• HangyaPub
 • FényszóróPolírozás
 • Fischer Barkács
 • KátaiSzerviz
 • Konturdou
 • SzeletBurkTegla
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • GeszlerPince
 • Gress2000
 • Ottomax
 • KIsvakond
 • Pizza Ala Mór
 • Wekerle
 • Lampert Óra
 • Vianni
 • Stulpkft

Rovatok:

Fejér megye Mór Helyi közélet

Lakossági fórumok

Két helyen is lakossági fórumra várják a móriakat:
tovább »

Díjat kapott a móri pedagógus

(Fotó:Facebook/Petőfi Sándor Általános Iskola, Mór)
A Móri Petőfi Sándor Általános Iskola közösségi oldalán adta hírül, hogy az intézmény pedagógusa, Veres-Filotás Erika kapta 2019-ben a Városi Közművelődési Közalapítvány díját, melyet az elmúlt évek kiemelkedő művészeti tevékenységéért vehetett át.
tovább »

Megemlékezés a II. világháború móri áldozatairól

(Fotó:wikimapia)
A Nyugdíjas Polgári Egyesület és a Lamberg-kastély Kulturális Központ tisztelettel meghív minden móri lakost a II. világháború móri áldozatainak megemlékezésére.
tovább »

Ezekkel bővült 2018-ban a Móri Települési Értéktár

Mór Képviselő-testülete 2019. január 30-i ülésén egyebek mellett a Móri Települési Értéktár Bizottság 2018. évi munkájáról is tárgyal.
tovább »

Ő lehet a móri I. számú körzet új fogorvosa

(A kép illusztráció)
Mint az a Mór Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. január 30-i ülésére készült előterjesztésből kiderül, Dr. Böjte Tekla 2018. december 31-ével felmondta az I. számú fogorvosi körzetben a feledatellátási szerződést.
tovább »

Móri nyugdíjasok 2019. évi támogatása a Komáromi Gyógyfürdő igénybevételéhez

(fotó:komarom.hu)
Bizonyára sokak előtt ismeretes, hogy Mór Önkormányzata az állandó móri lakcímmel rendelkező nyugdíjasoknak támogatást nyújt a Brigetio Gyógyfürdő Komárom igénybevételéhez.
tovább »

Önnek csak egy papír - a móri Bice-Bócáknak a fennmaradás!

(fotó:Nagy Pál)
A móri Bice - Bóca Egyesület hosszú évek óta működik. Sokak előtt ismert, hogy milyen hasznos tevékenységet folytat. Rendszeresen biztosít programokat értelmi fogyatékos és mozgássérült gyermekeknek és fiataloknak.

tovább »

Átadták a 300 milliós móri közlekedésfejlesztési beruházást

(Fotó:Facebook/dr. Molnár Krisztián)
Pénteken délután adták át azt a közlekedésfejlesztési projektet Mór belvárosában, melyre a város (korábbi TOP pályázata alapján)  bruttó 299,58 millió forintot nyert. Ez 100 %-os finanszírozottságot jelent.
tovább »

Lakossági fórumok

Két helyen is lakossági fórumra várják a móriakat:
tovább »

Félmilliárd forint Mór és négy környékbeli község humán szolgáltatásainak fejlesztésére

Mór Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: EFOP) keretén belül a EFOP-1.5.2-16 jelű, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” tárgyú pályázaton EFOP-1.5.2.-16-2017-00013 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.


tovább »

Polgármesteri online fogadóóra Móron

 Fenyves Péter, Mór Város Polgármestere 2018. november 21-én várja a móri lakosok kérdéseit közösségi oldalán, a Mór Városi Önkormányzat Facebook-oldalán, illetve a fenyves@mor.hu e-mail címen.
tovább »

"Nők a családban és a munkahelyen" összeegyeztetést segítő projekt Móron

Mór Városi Önkormányzat és Móri Borvidék Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület konzorciumban, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: EFOP) keretén belül a EFOP-1.2.9 -17 jelű, „Nők a családban és a munkahelyen” tárgyú pályázaton EFOP-1.2.9-17-2017-00072 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 199 670 ezer forint.
tovább »

Ő lehet a móri 3. számú felnőtt körzet új háziorvosa

Ismeretes, és mi is többször foglalkoztunk vele: hosszabb ideje helyettesítéssel látják el a móri 3. számú felnőtt háziorvosi körzetet. Mór Város Képviselő-testülete 2018. október 31-i ülésén az ez ügyben meghirdetett pályázatról is tárgyal.
tovább »

Pro Urbe díjak, "Az Év Móri Ezerjó Bora" - Bornapi elismerések

A Móri Bornapok pénteki megnyitója előtt kora délután Ünnepi testületi ülést tartott Mór Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Erzsébet téri Művelődési Házban.
tovább »

Táncsics Gimnázium energetikai korszerűsítése

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-3.2.1-15 jelű, Önkormányzati Épületek energetikai korszerűsítése tárgyú pályázaton TOP 3.2.1-15 FE1-2016-00033 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 32.97 millió forint.
tovább »

Mór iparterületének fejlesztését elősegítő út átalakítása és felújítása

(A kép illusztráció)

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-1.1.1-15 jelű, Ipari parkok, Iparterületek Fejlesztése tárgyú pályázaton TOP- TOP-1.1.1-15-FE1-2016-00007 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 109.85 millió forint.


tovább »

Megnyílt a Móri Család és KarrierPONT

(Fotó:Nagy Pál)

Szeptember elején nyílt meg Móron a Család és KarrierPONT. A csaladbaratorszag.hu/csakpont honlapja szerint egyebek mellett az alábbiakkal fordulhatnak hozzájuk a móriak és környékbeliek:


tovább »

Ki kapja ezt a móri kitüntetést? Tegyen javaslatot!

A Móri Német Nemzetiségi Önkormányzat az alábbi felhívást tette közzé Facebook oldalán:
tovább »

Tárgyi eszközökkel bővülnek a szociális alapszolgáltatások Móron

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-4.2.1-15 jelű, Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú pályázaton TOP-4.2.1-15-FE1-2016-00005 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.
tovább »

3 és fél milliót kaptak pályázaton a móri tűzoltók

(a kép illusztráció)
Az idei évben először kiírták az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztését célzó pályázatot, amelynek elbírálását követően ötvenkilenc szervezet jut összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatáshoz.
tovább »

Lamberg-pince: a lakosság véleményét kéri Mór Önkormányzata

(fotó:Dr. Pálffy István - Fotósok szemével sorozat)
Ahogy arról 2017. februárjában és áprilisában hírül adtuk, a Móri Lamberg pince felújítására 189 997 080 Ft (100 %-os támogatási arány) támogatást nyert az Önkormányzat.
tovább »

Várhatóan így változik a forgalmi rend a Millennium téren a Rendelőintézetnél

(fotó:Nagy Pál)

Az Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülése elé az alábbi javaslat kerül a Millennium tér Rendelőintézet előtti szakaszának forgalmi rendje módosítására.


tovább »

Van egy jó ötlete Móron? - a Városi Közművelődési Közalapítvány pályázati kiírása

Ha úgy gondolja, hogy Mór kulturális életéért, annak fejlesztésért ön is tudna tenni...ha jó ötletei vannak... ha gazdagítaná, színesítené a város életét...ha a ápolná a hagyományokat - akkor jelentkezzen:
tovább »

Ismét Törő Gábor lesz Mór és környéke országgyűlési képviselője

Fejér megye 2. számú választókerületében  a FIDESZ - KDNP jelöltje szerzett mandátumot.
tovább »

Köszönjük Mór lakosainak a véradást!

2018.03.05-én újra sor került a Vöröskereszt irodában a véradásra. 60 véradó jelent meg, akiknek köszönjük ismét az önzetlen adakozást!
tovább »

Tiszteletbeli móri borhölggyé avatták Bogyay Katalin nagykövetet, Magyarország állandó ENSZ képviselőjét

(fotó:Nagy Pál)
Bensőséges ünnepséget tartottak ma a Hétkúti Wellness Hotel Kandalló termében. Mór híres szülöttét, Bogyay Katalin nagykövetet, Magyarország állandó ENSZ képviselőjét - akinek eddigi életútjáról a minap közöltünk egy cikket – avatta tiszteletbeli borhölggyé a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete.
tovább »

Támogassa Ön is a Mór Városi Tűzoltó Egyesületet!

A Móri Tűzoltó Egyesület arra kéri a móriakat, hogy támogassák önfeláldozó munkájukat!
tovább »

Van egy jó ötlete Móron? - a Városi Önkormányzat pályázati kiírása

Ha úgy gondolja, hogy Mór közösségi életéért, annak fejlesztésért ön is tudna tenni...ha jó ötletei vannak... ha gazdagítaná, színesítené a város életét...ha a ápolná a hagyományokat - akkor jelentkezzen:
tovább »

25 milliárdnál több fejlesztési forrás Fejér megyének - női információs központ, iskolabővülés Móron

Fejér megye több mint 25 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, de ez nem a végleges összeg, mert vannak még döntés előtt álló projektek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Székesfehérváron.
tovább »

Egész évben gyűjtöttek egy kisfiú javára a móri mentősök - képekkel

(fotó:mentokert.hu)
A Móri Mentőállomás munkatársai - mint honlapjukon írják - egész évben arra gyűjtöttek, hogy rászorulóknak segíthessenek.
tovább »

Korszerűsítették a Móri Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya épületét

(korábbi kép - fotó:Nagy Pál)

Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében, az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett.


tovább »

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Móron

Bruttó 1,493 milliárd forint uniós támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív programban öt különböző fejlesztésre Mór városa: a beruházások a helyi gazdaság, a turizmus és a közlekedés fejlődését szolgálják.
tovább »

Iroda- és üzlethelyiségek, új zöldterület létesül Móron

(fotó:Nagy Pál)

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-2.1.1-15 jelű, Barnamezős területek rehabilitációja tárgyú pályázaton TOP-2.1.1-15-FE1-2016-00004 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 273 millió forint.


tovább »

Új körforgalom és kerékpárút épül Mór központjában

(fotó:Nagy Pál)

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-3.1.1-15 jelű, Fenntartható települési közlekedésfejlesztéstárgyú pályázaton TOP-3.1.1-15-FE1-2016-00009 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 299,58 millió forint.


tovább »

Új dísztér, mélygarázs, virágpiac létesül Mór belvárosában

(a tervezett beruházás egyik helyszíne - fotó:Nagy Pál)

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-2.1.2-15 jelű, Zöldváros kialakításaMór Városában tárgyú pályázaton TOP-2.1.2-15-FE1-2016-00001 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 499,99 millió forint.


tovább »

Új borturisztikai attrakció Móron: felújítják a Lamberg-pincét

(fotó: Dr. Pálffy István - Mór:Fotósok szemével sorozat)
Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-1.2.1-15 jelű, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztéstárgyú pályázaton TOP-1.2.1-15-FE1-2016-00008 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 189,99 millió forint.

tovább »

Megújuló Piactér, új Vásárcsarnok Móron

(A tevezett megvalósítás helye - fotó:Nagy Pál)

Mór Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül a TOP-1.1.3-15 jelű, Helyi gazdaságfejlesztésMór városban tárgyú pályázaton TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00006 azonosító szám alatt vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás összege (a Projekt elszámolható összköltsége), 100 % mértékű támogatási intenzitás mellett, bruttó 230 millió forint.


tovább »

Jótékonysági ételosztás Móron a Tárlat Étteremnél - Ön is segíthet!

A móri Tárlat Étterem Önt is arra kéri, segítsen környezetében a rászorulókon!
tovább »

Várhatóan új orvos lesz a IV. számú fogorvosi körzetben

Mint a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 29-i ülésére készült anyagból kiderül, várhatóan új fogorvos lesz a móri IV. számú fogorvosi körzetben.
tovább »

Milyen legyen, hogy nézzen ki Mór? - Várják az Ön véleményét is

Az Országgyűlés a magyarországi települések jellegzetes és értékes arculatának megóvása, kialakítása, az épített és a természeti környezet egységes védelme, egyben az építési beruházások gyors és sikeres megvalósíthatósága érdekében alkotta meg és fogadta el a 2016. évi LXXIV. törvényt a településkép védelméről.
tovább »

Várhatóan 2018-ra tolódik a Deák Ferenc utca, a 81-es főút egy szakasza és a Söréd-Csákvár út felújítása

A Fejér Megyei Közgyűlés 2017. szeptember 27-i ülésén - egyebek mellett - a megyei úthálózat állapotáról, fejlesztési lehetőségeiről is tárgyalt. Mór és térsége több útja is szerepelt az előterjesztésben, így Móron a Deák Ferenc utca, Szent István tér (8127-es és 8216-os út), a környékből a 81-es főút, a 8126-os út (Söréd-Csákvár).
tovább »

Így oldják meg a helyettesítést októbertől a 3. számú háziorvosi körzetben

Márciusban írtuk, hogy a móri 3. számú felnőtt körzet feladatellátását - mivel annak háziorvosa Dr. Bezsila András nyugállományba vonul - várhatóan helyettesítéssel oldja meg Mór Önkormányzata.
tovább »

Korszerűbb eszközökkel szerelnék fel a Móri Mentőállomás autóit

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány - helyi és környékbeli vállalkozások mellett - megkereste Mór Önkormányzatát is azzal, hogy korszerűbb mentéstecnikai eszközöket szereznének be, és ehhez kértek támogatást - derül ki a Képviselő-testület soron következő ülésére készült anyagból.
tovább »

Ezekben az utcákban várható járdaépítés a közeljövőben

A város Képviselő-testülete szeptemberi ülésén az út- és járdaépítésről is tárgyal.
tovább »

Újabb utcában várható 30 km/h sebességkorlátozás Móron

Mór Város Képviselő-testülete (lakossági megkeresés alapján, Gintner András önkormányzati képviselő javaslatára) a Vásártér utca forgalmi rendjének változását is napirendjére tűzte.
tovább »

Épül a körforgalom az Erzsébet téren - képekkel

(fotó:Nagy Pál)
Még az év elején (a város éves költségvetésének a Képviselő-testület által történt tárgyalása kapcsán) írtunk röviden az Erzsébet tér fejlesztési elképzeléseiről.
tovább »

Új esetkocsit kapott a Móri Mentőállomás

(fotó:mentokert.hu)
A Móri Mentőállomás július 19-én honlapján tette közzé, hogy új esetkocsit kaptak.

tovább »

Mór Polgárőr Város címet kapott

(fotó:Papdi Éva/Móri Polgárőrség)
Az Országos Polgárőr Nap alkalmából Mór Város ezt a megtisztelő címet nyerte el.
tovább »

Várhatóan sikerül betölteni a Lamberg-kastély Kulturális Központ igazgatói posztját

Mint ismeretes, a Lamberg-kastély megüresedett igazgatói posztjára kiírt korábbi pályázat eredménytelen volt, ezért Mór Város Önkormányzata újból meghirdette azt. A testület május 31-i ülésén tárgyalnak a beérkezett pályázatok elbírálásáról.
tovább »

Hírül adjuk: sikeres volt Móron a "Te is lehetsz hős!" rendezvény! - videók

(fotó:a háziorvosi rendelő facebook oldala)

Mint sokak által ismeretes, "Te is lehetsz hős!" címmel rendezett újraélesztési előadást-gyakorlatot a móri 6-os számú felnőtt háziorvosi körzet. A rendezvényről tájékoztatott bennünket Dr. Nagy Lenke háziorvos:


tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Lakossági fórumok »
 • Díjat kapott a móri pedagógus »
 • Megemlékezés a II. világháború móri áldozatairól »
 • Ezekkel bővült 2018-ban a Móri Települési Értéktár »
 • Ő lehet a móri I. számú körzet új fogorvosa »
 • Móri nyugdíjasok 2019. évi támogatása a Komáromi Gyógyfürdő igénybevételéhez »
 • Önnek csak egy papír - a móri Bice-Bócáknak a fennmaradás! »
 • Átadták a 300 milliós móri közlekedésfejlesztési beruházást »
 • Lakossági fórumok »
 • Félmilliárd forint Mór és négy környékbeli község humán szolgáltatásainak fejlesztésére »
  • DrSzekely
  • Eletvital
  • Bér és TB Ügyint
  • Nyikosingatlan
  • DrBenkZoran
  • MalmasAgrar
  • LangmáhrAutosbolt
  • Winkler Gumi
  • BitterSzucsMuhely
  • kosarszkyminalunkjobbnagy
  • GoodsMarket
  • Cserépkályha
  • KormendiSirko
  • ZafirFürdő
  • FlajszSirko
  • Palló
  • Family Center
  • Generali
  • Info Sziget
  • KIsvakondjobb