http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-04-18 15:37

Vízsugarak viadala Csókakőn - Képgalériával

|

(Fotó:Katasztrófavédelem)
Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tűzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket.

A székesfehérvári csapat ezüstérmet szerzett.
 

A megnyitón Csókakő polgármestere, Fürész György, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagja, és Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket. A sportpályán rajthoz álló tizenkét csapat kétszer szerelte meg a percenként ezerkétszáz liter vizet átengedő kismotorfecskendőhöz csatlakozó alapvezetéket és az osztott sugarat, amelynek vízellátását egy egy köbméteres versenykádból, szívótömlővel biztosították.
 

 A futamokat a versenysport-szabályzat kismotorfecskendő-szerelésre vonatkozó előírásai alapján értékelték, a végeredményt a futamidők határozták meg. A versenyzőknek azonban nem volt egyszerű dolguk. Bár a napos idő kedvezett a tűzoltósportnak, az időnként feltámadó szél megnehezítette a sugárvezetők dolgát - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy
Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.


TOVÁBBI KÉPEK ITT!
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.