• Molnár Sport
  • GeszlerPince
  • Öreg Prés Étterem
  • VizivilágHétkuti
  • SzeletBurkTegla
  • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Bor-Gasztro Oroszlány környéki ízek, receptek: Nuss-stangli (diós rúd) - Pusztavám
2018-12-10 16:28

Oroszlány környéki ízek, receptek: Nuss-stangli (diós rúd) - Pusztavám

|

(Fotó:Nagy Pál)

Jó néhány olyan étel - közte sütemény - akad, mely a Vértes térségének konyhájára jellemző. Ez is ilyen:
Hozzávalók:
 
50 dkg dió,
 
40 dkg porcukor,
 
20 dkg kekszmorzsa,
 
4 tojás fehérje,
 
2 tojás sárgája,
 
1 citrom reszelt héja,
 
fél citom leve
 
 
Elkészítés:
 
A tojások fehérjéjét felverjük habnak 35 dkg cukorral.
 
A diót, a morzsát és a citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleöntjük a felvert tojásfehérje 2/3-át, összegyúrjuk.
 
A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk.
 
A visszamaradt tojásfehérjét a maradék 5 dkg porcukorral tovább verjük, hogy kemény habot kapjunk, majd ezt rákenjük a tésztára.
 
Végül a tésztát, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten szárítjuk.
 
Ha a hab kemény, már kész. (A hab ne piruljon meg a tetején, maradjon szép fehér!)                 /forrás:provertes.hu/
 
 
 
 
 
A Vértesi Natúrpark gyűjtéséből.

 
 
 
 
 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
  • FlajszSirko
  • Kormendisirko
  • Palló
  • Balla Gumi
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen