http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-11-28 08:59

Jónak lenni jó

|

Igazi testvérekké váltunk az elmúlt évek alatt – mondta Szabó István, a budaörsi Mindszenty Katolikus Iskola igazgatója a kárpátaljai testvériskola javára rendezett jótékonysági koncerten november 23-án. A műsorban a budaörsi gyerekek és tanáraik mutatták be zenei tudásukat, elsőként azonban – nagy örömünkre – Petrás Mária népdalénekest hallhattuk.
hirdetés
Varga János budaörsi plébános atya köszöntője után Dobsa Aranka igazgatónő is a mikrofonhoz lépett. Beszélt a nagyon szép kapcsolatról, a sok élményről, amelyet a budaörsi testvériskolának köszönhetnek.

Végre, kicsit megkésve megérkezett a műsor „sztárvendége”, Petrás Mária - aki a péntek esti budapesti forgalmi dugókat leküzdve – szerényen állt meg előttünk. A Prima Primissima és Magyar Örökség díjas énekes, keramikus, nemcsak a szülőföldjéről, Csángóföldről hozott énekekből, énekelt imádságokból mutatott be egy csokorral, de elvitte hallgatóságát gyermekkora színhelyére is. Mesélt a gyerekeknek az ottani ünnepvárásról, vallási szokásokról. Közel fél órás műsorát nagy taps követte.

A fellépők sorát Anducska-Kemény Zente indította, akitől Kárász Izabella Hálaadás című versét hallhattuk nagyon szép, hibátlan előadásban.

A fellépők, kicsik és nagyok, jelenlegi tudásuk alapján, de nagy lelkesedéssel adták elő Bach, Händel, Mozart és még sok híres szerző művét tanáraik mosolygó, bátorító kísérete mellett.

Hosszúra nyúlt, de családias hangulatú, szép este volt!

Kívánunk a két iskolának még sok-sok együtt töltött, élményekben gazdag évet!

SzK
Kép: wein
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.