http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-12-15 08:41

Így halad a kerékpárút építése

|

"Mintegy negyede, egészen pontosan 3380 méter készült el eddig az összességében közel 13 kilométeres Oroszlány (Majk)–Kecskéd–Környe–Tatabánya kerékpárútból.

A projektet Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH) vezérigazgatója ismertette péntek délelőtt a Gárdonyi sportcentrumban, ahol ott volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György megyei közgyűlési elnök és Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere is.


Mint elhangzott, a kerékpárút építése új irányokat nyit meg a települések közötti közlekedési szokásokban, mivel a nyomvonal nem érint különösebben nehéz terepet és a közúton gépjárművel csak jelentős kerülővel megközelíthető forgalomvonzó létesítményeket is összeköt (bevásárlóközpont, éttermek, szabadidős létesítmények, turisztikai célpontok).

A közel 1,2 milliárd forintos beruházás eddig elkészült szakasza tartalmazza a Majki (erdei-murvás) ágat, és az Oroszlány és Kecskéd belterületi részének szinte teljes egészét. A tervek alapján a belterületi szakaszokon összesen néhány száz méteren kerékpáros nyom került felfestésre azon mellékutcákban, ahol a forgalmi viszonyok ezt megengedték.


Az említett települések külterületi részén több km-en elkészült az alépítmény, melyek esetében csak a megfelelő időjárás szükséges az aszfaltrétegek elhelyezéséhez. A 2019-es évre így elsősorban a környei szakaszok kiépítése, valamint a hidak és egyéb műtárgyak létrehozása marad hátra. A végleges felfestések és forgalomtechnikai eszközök elhelyezése a tervek szerint jövő év május végéig történik meg..."A teljes cikk ITT olvasható!
Forrás:oroszlany.huHozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.