Budaörs- Közös élménynapokat indít a Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája

A Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája közös programsorozatot indít az iskolások részére. Az „Élményteli osztálykirándulások” néven futó együttműködés kedvező áron nyújt lehetőségeta diákcsoportoknak, hogy felfedezzék mindkét élménykomplexumot. 

Budaörs - Franciaországban hivatalosan nem használják az anya és apa kifejezést az iskolákban


Nem lehet mától anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban – hivatalosan Szülő 1 és Szülő 2 az új elnevezés – írja az Origo.hu.


Budaörs - Isten is átélte a válás tragédiáját

A héten tizenkettedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek a Házasság hetét azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a házasság fontosságára, értékeire, szentségére és segítséget nyújtsanak a házasságra készülőknek vagy azoknak, akik párkapcsolati problémákkal küzdenek.

Budaörs - Tedd a jót és légy vidám!

Ez volt a budaörsi Mindszenty Iskolába járó gyerekek és tanárok jelmondata 25 éven át. A szép jubileum alkalmából március 1-én, pénteken  17.00 órától várják az iskola régi diákjait a mostani (és a régi) tanárok: beszélgetésre, emlékezésre, játékos együttlétre. Aki hallja, adja át!

Budaörs - Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a magyar szállodák teljesítménye

A kelet-közép-európai régióban a második legmagasabb volt nálunk az egy kiadható szobára jutó bruttó szobaár-bevétel mutatója Ausztria után


Budaörs - Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor?

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A madáretetés a legtöbb fajt érintő, majdnem hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon.


Budaörs - Latinovits Színház 2019.márciusi műsora

A Latinovits Színház márciusi műsorán újdonság a februárban bemutatott Vénusz cimű szindarab és a bemutatásra váró Elektra. Mindkét szindarab komoly érdeklődésre tarthat számot. A szellemidézés következő színésznője Bara Margit, akire még nagyon sokan emlékeznek. A Négyszögletű kerek edő mesejáték, a Liliomfi valamint a Karnebál továbbra is várja nézőit.

Budaörs - Ferenc pápa üzenete a Betegek Világnapján

II. János Pápa kezdeményezésére immár 27. alkalommal  február 11-én ünnepli az Egyház a Betegek Világnapját. 161 évvel ezelőtt e napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak egy lourdes-i barlangban, ahol néhány nappal később csodatevő forrás fakadt.

Budaörs - Iskolai tájékoztatók leendő elsősöknek

Meghirdették a budaörsi iskolák a 2019/20-as tanévre szóló tájékoztatóik időpontjait. A jelenleg még óvodás gyerekeket és szüleiket külön alkalmakkor várják ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. Minden információt megtalálnak tovább...

Budaörs - Varázslatos város - rajzpályázat nagycsoportos ovisoknak!

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola képzeletbeli utazásra hívja az óvodásokat. A gyerekek megálmodhatnak egy várost, amilyennek ők szeretnék.

Budaörs - Farsangi bál lesz a Szent Benedek Iskolában

Gyakran  rendeznek a februári farsang idején jótékonysági bálokat,  amelyek bevételét valamilyen jó ügy megvalósítására fordítják. Idén a budaörsi Szent Benedek Iskola Alapítványa javára a Tegyünk Együtt Városunkért Egyesület szervez farsangi bált február 16-án, szombaton 19.00 órától -  műsorral, vacsorával és élő zenével.

Budaörs - 2018 - Rekordévet zárt a Sapszon Kórus

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórusnak 2018-ban minden idők eddigi legnagyobb számú, összesen huszonkét fellépése volt, ebből tizenkettő Budaörsön, négy a fővárosban, öt külföldön és egy határon túli magyar településen valósult meg, összesen tizenöt helyszínen.

Budaörs - Batyusbál 2019

A farsangi időszakból nem maradhatott ki a batyusbál, így volt ez régen és így van most is. Igazán ráillik:”Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”. A Binkerlball többek között azért népszerű, mert egy jó alkalom arra, hogy találkozzanak az ismerősök, együtt eltöltsenek néhány vidám órát.


Budaörs - Eleink ételei: Hagymatorta

A hagymatortának vagy lepénynek sokféle változata ismert. Kedvelt és kiadós sütemény, az év minden szakában elkészíthető, mert vöröshagyma mindig akad a háznál, aminek még tavasszal sem megy fel az ára.


Budaörs - Szélsőségesen liberális propaganda már az óvodákban

Egy Németországban élő ismerősöm osztott meg a közösségi hálón egy képet arról, hogy a könyvesboltokban több olyan kiadvány kapható, ami a migrációt magyarázza el a gyerekeknek. A szülők arra panaszkodnak, hogy gyermekeiket vette célba a liberális ideológiai nevelés.


Budaörs - Kányádi Sándor Emlékest (1929-2018)

Meghívott díszvendég a költő felesége, Magdi néni, bevezetőt mond Benedekffy Kató operaénekes, Kányádi Sándor unokahúga. Ideje és helye: 2019. 02.21. csütörtök este 18:30, a budaörsi PostART kulturális színtér (a Clementis utca - Ébner köz sarkán) 


Budaörs - A Házasság Hete Budaörsön

Számos előadás és program várja az érdeklődőket a Házasság Hetével kezdődő egy hónapon keresztül Budaörsön. Akik nem szeretnének résztvenni a SZERELMI7PRÓBA versenyben, azok is találnak érdekes eseményeket, rendezvényeket.

Budaörs - Bronzérem a mentőknek

Az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomásának csapata „a mentők téli olimpiájának” is nevezhető Winter Rally Rejviz versenyen,  tíz európai csapat közül a harmadik helyet szerezte meg. A bronzérmes csapat egyik tagja volt Tujner Szabolcs mentőtiszt, aki beszélgetésünk idején a csapattal már a következő, májusi megmérettetésre készülődik.

Budaörs - Nagyon drága Magyarországon a bankolás

Az MNB tanulmánya szerint a vizsgált európai országokból a magyar lakossági fogyasztók relatív terhei a legmagasabbak.


Budaörs - Kecskegidák születtek a Budakeszi Vadasparkban

Mozgalmas az élet a Budakeszi Vadaspark parasztudvarában, ugyanis a racka juhok után a kecskenyáj is új jövevényekkel gazdagodott. A puha gidák napokkal ezelőtt jöttek napvilágra, de már vígan viháncolnak a kifutón. A kicsinyek a változékony idő ellenére kicsattanó egészségnek örvendenek, és alig várják, hogy a tavasz folyamán elköltözhessenek egy tágasabb kifutóba.


Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]