• SzeletBurkTegla
 • Molnár Sport
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • GeszlerPince
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Helyi közélet

Lakatási-, környezeti fejlesztés, közösségi terek, útfejlesztés

"A Képviselő-testület egyhangú döntéssel elfogadta a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projekt előterjesztését, melyet Lazók Zoltán polgármester nyújtott be.
tovább »

Díjat kapott a nyugalmazott vezérigazgató

Az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. honlapján tette közzé alábbiakat:
tovább »

Nyolcgyermekes családból származik Margit néni

"A 90 éves Margit néninek az alpolgármester adta át a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát vasárnap délután.
tovább »

95 évesen is aktív

"Lazók Zoltán látogatta meg csütörtök délelőtt Ujj Lászlónét, aki 95 éve született, éppen nemzeti ünnepünkön, március 15-én.
tovább »

Oroszlányon nőnapoztak a környék bányász nyugdíjasai

"A műszaki középiskola nagytermében Eichardt János az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetője és Lazók Zoltán polgármester üdvözölte és köszöntötte a mintegy százharminc jelenlévőt szombat délután, köztük a Várgesztesről, Vértessomlóról és Mórról érkező tagtársakat.
tovább »

"Palacsintás" Nőnap

"Rendhagyóan köszöntötte az ötletgazda, Torma Lajos képviselő a város hölgyeit pénteken a Nőnap alkalmából.
tovább »

Farsang Farka disznótorral

"Százhatvanöt kilót nyomott az a sertés, amely feldolgozásával megkezdődött az Oroszlány Barátainak Köre télbúcsúztató rendezvénysorozata vasárnap.
tovább »

A gyermekekről, helyi gyermekvédelemről tanácskoztak

(A kép illusztráció!)
"Mind minden év elején, gyermekekkel, gyermekvédelemmel foglalkozó dolgozók, a település intézményvezetői, egészségügyi és rendészeti szakemberei találkoztak kedden Oroszlányban.
tovább »

Az oroszlányiak véleményére kíváncsiak

Kérdőív arról, hogyan lehetne erősíteni a város közösségét?
tovább »

Felavatták a Meseligetet

"Több mint negyven apróságak ad otthont az ófaluban újranyitott Meseliget óvoda, amelynek ünnepélyes avatóünnepségére csütörtök délelőtt került sor.
tovább »

Takarékos gazdálkodásra lesz szükség idén

"Lazók Zoltán polgármestert és Sólyom Jörant, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökét látták vendégül szerda délután a Borbálai Közösségi Ház nyugdíjas klubjának tagjai.
tovább »

Kilenc évtized

"Otthonában köszöntötte Anda Rudolfnét csütörtök délelőtt Rajnai Gábor alpolgármester, aki a miniszterelnök üdvözlő emléklapja mellett az önkormányzat ajándékát is átadta a 90 éves néninek.
tovább »

Új autókat kaptak

"Évente 365 napon keresztül üzemben volt és szállította az ételeket a Szociális Szolgálat Opel Astrája, amelynek motorjában több mint 200 ezer kilométer gyűlt össze a 18 évvel ezelőtti üzembeállítás óta.
tovább »

Mindenki karácsonya

"A Mikulás is tiszteletét tette hétfő délután a Vöröskereszt városi szervezete és a Művelődési Központ rendezvényén, amire közel kétszáz fiatalt hívtak meg a város iskoláiból.
tovább »

Új eszközöket kaptak a tűzoltók

"Csak egyesületeknek voltak kiírva pályázatok az elmúlt években, ezért ilyen módon nem tudta bővíteni felszerelését az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság, de ez most végre változott – tájékoztatott Nemes Kálmán parancsnokhelyettes.
tovább »

Így halad a kerékpárút építése

"Mintegy negyede, egészen pontosan 3380 méter készült el eddig az összességében közel 13 kilométeres Oroszlány (Majk)–Kecskéd–Környe–Tatabánya kerékpárútból.
tovább »

Védőoltásokról is tárgyaltak

(A kép illusztráció)
"Az idei évben sikeresen folytatódott a 2016. évben indított városi egészségügyi program, amit a jövő évben is támogatni kell – határozott keddi ülésén a képviselő-testület.
tovább »

A véradókat köszöntötték

"Brunner Róza városi vöröskeresztes elnök köszöntötte elsőként hétfőn délután a járás véradóit a Bányász Klubban, ahol a Kadarka Társulat tagjai kedveskedtek műsorukkal a jelenlévőknek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya

"Oroszlány főterén Lazók Zoltán polgármester üdvözölte a vendégeket és a település lakóit advent első vasárnapjának alkalmából, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kétféle karácsony létezik.
tovább »

Csaknem 150 oroszlányi fiatalt díjaztak

"Közel másfélszáz sportolót, táncost, zenei tehetséget köszöntöttek csütörtök délután a művelődési központban.
tovább »

Bemutatkozott az új rendőrkapitány

"A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője november 1-jei hatállyal bízta meg Kiss Sándor r. alezredest az Oroszlányi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával.
tovább »

Kitüntetése alkalmából köszöntötték

"Bensőséges hangulatú találkozón köszöntötték hétfő délután Szabó Istvánnét (Betkát) a Rákóczi kultúrotthonban abból az alkalomból, hogy a közelmúltban vehette át a Szlovák Nemzetiségért kitüntetést.
tovább »

Nem volt oroszlányi érdeklődő

(A kép illusztráció a Vértesből)
"Utolsó fázisába érkezett a Vértes Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv készítése, aminek alkalmából prezentációval várták a lakosságot csütörtök délután a városházán.
tovább »

Utak, járdák, kerékpárút

"Két hete a Hölgyklub meghívásának eleget téve ismertette Lazók Zoltán Oroszlány jövőbeni fejlesztési lehetőségeit és terveit, szerdán pedig a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjainak tartott előadást a polgármester.
tovább »

Tűzifát kaptak az oroszlányi rászorulók

"Legutóbbi ülésén döntött arról a képviselő-testület, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat a beadott kérelmek alapján 81 rászoruló család részére, családonként 1-1 köbméter szociális célú tűzifát biztosít.
tovább »

Idén is mécsest gyújtottak Majkon

"Az elmúlt évekhez hasonlóan, Halottak napja közeledtével megemlékezést szervezett az oroszlányi Rákóczi Szövetség a majki, Madár-hegyi temetőben található katonasíroknál.
tovább »

Adománygyűjtés és osztás

"Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, élelmiszergyűjtést szervezett az Önkormányzati Szociális Szolgálat a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjához kapcsolódóan.
tovább »

Így emlékezett Oroszlány - Képgalériával

"Tavaly avatták fel Oroszlány határában, egy szögesdróttal övezett területen, az őrtoronyból és gránittáblából álló emlékművet a „Kocsedó”-nak nevezett, volt XVIII-as aknai rabtáborra emlékezve – itt kezdődött meg az emlékhely megkoszorúzásával és mécsesgyújtással a település ünnepségsorozata az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve.
tovább »

Beszámoltak az oroszlányi lánglovagok

(A kép illusztráció)

"Legutóbb tavaly októberben számolt be éves munkájáról az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, a képviselő-testület legutóbbi ülésén pedig az azóta eltelt időszak eredményeit ismertette Szabó Imre parancsnok.


tovább »

Korszerűsítenék a radiológiát, 50 milliót kérnek

"Októberi ülésén került a szakbizottság elé elé az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet támogatási kérelme a röntgengép cseréjével kapcsolatban.
tovább »

"Diploma, aranydiploma, gyémántdiploma..." - Tanítókat, tanárokat köszöntött a város

"Bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a Bakfark Bálint iskola dísztermében szerdán az arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat, valamint a város pályakezdő fiataljait.
tovább »

A szerdai lakossági fórumokról

"Míg 2012-ben 2127 parkoló, 2606 garázs jutott a városban bejegyzett 6500 gépjárműre, addig 2017-ben már 7611, napjainkban pedig közelíti a 7800-at, azaz mintegy 1300 járművel több fut az utakon.
tovább »

Tisztújítást tartottak

"Tisztújító közgyűlést tartott hétfőn a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete az OKSZÍK kamaratermében.
tovább »

Lakossági fórumok Oroszlányban

(A kép illusztráció!)

Három lakosssági fórumra is várja az Önkormányzat az oroszlányiakat:


tovább »

81 család kaphat szociális tűzifát

A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 16-i ülésére készült előterjesztések között szerepel a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató.
tovább »

Október végére elkészül a járdaszakasz

A Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 16-i ülésére készült előterjesztések között szerepel a a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató.
tovább »

Tizenkét éves volt, amikor elhatározta, hogy fazekas lesz

"Licskó István keramikus vendégeskedett szerda délután a Borbálai Közösségi Házban a nyugdíjas klub vendégeként, aki az agyagozás fogásai mellett verseivel is megismertette a résztvevőket.
tovább »

Több, mint 200 millióba kerülne

(A kép illusztráció!)

"Patthelyzet alakult ki, s még csak nem is körvonalazódott a megoldás azon a lakossági fórumon kedden a városházán, ami az Erdész utca lakói és az önkormányzat közötti vitát volt hivatott feloldani.


tovább »

Idősek Napja műsorral, elismerésekkel

"Elsőként Lazók Zoltán köszöntötte hétfőn a művelődési központban a városi Vöröskereszt és az Oroszlány Barátainak Köre által szervezett ünnepség meghívott vendégeit az Idősek Világnapja alkalmából.
tovább »

A közmeghallgatásról

"Kamerarendszer bővítés, játszótér korszerűsítés és útfelújítási beruházások - többek között ezek a témák szerepeltek a képviselő-testület kedd délutáni közmeghallgatásán, melyen szép számban jelentek meg érdeklődők a sportcsarnok konferenciatermében.
tovább »

Sok felesleges ügyintézés szűnhet meg - Mondta Tuzson Bence Oroszlányban a felújított járási hivatal átadásán

A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek - jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán szerdán Oroszlányban.
tovább »

Százmilliós nagyságrendű szociális fejlesztés

"A 2017. december 4-i támogató döntéssel Oroszlány Város Önkormányzata 88.465.000 Ft támogatást nyert el az EFOP-2.2.3-17-2017-00039 azonosító számú, az Önkormányzati Szociális Szolgálat Családok Átmeneti Otthona épületének fejlesztése című projektje megvalósításához, melynek keretében a Fürst Sándor u. 20. szám alatt található Családok Átmeneti Otthona épületének korszerűsítése valósulhat meg.
tovább »

Két hónapos próbaidőszak tapasztalatai

"Két hónapos nyári próbaidőszak tapasztalatairól számolt be a hétvégi, éjszakai térfigyelő szolgálattal kapcsolatban a közterület-felügyelői csoport a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
tovább »

Testvérváros lesz II. Rákóczi Ferenc egykori franciaországi városa és Oroszlány

(Fotó:wikipesia - Tpa2067)

Testvérvárosi kapcsolat létesítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a franciaországi Yerres-ben Oroszlány és a Párizshoz közeli kisváros polgármestere - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.


tovább »

Indul a kerékpárút építése

Rendelkezésére áll a munkaterület átadásával a kivitelezők számára az Oroszlány (Majk) - Kecskéd - Környe - Tatabánya kerékpárút építési területe.
tovább »

Kétszer annyi fát ültetnek majd

"Szerda délután lakossági fórumra várták az érdeklődőket a Népek barátsága - Irinyi tengely III. ütem, konkrétan a (Április és Havasi M. utcák közötti szakasz) közlekedésfejlesztési beruházásának ismertetésére.
tovább »

Bányásznapi ünnepség és esti koncertek - Képgalériával

"Koszorúzással vette kezdetét a Himnusz hangjait követően a főtéren péntek délután Oroszlány városi bányásznapi ünnepsége.

tovább »

Hamarosan nyit a falusi óvoda

"Immár második rendkívüli ülését tartotta csütörtök délelőtt a képviselő-testület, amelynek két napirendi pontját kellett megvitatniuk.
tovább »

Folytatódtak a járdafelújítások

"Az önkormányzata folytatta a korábbi években megkezdett járdafelújítási programját, a most befejeződött beruházások 22,8 millió forintba kerültek.
tovább »

Jubileumi összejövetel

"Szombaton tizedik alkalommal tartotta meg egész napos szabadtéri összejövetelét a Rákóczi Szövetség. A helyszín ezúttal a Bányászati Múzeum volt.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Lakatási-, környezeti fejlesztés, közösségi terek, útfejlesztés »
 • Díjat kapott a nyugalmazott vezérigazgató »
 • Nyolcgyermekes családból származik Margit néni »
 • 95 évesen is aktív »
 • Oroszlányon nőnapoztak a környék bányász nyugdíjasai »
 • "Palacsintás" Nőnap »
 • Farsang Farka disznótorral »
 • A gyermekekről, helyi gyermekvédelemről tanácskoztak »
 • Az oroszlányiak véleményére kíváncsiak »
 • »
  • Kormendisirko
  • FlajszSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Balla Gumi
  • MalmasAgrar
  • Jobb hirdessen