• Molnár Sport
 • AMETISZT Könyvelőiroda
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • GeszlerPince
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Helyi közélet

A véradókat köszöntötték

"Brunner Róza városi vöröskeresztes elnök köszöntötte elsőként hétfőn délután a járás véradóit a Bányász Klubban, ahol a Kadarka Társulat tagjai kedveskedtek műsorukkal a jelenlévőknek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya

"Oroszlány főterén Lazók Zoltán polgármester üdvözölte a vendégeket és a település lakóit advent első vasárnapjának alkalmából, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kétféle karácsony létezik.
tovább »

Csaknem 150 oroszlányi fiatalt díjaztak

"Közel másfélszáz sportolót, táncost, zenei tehetséget köszöntöttek csütörtök délután a művelődési központban.
tovább »

Bemutatkozott az új rendőrkapitány

"A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője november 1-jei hatállyal bízta meg Kiss Sándor r. alezredest az Oroszlányi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával.
tovább »

Kitüntetése alkalmából köszöntötték

"Bensőséges hangulatú találkozón köszöntötték hétfő délután Szabó Istvánnét (Betkát) a Rákóczi kultúrotthonban abból az alkalomból, hogy a közelmúltban vehette át a Szlovák Nemzetiségért kitüntetést.
tovább »

Nem volt oroszlányi érdeklődő

(A kép illusztráció a Vértesből)
"Utolsó fázisába érkezett a Vértes Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv készítése, aminek alkalmából prezentációval várták a lakosságot csütörtök délután a városházán.
tovább »

Utak, járdák, kerékpárút

"Két hete a Hölgyklub meghívásának eleget téve ismertette Lazók Zoltán Oroszlány jövőbeni fejlesztési lehetőségeit és terveit, szerdán pedig a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjainak tartott előadást a polgármester.
tovább »

Tűzifát kaptak az oroszlányi rászorulók

"Legutóbbi ülésén döntött arról a képviselő-testület, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat a beadott kérelmek alapján 81 rászoruló család részére, családonként 1-1 köbméter szociális célú tűzifát biztosít.
tovább »

Idén is mécsest gyújtottak Majkon

"Az elmúlt évekhez hasonlóan, Halottak napja közeledtével megemlékezést szervezett az oroszlányi Rákóczi Szövetség a majki, Madár-hegyi temetőben található katonasíroknál.
tovább »

Adománygyűjtés és osztás

"Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, élelmiszergyűjtést szervezett az Önkormányzati Szociális Szolgálat a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjához kapcsolódóan.
tovább »

Így emlékezett Oroszlány - Képgalériával

"Tavaly avatták fel Oroszlány határában, egy szögesdróttal övezett területen, az őrtoronyból és gránittáblából álló emlékművet a „Kocsedó”-nak nevezett, volt XVIII-as aknai rabtáborra emlékezve – itt kezdődött meg az emlékhely megkoszorúzásával és mécsesgyújtással a település ünnepségsorozata az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve.
tovább »

Beszámoltak az oroszlányi lánglovagok

(A kép illusztráció)

"Legutóbb tavaly októberben számolt be éves munkájáról az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, a képviselő-testület legutóbbi ülésén pedig az azóta eltelt időszak eredményeit ismertette Szabó Imre parancsnok.


tovább »

Korszerűsítenék a radiológiát, 50 milliót kérnek

"Októberi ülésén került a szakbizottság elé elé az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet támogatási kérelme a röntgengép cseréjével kapcsolatban.
tovább »

"Diploma, aranydiploma, gyémántdiploma..." - Tanítókat, tanárokat köszöntött a város

"Bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a Bakfark Bálint iskola dísztermében szerdán az arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat, valamint a város pályakezdő fiataljait.
tovább »

A szerdai lakossági fórumokról

"Míg 2012-ben 2127 parkoló, 2606 garázs jutott a városban bejegyzett 6500 gépjárműre, addig 2017-ben már 7611, napjainkban pedig közelíti a 7800-at, azaz mintegy 1300 járművel több fut az utakon.
tovább »

Tisztújítást tartottak

"Tisztújító közgyűlést tartott hétfőn a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete az OKSZÍK kamaratermében.
tovább »

Lakossági fórumok Oroszlányban

(A kép illusztráció!)

Három lakosssági fórumra is várja az Önkormányzat az oroszlányiakat:


tovább »

81 család kaphat szociális tűzifát

A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 16-i ülésére készült előterjesztések között szerepel a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató.
tovább »

Október végére elkészül a járdaszakasz

A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 16-i ülésére készült előterjesztések között szerepel a a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató.
tovább »

Tizenkét éves volt, amikor elhatározta, hogy fazekas lesz

"Licskó István keramikus vendégeskedett szerda délután a Borbálai Közösségi Házban a nyugdíjas klub vendégeként, aki az agyagozás fogásai mellett verseivel is megismertette a résztvevőket.
tovább »

Több, mint 200 millióba kerülne

(A kép illusztráció!)

"Patthelyzet alakult ki, s még csak nem is körvonalazódott a megoldás azon a lakossági fórumon kedden a városházán, ami az Erdész utca lakói és az önkormányzat közötti vitát volt hivatott feloldani.


tovább »

Idősek Napja műsorral, elismerésekkel

"Elsőként Lazók Zoltán köszöntötte hétfőn a művelődési központban a városi Vöröskereszt és az Oroszlány Barátainak Köre által szervezett ünnepség meghívott vendégeit az Idősek Világnapja alkalmából.
tovább »

A közmeghallgatásról

"Kamerarendszer bővítés, játszótér korszerűsítés és útfelújítási beruházások - többek között ezek a témák szerepeltek a képviselő-testület kedd délutáni közmeghallgatásán, melyen szép számban jelentek meg érdeklődők a sportcsarnok konferenciatermében.
tovább »

Sok felesleges ügyintézés szűnhet meg - Mondta Tuzson Bence Oroszlányban a felújított járási hivatal átadásán

A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek - jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán szerdán Oroszlányban.
tovább »

Százmilliós nagyságrendű szociális fejlesztés

"A 2017. december 4-i támogató döntéssel Oroszlány Város Önkormányzata 88.465.000 Ft támogatást nyert el az EFOP-2.2.3-17-2017-00039 azonosító számú, az Önkormányzati Szociális Szolgálat Családok Átmeneti Otthona épületének fejlesztése című projektje megvalósításához, melynek keretében a Fürst Sándor u. 20. szám alatt található Családok Átmeneti Otthona épületének korszerűsítése valósulhat meg.
tovább »

Két hónapos próbaidőszak tapasztalatai

"Két hónapos nyári próbaidőszak tapasztalatairól számolt be a hétvégi, éjszakai térfigyelő szolgálattal kapcsolatban a közterület-felügyelői csoport a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
tovább »

Testvérváros lesz II. Rákóczi Ferenc egykori franciaországi városa és Oroszlány

(Fotó:wikipesia - Tpa2067)

Testvérvárosi kapcsolat létesítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a franciaországi Yerres-ben Oroszlány és a Párizshoz közeli kisváros polgármestere - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.


tovább »

Indul a kerékpárút építése

Rendelkezésére áll a munkaterület átadásával a kivitelezők számára az Oroszlány (Majk) - Kecskéd - Környe - Tatabánya kerékpárút építési területe.
tovább »

Kétszer annyi fát ültetnek majd

"Szerda délután lakossági fórumra várták az érdeklődőket a Népek barátsága - Irinyi tengely III. ütem, konkrétan a (Április és Havasi M. utcák közötti szakasz) közlekedésfejlesztési beruházásának ismertetésére.
tovább »

Bányásznapi ünnepség és esti koncertek - Képgalériával

"Koszorúzással vette kezdetét a Himnusz hangjait követően a főtéren péntek délután Oroszlány városi bányásznapi ünnepsége.

tovább »

Hamarosan nyit a falusi óvoda

"Immár második rendkívüli ülését tartotta csütörtök délelőtt a képviselő-testület, amelynek két napirendi pontját kellett megvitatniuk.
tovább »

Folytatódtak a járdafelújítások

"Az önkormányzata folytatta a korábbi években megkezdett járdafelújítási programját, a most befejeződött beruházások 22,8 millió forintba kerültek.
tovább »

Jubileumi összejövetel

"Szombaton tizedik alkalommal tartotta meg egész napos szabadtéri összejövetelét a Rákóczi Szövetség. A helyszín ezúttal a Bányászati Múzeum volt.
tovább »

Kitüntették őket - Képgalériával

A magyarság és a keresztény világ találkozását és összefonódását a magyar nép egyetlen uralkodó személyéhez köti, az első magyar királyhoz, az államalapító Szent Istvánhoz. Augusztus 20-án tehát emlékezünk Szent István királyunkra, a magyar államalapításra, a magyar állam fennállására, és megszegjük az új kenyeret.
tovább »

Elkezdődött a freskómentés

Megkezdődött szerdán a volt Ady moziban lévő falikép leválasztása és archiválása érdekében a tisztítási munkafolyamat.
tovább »

Új köztéri alkotásssal gazdagodott a város - Képgalériával

"A Katolikus Egyház augusztus 15-én emlékezik Szűz Mária halálának és mennybemenetelének ünnepére, Nagyboldogasszony napjára. Az ünnepet Szent István király is megtartotta. Ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Szent István 1038-ban egyébként éppen Nagyboldogasszony napján hunyt el.
tovább »

Idén őket díjazták

"Több mint egy évtizede alapította a Za Oroslánsku Kultúru (Oroszlány kultúrájáért) díjat a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amit minden évben a Falunap programjainak keretében nyújtanak át az azt kiérdemlő személyeknek, csoportoknak, együtteseknek, családoknak.
tovább »

Újabb óvárosi terület újul meg

"Oroszlány mintegy 300 millió Ft-os támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projektjére.
tovább »

Százegy szoba várja lakóit

(Korábbi fotó!)

"Ünnepélyes keretek között vágták át hétfő délelőtt a volt Béke szálló megújult épületegyüttesének avatószalagját, amely Fortis néven várja szeptembertől a vendégeket.


tovább »

300 milliós beruházás pályázatból

"A megyei önkormányzat által koordinált TOP keretében Esztergom újabb 5 pályázatát bírálták el pozitívan, de az oroszlányiak is jó hírt kaptak. A megye támogató döntésének köszönhetően Esztergomban további 2,2 milliárd forint fordítható a közeljövőben fejlesztésekre, Oroszlány pedig 300 millió forintos beruházásba kezdhet.
tovább »

"Táncoló lányok" - Megmentik a freskót

"Oroszlányban az Ady filmszínház 1987-ig működött folyamatosan. Az 50-es évekbeli épület dísze volt Domanovszky Endre 1957-ben festett "Táncoló lányok" című 54 négyzetméteres freskója.
tovább »

XXIII. Majki Rákóczi Nap

Minden nemzeti ügyben - határon innen és túl - napról napra szövetkezni kell a nemzet biztonságáért, gyarapodásáért ebben a globális kihívásoknak kitett világban - mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton a XXIII. Majki Rákóczi Napon elmondott köszöntőjéről beszámolva az MTI-nek.
tovább »

100 km-nél hosszabb út és járda fenntartását kell ellátni

(a kép illusztráció)
"Oroszlány önkormányzata több mint 100 kilométernyi út és járda fenntartását látja el folyamatosan, melyek közül 49 km belterületi, aszfaltburkolatú, átlag szélességük 5 méter, 13,12 km pedig külterületi, egy része aszfaltburkolatú, többsége kőszórásos, makadám szerkezetű.
tovább »

114,51 millió forintból valósult meg a távhőrendszer korszerűsítése

(A kép illusztráció!)
A Széchenyi 2020. program keretében az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. 57,25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Új fogyasztói hőközponti blokkok telepítése és a városi hőfogadó korszerűsítés az oroszlányi távhőrendszerben” elnevezésű, KEHOP projekt megvalósítására.
tovább »

Kérdőíves felmérés Oroszlányban

"Kérdőíves felmérést indít Oroszlány Város Önkormányzata, amelynek fontos, hogy átlássa a településen élő 60 év feletti korosztály életét. A jelzett korosztály létszáma folyamatosan növekszik, ezért szükséges, hogy az önkormányzat intézkedési tervet dolgozzon ki szociális ellátórendszerének fejlesztésére, kapcsolódó szolgáltatásainak bővítésére, egyéni problémák kezelhetőségére.
tovább »

Eszközfejlesztés pályázati pénzből az oroszlányi tűzoltóknál

(a kép illusztráció)

Az idei évben először kiírták az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztését célzó pályázatot, amelynek elbírálását követően ötvenkilenc szervezet jut összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatáshoz.


tovább »

Adományoztak

"Közel száz ruhadarabot adományozott hétfőn a Vöröskereszt a rászoruló oroszlányiaknak, elsősorban a nagycsaládosoknak.
tovább »

Elismerték a munkájukat

"A Köztisztviselők Napja alkalmából adott át elismeréseket File Beáta jegyző a hivatásához méltó, becsületes, lelkiismeretes, kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó, az elismerés évében legalább 10 éve az Oroszlányi Polgármesteri Hivatalban eltöltött közszolgálati jogviszonnyal rendelkező munkatársainak.
tovább »

Emlékeztek

"Nagy érdeklődés kísérte a Rákóczi Szövetség által szervezett irodalmi délutánt csütörtökön az OKSZÍK kiállítótermében, amelynek vendége a lévai Juhász Gyula Irodalmi Színpad volt. Az eseményen születésének 80. évfordulója alkalmából Szilágyi Domokos erdélyi író, költő, műfordító, irodalomtörténészre emlékeztek.
tovább »

Járdaépítés

"Az Önkormányzat megbízásából a VARIKONT Szolgáltató Kft. 2018. július 2-án megkezdte a Táncsics Mihály út 59. szám és Chudik Lajos Sporttelep közötti, szelvényezés szerint jobboldali részén húzódó járda szakasz felújítását.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • A véradókat köszöntötték »
 • Meggyulladt az első gyertya »
 • Csaknem 150 oroszlányi fiatalt díjaztak »
 • Bemutatkozott az új rendőrkapitány »
 • Kitüntetése alkalmából köszöntötték »
 • Nem volt oroszlányi érdeklődő »
 • Utak, járdák, kerékpárút »
 • Tűzifát kaptak az oroszlányi rászorulók »
 • Idén is mécsest gyújtottak Majkon »
 • Adománygyűjtés és osztás »
  • Balla Gumi
  • Palló
  • FlajszSirko
  • Kormendisirko
  • Cserépkályha
  • MalmasAgrar
  • Jobb hirdessen