http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-11-19 15:29

Csókakői szakács a Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott élén a világbajnokságon

|

(Fotó:OKK Fehérvár)
A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakács válogatott a székesfehérvári 67 Étterem & Bistroban főz utoljára együtt a november 24-én kezdődő, luxemburgi Culinary World Cup verseny előtt.


Világbajnoki címért küzd a Volenter István séf által vezetett Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott. A 11 fős csapatnak 52 nemzet 30 csapatát kell lefőznie november 24-28. között a luxembourgi Culinary World Cup-on. Az első baktalórántházi, majd debreceni nyilvános főzőpróba után a csapat a felkészülés finisébe ért: utoljára Székesfehérváron, a 67 Étterem & Bistroban tökéletesítik a háromfogásos magyar menü részleteit, amelyet a világbajnokságon 110 ember számára kell majd tálalniuk.
 

A kapitány elmondta, hogy a menüt a korábbi évek tapasztalata alapján Adamek Balázzsal közösen állították össze: "A felhasznált alapanyagok milyensége és beszerzése teljesen a csapatra van bízva, amelynek minden ország tekintetében csak a fantázia, no meg a pénztárca szabhat határokat. Mi leginkább Franciaországból származó termékekkel dolgozunk. A menüsorunk koncepciója a frissesség, könnyedség, a korábbi évektől eltérően kifejezetten ügyeltünk arra, hogy ne tipikus magyar ízeket tálaljunk. Jellemzően nemzetközi trendek alapján állítottuk össze az idei menü ízvilágát, amelynek az összekötő vezérfonala a színek mellett az ízjegyekben felfedezhető frissesség lesz." - mondta a próbavacsora előtt az utolsó simításokat végző séf.


(Volenter István csókakői - a szerk.) 

 
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.