http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-07-11 09:29

Bővítik a kamaraerdei Idősek Otthonát

|

32 férőhellyel bővül a zombori utcai idősek otthona a budaörsi Kamaraerdőben. Budaörsön a 60 éven felüliek száma több mint 7000 fő, akik közül kb. ezren 80 év felettiek. Az idősek otthona azoknak nyújt elhelyezési lehetőséget, akik otthonukban már nem tudnak gondoskodni magukról.
hirdetés
A Budaörsi Idősek Otthonát 2005-ben nyitotta meg az önkormányzat, 48 férőhellyel. Az intézmény rövid idő alatt betelt és azóta is folyamatos a várólista.

A bővítés mintegy 874 millió forintos költségét főleg hitelből fedezi az önkormányzat, az épületrész elkészültét 2020 februárra tervezik.

Az új épületrész 1300 négyzetméteres, amihez még 177 négyzetméternyi erkély és terasz csatlakozik. Az épület a meglévő épület mögött délre, azzal összeépítve helyezkedik el. 

A két lakószinten négy egyágyas és 14 kétágyas szobát alakítanak ki, mindegyik akadálymentes és fürdőszobával is rendelkezik. Az étkezést a régi épület éttermében oldják meg, amelynek területét a beruházás részeként belső átalakítással duplájára növelik.

Az épület fűtése hőszivattyús rendszerrel történik majd, ami lehetőséget biztosít nyáron hűtésre is. Nővérhívó rendszert is beépítenek, tűz esetén pedig automata oltórendszer lép működésbe.
A telek utca felőli részén egy 8 beállós parkoló is épül.

Az intézményt, amely  Budaörs Város Önkormányzat tulajdona, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség működteti, ellátási szerződés keretében. Az önkormányzat évente 35 millió Ft-al támogatja a működtetést.

(Forrás: budaors.hu)
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.