http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-05-11 10:36

Városházi ingatlanmutyi, avagy Vágó Csaba, a polgármester kabinetfőnöke, szabadon osztogathatja a város vagyontárgyait

|

Jogtalanul foglalta el a Primanima fesztivál szervezője Patrovics Tamás, a régi posta épületének egy részét. A helyiségekben illegálisan és szakhatósági engedélyek nélkül szobáztattak, amiről a budaörsi polgármester kabinetfőnöke Vágó Csaba 2016-17 óta tudott. Kapitány Gábor, a budaörsi KDNP elnöke, amint értesült az esetről, jogi lépéseket tett az ügyben. Az elmúlt hetekben, a városi televízió is foglalkozott a témával, megpróbáljuk megvilágítani a részleteket. 

(a fenti képen balról jobbra: Kapitány Gábor, Patrovics Tamás, Vágó Csaba)
hirdetés
 Tavaly december közepén derült fény arra, hogy a Primanima fesztivált szervező, Patrovics Tamás, és Spányik József, az Illyés Gyula Gimnázium korábbi tanára – aki egyébként a Wittinghoff Tamás által fémjelzett BFE delegáltja a város kulturális bizottságába -, sajátjaként használja a régi posta épületének körülbelül a felét. Mindezt tették úgy, hogy semmilyen önkormányzati, illetve szakhatósági engedéllyel nem rendelkeztek és a polgármester kabinetfőnöke, Vágó Csaba évek óta tudta mi történik az épület lezárt részében. Nem fizettek sem bérletidíjat a városnak, sőt még a közüzemi díjakat sem rendezték.

 Érthetetlen, hogy a tíz darab, korábban felújított garzonlakást, miért nem adta ki a baloldali városvezetés azoknak a rászoruló családoknak, akik évek óta várnak önkormányzati lakásokra.

 2018. december 19-én Kapitány Gábor a KDNP budaörsi elnöke, a budaörsi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagja, bejelentést tett a rendőrségen, mert azt tapasztalta, hogy a reggeli órában, a régi posta épület lezárt részeiben valakik tartózkodnak. Ismereteink szerint, Budaörs Város Jegyzője a szóban forgó reggelen, megerősítette Kapitány Gábornak, hogy az épületben jogszerűen nem tartózkodhat senki. Kapitány az gondolta, hogy valószínűleg betörhettek az épületbe, ezért megtette a megfelelő lépéseket.

 Innen furcsa fordulatot vettek az események. A rendőrségi bejárás során kiderült, hogy valaki kulcsokat adott a munkavégzésért cserébe ott lakóknak, akik ráadásul részben külföldi állampolgárok voltak. A rendőrségi eljárás közben az épületbe megérkezett Patrovics Tamás és Spányik József, akik közölték a hatóság embereivel, hogy Patrovics adott kulcsot az ott tartózkodóknak, és vannak még náluk kulcsok (de ő vajon hogyan juthatott hozzájuk?). Ezek után elhagyták a helyszínt, hátrahagyva a bezárt kollégáikat és többet nem tértek vissza az épületbe.

 Kapitány Gábor ezt követően értesítette a város jegyzőjét, és a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság BEF-s elnökét a történtekről.

 Ezek után, eltelt körülbelül egy hónap. Ezalatt a Polgármesteri Hivatal, azon kívül, hogy a BTG Kft segítségével és költségén kiköltöztette a jogosulatlan ingatlanfoglalókat, semmit nem tett azért, hogy kiderüljön, kinek az engedélyével foglalhatta el Patrovics Tamás a város ingatlanát. Emiatt a KDNP elnöke, feljelentést tett a hatóságoknál.

 Mindeközben elkészült a város 2019-es költségvetése, amiből az derült ki, hogy a Polgármester javaslatára, az ingatlanfoglaló egyesület, 25 millió forintos további támogatásra számíthat a budaörsiek pénzéből. Ez pontosan akkora összeg, mint amit, az összes többi budaörsi civil szervezeteknek kívánnak kiosztani pályázat útján a BFE-sek!

 Patrovics csapata mindezeken túl, bosszúhadjáratot indított Kapitány Gábor ellen. Egyik tanáruk, Pálvölgyi Nóra gyermekzaklatással vádolta meg a KDNP helyi elnökét egy közösségi oldalon, több alkalommal. Kapitány megkereste a rágalmazó hölgyet, aki nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy mire is gondolt bejegyzéseiben, inkább törölte az Illyés Gimnáziumhoz köthető facebook oldalról a bejegyzést. Ugyanezt megtette Patrovics is, aki legutóbb a városi televízió adásában jelentette ki, hogy Kapitány kétlábbal taposott bele az egyesületének programjaiba.

A budaörsi KDNP vezetője, a budaörsi televízió adásában, dokumentumokkal cáfolta az összes vádat, ennek ellenére a rágalmazók még véletlenül sem kértek bocsánatot tőle. Ami igen érdekes, hogy információink szerint, a Pénzügyi Bizottság nyílt ülésein, több alkalommal felmerült a belső vizsgálat kérdése, de úgy tudjuk, hogy a Hivatal a mai napig igyekszik elkenni az ügyet és nem tesz semmit.

 Vágó Csaba a budaörsi Polgármester kabinetfőnöke, aki maga is több alkalommal ált ki az átláthatóság, a hiteles tájékoztatás és a demokrácia védelmében, most nem töri kezét-lábát azon, hogy jogszerű belső vizsgálat indulhasson. Sőt a bizottság ülésén elmondta, hogy a rendőrség által meghozott határozatot olvasta (!), és megkérdőjelezi a rendőrség szakmai felkészültségét. Ezt az ülésen készült hivatalos hangfelvétel bizonyítja. Kapitány Gábor elmondta, hogy a határozathoz a polgármester kabinetfőnöke jogszerűen nem juthatott hozzá, hiszen az neki és az ügyészségnek lett címezve. Felhasználni pedig végképp ne lett volna szabad, hiszen ezzel személyiségi jogokat és adatvédelmi szabályokat rúgott fel a Polgármesteri Hivatal vezető tisztségviselője.

 No de mi lesz a vége? Úgy tűnik, hogy a budaörsi KDNP szervezet tiszta vizet akar önteni a pohárba és nem fog megállni, amíg nem tisztázódik minden kérdés.

 Folytatjuk…

Katona Tamás


 Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.