http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-02-10 14:16

Szélsőségesen liberális propaganda már az óvodákban

|

Egy Németországban élő ismerősöm osztott meg a közösségi hálón egy képet arról, hogy a könyvesboltokban több olyan kiadvány kapható, ami a migrációt magyarázza el a gyerekeknek. A szülők arra panaszkodnak, hogy gyermekeiket vette célba a liberális ideológiai nevelés.

A migrációs válság kezdete után nem sokkal már megjelentek az első ilyen jellegű könyvek. 2015 előtt legfeljebb az állatok „migrációjáról” lehetett könyveket találni, egy évvel később már az emberi vándorlásról mesélnek a rajzos gyermekkönyvek. Magyarul is elérhetőek az ilyen típusú mesekönyvek, jelenleg 25%-os leárazással kaphatók. Magyarországon ezek a könyvek senkit nem érdekelnek. A jelek szerint tehát itthon nem érték el ezekkel a könyvekkel az elvárt eladási sikert.

További keresés után, egy három évvel ezelőtti cikkre bukkantam, amiből kiderült, hogy az Artemisszión Alapítvány közösségi adománygyűjtésbe kezdett, hogy finanszírozzák középiskolások oktatását a migráció témakörben. Minden generációt megcéloznak a bevándorláspárti üzenetekkel, a kisgyerekek azok, akik a legkevésbé tudnak védekezni a nem kívánt propaganda ellen.

Ha egy szülő el akarja magyarázni gyermekeinek a világ eseményeit, megkönnyíti a dolgát, ha segítségül hívhat egy szemléletes gyerekkönyvet. Ezért is vetették rá magukat a migránspárti szervezetek ezekre a kiadványokra, így tudják a legkönnyebben „érzékenyíteni”, vagyis manipulálni a gyerekeket.

Nem lennék meglepve, ha ezek a könyvek hamarosan a legtöbb nyugat-európai óvodában fellelhetőek lennének. Adományként, vagy kötelezően ajánlott segédanyagként, de eljutnak mindenhova.

Az említett meséskönyvek szereplői szegény sorsú migránsgyerekek és családjaik. Ezekkel a karakterekkel gyorsan azonosulnak a gyerekek, nincs is más választásuk. Egy idealizált képet kapnak, ami a valósággal köszönőviszonyban sincs. Ideológiailag elfogult, hamis valóságot közvetítenek nekik a legsérülékenyebb életkorban.

A migránsokról szóló képeskönyvek annyiban hűek a mesekönyvek világához, hogy egy nem létező valóságot mutatnak be. Az üzenetük azonban félreérthetetlenül valóságos: a bevándorlás nem jelent problémát, a bevándorlók segítségre szoruló menekültek.

Nem csak a migrációval kapcsolatban jelennek meg érzékenyítő könyvek, egyre gyakoribb, hogy a gyerekeket célba veszik más, szélsőségesen liberális üzenetekkel is.

Azt is észre kell venni, hogy a migránsbarát mesekönyvek megjelenésével párhuzamosan, teljesen kiszorulnak a hagyományos mesék és mesehősök. Egyre több klasszikusról derítik ki, hogy rasszista, hímsoviniszta, a patriarchális társadalmat népszerűsíti, stb. Észrevétlenül kiszorulnak a hősiességet, becsületességet, a klasszikus értékeket népszerűsítő mesék. Eltűnnek az olyan történetek, amelyek a férfias minták követésére serkentenék a fiúkat, a nőiességre pedig a lányokat.

A gyerekeknek szánt üzeneteknél fel lehet állítani egy fontossági sorrendet. A szexuális kisebbségek, a migránsok előtt ésszerűbb lenne arra szocializálni a gyerekeket, hogy a család a legfontosabb, hogy az a társadalom és a nemzet alapja.

A legnépszerűbb videómegosztó portálon, többrészes sorozatban magyarázzák el a gyerekeknek, hogy mit jelentenek az egyes betűk az LMBTQ mozaikszóban. 

A felvilágosítást persze nem bízzák a véletlenre. Amennyiben a videó nem jutna el elegendő gyermekhez, a legnagyobb rajzfilmcsatornák egyre több rajzfilmben szerepeltetnek deklaráltan nem heteroszexuális szereplőket, az üzenet tehát mindenképpen célba ér, a legtöbb esetben a szülők tudta nélkül.

Nehéz a dolga a szülőknek

A témával kapcsolatban szakember véleményét is megkérdeztük. Horváth Zsófia viselkedéselemző azt mondta, hogy a szülők feladata megvédeni a gyerekeket a káros befolyásolástól, magyarázatot adni a világ dolgaira. Hozzátette azonban, hogy a szülőknek ma már nehezebb dolguk van, mint korábban.

Horváth Zsófia elmondta azt is, hogya gyerekek identitásformálódása hosszú folyamat, a környezetnek és az onnan érkező ingereknek jut a legfontosabb szerep.Az nem probléma, ha a gyerekeknek társadalmi problémákról, ügyekről, jelenségekről érzékenyítően beszélgetnek a saját nyelvükön, befogadható formában – mondja..

Az viszont súlyos etikai kérdéseket vet fel, ha mindezt az információátadáson túl, ideológiacsöpögtetéssel együtt teszik.

Horváth Zsófia szerint az etikai szabályok semmibevételében az LMBTQ és a melegpropaganda élen jár.Nem azzal van baj, hogy a gyerek megtudja, vannak nők, akik a nőket szeretik, és férfiak, akik a férfiakat. Ettől egyetlen gyermek sem válik meleggé. A gond az, ha az információval együtt azt is rákényszerítik a gyerekre, hogy neki erről mit kell gondolnia. Sokan tovább is mennek ennél: azt tanítják a gyereknek, hogy bármi lehet belőle, fiú létére lány és fordítva, mi több, bátorítják is, hogy próbálja ki az ellentétes nemi szerepeket.

Az identitásalakulásnak több szenzitív periódusa is van, az ilyenkor kapott, jól irányzott ideológiákon alapuló befolyásolás pedig elérheti célját. A felvilágosítás – akár homoszexualitásról, társadalmi kérdésekről, politikáról legyen szó – mindig információalapú kell, hogy legyen.

SZALMA GYÖRGY


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.