http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-03-26 07:21

Képoszlop avatás az Alma utcában

|

 Március 25.én az Alma utcában leleplezték a Szőlős Madonnát ábrázoló képoszlopot. A sváb hagyományok szerint helyreállított – úgynevezett Bildstockot – nagyszámú érdeklődő előtt leplezték le és áldotta meg Varga János plébános.
hirdetés
Az ünnepségen a megjelenteket, a Magyar Történelmi Szalon vezetője köszöntötte. Őt követően, Gajdos-Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatója mondott ünnepi beszédet. Az ünnepi beszédben felvillantot néhány momentumot a budaörsi svábság elmúlt évszázadaiból, és beszélt a képoszlopok kialakulásának hátteréről.

Ezt követően a Lyra Dalkör, Mária énekeket énekelt, és a Promotorium Borlovagrend tagjai leleplezték Petrás Mária szobrászművész alkotását. A koszorúzást követően, Varga János plébános atya megáldotta a műalkotást. Az ünnepséget, Kis István verse és Vadas Hanga Napsugár éneke zárta.

Ajánlom mindenkinek figyelmébe a képoszlopot, aki teheti látogassa meg az Alma utcában, mert a régi Budaörs egy pici szeletét láthatjuk újra a Szőlős Madonnán keresztül.Kapitány Gábor
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.