Budaörs- Leáldozóban van Macron és Merkel csillaga

Magyarország jó példát mutat az európai nemzetállamoknak, hogyan nyerjék vissza a szuverenitásukat – mondta lapunknak Alain de Benoist francia filozófus

Budaörs - Csaba testvér a karácsonyfáról

Sok fejtörést okoz a karácsonyfa sokaknak.... érdemes, szabad kivágni a fenyőt? A ma piacon lévő fának nagy részét ugyanúgy nevelik kertekben, mint a salátát, vagy a retket! A flancos csomagoló papírokban sokkal több fa van, mint amit Krisztus születése tiszteletére évente egyszer állítunk!

Budaörs - December 13.Luca napja

A karácsonyi ünnepkör egyik kiemelkedő napja december tizenharmadika Luca napja. Ezen a napon Szent Luciára emlékezve különböző népszokások elevenednek meg. Jóslásokkal, fafaragásokkal, Luca szék készítésével töltik el ezt a napot mindazok, akik hisznek a babonákban és tisztelik a hagyományokat.

Budaörs - Legyőzte Romániát a válogatott, így remekül zárta az Európa-bajnokságot


Büszkék lehetünk a magyar női kézilabda-válogatottra hiszen utolsó meccsén legyőzte az esélyesebbnek tartott Romániát, így négy sikerrel és mindössze két vereséggel zárta az Európa-bajnokságot. Kim Rasmussen remekül összerakta a nemzeti csapatot, amely az elkövetkező években ennél is jobb lehet.


Budaörs - Ülésezett a képviselő-testület

Elfogadta a képviselő-testület a város 2019. évi költségvetési koncepcióját, és az átmeneti gazdálkodásról is döntöttek a képviselők 2018. december 12-én tartott ülésükön. Emellett több éves beszámolót is jóváhagytak, így többek között a részönkormányzatok és az esélyegyenlőségi szószóló beszámolóját is támogatták. 

Budaörs - Az Úr útjai kifürkészhetetlenek

Ez volt Bató Géza jelmondata...
A mai napon Bató Géza budaörsi tanító (1889-1958), a Budaörsi Passió létrehozója, és Dr. Sík Zoltán (1917-1997), Budaörs meghatározó plébánosa, posztumusz Budaörs Díszpolgárai lettek.

Budaörs - Advent - harmadik hétvége

Szombaton PostART Market, Angyalok szárnyán (Endrődi Ági), VIVART-koncert, Petruska András, vasárnap BUDAÖRS KARÁCSONYA egész nap a Templom téren. Siklós Endre is vasárnap mutatja be új verseskötetét az Ifjúsági Klubban.

Budaörs - A snétbergeres diákok koncertjének margójára

Korábban beszámoltunk arról, hogy Advent első szombatján, a Snétberger Zenei Központ diákjai, nagysikerű koncertet adtak a Római Katolikus Templomban. A koncert utáni agapén, a Snétberger Alapítvány elnöke, dr. Lantos Krisztina, valamint a Budaörsi Tanoda vezetője, Lakatos György a lehetséges együttműködés felületeit keresték.

Budaörs - Böjte Csaba:Adventi üzenet

Magyar Kurirban 2013.ban jelent meg Böjte Csaba adventi üzenete. Hozzám csak most került a világhálón kutatva. Mondanivalója ma is igaz 2018. adventjén.

Budaörs - A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válik

Napjainkban az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása, hogy hatékony gyógymódot találjanak a daganatos betegségekkel szemben. Ez évben az amerikai James P. Allison és a japán Hondzso Taszuku  immunológus nyerték el a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.

Budaörs - Szenvedünk, de élvezzük!

Meghívót kaptam a Design Terminalba, ahol az előadás és az azt követő panelbeszélgetés témája volt: Családi értékek otthon és a munkában. Novák Katalin családügyért felelős államtitkár asszony beszámolója után panelbeszélgetés következett arról, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy családanyának, ha vállalkozni szeretne.

Budaörs - Ülésezik a képviselő-testület

2018. december 12-én, szerdán, 8.30 órai kezdettel ülést tart Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 


Budaörs - Melyiket válasszam?

Évek óta vita tárgya így karácsony táján, hogy milyen karácsonyfát díszítsünk fel otthonunkban:  hogy méltó legyen a hagyományokhoz, hogy megfelelő legyen az ünnephez. Egy környezettudatos ember milyen karácsonyfát vesz? Ezúttal erre a kérdésre ad választ szakértőnk, Lechner Judit.

Budaörs - A budaörsi gyerekek jászolai

Nagy izgalom közepette, vidáman zajlott a Mindszenty Katolikus Iskolában a hagyományos betlehemi jászolépítő verseny. Biztosak vagyunk benne, hogy ismét csodálnivaló munkák születtek! Az eredményhirdetésre ma, hétfőn délután 4 órakor kerül sor a Városháza aulájában.

Budaörs - NB II: Már a 4. helyen áll a Budaörs a labdarúgó bajnokságban, de nincsenek meg a kellő körülmények

Bognár György, a Budaörs NB II-ben szereplő labdarúgócsapatának vezetőedzője, interjút adott a NSO Tv stábjának, az NB I-es Diósgyőr, majd az ETO FC Győr legyőzését követően.

Budaörs - Advent, karácsonyvárás a régi Budaörsön

Az advent a karácsonyra, a kis Jézus születésére való felkészülés ideje. Éppen ezért eleink megtartóztatták magukat a zenés - táncos mulatságoktól. A Katalin bált követően csak újévkor nyitották ki újra a tánctermeket. „Katalin elzárta a hegedűt”- járta a mondás. .A hajnali harangszó rorátéra (Oraadi) hívta a híveket. Sok családnál az volt a szokás, hogy a gyerekekkel együtt mentek. A férfiak indulás előtt egy pohárka pálinkát ittak. Az volt az „Oraadischnops"

Budaörs - Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.


Budaörs - "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen...

Simsik Zsuzsanna az 1 sz. Általános Iskola igazgatónőjének Adventi hangversenyükön megosztott ünnepváró gondolatai…


Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (2. rész)

Az első részben Bíró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik budai területének vezetője segítségével bepillanthattunk abba az áldozatos és nem igazán hálás munkába, amelyet a szolgálat munkatársai végeznek az utcán, kunyhókban, közterületen, erdőkben. És most folytatjuk tovább a beszélgetést.

Budaörs - Minden jó, ha a vége jó

Ez a mondás többször bebizonyította, hogy, van benne valami igazság. A Bobák klub terveiben ezen a héten, szombaton az etyeki Filmstúdió meglátogatása szerepelt, de a stúdió bizonyos okokra hivatkozva lemondta az ötven fős csoport látogatását felajánlva egy másik napot a szombat helyett.
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]