http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2016-11-14 20:54

A zene varázsa - mindenkinek

|
November 12-e szombatján, a Városházán minden a zenéről szólt. Hónapok óta tartó szervezés eredményeként egy nagyszerű rendezvény részesei lehettek kicsik és nagyok.
hirdetés

Bíró Gyula alpolgármester köszöntötte a megjelenteket ezen az igazi családi programon. Köszönetet mondott az ötletgazdának, Novák Anikónak, aki Budaörsön tanít, azonkívűl zeneszerző-karmester, nyelvész és kutató.


Gulyás Csilla, a Zenetanárok Társaságának alelnöke egy meglepő felmérés eredményét ismertette, miszerint a megkérdezett gyerekek többsége 5-6 éves korban szeretne zenét tanulni, később egyre fogy azok száma, akik szeretnének valamilyen hangszeren játszani. A zene legyen az életünk része.-mondta.
A négy fiatal zenész dobshow-ját nagy tapssal jutalmazta a publikum.
A megnyitó után kezdetét vette egy igazi zenei kalandtúra. Pezsgő élet folyt az aulában és az első emelet folyosóján. Örömteli gyermekzsivaj és a különböző instrumentumok hangja töltötte be a teret. Felsorolni is sok lenne a különböző állomások színtereit. Hangszerkészítés, mesék, tudománytár, játéktár, kézművesség, hangszerkiállítás ritkaságszámba menő zeneszerszámokból, – és minden a zenéről szólt. Együtt tevékenykedtek gyerekek és szülők, unokák és nagyszülők, átélve az együttjátszás, együttzenélés örömét. A szervezők kívánsága szerint valóban „zenefelfedező és zeneöröm élménynap” volt szombaton, a Városházán.

 

 Novák Anikó

 

A támogatók között volt többek között Budaörs Város Önkormányzata, az Ifjúsági Klub, a Barkácsbolt, a Suhajda Cukrászda, a Leopold Mozart Zeneiskola.
Novák Anikó hagyományteremtőnek szánta ezt a rendezvényt, és mi csak azt kívánhatjuk,hogy valóban folytatódjon ez a nagyszerű kezdeményezés.
s.k.


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.