• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Helyi közélet

Új köntösben a sétány

(Fotó:OKK Fehérvár)
Mintegy 144 méter hosszúságban újult meg a már elöregedett, botlásveszélyes járda a Köfém lakótelep ligetében. A 650 négyzetméteres sétány felújításáról dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője, illetve Tímár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési csoportjának útellenőrzési vezetője számoltak be.
tovább »

Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A város 25 millió forintot biztosít a mentőtiszti gépkocsi, a lélegeztetőgép és a defibrillátor megvásárlására.
tovább »

Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

(A kép illusztráció)
Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: ma déltől átadják a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.
tovább »

Megújult a Berényi út

(Fotó:OKK Fehérvár)
Befejeződött a Berényi út felújítása. A terelések és a korlátozások megszűntek, az autósok teljes egészében használhatják Székesfehérvár egyik legforgalmasabb útvonalát.
tovább »

Bemutatták az "Auchan-körforgalom" kapacitásbővítésére készülő terveket

(Fotó:OKK Fehérvár - A KÉPRE KATTINTVA nagyobb méretben is megnézheti)
Készülnek az „Auchan-körfogalom” kapacitásbővítésének tervei. A Magyar Közút Nonprofit Kft. által megbízott szakemberek csütörtökön bemutatták a annak a csomópont-hálózatnak az elképzelését, amely megoldást jelenthetne az óriási forgalom elvezetésére, illetve a torlódás miatti állandó balesetveszélyes helyzetekre is.
tovább »

Bemutatták a Zichy liget új szökőkútjának terveit

(Fotó:OKK Fehérvár)
Újabb látványos közösségi teret alakítanak ki a Zichy ligetben. A történelmi belváros nyitása a liget felé már a Fő utca 2013-as megújulása óta szerepel a tervek között.
tovább »

Elkészült a Királysor 41-51. szám alatt található parkoló felújítása

(Fotó:OKK Fehérvár)
Elkészült a Királysor 41-51. számú épületek közötti parkolók burkolatfelújítása. Mint számos más székesfehérvári útfelújítás, ez a közel 30 millió forint összértékű projekt is a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg.
tovább »

Megújult járdák, térköves sétány

(Fotó:OKK Fehérvár)
Hat megújult járdaszakaszt adtak át ma délelőtt a Köfém lakótelepen. A beruházás csaknem eléri az 50 millió forintot. Közben készül a teljes lakótelepet átszelő térköves sétány is, melyet a tervek szerint július végén adnak át.
tovább »

Ideiglenes körforgalmat alakítanak ki

Évtizedek óta fennálló probléma a Pozsonyi út – Zsolnai út kereszteződése: a balesetek lehetősége különösen azóta áll fenn, amióta Öreghegyen és Székesfehérváron megemelkedett az autók száma (körülbelül minden második lakosnak van gépjárműve), ezáltal pedig az autósforgalom is.
tovább »

Folytatódó felújítások

(Fotó:OKK Fehérvár)
Kezdődik a Mikszáth Kálmán utca 9-15. mögötti belső szervizút és a járdák teljes felújítása. A Forgó utcáig tartó útfelújítás határideje augusztus 31., a munkaterületet szerdán adták át a kivitelezőnek. A felújítás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg.
tovább »

Megszépült a tér

(Fotó:OKK Fehérvár)
Újabb közösségi tér szépült meg Székesfehérváron.
tovább »

A török uralom alóli felszabadulásról emlékeztek

(Fotó:OKK)
Székesfehérvár török uralom alóli felszabadulásának 331. évfordulója alkalmából tartottak megemlékező ünnepséget a Nemzeti Emlékhelyen.
tovább »

Családnap Fehérváron játszópark-avatással, díjátadóval

(Fotó:OKK Fehérvár)
Nemzetközi családnapot rendezett szombaton a SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotavárosban. Nagy ünnep volt ez a helyi közösség számára, hiszen hivatalosan is felavatták a megújult játszóparkot és a műfüves focipályát.
tovább »

Letették a város első parkolóházának alapkövét

(Fotó:OKK Fehérvár)
Négy év tervezés és előkészület után idén márciusban megkezdődött Székesfehérvár első parkolóházának kialakítása a Távírda utca – Várkörút közötti területen.
tovább »

Iskola korszerűsítés

(Fotó:OKK Fehérvár)
Hamarosan elkezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása: négytanteremmel és további három kisteremmel bővül az intézmény, többek között multifunkciós közösségi teret alakítanak ki, korszerűsítik a nyílászárókat, és hőszigetelik az épületet.
tovább »

Hajléktalanokat is segítenek és alkalmaznak Székesfehérváron

(Fotó:OKK Fehérvár)
Országosan egyedülálló programot indítottak Székesfehérváron a hajléktalanok foglalkoztatására és visszavezetésére a munka világába. A kiválasztott résztvevők a Városgondnokság parkfenntartási és köztisztasági csoportjainál dolgoznak teljes munkaidőben, bért és cafetériát kapnak, és képzik is őket.
tovább »

Uniós forrásból újut meg a bölcsőde és a rendelő

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megújult és megszépült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelő: európai uniós forrásból korszerűsítették az elektromos és fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tető és a homlokzat szigetelését, valamint akadálymentesítették az intézményeket.  A bölcsőde 192,36 millió, a rendelő 69 millió forintos beruházással lett korszerűbb.
tovább »

További szakaszok újultak meg

(Fotó:OKK Fehérvár)
További járdaszakaszok újultak meg a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programja keretében a Palotavárosban. Megtörtént a műszaki átadása a Jancsár utca 1-5. és 39-41. szám, illetve a Sziget utca 33-35., 35-41. és 47-51. szám közötti felújított járdaszakaszoknak.
tovább »

Megújult parkolók

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megújult a járda és a parkoló, új szegélyeket építettek, burkolati jeleket festettek két palotavárosi parkolóban. A Jankovich Ferenc utca 20-26., illetve a Kelemen Béla utca 14-18. és 26-30. előtti parkolókban februárban kezdték a munkát. A kivitelezés a Városgondnokság ÚT 2017-19. Programjának keretében valósult meg közel 48 millió forintból.
tovább »

Idén ők kapták a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást.
tovább »

Emléket állítanak a kétszáz éves fehérvári színjátszásnak

A Pelikán Udvar kapujának és bejárójának teljes felújításával állítanak emléket a kétszáz éves székesfehérvári színjátszásnak, a közadakozásból elvégzendő munkálatokkal tavasszal végeznek.
tovább »

A Belváros egy újabb része vált méltó közösségi térré

(Fotó:OKK Fehérvár)
Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa, hiszen végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el.
tovább »

Nemzeti Emlékhely Sétaút lesz Székesfehérvár belvárosában

(Fotó:OKK Fehérvár)
Elkezdődik Székesfehérváron az Árpád-ház program első elemének megvalósítása, a Nemzeti Emlékhely Sétaút kialakítása.

tovább »

Szülőket támogató programsorozatot indít a SZÉNA Egyesület

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával új programmal jelentkezik a SZÉNA Egyesület 2019. tavaszán. Az „AHA! - Szülőknek gyermekeikről” programsorozat keretében olyan két alkalmas műhelymunkákkal kínálják meg a szülőket, melyek témái a mindennapi életben is fontosak.
tovább »

Járdafelújítások és építések kezdődnek

(Fotó:OKK Fehérvár)
Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdődnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be a tervezett munkálatokról.
tovább »

Új e-töltőállomások a városban

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az E.ON 5 új elektromos töltőállomást telepített Székesfehérvár forgalmas pontjaira, így egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az erre utazók. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a bővítéssel a főváros után Székesfehérváron elérhető a legtöbb elektromos töltőállomás hazánkban.
tovább »

Bölcsőátadással és eredményhirdetéssel zárta a Házasság hetét a SZÉNA Egyesület

(A Bodor házaspár - Fotó:SZÉNA Egyesület)
Deák Lajosné Székesfehérvár MJV Önkormányzatának képviselője adta át Fehérvár Bölcsőjét a Hiemer-ház Házasságkötő termében csütörtök délelőtt. A díjátadón került sor a Házasság hete játékfelhívás eredményhirdetésére is.
tovább »

Folytatódnak az út- és parkolóépítések

(Fotó:OKK Fehérvár)
Közeledik a tavasz, hamarosan folytatódnak az út- és parkolófelújítások, illetve -építések. A város öt pontján adtak ma át munkaterületeket a kivitelezőknek: a Béla úton, a Királysoron, a Cserepes közben, a Kelemen Béla és a Jankovich Ferenc utcában.
tovább »

Gyermekorvos rendelést és védőnői tanácsadást indítottak a Köfémen

(Fotó:OKK Fehérvár)
Befejeződött a Verseci utcai orvosi rendelő teljes körű felújítása a Köfém lakótelepen. A beruházás lehetővé tette a szolgáltatások bővítését, házi gyermekorvosi rendelés és védőnői tanácsadás indítását február elsejétől, szerdai napokon. A rendelőt bejáráson nézte megSzékesfehérvár polgármestere az érintett önkormányzati képviselők és egészségügyi szakemberek részvételével.
tovább »

Elfogadták a város 2019. évi költségvetését

Nagy többséggel – 17 igen, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett – megszavazta Székesfehérvár 2019. évi költségvetését a város Közgyűlése. A csaknem 66 és félmilliárd főösszegű büdzséről sajtónyilatkozatban számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.
tovább »

Megújult a Traumatológiai Ambulancia

(Fotó:OKK)
Jelentős fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Ambulanciáján az Alcoa és Arconic Alapítványok pályázati támogatása, a kórház önereje és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása nyomán.
tovább »

Rekordösszegű helyi adóbevétel 2018-ban a városban

(A kép illusztráció OKK Fehérvár)
Végéhez közelít Székesfehérvár idei költségvetési tervezetének összeállítása. A tervezetbe beemelésre javasolt új, fontos társadalmi célokról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester.
tovább »

Új igazgatója lesz a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

(MTI fotó/Máthé Zoltán)
Pokrovenszki Krisztiánt javasolta a Szent István Király Múzeum új igazgatójának a székesfehérvári közgyűlés.

tovább »

Sebesség- és forgalomkorlátozás mellett folytatódik a Berényi út felújítása

Folytatódik a Berényi út felújítása a második ütemmel január 21-től, hétfőtől. Az autósoknak forgalomkorlátozásra és 30 km/órás sebességkorlátozásra kell számítaniuk a Cserkész és a Vértanú utcák közötti szakaszon.
tovább »

Idén is megrendezték a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt

(Fotó:OKK Fehérvár)
Igazi báli hangulat, közel 140 résztvevő, egy közös cél – idén is az új esztendő második szombatján rendezte meg Székesfehérvár Önkormányzata, immár nyolcadik alkalommal a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt.
tovább »

Vadmadárkórház és új közösségi ház épül a Sóstó Természetvédelmi Területen

(Fotó:OKK Fehérvár)
Székesfehérvár „zöld szíve”, a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja utolsó állomásához érkezett. Ennek keretében megkezdődik a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve új közösségi ház kialakítása.
tovább »

Új gázkazánok a Szedreskerti fűtőműben

(Fotó:OKK Fehérvár)
Három darab új, korszerű, kondenzációs, 5 MW-os gázkazán működik a  Szedreskerti Fűtőműben. A beruházással közel félmilliárd forintos fejlesztés valósult meg két ütemben: dr. Cser-Palkovics András polgármester az átadó eseményen hangsúlyozta, hogy 70 tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás, így a biztonságot is jelentő fontos városüzemeltetési befektetésen felül egy nagyon fontos környezetvédelmi cél valósult meg.
tovább »

86 milliós beruházás

(fotó:OKK)
Befejeződött az út- és járdafelújítás, valamint parkolóépítés a Szeder utcában. A beruházás az ÚT 2017-19. program keretében, mintegy 86 millió forintból valósult meg: a térkő burkolatú járda mellett 24 újabb parkolóhely is segíti ezentúl a szedreskertiek mindennapjait, már az ünnepektől fogva.
tovább »

Ismét kétirányú a forgalom a Fiskális út teljes szakaszán

Csütörtöktől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Fiskális úton. Az autósok mától már két irányban haladhatnak a Budai út - Pozsonyi út közötti szakaszon, délutántól pedig már a Béla út - Pozsonyi út közötti szakaszon is.
tovább »

Okoszebra a kereszteződésben

(Fotó:OKK)
Szenzoros okoszebra kialakításáért mondott köszönetet dr. Cser-Palkovics András: a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Horvát István - Gyümölcs utca kereszteződésben mozgásérzékelővel felszerelt ledes gyalogosátkelőhely vigyáz a gyalogosok biztonságára.
tovább »

Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban Székesfehérváron

(Fotó:OKK)
A jövő évben megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics András polgármester a Depónia Nonprofit Kft. csalai telephelyén a kommunális közszolgáltató munkavállalóit, valamint megköszönte a dolgozók egész éves munkáját, amelyet a város lakosaiért tesznek.
tovább »

Meggyulladt az első gyertya a Belvárosban

(Fotó:OKK)
Lépésről-lépésre lehetett csak bejutni a Belvárosba advent első vasárnapján. A város karácsonyfája alatt futó kisvonat, a fénybe öltözött Fő utca, az árusok színes portékákkal teli faházai, a Püspöki Palota Adventi udvara és a Városház téri színpad programjai ezreket invitáltak vasárnap késő délután.
tovább »

Jótékonysági gyűjtés a Szeretetházikóban

Ismét meghirdette karácsonyi adománygyűjtő akcióját a Városgondnokság által létrehozott Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A Városház tér Fő utca felőli részén felállított Szeretetházikóban egészen december 14-ig várják a támogatásokat, a cipősdobozba rejtett ajándékokat, melyeket rászoruló családok és gyermekek körében osztanak szét.
tovább »

Új parkolók

(Fotó:OKK)
Az ősz elején kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda az Óvoda utcában.
tovább »

Helyére került a város karácsonyfája

(Fotó:OKK)
A Ráchegyről érkezett idén a város karácsonyfája. A több mint 40 éves ezüstfenyőt ma délelőtt szállították az Adonyi útról a Városháza elé, és hamarosan a díszítése is megkezdődik, hogy az első adventi hétvégén már teljes pompában várja a belvárosba érkezőket.
tovább »

Igazi kincseket rejtett a SZÉNA Egyesület konferenciája

<span style="&quot;font-size:" 12.8px"="">(A fotó Labancz Dániel - Lázadás a csoportban című workshopján készült)
A Kincsestár Konferencia megrendezésének apropója a 23 esztendős székesfehérvári civil szervezet, a SZÉNA Egyesület születésnapja volt. Az ünnep alkalmából egy nagyszabású rendezvénnyel támogatták a gyermekekkel foglalkozó szakembereket és a szülőket, ahol a 12 témában kaphattak információt, gyakorlati megoldást az esetlegesen felmerülő, nehezen kezelhető helyzetekre.
tovább »

Vízrendezés Fehérváron

(Fotó:OKK)
A Felsővárosi vízrendezések és a Varga-csatorna megnövekedett vízgyűjtő területe okán Székesfehérvár Önkormányzata a csatorna meglévő áteresze mellé egy új, nagy átmérőjű csőátereszt telepített.
tovább »

Töltőállomás és Wi-Fi megújuló energiával két helyen a városban

(Fotó:OKK)
Az ősz a faültetések időszaka. Székesfehérvár Városgondnoksága mintegy 700 fát ültetett el az elmúlt hetekben a város közterein. Két különleges, modern alkotásnak is beillő fa is helyet kapott ezek között.
tovább »

Átadták a 2018. évi Fejér Megyei Príma Díjakat

(Fotó:OK Fehérvár)

Idén is a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér Megyei Prima Díj gálának szombaton este.
tovább »

Elkészült útfelújítás

Új pályaszerkezet, járda és csapadékvíz-elvetés – mindezek megvalósultak a Bajmóci utca felújításánál. Mint a hétfői műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta: a Kossuth iskolába gyalogosan érkező gyerekek nagy része itt sétál végig, így az utcabeliek mellett az ő biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Új köntösben a sétány »
 • Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron »
 • Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása »
 • Megújult a Berényi út »
 • Bemutatták az "Auchan-körforgalom" kapacitásbővítésére készülő terveket »
 • Bemutatták a Zichy liget új szökőkútjának terveit »
 • Elkészült a Királysor 41-51. szám alatt található parkoló felújítása »
 • Megújult járdák, térköves sétány »
 • Ideiglenes körforgalom épül »
 • Folytatódó felújítások »
  • Palló
  • KormendiSirko
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen