http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-02-11 05:20

Batyusbál 2019

|

A farsangi időszakból nem maradhatott ki a batyusbál, így volt ez régen és így van most is. Igazán ráillik:”Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”. A Binkerlball többek között azért népszerű, mert egy jó alkalom arra, hogy találkozzanak az ismerősök, együtt eltöltsenek néhány vidám órát.

hirdetés
Szombaton a Jókai Mór Művelődési Házban a 16 órai kezdésre megtelt a nagyterem. A Zwickl Kapelle zenészei derekasan helytálltak a délután folyamán. A vidám fiúk egy pattogós indulóval kezdtek, majd játszottak polkát, keringőt és a bál vége fele modernebb számokat is.

Fellépett a Lyra Dalkör és Wunderkäfer táncegyüttes trachtban, azaz sváb viseletben. Nagy sikert arattak, hosszan tapsolt a közönség.

A műsor után megkezdődött a „batyuk bontogatása”, a magukkal hozott édes és sós sütemények kínálása. A férfiak saját termésű borokat töltögettek a poharakba. Aki szomjazott, de nem kért a borból, az fogyaszthatta az asztalon lévő ásványvizet.

Közben sokan kitöltötték a helytörténeti totót, ez a játékos feladat ugyancsak hagyománnyá vált .A Heimatmuseum munkatársai összeállítottak egy 13 +1 kérdéssorból álló feladatlapot. Voltak könnyebb kérdések, például „Mikor volt Europassió találkozó Budaörsön?”  Ám néhány bővebb ismeretet igényelt. A”Hány éves lenne az idén Bleyer Jakab, a Heimatmuseum névadója?”  kérdés már több fejtörést okozott. A helyes válasz:145. 18 óra után Boros György, a BNNÖ elnöke kihirdette az eredményt.  A legtöbb találatot Riedl Teréz érte el. Ő és a többi helyezett a januári disznóvágás finomságaiból kapott egy kis batyuval.

-Nem látom néhány kedves ismerősömet. - sajnálkozott az asztalszomszédom. –Talán csak nem betegek? Annak viszont igazán örülök, hogy sok fiatal jött el.

Valóban, szép számmal voltak fiatalok,sokan elhozták a gyermekeiket, jó volt látni a ismerkedő, barátkozó kicsiket.

Reméljük a jövő évi batyusbálra is ilyen sokan eljönnek és az is ilyen vidám lesz.

Köszönjük a szervezőknek.

s.k.


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.