http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-01-29 16:27

Budaörsre érkezik a 200-as Arany-busz!

|
A 200-as Arany-busz a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása, Arany János (1817-1882) életművét mutatja be  élvezetes formában. Február 7-én érkezik Budaörsön a Templom térre, a Szent Benedek Iskola elé. 8.00 - 16.00 óra között látogatható!
hirdetés

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017. májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő, Önarckép álarcokban című kiállítás. Az évforduló alkalmából elindult egy vándorkiállítás is, melyet egy buszban rendeztek be.

A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. (Például Ágnes asszony kihajtogatható lepedője, a sejtelmes radványi erdő megjelenítése.)

A beépített digitális eszközök pedig éppúgy lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, mint verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra. (Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is.)

A buszt minden helyszínen szakmailag felkészült kollégák kísérik, így kérhető vezetés, illetve foglalkozás is.

A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

A kiállítás látogatása ingyenes, megtekinthető február 7-én 8.00 - 16.00 óra között a Templom téren.

 

(Ha más intézmény is kedvet kapna:

A kiállítás látogatása ingyenes, a fogadó intézményektől csupán a parkolóhely biztosítását és villanyáram csatlakozási lehetőséget kérnek.
Jelentkezés: arany200busz@pim.hu)


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.