• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Helyi közélet

Idén ők kapták a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.
tovább »

Emléket állítanak a kétszáz éves fehérvári színjátszásnak

A Pelikán Udvar kapujának és bejárójának teljes felújításával állítanak emléket a kétszáz éves székesfehérvári színjátszásnak, a közadakozásból elvégzendő munkálatokkal tavasszal végeznek.
tovább »

A Belváros egy újabb része vált méltó közösségi térré

(Fotó:OKK Fehérvár)
Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa, hiszen végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el.
tovább »

Nemzeti Emlékhely Sétaút lesz Székesfehérvár belvárosában

(Fotó:OKK Fehérvár)
Elkezdődik Székesfehérváron az Árpád-ház program első elemének megvalósítása, a Nemzeti Emlékhely Sétaút kialakítása.

tovább »

Szülőket támogató programsorozatot indít a SZÉNA Egyesület

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával új programmal jelentkezik a SZÉNA Egyesület 2019. tavaszán. Az „AHA! - Szülőknek gyermekeikről” programsorozat keretében olyan két alkalmas műhelymunkákkal kínálják meg a szülőket, melyek témái a mindennapi életben is fontosak.
tovább »

Járdafelújítások és építések kezdődnek

(Fotó:OKK Fehérvár)
Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdődnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be a tervezett munkálatokról.
tovább »

Új e-töltőállomások a városban

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az E.ON 5 új elektromos töltőállomást telepített Székesfehérvár forgalmas pontjaira, így egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az erre utazók. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a bővítéssel a főváros után Székesfehérváron elérhető a legtöbb elektromos töltőállomás hazánkban.
tovább »

Bölcsőátadással és eredményhirdetéssel zárta a Házasság hetét a SZÉNA Egyesület

(A Bodor házaspár - Fotó:SZÉNA Egyesület)
Deák Lajosné Székesfehérvár MJV Önkormányzatának képviselője adta át Fehérvár Bölcsőjét a Hiemer-ház Házasságkötő termében csütörtök délelőtt. A díjátadón került sor a Házasság hete játékfelhívás eredményhirdetésére is.
tovább »

Folytatódnak az út- és parkolóépítések

(Fotó:OKK Fehérvár)
Közeledik a tavasz, hamarosan folytatódnak az út- és parkolófelújítások, illetve -építések. A város öt pontján adtak ma át munkaterületeket a kivitelezőknek: a Béla úton, a Királysoron, a Cserepes közben, a Kelemen Béla és a Jankovich Ferenc utcában.
tovább »

Gyermekorvos rendelést és védőnői tanácsadást indítottak a Köfémen

(Fotó:OKK Fehérvár)
Befejeződött a Verseci utcai orvosi rendelő teljes körű felújítása a Köfém lakótelepen. A beruházás lehetővé tette a szolgáltatások bővítését, házi gyermekorvosi rendelés és védőnői tanácsadás indítását február elsejétől, szerdai napokon. A rendelőt bejáráson nézte megSzékesfehérvár polgármestere az érintett önkormányzati képviselők és egészségügyi szakemberek részvételével.
tovább »

Elfogadták a város 2019. évi költségvetését

Nagy többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatban számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
tovább »

Megújult a Traumatológiai Ambulancia

(Fotó:OKK)
Jelentős fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Ambulanciáján az Alcoa és Arconic Alapítványok pályázati támogatása, a kórház önereje és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása nyomán.
tovább »

Rekordösszegű helyi adóbevétel 2018-ban a városban

(A kép illusztráció OKK Fehérvár)
Végéhez közelít Székesfehérvár idei költségvetési tervezetének összeállítása. A tervezetbe beemelésre javasolt új, fontos társadalmi célokról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester.
tovább »

Új igazgatója lesz a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

(MTI fotó/Máthé Zoltán)
Pokrovenszki Krisztiánt javasolta a Szent István Király Múzeum új igazgatójának a székesfehérvári közgyűlés.

tovább »

Sebesség- és forgalomkorlátozás mellett folytatódik a Berényi út felújítása

Folytatódik a Berényi út felújítása a második ütemmel január 21-től, hétfőtől. Az autósoknak forgalomkorlátozásra és 30 km/órás sebességkorlátozásra kell számítaniuk a Cserkész és a Vértanú utcák közötti szakaszon.
tovább »

Idén is megrendezték a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt

(Fotó:OKK Fehérvár)
Igazi báli hangulat, közel 140 résztvevő, egy közös cél – idén is az új esztendő második szombatján rendezte meg Székesfehérvár Önkormányzata, immár nyolcadik alkalommal a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt.
tovább »

Vadmadárkórház és új közösségi ház épül a Sóstó Természetvédelmi Területen

(Fotó:OKK Fehérvár)
Székesfehérvár „zöld szíve”, a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja utolsó állomásához érkezett. Ennek keretében megkezdődik a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve új közösségi ház kialakítása.
tovább »

Új gázkazánok a Szedreskerti fűtőműben

(Fotó:OKK Fehérvár)
Három darab új, korszerű, kondenzációs, 5 MW-os gázkazán működik a  Szedreskerti Fűtőműben. A beruházással közel félmilliárd forintos fejlesztés valósult meg két ütemben: dr. Cser-Palkovics András polgármester az átadó eseményen hangsúlyozta, hogy 70 tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás, így a biztonságot is jelentő fontos városüzemeltetési befektetésen felül egy nagyon fontos környezetvédelmi cél valósult meg.
tovább »

86 milliós beruházás

(fotó:OKK)
Befejeződött az út- és járdafelújítás, valamint parkolóépítés a Szeder utcában. A beruházás az ÚT 2017-19. program keretében, mintegy 86 millió forintból valósult meg: a térkő burkolatú járda mellett 24 újabb parkolóhely is segíti ezentúl a szedreskertiek mindennapjait, már az ünnepektől fogva.
tovább »

Ismét kétirányú a forgalom a Fiskális út teljes szakaszán

Csütörtöktől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Fiskális úton. Az autósok mától már két irányban haladhatnak a Budai út - Pozsonyi út közötti szakaszon, délutántól pedig már a Béla út - Pozsonyi út közötti szakaszon is.
tovább »

Okoszebra a kereszteződésben

(Fotó:OKK)
Szenzoros okoszebra kialakításáért mondott köszönetet dr. Cser-Palkovics András: a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Horvát István - Gyümölcs utca kereszteződésben mozgásérzékelővel felszerelt ledes gyalogosátkelőhely vigyáz a gyalogosok biztonságára.
tovább »

Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban Székesfehérváron

(Fotó:OKK)
A jövő évben megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics András polgármester a Depónia Nonprofit Kft. csalai telephelyén a kommunális közszolgáltató munkavállalóit, valamint megköszönte a dolgozók egész éves munkáját, amelyet a város lakosaiért tesznek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya a Belvárosban

(Fotó:OKK)
Lépésről-lépésre lehetett csak bejutni a Belvárosba advent első vasárnapján. A város karácsonyfája alatt futó kisvonat, a fénybe öltözött Fő utca, az árusok színes portékákkal teli faházai, a Püspöki Palota Adventi udvara és a Városház téri színpad programjai ezreket invitáltak vasárnap késő délután.
tovább »

Jótékonysági gyűjtés a Szeretetházikóban

Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét.
tovább »

Új parkolók

(Fotó:OKK)
Az ősz elején kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda az Óvoda utcában.
tovább »

Helyére került a város karácsonyfája

(Fotó:OKK)
A Ráchegyről érkezett idén a város karácsonyfája. A több mint 40 éves ezüstfenyőt ma délelőtt szállították az Adonyi útról a Városháza elé, és hamarosan a díszítése is megkezdődik, hogy az első adventi hétvégén már teljes pompában várja a belvárosba érkezőket.
tovább »

Igazi kincseket rejtett a SZÉNA Egyesület konferenciája

<span style="&quot;font-size:" 12.8px"="">(A fotó Labancz Dániel - Lázadás a csoportban című workshopján készült)
A Kincsestár Konferencia megrendezésének apropója a 23 esztendős székesfehérvári civil szervezet, a SZÉNA Egyesület születésnapja volt. Az ünnep alkalmából egy nagyszabású rendezvénnyel támogatták a gyermekekkel foglalkozó szakembereket és a szülőket, ahol a 12 témában kaphattak információt, gyakorlati megoldást az esetlegesen felmerülő, nehezen kezelhető helyzetekre.
tovább »

Vízrendezés Fehérváron

(Fotó:OKK)
A Felsővárosi vízrendezések és a Varga-csatorna megnövekedett vízgyűjtő területe okán Székesfehérvár Önkormányzata a csatorna meglévő áteresze mellé egy új, nagy átmérőjű csőátereszt telepített.
tovább »

Töltőállomás és Wi-Fi megújuló energiával két helyen a városban

(Fotó:OKK)
Az ősz a faültetések időszaka. Székesfehérvár Városgondnoksága mintegy 700 fát ültetett el az elmúlt hetekben a város közterein. Két különleges, modern alkotásnak is beillő fa is helyet kapott ezek között.
tovább »

Átadták a 2018. évi Fejér Megyei Príma Díjakat

(Fotó:OK Fehérvár)

Idén is a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér Megyei Prima Díj gálának szombaton este.
tovább »

Elkészült útfelújítás

Új pályaszerkezet, járda és csapadékvíz-elvetés – mindezek megvalósultak a Bajmóci utca felújításánál. Mint a hétfői műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta: a Kossuth iskolába gyalogosan érkező gyerekek nagy része itt sétál végig, így az utcabeliek mellett az ő biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.
tovább »

Új fogászati kezelőegységet kapott a fogorvosi ügyelet

(Fotó:OKK)
Önkormányzati támogatásból valósult meg az a közel 6 millió forintos korszerűsítés, amelynek köszönhetően egy új, komplett fogászati egység szolgálja a székesfehérvári fogorvosi ügyeletre érkező betegek gyógyítását.
tovább »

Fákat és díszcserjéket telepítenek

(Fotó:OKK)
A Városgondnokság a héten kezdi el városszerte a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal, emellett 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt is ültetnek számos helyszínen. Összesen mintegy 9000 tő fás szárú növény kerül a fehérvári közterületekre.
tovább »

Parkolók, fák a színház mögött

(Fotó:wikipedia)
A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében a munkaterület-átadással elkezdődött a Dr. Koch László utcában az új parkoló építése, a színház mögötti, jelenleg kerítéssel határolt murvás területen. A parkolóépítéssel 18 nagy körméretű, előnevelt fát is ültetnek.
tovább »

Megszépült az Órajáték

(Fotó:OKK)
Ismét régi fényében ragyog az Órajáték. A figurák tavaszi megújulását követően most az épület külső homlokzatának újrafestése is megtörtént Székesfehérvár egyik legtöbb turistát vonzó látványosságán. Adventre külön programmal készülnek, és idén már díszvilágítás is várja az udvarba látogatókat - tudtuk meg Kovács András órástól.
tovább »

Új közösségi tér a városban

(Fotó:OKK)
Tovább bővült a felújított székesfehérvári parkok száma a Jávor Ottó térrel, amelynek átépítése során egy új szökőkút is került a térre, ami a téliesítés előtt még a jövő hét elejéig működik.
tovább »

CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban.
tovább »

Házasság 2.0 - A SZÉNA Egyesület párkapcsolati témában szervezett előadást

Nagy sikerrel zajlott le a SZÉNA Egyesület által szervezett program, ahol dr Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadását hallgathatták meg a résztvevők. A téma a párkapcsolatok és házasságok megerősítése volt.
tovább »

Öreghegyi beruházás

(Fotó:OKK)
Elkészült a Rozsnyói utca: a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében 123 millió forintból megvalósult útburkolat-felújítás magában foglalja a vízvezeték cseréjét és a csapadékcsatorna kiépítését is. Jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi beruházások.
tovább »

Egészségfejlesztési Iroda nyílt Fehérváron

(Fotó:OKK)
Az Egészségfejlesztési Iroda elkezdte működését a Janácsár utca 1. alatt. A tevékenységek már szeptember 1-jétől zajlanak a város különböző pontjain – csütörtöktől már az irodában is lesznek elsősorban mozgással és egészséges táplálkozással kapcsolatos programok.
tovább »

Ezer új kerékpáros parkoló létesül

(Fotó:OKK)

Egy újabb, a kerékpárosokat érintő fejlesztésről döntött Székesfehérvár Közgyűlése. Ezer új biciklis parkolóhely, azaz kerékpártámasz létesül a következő három évben a város különböző pontjain, ebből 250-nek az építése még idén elkezdődik. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették, a kerékpárosok érdekvédelmi szervezeteinek részvételével.


tovább »

Új sétány

(Fotó:OKK)
Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány, melyet már használatba is vettek a lakók. A sétány melletti öreg fákat kivágták, helyükre új, burkolatkímélő növényzet kerül még idén ősszel. A csaknem 13 milliós beruházást bejáráson nézték meg ma reggel.
tovább »

Apák és elismerés

Sikerrel zárult a Fúzió- és a SZÉNA Egyesület által szervezett Apaklub októberi alkalma, melyen a hatékony elismerés és pozitív visszajelzés volt a téma. A résztvevő apukák gyakorlati feladatokon és példákon keresztül szerezhettek új ismereteket, melyeket a mindennapi életük során is alkalmazhatnak a gyermeknevelés során.
tovább »

Több mint 25 milliárdból épülhet multifunkciós sportcsarnok Székesfehérváron

Több mint 25 milliárd forintból épülhet multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt.
tovább »

Új helyekre is szerelnek idén adventi fényeket

(Archív kép - OKK)

A Városgondnokság – bár még csak október van – már elkezdte szerelni az adventi fényeket Székesfehérváron. Jelenleg a Palotai kapu téren és a Liszt Ferenc utcában dolgoznak a szakemberek, hogy advent első hétvégéjére mindenhova kikerülhessenek a fények. Tavaly is nagyon sok elismerést kapott a díszkivilágítás, ráadásul idén több új helyszínre is kerülnek adventi fények Székesfehérváron.


tovább »

Fáklyás felvonulás, gyertyagyújtás, fényfestés az Állatok Világnapja alkalmából

Fehérvár Fényei mottóval szombaton ismét megszervezik a hagyományos belvárosi fáklyás felvonulást az állatok világnapja alkalmából. A HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola közös programja szombaton 17.50 órakor a Szent István téren kezdődik, és az Országalmánál zárul gyertyagyújtással és fényfestéssel.
tovább »

Parkolókat újítottak fel

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megtörtént a műszaki átadása a Budai út 92-100. közötti szervizút- és parkolófelújításnak, illetve megújult a József Attila utca belső szervizútja is. A 42,2 és 62 millió forintos beruházások 100%-ban önkormányzati finanszírozásból valósultak meg, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programja keretében.
tovább »

Közösségi kemence

(Fotó:OKK)
Közösségi Kemencét avattak Feketehegy-Szárazréten a Szent Mihály-napi sokadalom rendezvényén. Az egybegyűlteknek gulyásleves, marhapörkölt főtt a kerti konyhában, és sült kolbász, hurka, tarja és langalló is sült a kemencében.
tovább »

Emléktáblát avattak

(Fotó:OKK Fehérvár)
A Fehérvári Panteon nyolcadik emléktábláját avatták fel szombaton az egykori ciszterci gimnázium falán az Oskola utcában.
tovább »

Megduplázódott a strandra látogatók száma

Rekordszámú látogató vette igénybe a megújult Városi Strand szolgáltatásait idén nyáron, derült ki a Városgondnokság által összeállított statisztikából.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Idén ők kapták a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat »
 • Emléket állítanak a kétszáz éves fehérvári színjátszásnak »
 • A Belváros egy újabb része vált méltó közösségi térré »
 • Nemzeti Emlékhely Sétaút lesz Székesfehérvár belvárosában »
 • Szülőket támogató programsorozatot indít a SZÉNA Egyesület »
 • Járdafelújítások és építések kezdődnek »
 • Új e-töltőállomások a városban »
 • Bölcsőátadással és eredményhirdetéssel zárta a Házasság hetét a SZÉNA Egyesület »
 • Folytatódnak az út- és parkolóépítések »
 • Gyermekorvos rendelést és védőnői tanácsadást indítottak a Köfémen »
  • Palló
  • KormendiSirko
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen