http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-12-02 19:09

Történet a rendelőből

|

Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly gondot jelent a betegek tájékoztatása és szavuk komolyan vétele – meghazudtolás nélkül. De lássuk a történetet.
hirdetés
Egy bizonyos szakterületen – nem nevezem meg konkrétan és reménykedem, a történet mégsem általános jelenségről beszél – egy orvos egy héten egyszer rendel. Most ne is beszéljünk arról, hogy a szerencsétlen beteg kap-e megfelelően kimerítő, számára is érthető magyarázatot lehetséges bajaira az első alkalommal – mert még csak ott tartunk, krémek és injekció után elküldik őt röntgenre, aminek eredményét csak napok múlva lehet átvenni (feltételezem, az elemző orvos csak akkor lesz jelen). A szakrendelőben többször elhangzik, hogy egy hét múlva, amikor újra lesz rendelés, nem kell bejelentkezni, be lehet adni a röntgeneredményt és az időközben a patikában megvásárolt injekciót (pótolva azt, amit a beteg már megkapott).

A jóhiszemű beteg, aki még mindig szenved a bajától és fájdalmai vannak, egy hét múlva megjelenik a rendelés kezdetekor, kezében az injekció és a röntgenpapír.

Azt a választ kapja a folyosón az asszisztenstől, aki gyorsan elveszi az injekciót, hogy miért nem jelentkezett be erre a rendelésre és ráadásul nem hisz a betegnek, aki emlékezteti az egy héttel ezelőtt kapott utasításra. Természetesen aznapra erre a rendelésre nem lehet bejelentkezni…

Így nem mehet be az orvoshoz, nem elemzik a röntgent, és – ha betartaná az éppen az orra alá dörgölt regulát - talán 2 hónappal későbbre kapna időpontot.

Ballag hazafelé és támad egy ötlete: talán telefonon lehet értekezni az orvossal. Láss csodát, ez sikerül is és most jön a poén: Így tudja meg, hogy hiszen nem is kell itt röntgenpapírt mutogatni, mert a rendszerben ők látják a leletet!

De mi lesz ezután? Hogy folyik tovább a gyógyítás? Ki tudja? Mert én nem.
LD.
(A kép illusztráció)
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.