megmutatja a Föld Óráján keresztül, hogy környezettudatosan élni menő! Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. A WWF Föld Órája idén március 30-án 20:30 és 21:30 között lesz, ekkor Budapest fényei is kihunynak. 


tovább »

A libanoni nagykövetséghez szerveznek tüntetést a barbár gólyamészárlás ellen

Amint azt nemrégiben megírtuk, Libanonban a vonuló gólyák sokaságát lövik le ottani orvvadászok.  A világhálóra felkerült fotók nemzetközi felháborodást váltottak ki, a tiltakozáshoz pedig magyarországi madárbarátok, természetvédők is csatlakoztak. A Facebookon szerveződött csoport aktivistái – élükön az ismert dömösi madármentővel, Márton Andrással – 2019. március 28-án, csütörtökön 16 órai kezdettel békés demonstrációt szerveznek a Libanoni Köztársaság Nagykövetségénél Budapesten, a XI. kerületi, Sasadi út 160. előtt.


tovább »

Szuperanyu

Júnót és népes családját hatóság kobozta el, így kerültek egy éve a menhelyre. Júnót megedzette az élet, harcos családanyaként indított, eleinte nem lehetett közel kerülni hozzá - és nem is volt tanácsos.


tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • A nyugdíjas király »
 • A félelem orvoslása »
 • Ülésezik a képviselő-testület »
 • Húsvéti sonkamustra a gazdapiacon »
 • Pénzbírságot kaptak a szülők, mert nem engedték érzékenyíteni a gyerekük »
 • Hajnalra sikerült eloltani a Notre-Dame-ot pusztító tüzet, az épület szerkezete megmenekült »
 • Futóbolond »
 • Divízió I-es női jégkorong-vb - Az osztrákok legyőzésével aranyérmes a magyar válogatott »
 • Fehér négerek »
 • Permetezik a vadgesztenyefákat »
 • Legfrissebb képtárak

  Reptár

  fotó:wein
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön