Budaörs- "HA az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen...

Simsik Zsuzsanna az 1 sz. Általános Iskola igazgatónőjének templomi, Adventi hangversenyükön megosztott ünnepváró gondolatai…

Budaörs - Latinovits Színház 2019. január havi műsora

Az új esztendő műsorajánlatából nem hiányozhat a múlt esztendő két frissen bemutatott színdarabja az Arab éjszaka és a Karnebál. Továbbra is műsoron a Sötétség hatalma,és a Liliomfi, Legyetek jók ha tudtok és az Egerek és emberek színdarabok.

A szellemidézés  alkalmával Kaszás Attilára emlékezünk  a Major kávézóban.

A hónap végén illetve február elején újabb bemutatóra hivja a közönségét a Latinovits Színház a Négyszögletű kerek erdő főpróbájára majd premierjére.

Budaörs - Az ünnepek idején is biztonságban

A budaörsi rendőrök az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívják fel az állampolgárok figyelmét.

Budaörs - Hólesés

Ahogy az ősz télbe fordul, nyomban kiderül, hogy kis hazánk lakosságának döntő többsége időjárás-érzékeny, más szóval meteopata


Budaörs - Egy vérbeli minimalista 7 gondolata

arról, hogy miért vásárolunk össze minden vacakot, amire nincs is szükségünk. Joshua Beckera, a Wall Street Journal egyik legolvasottabb szerzője a minimalizmus témakörében publikál, nemrég pedig az amerikai Forbes felületén tett közzé egy kis írást arról, miért is szeretünk annyira felesleges javakat felhalmozni.

Budaörs - NÉVSOROLVASÁS

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2018. november 26-ai éves, rendes közgyűlésén új tagokat választott szakosztályaiba.”

Budaörs - Zseniális játékkal, gálázva nyert a spanyolok ellen a női kézicsapat, jöhet az Eb-középdöntő!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb, legmeggyőzőbb győzelmét aratta a női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Fantasztikusan védekeztünk, remekül támadtunk, így könnyedén, 32–26-ra megvertük Spanyolországot, és két ponttal megyünk a középdöntőbe.


Budaörs - Okító vitákra lenne szükség a közéletben

Boross Péter: Kell egy olyan, a kulturális életet meghatározó szervezet, amely nem ad előnyt és pénzt olyanoknak, akik nem a nemzet ügyét szolgálják


Budaörs - Egy nagymama a szalagavatón

Még emlékszem gyermekeim szalagavatóira, ami akkor nagyon tetszett. Most az unokáméra kaptam meghívást, aki a budaörsi Szent Benedek Iskola diákja. Amikor átnyújtotta a meghívót láttam rajta, hogy nagyon fontos esemény lesz ez a számára. Aztán aznap felhívott, hogy készen vagyok-e már, és mikor indulok. Lelkemre kötötte, hogy ne késsek el.


Budaörs - Égi kertek permetelnek...

Karácsonyi ünnepséget rendez könyvbemutatóval (Budaörs kertjei)  a Magyar Történelmi Szalon és a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre december 11-én, kedden 18.00 órakor a PostART-on. A műsorban fellép Szabó István Tinódi-lant díjas lantművész. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Budaörs - Fényben nőtt fűszál

 12. könyvét jelenteti meg Siklós Endre költő, a 12 éve Budaörsön működő Művészet a Nemzetért Alapítvány elnöke. A könyvbemutató előtt (dec.16. vasárnap 17.00 óra Ifjúsági Klub, Budaörs, Károly király u.3.) egy kis összegzést adunk az eddigi kötetekről, előadásokról - a gazdag életpályából. És egy meglepetést is olvashatnak!

Budaörs - Lenz emlékest az Aranytízben

A Budaörsi Kertészek és Kertbarátok dr. Luntz Ottokár köre Nagy Sándor Lászlóné szervezésében nagyszabású megemlékező estet és kiállítást tartott a Budapest belvárosi Aranytíz Kultúrházban. A rendezvény – ahol több mint százan jelentek meg - a Külhoni Magyar Családok éve alkalmából jött létre és a második világháború után az V. kerületből Venezuelába kivándorolt Lenz József családjáról szólt.

Budaörs - Mézes reggeli a Mákszem Óvodában

Az idei méztermés jó része már a gazdák polcain várja, hogy teák ízesítésére, sütemények készítésére, felhasználják őket. A Gazdakör december harmadikának reggelén, mézes üvegekkel megrakodva érkezett Budaörs Mákszem Óvodájába, hogy megédesítse a kicsik reggelijét.

Budaörs - Jön a Mikulás

December 5-én este nagy eseményre vár a világ apraja és valljuk be a nagyja is. Ilyenkor minden ablakba ki kell tenni a kiscipőket és kiscsizmákat, és az minél nagyobb, annál több ajándékot talál majd a gazdája, mire reggelre kelve megnézi, mit is hozott a Mikulás.

Budaörs - Gyerekek adventje 2018

Bár túl vagyunk az első adventi hétvégén, a karácsonyig hátralevő három hétben rengeteg program, esemény várja a gyerekeket Budaörsön. Összegyűjtöttük, lehet válogatni!

Budaörs - A Snétberger Központ ifjú művészei

Rendhagyó koncertnek adott otthont Budaörs katolikus temploma advent első szombat estéjén: a Tehetség Központ tanítványai mutatták be nem mindennapi zenei tudásukat - nagy sikerrel. Mindez a nemrég megalakult "Budaörs a Mi Városunk" egyesület segítségével és anyagi áldozatával jött létre.


Budaörs - Történet a rendelőből

Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly gondot jelent a betegek tájékoztatása és szavuk komolyan vétele – meghazudtolás nélkül. De lássuk a történetet.

Budaörs - Védekezzünk a vízóra szétfagyása ellen!

Szilánkokra tört üveg az óralapon, eldeformálódott számlálószerkezet, esetleg csöpögő víz. Ha télen ez a látvány fogadja a vízóra tulajdonosát, akkor szinte biztosra vehető, hogy elfagyott a mérőeszköz.


Budaörs - Karnebál a Latinovitsban

A Latinovits Színház új bemutatóval lepte meg Budaörs közönségét. Ezúttal egy bohém, vidám nevettető történetet vitt színpadra  három felvonásban.

Budaörs - Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja

Majdnem 30 évvel ezelőtt egy ma is az éleslátásáról híres magyar infektológus pályakezdő orvosként első előadását tartotta egy ismeretlen betegségről, amelyet San Franciscóban, homoszexuális férfiak körében figyeltek meg. Az előadása után jóakaró kollégájától a következő visszajelzést kapta: az előadásod jó volt, de tanácsolom, hogy legközelebb a mindennapi munkát érintő kérdésekről tájékoztass minket.?


Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]