http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-01-10 17:40

Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

|

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. 

Ebből kiderült, mely típusú szémélygépkocsit lovasították meg legtöbbször tavaly. Mi azonban most a számok alapján annak jártunk utána, mely márkájú autók tulajdonosai aggódhatnak leginkább attól, hogy egy nap meglovasítják járgányukat.

Bár az ORFK hivatalos, 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikái még nem elérhetők, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) közzétette a náluk rögzített autólopások számát. És bár ezek kisebbek merítést jelentenek, mint a rendőrségé, mégis évről évre meglehetősen rímelnek rá - jegyzi meg az adatokat feldolgozó vezess.hu. 

A NAKE adatai szerint Volkswagenből loptak tavaly a legtöbbet, ebből a márkából 33 bejelentés érkezett hozzájuk. Második helyen a Fordok végeztek 27 lopásszámmal, míg a harmadik helyen holtversenyben a Skoda és a Toyota zárt 13-13 lopással.

A legkevesebb bejelentett autólopást a Smart - Citroen - Mercedes tulajdonosok szenvedték el 3-3-3 darabbal. De mi rejtőzik ezek mögött a számok mögött, mely tulajnak van a leginkább félnivalója?

A statisztikából kiviláglik, egyes helyeken meglehetős átfedés van a forgalomban lévő kocsik és a meglovasítottak száma között. A top négy forgalomban lévő autóból ugyanis kettő (Volksvagen, Ford) a leginkább lopott márka is egyben. Ezzel szemben az is jól látszik, hogy bár a BMW a lopott autók között a harmadik legtöbbet meglovasított, addig ebből a márkából az utakon meglehetősen kevés furikázik

Privátbankár.hu
w
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.