http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-05-21 05:47

A polgármester, aki traktorral érkezett

|

A két héttel ezelőtt lezajlott 30 éves jubileumi ünnepségre Herbert Sickinger, volt bretzfeldi polgármester négy társával traktorral jött Budaörsre. A 60 évnél öregebb járműveket a rendezvény idején a Budaörsi Rendőrkapitányság udvarában őrizték. A traktorosok 19-én, a bretzfeldi búcsúzón is megjelentek.

Sickinger úr elmesélte,hogy az ötlet egy maroknyi traktorvezető találkozóján jött létre, miután Günther Wieland több mint tíz évvel ezelőtt arról álmodozott, hogy egyszer eljön Bretzfeldtől Budaörsig egy lovas kocsival. De egy szörnyű baleset tönkretette az álmát. Az ötlet végül most traktorral valósult meg.

A bátor vállalkozók hét napot töltöttek a Budaörs felé vezető utakon és nyolc nap kellett a visszaúthoz. Herbert Sickinger Assenheimer Péter, Günther Banzhaf, Herbert Fromm vezették a jó állapotban tartott traktormatuzsálemeket és a Hartmut Müller kísérte őket egy szerviz kocsival.

A legnagyobb problémát a szél, a hideg és az eső jelentette. Sem a traktorokkal, sem azok éltes járművezetőivel nem volt jelentős gond.

120-150 km megtétele után a szállodákban éjszakáztak.

-Az utazás jó móka volt és örök életünkre emlékezetes marad. –számolt be Sickinger úr a nem mindennapi kalandról. - Az út során mindenütt barátságosan és lelkesen üdvözöltek és fényképeztek bennünket. Még a buszvezetők is megálltak, hogy lefotózzanak. Szeretnénk köszönetet mondani Budaörs városának a nagyszerű támogatásért és a rendőrségnek a traktorok elhelyezéséért.

A legfontosabb dolog, hogy mindannyian egészségesek vagyunk, és boldogan érkeztünk haza Bretzfeldbe.

Szép volt, fiúk!

s.k.
fotó: Veiland


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.