• Fincsi
  • Pizza Ala Mór
  • Party Pince
  • Gress2000
  • Ottomax
  • VizivilágHétkuti
  • Öreg Prés Étterem
  • GeszlerPince
  • Konturdou
  • Lampert Óra
  • KátaiSzerviz
  • FényszóróPolírozás
  • Stulpkft
  • Fischer Barkács
  • Vianni
  • Wekerle
  • KIsvakond
  • SzeletBurkTegla

Rovatok:

Fejér megye Mór Gasztro Egy mórikum: ismered, szereted? - Így készül a paprikás csirkeleves móriasan
2019-05-24 13:10

Egy mórikum: ismered, szereted? - Így készül a paprikás csirkeleves móriasan

|

(Fotó:Facebook/Öreg Prés Étterem)
Hagyományos móri étel a paprikás csirkeleves - ajánlatunk hozzá: száraz Móri Ezerjó.
Hozzávalók: (8 személyre)

1 közepes vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 evőkanál pirospaprika

1 konyhakész csirke

1 csapott evőkanál só

1-1 paprika és paradicsom

1-1 dl tejföl és tejszín

1 kiskanál liszt

1 kiskanál cseresznyepaprika-krém

a reszelt tésztához:

1 tojás

csipetnyi só

kb. 10 dkg liszt

Készítése:
 
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával meghintjük, 1 deci vizet öntünk rá, és 6-8 percig főzzük, míg zsírjára sül.
 
A csirkét 8 részre vágjuk: először hosszában kettéhasítjuk, majd levágjuk a szárnyát úgy, hogy egy kis mellrész is maradjon rajta, ezután lecsapjuk a combját, majd a forgónál kettéhasítjuk.
 
A húsdarabokat besózzuk, a paprikás hagymára dobjuk és kevergetve néhány perc alatt fehéredésig sütjük. Egy kevés vizet aláöntünk, lefedjük és kis lángon kb.

25 perc alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a karikákra szelt paprikát és paradicsomot, 1 liter vízzel fölöntjük és lefödve, kb. 25 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel meg a liszttel simára keverjük.
 
Egy kevés forró levest belemerünk, majd az egészet a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk míg a leve kissé besűrűsödik.
 
Ha kell, sózzuk, a cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük. A végén belefőzzük a reszelt tésztát is.
 
Ez úgy készül, hogy a tojásból csipetnyi sóval meg a liszttel kemény tésztát gyúrunk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
 
 



 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
Rovat legfrissebb hírei
  • Mór környéki ízek, vértesi ételek: Csókakői kolbászleves »
  • Egy mórikum: ismered, szereted? - Így készül a paprikás csirkeleves móriasan »
  • Kevésbé ismert móri specialitással várták a Lamberg-kastély munkatársai a látogatókat »
  • Borongós idő, derűs hangulat az Ezerjó Fakanálforgató Főzőversenyen - Képekkel is »
  • Móri gasztronómia - Mórikum: Nuszstangli »
  • Tájházak Napja 2019 Móron »
  • A móri németek étkezési szokásai - A kvircedli nyomában »
  • Újra jön! - Látványos élő főzőshow Kocsis Bálint séffel Móron »
  • Móri cukrász aranyérme az Országos Bajnokságon »
  • EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ - borral készülő ételek országos főzőversenye Móron »
    • Festekhaz
    • Nyikosingatlan
    • LangmáhrAutosbolt
    • kosarszkyminalunkjobbnagy
    • Winkler Gumi
    • BitterSzucsMuhely
    • Palló
    • Family Center
    • Generali
    • Info Sziget
    • MalmasAgrar
    • ZafirFürdő
    • KIsvakondjobb
    • GoodsMarket
    • Cserépkályha
    • Eletvital
    • DrSzekely
    • DrBenkZoran
    • FlajszSirko
    • KormendiSirko