• Molnár Sport
 • GeszlerPince
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Helyi közélet

Idén a városban emlékeztek Rákóczira

"Nagy érdeklődés övezte a Rákóczi Szövetség újabb rendezvényét szombat délután az OKSZÍK-ban, melyet a Rákóczi Emlékév tiszteletére szerveztek.
tovább »

Folytatódó útfelújítások

"Két helyszínen is átfogó útfelújítás kezdődik a városban július 22. és 31. között a Népek barátsága és a Haraszthegyi utcákban az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH) beruházásában.
tovább »

Meredeken emelkedett a látogatók száma

(Korábbi fotó - Forrás.OS)
"Míg pár évvel ezelőtt nyolc hónapos nyitvatartása alatt sem érte el a négyezret a Bányászati Múzeum látogatóinak száma, addig az idei szezon feléhez jutva 4256-an váltottak jegyet a kiállítóhely megtekintésére.
tovább »

Kátyúznak

(A kép illusztráció)
"Folyamatosak a kátyúzási munkák a város útjain. Szinte minden munkanapon, amikor az időjárás engedi, többszáz kg aszfaltot hengerelnek bele az előző napon négyszög alakúra kivágott kátyúba.
tovább »

Megújuló szobor és programok

"A Rákóczi Szövetség kezdeményezésére és támogatásával megszépül az oroszlányi II. Rákóczi Ferenc emlékmű. Tóth Béla szobrászművész alkotását 2006. augusztus 20-án avatták fel városunkban.
tovább »

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

"Bensőséges ünnepség keretében emlékeztek meg az oroszlányi Szakorvosi Rendelőintézet dolgozói Semmelweis Ignácról, a híres magyar orvosról, az anyák megmentőjéről.
tovább »

Pedagógusait köszöntötte Oroszlány

„Egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint ezerévnyi szorgalmas tanulás”- ezekkel a gondolatokkal köszöntötte városunk pedagógusait a tiszteletükre rendezett ünnepségen Lazók Zoltán polgármester szerda délután.
tovább »

Feliratot avattak

"Kétmillió forintba került az az Oroszlány feliratot megvalósító térelem, amit szombaton avattak fel a Bányász Klub előtt.
tovább »

Szakmai díjat kapott a nyugalmazott vezérigazgató

(Fotó:osztavho.hu)
Az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. honlapján tudatta tegnap, hogy a cég volt vezérigazgatóját,
tovább »

Az év tűzoltója

"Zuhogó esőben kezdődött vasárnap délelőtt az ünnepi tűzoltó napi megemlékezés a Szent Flórián téren felállított kopjafánál, ahol az önkormányzat és a társszervek megkoszorúzták az emlékhelyet.
tovább »

Közgyűlést tartottak, beszámoltak a tűzoltók

"Csütörtök délután tartotta éves rendes közgyűlését és beszámolóját az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság Köztestülete, melyen Lazók Zoltán polgármester, köztestületi elnök és Papp Péter alelnök mellett ott volt Komlósi Tamás tatabányai tűzoltóparancsnok is.
tovább »

Életmentést tanultak

"Életmentő elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek oktatását támogatta a Dr. Balogh Tibor Egészségügyi Alapítvány kedden a Nyíres dűlőben lévő Csillagpont Szolgáltató Házban.
tovább »

Ingyenesen kapnak védőoltást

"Az első olyan magyar települések között van városunk, melyek ingyenesen biztosítják a kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltást, amit idén első alkalommal mintegy félszáz önkormányzati dolgozó kap meg – derült ki szerda délelőtt a Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón.
tovább »

Az épülő kerékpárútról

(A kép illusztráció)
"A TOP-3.1.1-15-KO1-2016-00004 projekt keretében Oroszlány és Tatabánya között kerül kiépítésre kerékpárút az Által-ér menti kerékpárút folytatásaként az Oroszlány-Tatabánya kerékpárút, mely megteremti annak a lehetőségét, hogy Oroszlány bekapcsolódhasson az európai kerékpáros vérkeringésbe, hiszen a már meglévő kerékpárút szakaszok Tatabánya, Tata, Dunaalmás irányába közvetlen összeköttetést teremtenek az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút hálózattal.
tovább »

Szükség van-e több parkolóra?

"Megoszlik a lakók véleménye a Népek barátsága utca 25-27-29-31-33-37-39 és a Dózsa György út 7-9-11 számú tömblakások mellé tervezett további parkolóhelyek szükségességéről – derült ki hétfő délután a Polgármesteri Hivatalban ez ügyben tartott lakossági fórumon.
tovább »

Lakatási-, környezeti fejlesztés, közösségi terek, útfejlesztés

"A Képviselő-testület egyhangú döntéssel elfogadta a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projekt előterjesztését, melyet Lazók Zoltán polgármester nyújtott be.
tovább »

Díjat kapott a nyugalmazott vezérigazgató

Az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. honlapján tette közzé alábbiakat:
tovább »

Nyolcgyermekes családból származik Margit néni

"A 90 éves Margit néninek az alpolgármester adta át a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát vasárnap délután.
tovább »

95 évesen is aktív

"Lazók Zoltán látogatta meg csütörtök délelőtt Ujj Lászlónét, aki 95 éve született, éppen nemzeti ünnepünkön, március 15-én.
tovább »

Oroszlányon nőnapoztak a környék bányász nyugdíjasai

"A műszaki középiskola nagytermében Eichardt János az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetője és Lazók Zoltán polgármester üdvözölte és köszöntötte a mintegy százharminc jelenlévőt szombat délután, köztük a Várgesztesről, Vértessomlóról és Mórról érkező tagtársakat.
tovább »

"Palacsintás" Nőnap

"Rendhagyóan köszöntötte az ötletgazda, Torma Lajos képviselő a város hölgyeit pénteken a Nőnap alkalmából.
tovább »

Farsang Farka disznótorral

"Százhatvanöt kilót nyomott az a sertés, amely feldolgozásával megkezdődött az Oroszlány Barátainak Köre télbúcsúztató rendezvénysorozata vasárnap.
tovább »

A gyermekekről, helyi gyermekvédelemről tanácskoztak

(A kép illusztráció!)
"Mind minden év elején, gyermekekkel, gyermekvédelemmel foglalkozó dolgozók, a település intézményvezetői, egészségügyi és rendészeti szakemberei találkoztak kedden Oroszlányban.
tovább »

Az oroszlányiak véleményére kíváncsiak

Kérdőív arról, hogyan lehetne erősíteni a város közösségét?
tovább »

Felavatták a Meseligetet

"Több mint negyven apróságak ad otthont az ófaluban újranyitott Meseliget óvoda, amelynek ünnepélyes avatóünnepségére csütörtök délelőtt került sor.
tovább »

Takarékos gazdálkodásra lesz szükség idén

"Lazók Zoltán polgármestert és Sólyom Jörant, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökét látták vendégül szerda délután a Borbálai Közösségi Ház nyugdíjas klubjának tagjai.
tovább »

Kilenc évtized

"Otthonában köszöntötte Anda Rudolfnét csütörtök délelőtt Rajnai Gábor alpolgármester, aki a miniszterelnök üdvözlő emléklapja mellett az önkormányzat ajándékát is átadta a 90 éves néninek.
tovább »

Új autókat kaptak

"Évente 365 napon keresztül üzemben volt és szállította az ételeket a Szociális Szolgálat Opel Astrája, amelynek motorjában több mint 200 ezer kilométer gyűlt össze a 18 évvel ezelőtti üzembeállítás óta.
tovább »

Mindenki karácsonya

"A Mikulás is tiszteletét tette hétfő délután a Vöröskereszt városi szervezete és a Művelődési Központ rendezvényén, amire közel kétszáz fiatalt hívtak meg a város iskoláiból.
tovább »

Új eszközöket kaptak a tűzoltók

"Csak egyesületeknek voltak kiírva pályázatok az elmúlt években, ezért ilyen módon nem tudta bővíteni felszerelését az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság, de ez most végre változott – tájékoztatott Nemes Kálmán parancsnokhelyettes.
tovább »

Így halad a kerékpárút építése

"Mintegy negyede, egészen pontosan 3380 méter készült el eddig az összességében közel 13 kilométeres Oroszlány (Majk)–Kecskéd–Környe–Tatabánya kerékpárútból.
tovább »

Védőoltásokról is tárgyaltak

(A kép illusztráció)
"Az idei évben sikeresen folytatódott a 2016. évben indított városi egészségügyi program, amit a jövő évben is támogatni kell – határozott keddi ülésén a képviselő-testület.
tovább »

A véradókat köszöntötték

"Brunner Róza városi vöröskeresztes elnök köszöntötte elsőként hétfőn délután a járás véradóit a Bányász Klubban, ahol a Kadarka Társulat tagjai kedveskedtek műsorukkal a jelenlévőknek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya

"Oroszlány főterén Lazók Zoltán polgármester üdvözölte a vendégeket és a település lakóit advent első vasárnapjának alkalmából, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kétféle karácsony létezik.
tovább »

Csaknem 150 oroszlányi fiatalt díjaztak

"Közel másfélszáz sportolót, táncost, zenei tehetséget köszöntöttek csütörtök délután a művelődési központban.
tovább »

Bemutatkozott az új rendőrkapitány

"A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője november 1-jei hatállyal bízta meg Kiss Sándor r. alezredest az Oroszlányi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával.
tovább »

Kitüntetése alkalmából köszöntötték

"Bensőséges hangulatú találkozón köszöntötték hétfő délután Szabó Istvánnét (Betkát) a Rákóczi kultúrotthonban abból az alkalomból, hogy a közelmúltban vehette át a Szlovák Nemzetiségért kitüntetést.
tovább »

Nem volt oroszlányi érdeklődő

(A kép illusztráció a Vértesből)
"Utolsó fázisába érkezett a Vértes Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv készítése, aminek alkalmából prezentációval várták a lakosságot csütörtök délután a városházán.
tovább »

Utak, járdák, kerékpárút

"Két hete a Hölgyklub meghívásának eleget téve ismertette Lazók Zoltán Oroszlány jövőbeni fejlesztési lehetőségeit és terveit, szerdán pedig a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjainak tartott előadást a polgármester.
tovább »

Tűzifát kaptak az oroszlányi rászorulók

"Legutóbbi ülésén döntött arról a képviselő-testület, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat a beadott kérelmek alapján 81 rászoruló család részére, családonként 1-1 köbméter szociális célú tűzifát biztosít.
tovább »

Idén is mécsest gyújtottak Majkon

"Az elmúlt évekhez hasonlóan, Halottak napja közeledtével megemlékezést szervezett az oroszlányi Rákóczi Szövetség a majki, Madár-hegyi temetőben található katonasíroknál.
tovább »

Adománygyűjtés és osztás

"Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, élelmiszergyűjtést szervezett az Önkormányzati Szociális Szolgálat a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjához kapcsolódóan.
tovább »

Így emlékezett Oroszlány - Képgalériával

"Tavaly avatták fel Oroszlány határában, egy szögesdróttal övezett területen, az őrtoronyból és gránittáblából álló emlékművet a „Kocsedó”-nak nevezett, volt XVIII-as aknai rabtáborra emlékezve – itt kezdődött meg az emlékhely megkoszorúzásával és mécsesgyújtással a település ünnepségsorozata az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve.
tovább »

Beszámoltak az oroszlányi lánglovagok

(A kép illusztráció)

"Legutóbb tavaly októberben számolt be éves munkájáról az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, a képviselő-testület legutóbbi ülésén pedig az azóta eltelt időszak eredményeit ismertette Szabó Imre parancsnok.


tovább »

Korszerűsítenék a radiológiát, 50 milliót kérnek

"Októberi ülésén került a szakbizottság elé elé az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet támogatási kérelme a röntgengép cseréjével kapcsolatban.
tovább »

"Diploma, aranydiploma, gyémántdiploma..." - Tanítókat, tanárokat köszöntött a város

"Bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a Bakfark Bálint iskola dísztermében szerdán az arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat, valamint a város pályakezdő fiataljait.
tovább »

A szerdai lakossági fórumokról

"Míg 2012-ben 2127 parkoló, 2606 garázs jutott a városban bejegyzett 6500 gépjárműre, addig 2017-ben már 7611, napjainkban pedig közelíti a 7800-at, azaz mintegy 1300 járművel több fut az utakon.
tovább »

Tisztújítást tartottak

"Tisztújító közgyűlést tartott hétfőn a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete az OKSZÍK kamaratermében.
tovább »

Lakossági fórumok Oroszlányban

(A kép illusztráció!)

Három lakosssági fórumra is várja az Önkormányzat az oroszlányiakat:


tovább »

81 család kaphat szociális tűzifát

A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 16-i ülésére készült előterjesztések között szerepel a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Idén a városban emlékeztek Rákóczira »
 • Folytatódó útfelújítások »
 • Meredeken emelkedett a látogatók száma »
 • Kátyúznak »
 • Megújuló szobor és programok »
 • Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték »
 • Pedagógusait köszöntötte Oroszlány »
 • Feliratot avattak »
 • Szakmai díjat kapott a nyugalmazott vezérigazgató »
 • Az év tűzoltója »
  • FlajszSirko
  • Kormendisirko
  • Palló
  • Balla Gumi
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen