• zoldseges
 • Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Fiatalok

Budaörsi Fiatalok

Fiataloktól fiataloknak

30 éves a Bleyer Iskola!

A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 30 éves jubileuma alkalmából kiállítás nyílik a Heimatmuseumban a felsős diákok képzőművészeti munkáiból. Időpontja: 2018. november 20. 17.00 óra.

tovább »

Jön a 7. Primanima

A négynapos fesztiválon - okt.24-27. között - hazai és nemzetközi diákok, elsőfilmes fiatal alkotók rövidfilmjeit vetítik, emellett egészestés filmek, workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek (Zuboly, Dzsinnkaladzsi, Csángálló) színesítik a programot. Helyszín: Babtér, JMMK
tovább »

Mezítláb az iskolában

Tanulmányok szerint a finn iskolások a világ legjobban teljesítő tanulói, annak ellenére, hogy kevesebb időt töltenek iskolában, mint más országok diákjai, és mindössze harminc percnyi házi feladatot kaphatnak egy nap.
tovább »

Biztonság Hete Budaörsön

Látványos bemutatókkal és színes programokkal várták a rendőrök az érdeklődőket a "Biztonság Hete" programsorozat keretében Budaörsön megrendezett közlekedésbiztonsági rendezvényen.
tovább »

Német nyelvtanfolyam szülőknek a Heimatmuseumban

Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata idén is folytatja kedvezményes német nyelvtanfolyamait a budaörsi szülők részére. Az órák változatlanul a Heimatmuseum konferenciatermében lesznek: hétfőn és szerdán este hattól, szombaton reggel fél kilenctől.
tovább »

Indul a tanítás az idén jubiláló Mindszenty Iskolában

Szeptember 3-án reggel 8 órakor Veni Sancte szentmisével kezdődik a tanítás. Különleges tanév elé néz a katolikus óvoda és iskola: 25 éves fennállását ünnepli ebben az évben. Ünnepi programok váltják egymást egészen májusig.
tovább »

Idén is lesz Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban

Az idei nyár utolsó napján, azaz augusztus 31-én, pénteken ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját, amihez a Budakeszi Vadaspark újból csatlakozik. A vadaspark munkatársai már teljes gőzzel készülnek az egész estés eseményre, melyre különleges éjszakai szakvezetéseket, látványetetéseket és Állatijó Bemutatót szerveznek a látogatóknak. A zseblámpát és a kíváncsiságot senki ne felejtse otthon!
tovább »

Legyél hős!

Nem kevesebbre várja a fiatalokat az Országos Mentőszolgálat. A hat hónapos önkéntes munka során mentőápoló-képzést, nyelvi képzést és karrier-tanácsadást is kaphatnak a 18-22 év közötti érdeklődők. Részt vehetnek valódi mentésekben és pénzjutalmat is nyerhetnek!
tovább »

Nyári hetes tábor a Budaörsi Uszodában

A budaörsi uszodakomplexum augusztus 31-ig heti turnusokban működő nyári sporttábort szervez általános iskolás korú gyermekek részére szakképzett oktatók vezetésével. 7.30-tól 16.30-ig vehetnek részt a fiatalok a foglalkozásokon.

tovább »

Nyár a Csiki Pihenőkertben

Június 18-tól augusztus 10-ig minden nap várják a különböző korosztályú fiatalokat a Csiki Pihenőkert tematikus táborai. De már csak nagy szerencsével lehetne bejutni, hiszen MEGTELT minden tábor. Ez nagyon örvendetes, mert a budaörsi Árpád-kori régészeti parkban és erdei iskolában szépen gondozott természeti környezetben pihenhetnek, alkothatnak a fiatalok - ezért is olyan népszerű.
tovább »

Kirajzott az iskola

A tanév utolsó napjai sem teltek eseménytelenül a Bleyer Jakab Általános Iskolában. Sőt! A reggeli csengetés nem a padokban érte a tanulókat, hanem éppen akkor indultak buszokkal a választott programokra. A beszámolót Szűcs Ágnes igazgatóhelyettes bocsátotta rendelkezésünkre.
tovább »

KAMARAERDŐ NAPJA TÜNDÉRI GYEREKNAP

Ismét fantasztikus programokkal várja a kicsiket és nagyokat a Kamaraerdei Közösségi Ház május 26-án, 11:00 – 22:00 között. Tessék választani!
tovább »

Városi alsó tagozatos tanulmányi verseny 2018

Városunkban, a Budaörsi Önkormányzat jelentős anyagi támogatásával, már hosszú évek óta megrendezésre kerül az alsó tagozatos tanulmányi verseny. A megmérettetés helyszíne évente változik. Idén a Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola kapta a feladatot, hogy helyszínt adjon, és megszervezze a versenyt.
tovább »

Ballagás a budaörsi bencéseknél

A budaörsi bencés középiskola megtartotta harmadik ballagási ünnepségét Budaörs központjában a Templom téren, 2018. május 4-én, pénteken 15:00-kor.
tovább »

Elsők lettek a budaörsiek a két keréken

Kitűnően szerepeltek a budaörsi diákok a Kerékpáros Iskola Kupa és „Ki a mester két keréken” közlekedésbiztonsági vetélkedőn, Nagykátán.
tovább »

Brüderchen, komm, tanz mit mir!

A Tavaszi Ifjúsági Német Nemzetiségi Napok egyik eseménye volt négy budaörsi iskola táncháza, amelyre a Sportcsarnokban került sor csütörtök délelőttjén. Az I. számú, a Mindszenty Katolikus Iskola, a Bleyer Jakab és a Kesjár Csaba iskola első és második osztályos diákjai ropták a táncot a Sportcsarnokban Steer Mónika vezetésével.
tovább »

Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark

Szereted a természetet és az állatokat? Üres perceidben azon kapod magad, hogy a papír szélére rajzolgatsz? Netalántán szoktál erdőt, állatokat, esetleg növényeket skiccelni? Ha igen, akkor kibontakoztathatod a tehetséged és megmutathatod a világnak briliáns művészi képességed, hiszen a Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít „Erdő – a minket körülölelő természet” címmel.
tovább »

KI MIT TESZ?

"Nemzetközi Ki Mit Tud"-ot szervez a TEEKE (Tegyünk Együtt Egymásért Közhasznú Egyesület) Budaörsön április 20-án. Tehetséges, 10 éven felüli budaörsiek vagy Budaörshöz kötődő előadók, egyének, párok és csoportok jelentkezését várják március 20-ig: budaorsikimittesz@gmail.com !
tovább »

A netezés netovábbja

Egy globális kampány részeként, ma már több mint 60 országban - köztük Magyarországon is – megrendezik a Biztonságos Internet Napját. A minden évben a második hónap második hetének második napján megtartott esemény célja, hogy felhívja a szélesebb közönség, ezen belül is elsősorban a fiatalok és gyermekek figyelmét a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára.
tovább »

Befejeződött a budakeszi Széchenyi Iskola felújítása

Budakeszi Város Önkormányzatának intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében megkezdett épületenergetikai felújítások közül befejeződtek az általános iskolán végzett munkálatok. Az oktatási intézmény 234,52 millió forint értékű beruházás keretében újult meg.
tovább »

Budaörsre érkezik a 200-as Arany-busz!

A 200-as Arany-busz a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása, Arany János (1817-1882) életművét mutatja be  élvezetes formában. Február 7-én érkezik Budaörsön a Templom térre, a Szent Benedek Iskola elé. 8.00 - 16.00 óra között látogatható!
tovább »

Egy teltházas szalagavató krónikája

Szíves meghívást kaptunk Czuczor Gergelytől, a Szent Benedek szakgimnázium budaörsi tagozatának igazgatójától az iskola idei szalagavató báljára. Mindössze negyedórácskát tudtam elvonulni és beszélgetni vele, mielőtt megkezdődött volna a nagy esemény.
tovább »

Versmondó verseny József Attila emlékére

A XXI. szd. Magyar Drámájáért Alapítvány és a Budaörsi Széchenyi Kör a költő halálának 80. évfordulója alkalmából vers- és prózamondó versenyt rendez a budaörsi iskolák diákjainak. A döntő január 17-én, szerdán délután 14.30 - 17.00 óra között zajlik majd a Jókai Központban. Az esemény moderátora Siposhegyi Zoltán. (A kép Weöres-műsorán készült.)
tovább »

Tanácsok a biztonságos iskolakezdéshez:

Fontos és megszívlelendő tanácsokat adtak Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. Gyermekeink érdekében figyeljünk a veszélyekre, és óvjuk meg őket azoktól!

tovább »

Végetért a színjátszó tábor

Endrődi Ági és Tövispataki Bea (Múzsák Társulat) irányításával a gyerekek egy héten át játékos formában ismerkedhettek más nemzetek kultúrájával, pénteken pedig sikerrel mutatták be barangolásaik eredményét a PostArt-on.
tovább »

Vakáció a múltban és a mában

Egyre több család ismeri meg a Régészeti Múzeum által működtetett Csiki Pihenőkert programjait. Sikeresek a nyári táborok és a születésnapi rendezvények is. Dr. Mester Edit igazgató tájékoztatott a sokféle lehetőségről.
tovább »

Önkéntes diákok is segítenek a Heimatmuseum felújításánál!

A napokban a Kesjár Csaba Általános Iskola 7.B osztálya volt önkéntes munkán a múzeumban. A múzeumépület felújításával együtt az udvar és a hátsó kert is megújul, ebben nyújtottak segítséget a diákok és az őket kísérő kedves tanárnők. A múzeum dolgozói ezúton is köszönik a segítséget!
tovább »

A budaörsi iskolások Arany János 200. születésnapjára emlékeztek

A XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány és Országos Széchenyi Kör budaörsi csoportja az iskolák bevonásával emlékünnepséget szervezett, melynek az Ifjúsági Klub adott helyszínt. Öt általános- és két középiskola diákjai vettek részt a péntek délutáni műsorban.
tovább »

A budaörsi általános iskolák felvételi körzetei

Melyik budaörsi utca melyik iskolához tartozik? Más szóval: közreadjuk az iskolák idei felvételi körzeteit. Kivétel a Mindszenty Katolikus Iskola, ahol a felvételnél nem számít a lakóhely elhelyezkedése. Az idei beiratkozás várható időpontja (ez még nem biztos!): április 20-21 vagy 27-28.
tovább »

Szalagavató volt a Szent Benedek Iskolában

A Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézményében a második ballagó osztály szalagavatóját tartották pénteken, 2017. január 13-án. Dr.Czuczor Gergely igazgató szerint a két osztályból összegyúrt végzősök végül jó ötvözetet alkottak. Az ünnepségen fellépett Szolnoki Péter, a Bon-bon frontembere is. Az ünnepi műsor a végzős diákok bécsi keringőjével zárult.
tovább »

A zene varázsa - mindenkinek

November 12-e szombatján, a Városházán minden a zenéről szólt. Hónapok óta tartó szervezés eredményeként egy nagyszerű rendezvény részesei lehettek kicsik és nagyok.
tovább »

Segít a Tanoda

A kellemes nyári hónapok után ismét elérkezett a szeptember, mely ismét magával hozta a diákok – és persze a szülők - számára iskolakezdés örömeit, nehézségeit, házi feladatok és dolgozatok sorozatát. Természetesen ezzel karöltve hangzanak el a gyakran kétségbeejtő mondatok a diákok szájából. „ Nem értem. Nem tudom megtanulni. Nem akarom. Nincs kedvem. Segíts!” Ugye ismerős?!
tovább »

Itt van az ősz, itt van újra

Nemsokára beköszönt az ősz és a tanintézményekbe is becsengetnek. Az iskolás gyermekek – különösen az alsó tagozatos diákok és a kis elsősök – a nyár emlékeivel a fejükben figyelmetlenül közlekedhetnek iskolába menet-jövet, illetve azok környékén, ezért szeptembertől fokozott körültekintés ajánlott minden gépjárművezető részére.
Tanítási napokon reggel és a délutáni órákban nagyobb a gyermekbalesetek kockázata. A veszélyhelyzetet tovább növeli, hogy a „szabadságolási időszak” után jelentősen megnő a gépjárműforgalom a közutakon.

tovább »

Fontos felhívás a Budaörsi Rendőrségtől

Ne menjünk el figyelmetlenül a téma mellett! Több családot érinthet a kábítószerezés réme,mint ahogy azt gondolnánk. Akiben felmerül a gyanú,hogy gyermeke titokban tiltott szereket használ, az kérje a szakember segítségét.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • 30 éves a Bleyer Iskola! »
 • Jön a 7. Primanima »
 • Mezítláb az iskolában »
 • Biztonság Hete Budaörsön »
 • Német nyelvtanfolyam szülőknek a Heimatmuseumban »
 • Indul a tanítás az idén jubiláló Mindszenty Iskolában »
 • Idén is lesz Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban »
 • Legyél hős! »
 • Nyári hetes tábor a Budaörsi Uszodában »
 • Nyár a Csiki Pihenőkertben »
 • Legfrissebb képtárak

  Ballagási ünnepség a budaörsi bencés középiskolában

  Két osztály 49 diákja ballagott el május 4-én Budaörsön.
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön