Budaörs- A budaörsi gyerekek jászolai

Nagy izgalom közepette, vidáman zajlott a Mindszenty Katolikus Iskolában a hagyományos betlehemi jászolépítő verseny. Biztosak vagyunk benne, hogy ismét csodálnivaló munkák születtek! Az eredményhirdetésre ma, hétfőn délután 4 órakor kerül sor a Városháza aulájában.

Budaörs - Budaörsi Advent 2018 - zenében

Három hétvégénk van még karácsonyig és szebbnél-szebb zenei élményekkel várnak minket a budaörsi helyszínek... nem könnyű a választás!

Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (1. rész)

Amikor elgondoltam, milyen ember lehet Biró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik területi  szolgálatvezetője, akivel interjút akartam készíteni - középkorú, alacsony, kicsit pocakos férfit láttam magam előtt. Ehelyett a valóságban egy jóképű, magabiztos, fiatal férfival fogtam kezet, aki nagyon a helyén van és ráadásul még az öltözködése is trendi.

Budaörs - Alkotmánybíróság: Nem ütközik nemzetközi szerződésbe az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

Nem ütköznek nemzetközi szerződésbe a 2017-es költségvetés önkormányzati szolidaritási hozzájárulásra vonatkozó rendelkezései - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában.


Budaörs - Magyarországot gyalázó kommentárral reklámozta párizsi darabját a rendező

Törölt egy ma esti Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője Magyarországot gyalázó kommentárral „reklámozta” az előadást. 

Budaörs - Latinovits Színház 2019. január havi műsora

Az új esztendő műsorajánlatából nem hiányozhat a múlt esztendő két frissen bemutatott színdarabja az Arab éjszaka és a Karnebál. Továbbra is műsoron a Sötétség hatalma,és a Liliomfi, Legyetek jók ha tudtok és az Egerek és emberek színdarabok.

A szellemidézés  alkalmával Kaszás Attilára emlékezünk  a Major kávézóban.

A hónap végén illetve február elején újabb bemutatóra hivja a közönségét a Latinovits Színház a Négyszögletű kerek erdő főpróbájára majd premierjére.

Budaörs - Az ünnepek idején is biztonságban

A budaörsi rendőrök az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívják fel az állampolgárok figyelmét.

Budaörs - Hólesés

Ahogy az ősz télbe fordul, nyomban kiderül, hogy kis hazánk lakosságának döntő többsége időjárás-érzékeny, más szóval meteopata


Budaörs - Egy vérbeli minimalista 7 gondolata

arról, hogy miért vásárolunk össze minden vacakot, amire nincs is szükségünk. Joshua Beckera, a Wall Street Journal egyik legolvasottabb szerzője a minimalizmus témakörében publikál, nemrég pedig az amerikai Forbes felületén tett közzé egy kis írást arról, miért is szeretünk annyira felesleges javakat felhalmozni.

Budaörs - NÉVSOROLVASÁS

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2018. november 26-ai éves, rendes közgyűlésén új tagokat választott szakosztályaiba.”

Budaörs - Zseniális játékkal, gálázva nyert a spanyolok ellen a női kézicsapat, jöhet az Eb-középdöntő!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb, legmeggyőzőbb győzelmét aratta a női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Fantasztikusan védekeztünk, remekül támadtunk, így könnyedén, 32–26-ra megvertük Spanyolországot, és két ponttal megyünk a középdöntőbe.


Budaörs - Okító vitákra lenne szükség a közéletben

Boross Péter: Kell egy olyan, a kulturális életet meghatározó szervezet, amely nem ad előnyt és pénzt olyanoknak, akik nem a nemzet ügyét szolgálják


Budaörs - Egy nagymama a szalagavatón

Még emlékszem gyermekeim szalagavatóira, ami akkor nagyon tetszett. Most az unokáméra kaptam meghívást, aki a budaörsi Szent Benedek Iskola diákja. Amikor átnyújtotta a meghívót láttam rajta, hogy nagyon fontos esemény lesz ez a számára. Aztán aznap felhívott, hogy készen vagyok-e már, és mikor indulok. Lelkemre kötötte, hogy ne késsek el.


Budaörs - Égi kertek permetelnek...

Karácsonyi ünnepséget rendez könyvbemutatóval (Budaörs kertjei)  a Magyar Történelmi Szalon és a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre december 11-én, kedden 18.00 órakor a PostART-on. A műsorban fellép Szabó István Tinódi-lant díjas lantművész. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Budaörs - Fényben nőtt fűszál

 12. könyvét jelenteti meg Siklós Endre költő, a 12 éve Budaörsön működő Művészet a Nemzetért Alapítvány elnöke. A könyvbemutató előtt (dec.16. vasárnap 17.00 óra Ifjúsági Klub, Budaörs, Károly király u.3.) egy kis összegzést adunk az eddigi kötetekről, előadásokról - a gazdag életpályából. És egy meglepetést is olvashatnak!

Budaörs - Lenz emlékest az Aranytízben

A Budaörsi Kertészek és Kertbarátok dr. Luntz Ottokár köre Nagy Sándor Lászlóné szervezésében nagyszabású megemlékező estet és kiállítást tartott a Budapest belvárosi Aranytíz Kultúrházban. A rendezvény – ahol több mint százan jelentek meg - a Külhoni Magyar Családok éve alkalmából jött létre és a második világháború után az V. kerületből Venezuelába kivándorolt Lenz József családjáról szólt.

Budaörs - Mézes reggeli a Mákszem Óvodában

Az idei méztermés jó része már a gazdák polcain várja, hogy teák ízesítésére, sütemények készítésére, felhasználják őket. A Gazdakör december harmadikának reggelén, mézes üvegekkel megrakodva érkezett Budaörs Mákszem Óvodájába, hogy megédesítse a kicsik reggelijét.

Budaörs - Jön a Mikulás

December 5-én este nagy eseményre vár a világ apraja és valljuk be a nagyja is. Ilyenkor minden ablakba ki kell tenni a kiscipőket és kiscsizmákat, és az minél nagyobb, annál több ajándékot talál majd a gazdája, mire reggelre kelve megnézi, mit is hozott a Mikulás.

Budaörs - Gyerekek adventje 2018

Bár túl vagyunk az első adventi hétvégén, a karácsonyig hátralevő három hétben rengeteg program, esemény várja a gyerekeket Budaörsön. Összegyűjtöttük, lehet válogatni!

Budaörs - A Snétberger Központ ifjú művészei

Rendhagyó koncertnek adott otthont Budaörs katolikus temploma advent első szombat estéjén: a Tehetség Központ tanítványai mutatták be nem mindennapi zenei tudásukat - nagy sikerrel. Mindez a nemrég megalakult "Budaörs a Mi Városunk" egyesület segítségével és anyagi áldozatával jött létre.


Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]