http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-01-06 15:27

Sallai R. Benedek páros lábbal szállt bele az ellenzékbe

|

A LMP tagja bejegyzésében bírálta a színészkedő ellenzéki politikusokat és pártokat, egykori párttársait, valamint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert is.

hirdetés
A párt korábbi országos titkára Versenyfetrengők címmel megosztott Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag a komplett ellenzéket kiosztotta. A baloldali média szerint egy nyilvánosságra hozott MTVA-s videó bizonyítja, hogy Varju László DK-s országgyűlési képviselőt megverték, ennek a felvételnek a "kiszivárgását" pont a tegnapi tüntetés előttre időzítették.

Sallai R. Benedek szerint viszont ez "hihetetlen" és az MTVA-ba behatoló ellenzéki politikusokra az "ultragáz kifejezés finoman fejezi ki azt a lesújtó, hihetetlenül kínos, roppant módon szégyenletes viselkedést, ahogy ezek a képviselők viselkedtek az adott helyzetben".

-Nulla méltóság,

-Nulla tisztesség,

-Nulla helyzetkezelési képesség,

-Csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés 
  
foglalja össze az LMP-s a nyilvánvaló tapasztalatokat. 

Márki-Zay Péterre és mozgalmára is kitért az alábbi módon:

"Kedves Péter, hidd el nekem: új ellenzék kell, új szereplők, új politikai garnitúra. Ilyen ellenzéki politikusokkal nem hogy '22-ben, de '26-ban, '30-ban sem lesz leváltva Orbán."

Tavaly június, vagyis a pártbeli tisztségek viselésétől való eltiltása óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, de most azért törte meg a jeget, mert szégyelli magát, hogy a munkájának egyetlen percével hozzájárult, hogy ilyen emberek mandátumhoz jussanak. "De legalább örülök, hogy ezen kínos ellenzékhez már semmi közöm nincs” – tette hozzá. Bejegyzése végén elhatárolódott mindattól, amit az ellenzék művel: "ehhez a cirkuszhoz semmi közöm!"

Nem ez volt az első komoly kritikája a Hadházy Ákossal dulakodásba keveredett politikusnak az ellenzékkel szemben. Szél Bernadett LMP-ből való kilépésekor azt írta róla, „jó ideje csak rombolt, pusztított” és saját, LMP-n kívüli jövőjét építette fel. Augusztusban a párt összeomlásáról értekezett, júniusban pedig azt mondta, ideje volt már Hadházy távozásának.

MTI
w


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.