• GeszlerPince
 • DrLendvai
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Helyi közélet

Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban Székesfehérváron

(Fotó:OKK)
A jövő évben megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics András polgármester a Depónia Nonprofit Kft. csalai telephelyén a kommunális közszolgáltató munkavállalóit, valamint megköszönte a dolgozók egész éves munkáját, amelyet a város lakosaiért tesznek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya a Belvárosban

(Fotó:OKK)
Lépésről-lépésre lehetett csak bejutni a Belvárosba advent első vasárnapján. A város karácsonyfája alatt futó kisvonat, a fénybe öltözött Fő utca, az árusok színes portékákkal teli faházai, a Püspöki Palota Adventi udvara és a Városház téri színpad programjai ezreket invitáltak vasárnap késő délután.
tovább »

Jótékonysági gyűjtés a Szeretetházikóban

Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét.
tovább »

Új parkolók

(Fotó:OKK)
Az ősz elején kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda az Óvoda utcában.
tovább »

Helyére került a város karácsonyfája

(Fotó:OKK)
A Ráchegyről érkezett idén a város karácsonyfája. A több mint 40 éves ezüstfenyőt ma délelőtt szállították az Adonyi útról a Városháza elé, és hamarosan a díszítése is megkezdődik, hogy az első adventi hétvégén már teljes pompában várja a belvárosba érkezőket.
tovább »

Igazi kincseket rejtett a SZÉNA Egyesület konferenciája

<span style="&quot;font-size:" 12.8px"="">(A fotó Labancz Dániel - Lázadás a csoportban című workshopján készült)
A Kincsestár Konferencia megrendezésének apropója a 23 esztendős székesfehérvári civil szervezet, a SZÉNA Egyesület születésnapja volt. Az ünnep alkalmából egy nagyszabású rendezvénnyel támogatták a gyermekekkel foglalkozó szakembereket és a szülőket, ahol a 12 témában kaphattak információt, gyakorlati megoldást az esetlegesen felmerülő, nehezen kezelhető helyzetekre.
tovább »

Vízrendezés Fehérváron

(Fotó:OKK)
A Felsővárosi vízrendezések és a Varga-csatorna megnövekedett vízgyűjtő területe okán Székesfehérvár Önkormányzata a csatorna meglévő áteresze mellé egy új, nagy átmérőjű csőátereszt telepített.
tovább »

Töltőállomás és Wi-Fi megújuló energiával két helyen a városban

(Fotó:OKK)
Az ősz a faültetések időszaka. Székesfehérvár Városgondnoksága mintegy 700 fát ültetett el az elmúlt hetekben a város közterein. Két különleges, modern alkotásnak is beillő fa is helyet kapott ezek között.
tovább »

Átadták a 2018. évi Fejér Megyei Príma Díjakat

(Fotó:OK Fehérvár)

Idén is a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér Megyei Prima Díj gálának szombaton este.
tovább »

Elkészült útfelújítás

Új pályaszerkezet, járda és csapadékvíz-elvetés – mindezek megvalósultak a Bajmóci utca felújításánál. Mint a hétfői műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta: a Kossuth iskolába gyalogosan érkező gyerekek nagy része itt sétál végig, így az utcabeliek mellett az ő biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.
tovább »

Új fogászati kezelőegységet kapott a fogorvosi ügyelet

(Fotó:OKK)
Önkormányzati támogatásból valósult meg az a közel 6 millió forintos korszerűsítés, amelynek köszönhetően egy új, komplett fogászati egység szolgálja a székesfehérvári fogorvosi ügyeletre érkező betegek gyógyítását.
tovább »

Fákat és díszcserjéket telepítenek

(Fotó:OKK)
A Városgondnokság a héten kezdi el városszerte a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal, emellett 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt is ültetnek számos helyszínen. Összesen mintegy 9000 tő fás szárú növény kerül a fehérvári közterületekre.
tovább »

Parkolók, fák a színház mögött

(Fotó:wikipedia)
A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében a munkaterület-átadással elkezdődött a Dr. Koch László utcában az új parkoló építése, a színház mögötti, jelenleg kerítéssel határolt murvás területen. A parkolóépítéssel 18 nagy körméretű, előnevelt fát is ültetnek.
tovább »

Megszépült az Órajáték

(Fotó:OKK)
Ismét régi fényében ragyog az Órajáték. A figurák tavaszi megújulását követően most az épület külső homlokzatának újrafestése is megtörtént Székesfehérvár egyik legtöbb turistát vonzó látványosságán. Adventre külön programmal készülnek, és idén már díszvilágítás is várja az udvarba látogatókat - tudtuk meg Kovács András órástól.
tovább »

Új közösségi tér a városban

(Fotó:OKK)
Tovább bővült a felújított székesfehérvári parkok száma a Jávor Ottó térrel, amelynek átépítése során egy új szökőkút is került a térre, ami a téliesítés előtt még a jövő hét elejéig működik.
tovább »

CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban.
tovább »

Házasság 2.0 - A SZÉNA Egyesület párkapcsolati témában szervezett előadást

Nagy sikerrel zajlott le a SZÉNA Egyesület által szervezett program, ahol dr Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadását hallgathatták meg a résztvevők. A téma a párkapcsolatok és házasságok megerősítése volt.
tovább »

Öreghegyi beruházás

(Fotó:OKK)
Elkészült a Rozsnyói utca: a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében 123 millió forintból megvalósult útburkolat-felújítás magában foglalja a vízvezeték cseréjét és a csapadékcsatorna kiépítését is. Jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi beruházások.
tovább »

Egészségfejlesztési Iroda nyílt Fehérváron

(Fotó:OKK)
Az Egészségfejlesztési Iroda elkezdte működését a Janácsár utca 1. alatt. A tevékenységek már szeptember 1-jétől zajlanak a város különböző pontjain – csütörtöktől már az irodában is lesznek elsősorban mozgással és egészséges táplálkozással kapcsolatos programok.
tovább »

Ezer új kerékpáros parkoló létesül

(Fotó:OKK)

Egy újabb, a kerékpárosokat érintő fejlesztésről döntött Székesfehérvár Közgyűlése. Ezer új biciklis parkolóhely, azaz kerékpártámasz létesül a következő három évben a város különböző pontjain, ebből 250-nek az építése még idén elkezdődik. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették, a kerékpárosok érdekvédelmi szervezeteinek részvételével.


tovább »

Új sétány

(Fotó:OKK)
Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány, melyet már használatba is vettek a lakók. A sétány melletti öreg fákat kivágták, helyükre új, burkolatkímélő növényzet kerül még idén ősszel. A csaknem 13 milliós beruházást bejáráson nézték meg ma reggel.
tovább »

Apák és elismerés

Sikerrel zárult a Fúzió- és a SZÉNA Egyesület által szervezett Apaklub októberi alkalma, melyen a hatékony elismerés és pozitív visszajelzés volt a téma. A résztvevő apukák gyakorlati feladatokon és példákon keresztül szerezhettek új ismereteket, melyeket a mindennapi életük során is alkalmazhatnak a gyermeknevelés során.
tovább »

Több mint 25 milliárdból épülhet multifunkciós sportcsarnok Székesfehérváron

Több mint 25 milliárd forintból épülhet multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt.
tovább »

Új helyekre is szerelnek idén adventi fényeket

(Archív kép - OKK)

A Városgondnokság – bár még csak október van – már elkezdte szerelni az adventi fényeket Székesfehérváron. Jelenleg a Palotai kapu téren és a Liszt Ferenc utcában dolgoznak a szakemberek, hogy advent első hétvégéjére mindenhova kikerülhessenek a fények. Tavaly is nagyon sok elismerést kapott a díszkivilágítás, ráadásul idén több új helyszínre is kerülnek adventi fények Székesfehérváron.


tovább »

Fáklyás felvonulás, gyertyagyújtás, fényfestés az Állatok Világnapja alkalmából

Fehérvár Fényei mottóval szombaton ismét megszervezik a hagyományos belvárosi fáklyás felvonulást az állatok világnapja alkalmából. A HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola közös programja szombaton 17.50 órakor a Szent István téren kezdődik, és az Országalmánál zárul gyertyagyújtással és fényfestéssel.
tovább »

Parkolókat újítottak fel

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megtörtént a műszaki átadása a Budai út 92-100. közötti szervizút- és parkolófelújításnak, illetve megújult a József Attila utca belső szervizútja is. A 42,2 és 62 millió forintos beruházások 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósultak meg, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programja keretében.
tovább »

Közösségi kemence

(Fotó:OKK)
Közösségi Kemencét avattak Feketehegy-Szárazréten a Szent Mihály-napi sokadalom rendezvényén. Az egybegyűlteknek gulyásleves, marhapörkölt főtt a kerti konyhában, és sült kolbász, hurka, tarja és langalló is sült a kemencében.
tovább »

Emléktáblát avattak

(Fotó:OKK Fehérvár)
A Fehérvári Panteon nyolcadik emléktábláját avatták fel szombaton az egykori ciszterci gimnázium falán az Oskola utcában.
tovább »

Megduplázódott a strandra látogatók száma

Rekordszámú látogató vette igénybe a megújult Városi Strand szolgáltatásait idén nyáron, derült ki a Városgondnokság által összeállított statisztikából.
tovább »

Kétszáznál több parkoló épült

(Fotó:OKK)
Újabb 201 parkoló épült a volt Fűtőerőmű területén, amelyek műszaki átadását kedden délelőtt tartották.
tovább »

A fehérváriak dönthetik el, milyen virágok díszítik jövőre a Virágórát

Egy új közösségi kezdeményezésnek köszönhetően a székesfehérváriak internetes szavazással dönthetnek arról, milyen színekben pompázzon jövő évben a Fő utca egyik dísze, az idén megújult Virágóra.
tovább »

Új egészségfejlesztési programok indulnak Székesfehérváron

(Fotó:OKK Fehérvár)
Hétfőtől indul az Egészségfejlesztési Iroda első négy kihelyezett programja, ingyenes lehetőséget kínálva a járás lakóinak az egészségmegőrzéshez. Alakformáló tornára hívják a nőket az István Király Általános Iskolában, a Deák Ferenc Szakiskolában pedig rehabilitációs tornára várják a szív- és érrendszeri betegeket; ezenkívül szülésre felkészítő tanfolyamot és nordic walking oktatást is indítanak.
tovább »

Megújult útburkolat és járda

(Fotó:OKK Fehérvár)
Átadták a Sajó utca északi ágát, amelyen a csapadékvíz-elvezető kiépítésére és burkolatfelújításra került sor. A beruházást a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Út 2017-19. programjának keretében, önkormányzati forrásból valósították meg.
tovább »

Megújult járda és kerékpárút

(Fotó:ÖKK)
A Horvát István utcai jelzőlámpás csomóponttól a vasúti aluljáróig tartó szakaszon elkészült, bruttó 76 millió forint értékű beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjában valósult meg.
tovább »

Felújították

(fotó:ÖKK)
Befejeződtek a rekonstrukciós munkálatok Székesfehérvár egyik legforgalmasabb útja, a Széchenyi út Belvároshoz közeli, bevezető szakaszán, illetve a Vörösmarty téren.
tovább »

Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.
tovább »

Aktuális útfelújítások a városban

Megkezdődik a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Deák Ferenc utca belső útjainak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is a felújítása. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út-, járda- vagy parkolóépítés. A fejlesztések a Városgondnokság „ÚT 2017-19” programjának keretében valósulnak meg.
tovább »

Berényi út felújítása: II. ütem

(fotó:ÖKK Fehérvár)

A projekt keretében Székesfehérváron a Berényi úton, 520 méter hosszan, a Vértanú utca és Cserkész utca közötti szakasz felújítása történik meg. Az ezzel a projekttel párhuzamosan futó ivóvíz, szennyvíz, és csapadékcsatorna, valamint további út felújítása kapcsán az alábbi kereszteződések lesznek érintettek: Berényi út-Nefelejcs u.; Berényi út-Móricz Zs u.; Berényi út- Olaj u.; Berényi út-Cserkész u.; Berényi út-Mikszáth Kálmán u.-Széna tér; Szekfű Gy. utca- Virág Benedek u..


tovább »

Félmillió forintos támogatást kapott mind a négy óvoda

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Az Alba Pláza kezdeményezésére a várossal közös jótékonysági akciót szerveztek négy székesfehérvári óvoda részvételével, a város négy sportklubja támogatásával.
tovább »

Befejeződtek a Ligetsor felújítási munkálatai

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Székesfehérvár Önkormányzata 494,94 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a Ligetsor felújítását. Megújult a Ligetsor, a környék lakói és az áthaladók újra használatba vehetik a korszerűsített területet.
tovább »

Szombattól nyitva a megújult strand - itt a nyitvatartás

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Pénteken délelőtt elkészült a
medencék vízvizsgálati eredménye, így szombaton reggel megnyithatja kapuit és kezdődhet a próbaüzem a megszépült városi strandon. Ezt közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere és a Városgondnokság is megerősítette. Mint írják: ezen a hétvégén ingyenes sétálójegyet is lehet váltani.
tovább »

Hamarosan nyit

(fotó:ÖKK Fehérvár)
A Strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött, melynek során a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze megújult. A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt.
tovább »

Hamarosan indul a 62. számú főút 1,5 km-es szakaszának felújítása Székesfehérváron

Az eredeti terveknek megfelelően a tanév befejezése után kezdődik a 62. számú főút Seregélyesi úti körforgalomtól a Budai út – Kadocsa út kereszteződésig tartó szakaszának felújítása. Június 26-án, kedden adják át a munkaterületet, és várhatóan 90 nap alatt végeznek a munkálatokkal.
tovább »

Kétszáznál több parkoló

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Folytatódik a parkolóépítési program a Vízivárosban, a volt Fűtőerőmű területén. Újabb 201 parkoló épül, a mai munkaterület-átadás után augusztus 30-ig kell befejezni a 200 milliós építkezést. A komfortérzetet növelő beruházások keretében ősszel új helyre költözik a posta. – mondta Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.
tovább »

Felavatták a megújult Országzászló teret

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Jelképesen a Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között adták át hétfőn délután a megújult Országzászló teret és avatták fel a névadó Országzászló emlékművet Székesfehérváron.
tovább »

Kezdődik a Kégl György utca felújítása

Szerdán elkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Kégl György utcában. A munkavégzés idején a gyalogos közlekedés biztosított marad, viszont az utcában nem lehet majd gépjárművel várakozni, valamint korlátozzák a behajtást is. A parkolóbérleteket elfogadják a határos parkolási zónákban.
tovább »

Polgármesteri online fogadóóra

Online fogadóórát tart június 4-én, hétfőn Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán várja a fehérváriakat érintő bármely témában a megkereséseket.
tovább »

Hősök Napja

(fotó:ÖKK)
Május utolsó vasárnapján emlékezünk meg mindazon katonahősökről, akik életüket áldozták a magyar nemzet szabadságáért, függetlenségéért. A kezdeményezéshez hagyományosan minden esztendőben csatlakozik Székesfehérvár Önkormányzata.
tovább »

Napi egy órás ingyen parkolás

Jelentős könnyebbséget hozhat a rövid időre a Belvárosba érkező autósoknak az a tervezet, amelyet a parkolási rendelet módosítására vonatkozóan pénteki ülésén tárgyal majd a közgyűlés. A tervek szerint az első órában ingyenesen lehetne parkolni a legtöbbek által használt fizetős övezetben NFC kártyával, megkönnyítve ezzel a napi ügyintézést, a belvárosi intézmények felkeresését, a bevásárlást.
tovább »

Nyáron ismét birtokba vehetik a fehérváriak a város legnagyobb egybefüggő zöldfelületét

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A helyi és országos védettséget is élvező, több mint 200 hektáros terület megmentése és ökológiai szemléletű rehabilitációja több mint 700 millió forintos kormányzati forrásból valósul meg.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban Székesfehérváron »
 • Meggyulladt az első gyertya a Belvárosban »
 • Jótékonysági gyűjtés a Szeretetházikóban »
 • Új parkolók »
 • Helyére került a város karácsonyfája »
 • Igazi kincseket rejtett a SZÉNA Egyesület konferenciája »
 • Vízrendezés Fehérváron »
 • Töltőállomás és Wi-Fi megújuló energiával két helyen a városban »
 • Átadták a 2018. évi Fejér Megyei Príma Díjakat »
 • Elkészült útfelújítás »
  • MalmasAgrar
  • Palló
  • KormendiSirko
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen