• Molnár Sport
 • GeszlerPince
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Fiatalok

Táncos tanévbúcsúztató

"Nagyszabású, látványos gálával zárta le az idei tanévet a Hébé Művészeti Iskola az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár színháztermében. A fiatal tehetségek péntek délután és szombat délelőtt is bemutatták munkájuk ez évi gyümölcsét.
tovább »

Kiválóan szerepeltek az oroszlányi diákok - Képgalériával

(A képen a Hamvas diákjai - Fotó:Józan Tímea)
Csütörtökön ünnepélyes keretek között jutalmazták a dobogós pályaművek alkotóit a megyei igazgatóságon.
tovább »

Fűszerkert az iskolában

"Ügyesen kampányoltak pályázatuk sikerérért a Hunyadi iskola diákjai, hogy elnyerjék a TESCO áruházlánc által kiírt „Ön választ, mi segítünk” projekt 400 ezer forintos díját.
tovább »

Dobogósok lettek

"A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és Értéktár immár második alkalommal rendezte meg a Megyei Értéktár vetélkedőt azon települések oktatási intézményei számára, ahol már elfogadott megyei érték található.
tovább »

Két versenyen is sikerrel szerepeltek a Hunyadisok

A Hunyadi iskola két tanulója vett részt a Bécsben rendezett mesemondó- és szavalóversenyen.
tovább »

Szalagavató

Három szakközépiskolai osztály végez idén a műszaki középiskolában. A 42 diáknak pénteken tűzték mellére a szalagot, amely mostantól jelzi: új élet küszöbére érkeztek.
tovább »

Feltűzték a szalagot

"A végzősök bevonulásával vette kezdetét szombat este a gimnázium szalagavató ünnepsége.
tovább »

Nyílt nap az Eötvösben

2018. november 23-án (péntek) 9.00-12.00 óráig az TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és  Szakközépiskolájában.
tovább »

Idén ők lettek Oroszlány Jó tanulói-Jó sportolói - Képgalériával

"Tizennégy tehetséges fiatalt és edzőiket, felkészítőiket köszöntötte Lazók Zoltán polgármester csütörtök délután a sportcsarnokban megrendezett ünnepségen.
tovább »

Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre közel háromezer látogatót várnak. A szombat délig látogatható kiállításon a diákok és szüleik, valamint a szakemberek és a pedagógusok megismerhetik a megyei középiskolák képzési kínálatát és többféle segítséget kaphatnak a továbbtanuláshoz.
tovább »

19. Pályaválasztási kiállítás Tatabányán

(Sajtófotó - a 2017-es kiállításról)
Csütörtöktől három napos pályaválasztási kiállítást rendez a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban a Komárom–Esztergom Megyei Kormányhivatal.
tovább »

Munkatársakat keres a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(Fotó:police.hu)
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság olyan fiatalok jelentkezését várja, akik érdeklődnek a rendőri hivatás iránt és szeretnének csatlakozni a megye rendőri állományához.
tovább »

Jó tanuló, jó sportoló: pályázat Oroszlányban

Pályázatot írt ki az önkormányzat a Jó tanuló, jó sportoló cím elnyerésére.
tovább »

Felsőoktatási pályázat oroszlányi diákoknak

A képviselő-testület legutóbbi ülésén kinyilvánította csatlakozási szándékát a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához.
tovább »

Szerezz második szakmát Oroszlányban!

A TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az alábbi szakmákban indít nappali, illetve esti tagozaton képzést a második szakma megszerzésére - tették közzé Facebook oldalunkon:
tovább »

Nem csökken a tanulói létszámuk

"A mai napon eljött a számadás ideje. A bizonyítványban lévő jegyek, értékelések egyértelművé teszik, hogy mit sikerült elérnetek a tanév során. Tudom, hogy többségetek örömet, büszkeséget szerzett szüleinek. Sokat és keményen dolgoztatok, és eljött a jól megérdemelt pihenés ideje.
tovább »

Bőven volt programjuk

"Nem panaszkodhatnak a programok hiányára a hunyadis gyerekek, hiszen a hét utolsó két munkanapján szinte minden nebuló részt vett valamilyen eseményen, többen fellépőként is.
tovább »

A dobogó mindhárom fokán az oroszlányi Hamvas diákjai - Képgalériával

(Fotó: Józan Tímea)
Lezárult az alkotói pályázat, kedden ünnepélyes keretek között jutalmazták a dobogós pályaművek alkotóit a megyei igazgatóságon. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett 2018-ban is az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat.
tovább »

Felvételt hirdetnek!

A Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény felvételt hirdet a következő tanévére.
tovább »

Fűszerkertet szeretnének a suliban

Pályázatuk sikerérért kampányoltak kedden délelőtt a Hunyadi iskola diákjai a TESCO áruházban, hogy elnyerjék az áruházlánc által kiírt projekt 400 ezer forintos díját.


tovább »

Hazai dobogós hely

Négy felvidéki település iskolája mellett Tata, Csákvár, Dad és a vendéglátók két intézményének együttese ült asztalhoz szombaton délelőtt, hogy összemérjék tudásukat a 21. alkalommal megrendezett történelmi vetélkedőn a művelődési központban.
tovább »

Változatos programokkal várták a fiatalokat

Immár harmadik alakalommal rendezték meg a Szakmák Éjszakáját Oroszlányon. Ezen a napon a szakképzés intézményei egy kicsit más oldalukról mutatkoznak be.
tovább »

Több százan szavaltak

Több száz diák érkezett szerda délelőtt a tavaly felújított József Attila szoborhoz, hogy közösen ünnepeljék meg immár hetedik alkalommal a Magyar Költészet Napját, ami április 11-én József Attila születésnapja.
tovább »

Szakmák Éjszakája Oroszlányban

2018. április 13-án pénteken 18.00 órától Oroszlányon a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.
tovább »

A diákok véleménye az oroszlányi menzáról

(a kép illusztráció - fotó:nol.hu)

Tavaly mérte fel egy kérdőíven az önkormányzat az intézményi étkeztetésben résztvevő diákok körében a minőséggel, változatossággal, mennyiséggel, az étkezés körülményeivel kapcsolatos véleményeket, amelyek eredményét hétfőn délután ismertette File Beáta jegyző a városházán.


tovább »

Szalagavató

Két végzős osztály 25 diákja lépett be a záróvizsgák előszobájába, azaz kapta meg osztályfőnökétől az érettséget jelző jelvényt és szalagot péntek délután a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ünnepségén.
tovább »

Fiatalok figyelmébe: Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyében is

(a kép illusztráció)
Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese.
tovább »

A Hamvas Béla Gimnázium induló képzései a 2018/2019-es tanévben

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium közzé tette, hogy a 2018/2019-es tanévben milyen képzéseket indít:
tovább »

Nyitott kapuk kicsiknek és nagyoknak az Eötvösben

2017. november 22-én (szerdán) a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és  Szakközépiskolájában.
tovább »

"Tánc a világ, tánc az életem" - Rajzpályázatot hirdet a Hébé Művészeti Iskola

Az oroszlányi Hébé Alapfokú Művészeti Iskola rajzpályázatot hirdet tánc témakörben, a Hébé Tánccsoport jubileumi 30. évfordulójának alkalmából.
tovább »

Díjakat adtak át a pályaválasztási kiállításon

A megyei pályaválasztási kiállítás családi napján, szombaton a szervezett iskolalátogatásokon túl, számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban.
tovább »

Jól tanultak, jól sportoltak - képgalériával

Tizenhét tehetséges fiatal és kilenc edző-testnevelő vehette át az elismerést Lazók Zoltán polgármestertől, valamint Czéllai-Vörös Zsófiától, ifjúsági kajak maraton világbajnoktól csütörtök délután a sportcsarnokban megrendezett ünnepségen.
tovább »

Pályaválasztási kiállítás Tatabányán, oroszlányi kiállítókkal is

(a kép tavalyi rendezvényen készült)

A Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, idén is megrendezi a pályaválasztási kiállítást, ami a nagy érdeklődés miatt csütörtöktől szombatig várja a látogatókat Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban.


tovább »

Az oroszlányi Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmaképzési kínálata

Mint minden évben, idén is eljött a pályaválasztás időszaka. Alább a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakmaképzési kínálatából válogathatnak:
tovább »

Nyílt nap az Eötvösben

Megtelt szerda délelőtt a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája múzeuma, ahol Grúber György igazgató köszöntötte elsőként a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákokat.
tovább »

Fiatalokat toboroznak

Tavalyelőtt nyáron kezdődött a település iskoláiban az a toborzó munka, aminek eredményeként akkor megindulhatott az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület leány és fiúcsapatának kiképzése.
tovább »

Ösztöndíjpályázat oroszlányi fiataloknak

Oroszlány Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.
tovább »

Újra együtt az oroszlányi és a heinsbergi gimisek

(fotó:kemoh.hu)

Magyar részről Bán Ildikó és Nyerges-Wohl Gyöngyi tartják a kapcsolatot a német féllel és szervezik a magyarországi programokat.


tovább »

Karrier Expo 2017, Állásbörze és információs nap Tatabányán

(2016-os kép)
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Karrier Expo 2017 néven rendez állásbörzét és információs napot Tatabányán szeptember 22-én, pénteken a Vértes Agorájában.
tovább »

Gimisek alkották

Két hétig látogatható a művelődési központban a Hamvas Béla Gimnázium diákjainak grafikáiból nyílt kiállítás, amelyen 80 alkotás enged betekintést az ott folyó grafikai, művészeti munkába.
tovább »

Elballagtak

Két szakirány végzősei búcsúztak péntek délután a diákévektől a Tatabányai Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola nagytermében. Árvai Lajos osztályfőnök vezetésével ballagtak el a fiatalok a pedagógusok, szülők, rokonok, hozzátartozók és barátok sorfala között.
tovább »

Ilyen volt: Szakmák Éjszakája Oroszlányban

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte péntek délután a második alkalommal megszervezett Szakmák Éjszakája vendégeit a Eötvös Lóránd Szakgimnázium és Szakközépiskola zsibongójában, aki arról szólt, hogy kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. Az intézmény a Szakmák Éjszakáján ezt az élményt kínálja.
tovább »

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! - Szakmák Éjszakája Oroszlányban - Program

2017. április 21-én (pénteken) 18:00-22:00 óra között. A rendezvény helyszíne: 2840 Oroszlány, Asztalos u. 2.
tovább »

Zárónap a Hunyadi héten

Minden nap meglepetések, interaktív programok várták a fiatalokat a Hunyadi héten az iskolában, melynek pénteki zárónapjára megérkezett a vágsellyei Pázmány Péter alapiskola küldöttsége is.
tovább »

Győzött és továbjutott az oroszlányi Eötvös

(fotó:Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
A Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség március 29-én és 31-én rendezte meg a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóit.
tovább »

A Felvidéken jártak az oroszlányi fiatalok

A Rákóczi Szövetség által szervezett Diákutaztatási Program keretében a felvidéki Ógyallára (Hurbanovo) utazott az oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fúvószenekara Simonics László tanár vezetésével.
tovább »

Sikeresen pályázott a Bakfark

(fotó:wikipedia - Szeder László)
A Rákóczi Szövetség március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 100 iskola pályázott sikerrel a Kárpát-medencei utazási támogatásért.
tovább »

Szalagavató

Szalagavatójuk alkalmából ünnepelték a végzős diákokat pénteken a Tatabányai Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola nagytermében a pedagógusok mellett szülők, rokonok, hozzátartozók és barátok.
tovább »

Értéktár vetélkedő: megismerték, megszerették - az oroszlányiak nyertek

(fotó:kemoh.hu)
Kedden a tatai polgármesteri hivatal dísztermében került sor az értéktár vetélkedő döntőjére. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a megmérettetés előtt köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, öröm, hogy ennyi gyerek kapcsolódott be a vetélkedőbe, a verseny segítségével pedig közelebb került értékeinkhez, a megyéhez.
tovább »

Döntőben a Hunyadi

Január 17-én, kedden került sor az általános- és középiskolások számára szervezett vetélkedő második fordulójára – a négytagú csapatoknak ezúttal megyeszerte egy időben egy online tesztet kellett kitölteniük a helyi vagy az iskolai könyvtárban.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Táncos tanévbúcsúztató »
 • Kiválóan szerepeltek az oroszlányi diákok - Képgalériával »
 • Fűszerkert az iskolában »
 • Dobogósok lettek »
 • Két versenyen is sikerrel szerepeltek a Hunyadisok »
 • Szalagavató »
 • Feltűzték a szalagot »
 • Nyílt nap az Eötvösben »
 • Idén ők lettek Oroszlány Jó tanulói-Jó sportolói - Képgalériával »
 • Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán »
  • FlajszSirko
  • Kormendisirko
  • Palló
  • Balla Gumi
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen