• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Fiatalok

Budaörsi Fiatalok

Fiataloktól fiataloknak

Ez adja a munkánk és az életünk értelmét

A klasszikus olajfestészeti tábort közel huszadszor rendezte meg eddig a Mészáros Erzsébet-Petrény András házaspár. Az idei tábor négy héten át, július 19-ig tart és főleg az utolsó hétre van még néhány hely... Erzsikét kértük, hagyja ott néhány percre a tanítványokat, és válaszoljon néhány kérdésünkre.
tovább »

Lelki kincseket gyűjtünk

Hogy segítsen két, többgyermekes anyuka barátaik, egyházközségük családjain a hosszú nyári szünidőben? Hát összegyűjti a gyerekeket és értelmes, érdekes egy hetet varázsol nekik. Az elnevezése Kincskereső tábor... Mit keresnek és mit találnak a gyerekekkel? Anikóval és Andival, a két lelkes anyukával beszélgettünk.
tovább »

Szeretlek Budaörs workshop másodszor

A. Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében ezúttal a digitális világ előtti oktatás- nevelés, ill. a kalligrafikus írás rejtelmei kerülnek feltárásra június 28-án 9 órától a Heimatmuseumban az Oktatás egykor és ma című találkozón. Várnak minden érdeklődőt előzetes bejelentkezést követően: info@heimatmuseum.hu
tovább »

Nyári tábor a Heimatmuseumban

A múzeum  időszaki és állandó kiállításai nyáron is várják a látogatókat, alsó tagozatos gyerekek pedig kétnyelvű honismereti táborban vehetnek részt június 24-28. között a megszokott kellemes környezetben.
tovább »

Emeljünk magasba minél több gyereket!

Országos gyerekemelési rekordkísérlet május 11-én 11 órakor! Az országos akció központi rendezvénye a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban lesz, de bárhol lehet csatlakozni! Fővédnökök Böjte Csaba ferences szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó. Regisztráció: https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba
tovább »

Kamaraerdő napja - Tündéri Gyereknap

Bár még május el sem kezdődött, egyre több gyereknapi rendezvényről tudunk előzetesen beszámolni. A budaörsi Kamaraerdőben május 25-én szórakozhatnak majd a kicsik és a nagyobbak - érdemes átböngészni a programot!
tovább »

Gyerekmajális - a JMMH gyereknapja

Színpadi program, bolhapiac és egyéb érdekességek a gyerekek részére május 18-án Budaörs központjában!  A belépés ingyenes, aki viszont a bolhapiacon szeretne árulni, foglaljon előre asztalt magának!
tovább »

Másfélmilliós szószakadék

Mintegy 1,4 millióval több szót hall ötéves koráig az a gyerek, akinek szülei naponta legalább öt könyvet elolvasnak, mint az, akinek soha nem olvasnak mesét - állapították meg az Ohiói Egyetem kutatói.
tovább »

Szösszenetek Karinthytól

Keresztény fiatalok közössége, az Antiochia adja elő Karinthy Frigyes novelláinak színpadi változatát április 6-án, szombaton 17.00 órakor a PostART-on. Belépődíj nincs, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szereplők!
tovább »

RAJZPÁLYÁZAT GYEREKEKNEK

A BJMMH.Közösségi Ház rajzpályázatot hirdet gyerekeknek - óvodás valamint iskolás alsó és felső osztályos korcsoporti bontásban.


tovább »

A 25 éves Mindszenty Iskola jótékonysági bálja a Sportcsarnokban

Régi és új diákokat szüleikkel, családjukkal együtt, barátokat, szimpatizánsokat várnak május 11-én, szombaton 17.00 órára egy fergeteges bálba a budaörsi Sportcsarnokba. Műsor, vacsora, élő zenekar! A bevételt a tornaterem padlóburkolatának korszerűsítésére fordítják. További információk: mindszentyjubileum25@gmail.com
tovább »

Színcápa

Egyre több szülő és tanár gondolja úgy, hogy a mai oktatási rendszer bizonyos elemei elavultak, az iskolák nem képesek nagy reformokra. Az utóbbi években Magyarországon tanulócsoportok alakultak, ahol bátran használják az állami oktatástól eltérő tanítási módszereket. A tanulócsoportok tagjai magántanulók, államilag elismert oktatási intézmény regisztrált diákjai, de – hatósági engedéllyel és igazgatói beleegyezéssel – az iskolai oktatás helyett a szülő átvállalja gyermeke taníttatását.
tovább »

Lehet-e fiatalon saját vállalkozást indítani?

Milyen nehéz ma elindítani egy vállalkozást? Teljesen lehetetlen óriási tőke nélkül, vagy azért meg lehet oldani? Ezekről a kérdésekről beszélgettem Farkas Gáborral, az Akácfa utcai Traveler’s Bistro egyik alapító tulajdonosával.
tovább »

Legyen élmény az iskola!

Jocó bácsira véletlenül találtam rá a neten. Ő egy fiatal tanár, aki meglovagolta a média erejét és hatását, élt a facebook adta lehetőséggel, és saját tanári tapasztalatából is merítve mindent megír tanároknak, szülőknek, gyerekeknek mindarról, ami az iskola világában megtörténhet. Hisz abban, hogy a megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani - ráadásul eredményesebben.
tovább »

Hogyan látják a gyerekek?

A római katolikus egyházközség jegyesoktató csoportja által alapított Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezi a SZERELMI7PRÓBA programsorozatot, immár 5. éve. Egyik állomása volt idén a „Boldogan éltek, míg”… című gyermekrajz– és fotókiállítás megnyitója a gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban. Igaz szeretet, szerelem, túl a meséken. Te hogyan látod? – olvashattuk a plakáton.
tovább »

Szülők, akik félnek gyermekeiktől...

Mi az oka annak, hogy egyre több gyermek küzd "magatartászavarral"?


tovább »

Iskolai tájékoztatók leendő elsősöknek

Meghirdették a budaörsi iskolák a 2019/20-as tanévre szóló tájékoztatóik időpontjait. A jelenleg még óvodás gyerekeket és szüleiket külön alkalmakkor várják ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. Minden információt megtalálnak tovább...
tovább »

Varázslatos város - rajzpályázat nagycsoportos ovisoknak!

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola képzeletbeli utazásra hívja az óvodásokat. A gyerekek megálmodhatnak egy várost, amilyennek ők szeretnék.
tovább »

Szülők Iskolája a budaörsi I. Iskolában

Melyik szülő mondhatja el magáról, hogy már mindent tud a gyereknevelésről? Ugye, senki. Újabb nagyszerű alkalmat kínál a fejlődésre, tudásunk gyarapítására a “Melegszívű fegyelmezés” c. előadás január 22-én 17.00 órakor (Budaörs, Hársfa u.29.)
tovább »

Suli-ovi és nyílt nap a budaörsi Bleyer Iskolában

Még két alkalommal lesz suli-ovi a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolában (február 11-én és március 18-án), nyílt napra pedig 2019. április 1-én, hétfőn várják a családokat du. 15-18.00 óra között.
tovább »

Beiskolázás a Mindszenty Katolikus Iskolába

Az idén 25 éves budaörsi Mindszenty József Katolikus Iskolába február 5-én várják a szülőket tájékoztató találkozásra, a leendő kis tanulók pedig február 15-én és március 8-án ismerkedhetnek az iskolával. Előzetes regisztráció szükséges: mindszentyjozsef@gmail.com
tovább »

30 éves a Bleyer Iskola!

A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 30 éves jubileuma alkalmából kiállítás nyílik a Heimatmuseumban a felsős diákok képzőművészeti munkáiból. Időpontja: 2018. november 20. 17.00 óra.

tovább »

Jön a 7. Primanima

A négynapos fesztiválon - okt.24-27. között - hazai és nemzetközi diákok, elsőfilmes fiatal alkotók rövidfilmjeit vetítik, emellett egészestés filmek, workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek (Zuboly, Dzsinnkaladzsi, Csángálló) színesítik a programot. Helyszín: Babtér, JMMK
tovább »

Mezítláb az iskolában

Tanulmányok szerint a finn iskolások a világ legjobban teljesítő tanulói, annak ellenére, hogy kevesebb időt töltenek iskolában, mint más országok diákjai, és mindössze harminc percnyi házi feladatot kaphatnak egy nap.
tovább »

Biztonság Hete Budaörsön

Látványos bemutatókkal és színes programokkal várták a rendőrök az érdeklődőket a "Biztonság Hete" programsorozat keretében Budaörsön megrendezett közlekedésbiztonsági rendezvényen.
tovább »

Német nyelvtanfolyam szülőknek a Heimatmuseumban

Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata idén is folytatja kedvezményes német nyelvtanfolyamait a budaörsi szülők részére. Az órák változatlanul a Heimatmuseum konferenciatermében lesznek: hétfőn és szerdán este hattól, szombaton reggel fél kilenctől.
tovább »

Indul a tanítás az idén jubiláló Mindszenty Iskolában

Szeptember 3-án reggel 8 órakor Veni Sancte szentmisével kezdődik a tanítás. Különleges tanév elé néz a katolikus óvoda és iskola: 25 éves fennállását ünnepli ebben az évben. Ünnepi programok váltják egymást egészen májusig.
tovább »

Idén is lesz Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban

Az idei nyár utolsó napján, azaz augusztus 31-én, pénteken ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját, amihez a Budakeszi Vadaspark újból csatlakozik. A vadaspark munkatársai már teljes gőzzel készülnek az egész estés eseményre, melyre különleges éjszakai szakvezetéseket, látványetetéseket és Állatijó Bemutatót szerveznek a látogatóknak. A zseblámpát és a kíváncsiságot senki ne felejtse otthon!
tovább »

Legyél hős!

Nem kevesebbre várja a fiatalokat az Országos Mentőszolgálat. A hat hónapos önkéntes munka során mentőápoló-képzést, nyelvi képzést és karrier-tanácsadást is kaphatnak a 18-22 év közötti érdeklődők. Részt vehetnek valódi mentésekben és pénzjutalmat is nyerhetnek!
tovább »

Nyári hetes tábor a Budaörsi Uszodában

A budaörsi uszodakomplexum augusztus 31-ig heti turnusokban működő nyári sporttábort szervez általános iskolás korú gyermekek részére szakképzett oktatók vezetésével. 7.30-tól 16.30-ig vehetnek részt a fiatalok a foglalkozásokon.

tovább »

Nyár a Csiki Pihenőkertben

Június 18-tól augusztus 10-ig minden nap várják a különböző korosztályú fiatalokat a Csiki Pihenőkert tematikus táborai. De már csak nagy szerencsével lehetne bejutni, hiszen MEGTELT minden tábor. Ez nagyon örvendetes, mert a budaörsi Árpád-kori régészeti parkban és erdei iskolában szépen gondozott természeti környezetben pihenhetnek, alkothatnak a fiatalok - ezért is olyan népszerű.
tovább »

Kirajzott az iskola

A tanév utolsó napjai sem teltek eseménytelenül a Bleyer Jakab Általános Iskolában. Sőt! A reggeli csengetés nem a padokban érte a tanulókat, hanem éppen akkor indultak buszokkal a választott programokra. A beszámolót Szűcs Ágnes igazgatóhelyettes bocsátotta rendelkezésünkre.
tovább »

KAMARAERDŐ NAPJA TÜNDÉRI GYEREKNAP

Ismét fantasztikus programokkal várja a kicsiket és nagyokat a Kamaraerdei Közösségi Ház május 26-án, 11:00 – 22:00 között. Tessék választani!
tovább »

Városi alsó tagozatos tanulmányi verseny 2018

Városunkban, a Budaörsi Önkormányzat jelentős anyagi támogatásával, már hosszú évek óta megrendezésre kerül az alsó tagozatos tanulmányi verseny. A megmérettetés helyszíne évente változik. Idén a Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola kapta a feladatot, hogy helyszínt adjon, és megszervezze a versenyt.
tovább »

Ballagás a budaörsi bencéseknél

A budaörsi bencés középiskola megtartotta harmadik ballagási ünnepségét Budaörs központjában a Templom téren, 2018. május 4-én, pénteken 15:00-kor.
tovább »

Elsők lettek a budaörsiek a két keréken

Kitűnően szerepeltek a budaörsi diákok a Kerékpáros Iskola Kupa és „Ki a mester két keréken” közlekedésbiztonsági vetélkedőn, Nagykátán.
tovább »

Brüderchen, komm, tanz mit mir!

A Tavaszi Ifjúsági Német Nemzetiségi Napok egyik eseménye volt négy budaörsi iskola táncháza, amelyre a Sportcsarnokban került sor csütörtök délelőttjén. Az I. számú, a Mindszenty Katolikus Iskola, a Bleyer Jakab és a Kesjár Csaba iskola első és második osztályos diákjai ropták a táncot a Sportcsarnokban Steer Mónika vezetésével.
tovább »

Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark

Szereted a természetet és az állatokat? Üres perceidben azon kapod magad, hogy a papír szélére rajzolgatsz? Netalántán szoktál erdőt, állatokat, esetleg növényeket skiccelni? Ha igen, akkor kibontakoztathatod a tehetséged és megmutathatod a világnak briliáns művészi képességed, hiszen a Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít „Erdő – a minket körülölelő természet” címmel.
tovább »

KI MIT TESZ?

"Nemzetközi Ki Mit Tud"-ot szervez a TEEKE (Tegyünk Együtt Egymásért Közhasznú Egyesület) Budaörsön április 20-án. Tehetséges, 10 éven felüli budaörsiek vagy Budaörshöz kötődő előadók, egyének, párok és csoportok jelentkezését várják március 20-ig: budaorsikimittesz@gmail.com !
tovább »

A netezés netovábbja

Egy globális kampány részeként, ma már több mint 60 országban - köztük Magyarországon is – megrendezik a Biztonságos Internet Napját. A minden évben a második hónap második hetének második napján megtartott esemény célja, hogy felhívja a szélesebb közönség, ezen belül is elsősorban a fiatalok és gyermekek figyelmét a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára.
tovább »

Befejeződött a budakeszi Széchenyi Iskola felújítása

Budakeszi Város Önkormányzatának intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében megkezdett épületenergetikai felújítások közül befejeződtek az általános iskolán végzett munkálatok. Az oktatási intézmény 234,52 millió forint értékű beruházás keretében újult meg.
tovább »

Budaörsre érkezik a 200-as Arany-busz!

A 200-as Arany-busz a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása, Arany János (1817-1882) életművét mutatja be  élvezetes formában. Február 7-én érkezik Budaörsön a Templom térre, a Szent Benedek Iskola elé. 8.00 - 16.00 óra között látogatható!
tovább »

Egy teltházas szalagavató krónikája

Szíves meghívást kaptunk Czuczor Gergelytől, a Szent Benedek szakgimnázium budaörsi tagozatának igazgatójától az iskola idei szalagavató báljára. Mindössze negyedórácskát tudtam elvonulni és beszélgetni vele, mielőtt megkezdődött volna a nagy esemény.
tovább »

Versmondó verseny József Attila emlékére

A XXI. szd. Magyar Drámájáért Alapítvány és a Budaörsi Széchenyi Kör a költő halálának 80. évfordulója alkalmából vers- és prózamondó versenyt rendez a budaörsi iskolák diákjainak. A döntő január 17-én, szerdán délután 14.30 - 17.00 óra között zajlik majd a Jókai Központban. Az esemény moderátora Siposhegyi Zoltán. (A kép Weöres-műsorán készült.)
tovább »

Tanácsok a biztonságos iskolakezdéshez:

Fontos és megszívlelendő tanácsokat adtak Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. Gyermekeink érdekében figyeljünk a veszélyekre, és óvjuk meg őket azoktól!

tovább »

Végetért a színjátszó tábor

Endrődi Ági és Tövispataki Bea (Múzsák Társulat) irányításával a gyerekek egy héten át játékos formában ismerkedhettek más nemzetek kultúrájával, pénteken pedig sikerrel mutatták be barangolásaik eredményét a PostArt-on.
tovább »

Vakáció a múltban és a mában

Egyre több család ismeri meg a Régészeti Múzeum által működtetett Csiki Pihenőkert programjait. Sikeresek a nyári táborok és a születésnapi rendezvények is. Dr. Mester Edit igazgató tájékoztatott a sokféle lehetőségről.
tovább »

Önkéntes diákok is segítenek a Heimatmuseum felújításánál!

A napokban a Kesjár Csaba Általános Iskola 7.B osztálya volt önkéntes munkán a múzeumban. A múzeumépület felújításával együtt az udvar és a hátsó kert is megújul, ebben nyújtottak segítséget a diákok és az őket kísérő kedves tanárnők. A múzeum dolgozói ezúton is köszönik a segítséget!
tovább »

A budaörsi iskolások Arany János 200. születésnapjára emlékeztek

A XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány és Országos Széchenyi Kör budaörsi csoportja az iskolák bevonásával emlékünnepséget szervezett, melynek az Ifjúsági Klub adott helyszínt. Öt általános- és két középiskola diákjai vettek részt a péntek délutáni műsorban.
tovább »

A budaörsi általános iskolák felvételi körzetei

Melyik budaörsi utca melyik iskolához tartozik? Más szóval: közreadjuk az iskolák idei felvételi körzeteit. Kivétel a Mindszenty Katolikus Iskola, ahol a felvételnél nem számít a lakóhely elhelyezkedése. Az idei beiratkozás várható időpontja (ez még nem biztos!): április 20-21 vagy 27-28.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Ez adja a munkánk és az életünk értelmét »
 • Lelki kincseket gyűjtünk »
 • Szeretlek Budaörs workshop másodszor »
 • Nyári tábor a Heimatmuseumban »
 • Emeljünk magasba minél több gyereket! »
 • Kamaraerdő napja - Tündéri Gyereknap »
 • Gyerekmajális - a JMMH gyereknapja »
 • Másfélmilliós szószakadék »
 • Szösszenetek Karinthytól »
 • RAJZPÁLYÁZAT GYEREKEKNEK »
 • Legfrissebb képtárak

  És boldogan éltek, míg ...

  Mit jelent a szerelem, a család a gyermekek számára? Versennyel egybekötött rajzkiállítás látható március végéig a könyvtárban a Szerelmi7próba rendezvénysorozat keretében. Képek: sk, SzK

  Ballagási ünnepség a budaörsi bencés középiskolában

  Két osztály 49 diákja ballagott el május 4-én Budaörsön.
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön