• Fenyő Étterem
  • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Helytörténet Ezt Csaka Pincében találod
2019-04-07 07:25

Ezt Csaka Pincében találod

|

A Kőhegy lábánál, gyönyörű környezetben, a Budakeszi utca elején, régi küllemét megőrző pinceépület várja vendégeit. Az épületre 2015.-ben, a pusztulás utolsó pillanataiban találtak rá mai tulajdonosai,Csatári Ákos és Anikó. A pincébe vésett mészkő szerint 1862-ben épült.

hirdetés
 Régi értékek, új köntösben, ezt tapasztalhatjuk, amikor belépünk a hangulatosan kialakított. belső térbe,majd lesétálunk a padlófűtéses, boltozatos pincébe.

 A mai, elektronikus „okos” világunkban, ami a családi és baráti kapcsolattartást erősen korlátozza, egyre nagyobb bennünk a nosztalgia és az erősödő vágy, hogy visszataláljunk a meghitt összejövetelek világához. Ahhoz a világhoz, mikor szabadon, kötetlenül tudunk mi barátok, munkatársak, családtagok találkozni. Egy-egy délutánt, vagy akár egy egész napot egymás társaságában eltölteni, közösen főzni, étkezni, étkezés után jókat beszélgetni. –olvashatjuk az étterem blogján.

Valóban, a Csaka pince egy örömkonyha, melyben igény esetén Edőcs Gábor chef segítségével bárki különleges gasztronómiai élményeket szerezhet. A gyerekek játszhatnak, a felnőttek együtt készíthetik el a közös ebédet/vacsorát egy pohár bor kíséretében.

Helyt adnak zártkörű közös főzéseknek, sör-borvacsoráknak szülinapok, workshopok lebonyolításának korlátozott létszámmal. A gyermekeket művészeti foglalkozások - kerámia, rajz, festő szakkörök, játékos angol nyelvű foglalkozások, tematikus szülinapok várják.

Különleges élmény részt venni egy főzőtanfolyamon. Készültek már előételek, levesek, legutóbb a főételé volt a főszerep. Edőcs Gábor chef nem csak a kezdő-, hanem a gyakorlott háziasszonyok számára is tud újat, hasznosat mondani. Nagy szakértelemmel sorolja a számos főzési mesterkedéseket. Hogyan kell előkészíteni a kacsacombot, hogy puha, omlós legyen, melyik alapanyaghoz milyen fűszerezés illik? A vendégeknek is jutott feladat, megtisztítani az édesburgonyát, fóliába csomagolni, sütésre előkészíteni a céklát. Közben igazán vidám beszélgetés,poénkodás folyt.

Aztán a feltálalt menü nem csak látványában, hanem ízvilágában is elismerésre méltó volt. Mindenki elégedetten, jóllakottan állt fel az asztaltól.

Legközelebb a desszertek édes világába nyerünk betekintést.

Jelentkezni lehet: Csatári-Kardos Anikónál

06 70 2769642

csakapince@gmail.com

 

s.k.


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
Legfrissebb képtárak

Irány a strand

fotó:wein
Ajánlások
  • curver
  • gazdapiac

Helyi dolgok...

Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

Szállás Budaörs
  • Magdi Panzió

  • Éttermek Budaörs
  • Fenyő Étterem
  • Magdi mama kiskonyhája
  • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
  • ABS Bowling & Pub

  • Látványosság, szabadidő Budaörs
  • Városi Régészeti Kiállítás
  • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

  • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
  • Izsold-Car Karosszéria-javítás
  • Buliszerviz
  • Budaörsi Ingatlanszövetség
  • Völgy 2000 Kft.
  • Horváth Kereskedelmi kft.

  • Civil szervezetek Budaörs
  • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
  • Régiségbúvár Egyesület
  • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
  • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
  • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

  • Közösségek Budaörs
  • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

  • Sport Budaörs
  • Zendo Budaörs Egyesület
  • ABS Sportcentrum
  • BSC Labdarúgó Szakosztály
  • Liver FC Budaörs
  • Úszásoktatás Budaörsön