(Regedei Csaba - Forrás:wikipedia, fotó: Pilise Gábor)Néhány alkalommal olyan Oroszlányon vagy a környéken született, ide származott, életének egy szakaszát itt töltő emberekkel foglalkozunk, esetleg sokat tettek a városért, valami jelentőset alkottak itt:
" />
 • Molnár Sport
 • GeszlerPince
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Sport Ő is Oroszlányból indult: Regedei Csaba
2018-12-10 16:20

Ő is Oroszlányból indult: Regedei Csaba

|

(Regedei Csaba - Forrás:wikipedia, fotó: Pilise Gábor)Néhány alkalommal olyan Oroszlányon vagy a környéken született, ide származott, életének egy szakaszát itt töltő emberekkel foglalkozunk, esetleg sokat tettek a városért, valami jelentőset alkottak itt:

Regedei Csaba (Oroszlány, 1983. január 16. –) visszavonult magyar labdarúgó.

 

Játszott a Győri ETO-ban, a REAC-ban, az Újpestben, az FK DAC 1904-ben és a Pécsi Mecsek FC-ben is. Kétszeres magyar válogatott hátvéd, de a Pécsben középpályásként is játszott. 168 NB I-s meccsen 4 gólt szerzett. Átlagban 1700 percenként lő gólt.

Pályafutása

Regedei Csaba a jelenlegi magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság egyik legrutinosabb, legkiválóbb játékosa. Közel 50 alkalommal szerepelt különböző korosztályos válogatott csapatokban, ahol többször a kapitányi karszalaggal a kezén futott ki a pályára.


Ifjúsági klubokban

Regedeinek gyerekkorában szinte csak a futball volt szórakozásnak, amint ezt egy interjúban megemlítette. Szülei tiltották számára a futballt, ezért más sportágakat is kipróbált, de azok nem tetszettek neki.

 

Egy ideig titokban látogatta az Oroszlány edzéseit, majd később a szülei is tudomásul vették, hogy a foci az élete.

 

Egyszer bekerült a megyei válogatottba, ezután több nagycsapat érdeklődött utána, például az MTK Budapest FC, a Budapesti VSC, a Kispest, az Újpest FC és a Győr. A szülei nem akarták, hogy Pestre igazoljon, ezért választotta a Győrt. 2000 őszén mutatkozott be az NB I-ben.


Győrben

Az első élvonalbeli meccsét elveszítette a Dunaújváros FC ellen. Ezt a Győr színeiben még 117 meccs követte, amiken 2 gólt szerzett. Innen került be a válogatottba is. Két meccsen játszott összesen 70 percet.


REAC

Miután a Győrtől távozott, külföldre akart menni. Járt próbajátékon a GAK-nál és a FK Alanyija Vlagyikavkaznál is, de a szerződtetése egyik helyen sem jött össze, ezért vészmegoldásként a REAC-hoz igazolt.


Újpest

2007 nyarán szerződött az Újpest FC-hez. A szezon eleje jól kezdődött, de egy Ligakupa-mérkőzésen elszakadt a combizma, ezért 5 hónapot hagyott ki. A szezon végén csak a 4. helyet érte el az Újpest, ezért kitették a klubtól. 1215 percet játszott, és 1 gólt szerzett.


Dunaszerdahely

2008 nyarán a szlovák élvonalbeli FK DAC 1904-hez igazolt. 17 meccsen 2 gólt szerzett, de az utolsó 6 hónapban nem kapott fizetést, ezért váltania kellett.


Pécs

Meglepő módon a Pécsi Mecsek FC-hez tért vissza. 64 meccsen 4 gólt szerzett. A másodosztályban bajnoki címet is nyert. Itt a 17-es mezszámban játszott. A csapatkapitányi címet is betöltötte. Kupa- és barátságos meccseken is bevette a kaput.


Gyirmót


A Pécset egy időben hagyta el Nenad Todorović-csal. 2012 nyarán a másodosztály élvonalába tartozó Gyirmót FC-hez szerződött, ahol olyan játékosokkal játszhat együtt, mint Balog Zoltán, Csizmadia Csaba, Molnár Balázs, Ferenczi István vagy Magasföldi József. És nem utolsósorban visszatért abba a városba, ahonnan indult profi karrierje, Győrbe. Holtversenyben a csapata legértékesebbje, 175 000 eurót ér.


MÉG TÖBB RÓLA - KLUBJAIRÓL, VÁLOGATOTTSÁGÁRÓL, STB:

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Regedei_Csaba


 

 


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
 • FlajszSirko
 • Kormendisirko
 • Palló
 • Balla Gumi
 • MalmasAgrar
 • Cserépkályha
 • Jobb hirdessen