• Konturdou
 • DrLendvai
 • SzeletBurkTegla
 • Molnár Sport
 • GeszlerPince
 • hetkut
 • oregpres
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Kisbér Sport Remekeltek a II. Bakony Kupán a kisbériek!
2018-11-05 08:09

Remekeltek a II. Bakony Kupán a kisbériek!

|
Múlt hét szombaton zajlott a II. Bakony Kupa Kisbér Open 2018 mazsorett versenye, ahol 2 ország 25 települése 286 táncosa mutatta meg tehetségét.
A rendezvény 9 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol a versenyben résztvevő csapatokról szóló kisfilm vetítésével köszöntötték a résztvevőket. A színházterem megtelt a versenyzőkkel, vezetőikkel és családtagjaikkal. A versenyt Bozori Zsuzsanna a Kisbéri Járási Hivatal vezetője nyitotta meg, valamint a bemondók -  Nagy Klára és Nagy Zoltán - bemutatták a 3 tagú zsűrit:

Mezeiné Szegedi Erzsébet

- A Mezőberényi Mazsorett Együttes művészeti vezetője
- Nívódíjas mazsorett-oktató, táncsport edző,
- a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének alelnöke,
- nemzetközi pontozó bíró,
- A Mazsorett Világszövetség Bírói Bizottságának tagja.

Tanítványai többszörös magyar bajnokok,
8 Európa-bajnokoki arany, 5 ezüst és 11 bronzérmet,
2 világbajnoki arany, 2 ezüst és 2 bronzérmet érdemeltek ki irányításával.

Baloghné Vass Katalin

A Magyar Mazsorett Szervezetek Szövetségének Elnöke.
A makói mazsorett táncsport egyesület elnöke és művészeti vezetője.
Táncsport edző és nevelőtanár.MAKÓ VÁROS KULTURÁJÁÉRT KITÜNTETETT PEDAGÓGUS.

Pátkai Balázs

Harangozó Gyula díjas táncművész, táncpedagógus.

1992-től 2017-ig, 25 éven keresztül volt a Győri Balett szólótáncosa. Kétszer választották meg az év legjobb táncosának. Kétszeres Nívó díjas és Életmű díjas. 2017-ben a magyar táncművészetben kimagasló, több évtizedes munkájáért a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át a Köztársasági Elnöktől.

A táncosok 5 korcsoportba és 20 kategóriába lettek besorolva.

Korcsoportok: mini (6-8 év), gyerek (9-11 év), ifjúsági (12-14), junior (15-17 év), senior (18 év felett)

Kategóriák: mini formáció (4-7 fő) azon belül 1 bot, 2 bot, eszköz, pom-pon; mini csapat (8-10 fő) azon belül 1 bot, 2 bot, eszköz, pom-pon; induló formáció (11 fő felett), azon belül 1 bot, 2 bot, eszköz, pom-pon. Szólóban is 1 bot, 2 bot, eszköz, pom-pon; duó-trióban szintén 1 bot, 2 bot, eszköz, pom-pon.


A versenyt a legkisebbek kezdték egyéni és csoportos produkciókkal. A maratoni megmérettetés egy ebédszünettel zajlott és este 7 órakor az eredményhirdetéssel ért véget.

Az éppen nem versenyző gyerekeket és családtagjaikat játszósarok, fotófal, egy a csapatok településeit bemutató nagy Magyarország térkép, valamit büfé is várta. A rendezők minden csoportnak igyekeztek kényelmes öltözőteret biztosítani, hisz az ilyen versenyekre több fellépőruhával és rengeteg kellékkel érkeznek a résztvevők.

Komárom-Esztergom megyét 10 település képviselte: Héreg, Kisbér, Kocs, Kömlőd, Oroszlány, Réde, Súr, Tatabánya, Tárkány és Tokod képviselték. Az ország több megyéjének települése is jelen volt a versenyen. Győr-Moson-Sopron megyéből Dunasziget, Mosonmagyaróvár és Pázmándfalu, Veszprém megyéből Pétfürdő, Somogy megyéből Siófok, Fejér megyéből Mány, Mór, Zichyújfalu, Pest megyéből Budapest, Dunaharaszti, Ócsa, Heves megyéből Besenyőtelek, Füzesabony, Baranya megyéből Töttös. A legmesszebbről a szerbiai Zentáról érkeztek versenyzők.

A verseny anonim volt, tehát a zsűri nem tudta, hogy éppen melyik település versenyzői állnak a színpadon. Sorszámmal lettek jelölve a csapatok, így az alapján kapták a pontszámokat.

Megyei eredmények: Héreg: 1 arany, 1 ezüst, 3 bronz, Kocs: 1 arany, Kömlőd: 3 ezüst, 1 bronz, Oroszlány: 2 arany, 3 ezüst, Réde: egy 4. és egy 5 hely, Súr: 2 ezüst, 1 bronz, Tatabánya: 4 arany, 6 ezüst, 2 bronz, Tárkány: 5 arany, Tokod: 1 arany és 2 ezüst éremmel tért haza.

A házigazdák, a Wass Albert Művelődési Központ Mazsorett csoportja újra remekelt:
 
Öt csoportos produkcióval indultak amelyek mind aranyérmet érdemeltek.
 
A csapatok résztvevői: Farkas Eszter, Fidler Fanni, Horváth Rebeka Kamilla, Malomsoki Helga Nóra, Maszlavér Lilien Hanna, Mészáros Nóra, Micskó Ramóna, Németh Maja Georgina, Pataki Vivien Szilvia, Szabó Flóra, Szabó Kíra, Szekeres Liliána, Szopkó Eszter, Tóth Barbara, Vida Johanna, Vida Julianna

Szóló produkciók gyerek korcsoportban: Fidler Fanni 1. hely, Németh Maja Georgina 2. hely, Vida Johanna 3. hely, Horváth Rebeka Kamilla 4. hely, Szekeres Liliána 5. hely, Vida Julianna 6. hely, Pataki Vivien Szilvia 7. hely.

Szóló produkció ifjúsági korcsoportban: Micskó Ramóna 7. hely.

Duó produkciók gyerek korcsoportban: Németh Maja Georgina – Vida Johanna 1. hely, Fidler Fanni – Vida Julianna 3. hely, senior korcsoportban Malomsoki Helga Nóra – Szabó Flóra 1. hely.

Az egyik fődíjat, a Bakony Kupát is a kisbéri mazsorett csoport érdemelte ki a legtöbb pontszámot elért produkcióért.

A Bakony Kupa Open Mazsorett Verseny megálmodója a kisbéri mazsorett csoport vezetője és koreográfusa Tajkov Tímea, aki a mazsorettes lányok szüleivel karöltve valósította meg a rendezvényt. A szervezés és a megvalósítás is igazi csapatmunka volt, a feladatok részfeladatokra lettek osztva. Mindenki tudta és tette a dolgát, a verseny zökkenőmentesen zajlott le. A rendezvény sikerességét mutatja, hogy a tavalyi I. Bakony Kupához képest idén sokkal több csapat képviseltette magát, illetve a résztvevő csoportok vezetőitől is rengeteg pozitív visszajelzés érkezett.

A verseny zárásaként egy 300 szeletes torta került szétosztásra a versenyzők között, aminek a gyerekek nagyon örültek. A tortát a Császári Pékség Kft ajánlotta fel.
A versenyt támogatta még Lipovicz Veronika virágkötő, aki a csoportvezetőknek és a zsűrinek ajándékozott virágokat ajánlotta fel.

A színházterem díszítését az Oázis Kertészet Tatabányának köszönjük.

Köszönjük még a támogatást a Vincze és Tsa. Kft-nek, aki Császári Csemegét ajánlott fel a gyerekeknek.
 
 
                                                  Németh Gyöngyi
 
 
 
 
 
 


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
Rovat legfrissebb hírei
 • Nagy Péter kilencedik az Európa-bajnokságon »
 • Kiváló eredményekkel tértek haza a kisbéri lányok az országos versenyről »
 • Országos versenyen vesznek részt a kisbéri mazsorettek »
 • Bringatúra: Kisbér-Csatka-Súr »
 • Óriási sikerekkel jöttek haza a kisbéri lányok »
 • Átadják, Önt is várják »
 • Nagy Péter 14-edszer magyar bajnok »
 • Nagy Péter az első tízbe került a világbajnokságon »
 • Tamás jóga Kisbéren »
 • Remekeltek a II. Bakony Kupán a kisbériek! »
  • Kormendisirko
  • Palló
  • FlajszSirko
  • DElIKATASZAR
  • Cserépkályha
  • MalmasAgrar
  • Hirdessen Minálunk