• Molnár Sport
 • GeszlerPince
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Oroszlány Helyi közélet Közgyűlést tartottak, beszámoltak a tűzoltók
2019-04-26 07:55

Közgyűlést tartottak, beszámoltak a tűzoltók

|

"Csütörtök délután tartotta éves rendes közgyűlését és beszámolóját az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság Köztestülete, melyen Lazók Zoltán polgármester, köztestületi elnök és Papp Péter alelnök mellett ott volt Komlósi Tamás tatabányai tűzoltóparancsnok is.
Mint az Szabó Imre parancsnok beszámolójában elhangzott, a szakmai munka ellenőrzését a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tatabánya Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság végzi.

Az ellenőrzések, a szakmaiság szigorú megkövetelése garantálja tűzoltóink magas szintű felkészültségét. Az ellenőrzések során feltárt hiányosságokat minden esetben pótolták, illetve a szakmai felkészültség javítása érdekében képzéseket, foglalkozásokat tartottak.

Végre sikerült rendszerbe állítani a 2016-ban beszerzett MAN típusú gépjárműfecskendőt, így ma már egy vadonatúj, nagyteljesítményű, nehézkategóriás fecskendővel rendelkeznek, melynek végleges bekerülési költsége meghaladta a 80 millió forintot.


2018-ban 220 káresemény volt elsődleges műveleti körzetükben, mely a korábbi évek átlagának megfelelő. Az egyes káreset típusok közel azonos számban jelennek meg egy-egy évben. A száraz, aszályos időjárás következtében viszont többszörösére emelkedett az avartüzek, a viharos időjárás miatt pedig a fakivágások száma.


2018-ban is szorosan együttműködtek az Oroszlányi Rendőrkapitánysággal, az OMSZ Oroszlányi Mentőállomással, a közüzemi szolgáltatókkal, valamint az ipari park területén működő vállalkozásokkal.

Folyamatos szakmai kapcsolatot tartanak a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Tatabánya Hivatásos Tűzoltósággal, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel és a Kecskédi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel. Rendszeresen részt vesznek a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége és a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség gyűlésein, segítik a Komárom-Esztergom Megye Katasztrófavédelméért Alapítvány munkáját.


Jelenleg 18 fő a vonulós tűzoltó létszámuk a három szolgálati csoportban. Az elmúlt év során 2 fő tűzoltó szerelt le, de még ugyanebben az évben mindketten kérték visszavételüket.

A főállású tűzoltók havonta 10-11 alkalommal adnak 24 órás szolgálatot. Mivel a részükre előírt 8 perces vonulási idő otthoni készenléttel nem biztosítható, a tűzoltók a szolgálati időt a laktanyában töltik. Ilyen módon a riasztási idő - mely alatt a laktanyát el kell hagyni - 2 perc – hangzott el a parancsnoki beszámolóban.


2018-ban lehetőség nyílt pályázaton keresztül tűzoltó szakfelszerelések beszerzésére. A BM OKF által 10 év után újra kiírt eszközbeszerzési pályázatra 5 millió Ft értékben nyújtottak be igényt.

A pályázat eredményeként közel 4 milliós értékben kaptak új eszközöket, melyek nagymértékben javították felszereléseik minőségét – összegezte az elmúlt évet Szabó Imre."Forrás:oroszlany.hu

 Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
 • FlajszSirko
 • Kormendisirko
 • Palló
 • Balla Gumi
 • MalmasAgrar
 • Cserépkályha
 • Jobb hirdessen