• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Kulturális élet-Programok

Királyok a Belvárosban

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az óriásbáb-család négy tagja: Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. István és II. (Vak) Béla - a belvárosba látogatók alkotta - nagyszámú udvartartásuk kíséretében tettek sétát szombaton kora este a Fő utcán. Az Árpád-házat képviselő apák és fiaik előtt bemutatkoztak a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE, a Középkori óriás sakk szereplői és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai is.
tovább »

Hamarosan indul a FEZEN 2019 - Programok

Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, Fedde Le Grand, Dub Fx, Ákos, Halott Pénz - hazai- és világsztárok egész sorát hozzák Székesfehérvárra ismét a szervezők. Négy napon át, hat színpadon, több mint 120 fellépőt láthatunk.
tovább »

Királyi séta az Árpád-háziakkal

(Fotó:OKK Fehérvár)
Szombaton ismét együtt sétálhatunk a Belvárosban a királyi óriásbábokkal. A látványos menet a színháztól indul, és aki egészen az Országalmáig velük tart, a hagyományőrzők kíséretében ismerkedhet meg az Árpád-háziak közül például Könyves Kálmánnal és II. (Vak) Bélával.
tovább »

Vimmer Gergő: Szőnyeggé szőtt álom

2019. július 18-án nyílik meg Vimmer Gergő “Szőnyeggé szőtt álom” című kiállítása a Királykút Emlékházban.
tovább »

Gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

(A kép illusztráció - Fotó:OKK Fehérvár)
A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.
tovább »

Székesfehérvári Királyi Napok, 2019. augusztus 9-20. - Ilyen programok várnak

(Fotó:OKK Fehérvár)
Táncosok a világ négy égtája felől, katona- és fúvós zenekarok a belvárosban, a hazai könnyűzenei élet legjobbjai a Zichy-színpadon, különleges fényjátékok, a Dunántúl népi hagyományai a tereken,
tovább »

Alba Regia Piknik

(Fotó:OKK Fehérvár)
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évekkel ezelőtt azzal a szándékkal hozta létre különleges eseményét, az Alba Regia Pikniket, hogy egy új, kötetlen formában történő találkozást teremtsen városunkban a Csónakázó-tó partján, melynek szereplői a zenészek, a közönség és természetesen a zene.
tovább »

Mindigmás városnéző séták a Belvárosban

Pénteken kezdődnek és egészen július 26-ig tartanak a Mindigmás városnéző séták a Tourinform Iroda szervezésében Székesfehérváron. A programot azoknak ajánlják, akik szívesen megismernék a történelmi Belvárost egy kellemes, élménydús nyári estén és szeretnének a száraz ismereteken túl számos titkot, érdekességet is megtudni.
tovább »

Színes nyáresti koncertek az Öreghegyen

Nyáron sincs megállás az Öreghegyi Közösségi Házban. Az intézmény egész július és augusztus hónapban könnyű, nyári koncertekkel várja a zene szerelmeseit. Júniustól immár két helyszínen: a megújult hátsó udvarban, valamint az előkertben is lehetőség nyílik majd a kikapcsolódásra. A hagyományteremtő „Kölykök a hátsó udvarban” sorozatban sikeres, fehérvárhoz kötődő zenekarok lépnek majd színpadra.
tovább »

Négy új bemutatót tervez a város balettszínháza

Cselekményes balett, táncdráma, kortárs balettekből álló táncszínházi est és gyerekeknek szóló mesebalett is szerepel a Székesfehérvári Balett Színház következő évadtervében. Négy új bemutatót terveznek, és ezek mellett műsoron tartják a most zárult évad produkcióit is.
tovább »

Nyári templomi koncertsorozat Fehérváron

Júliusban csütörtökönként ismét gyönyörű muzsika csendül fel Székesfehérvár templomaiban. A négy alkalomból álló nyári hangversenysorozat keretében olyan neves művészekkel találkozhatunk, mint Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Savaria Barokk Zenekar és vezetőjük, Németh Pál Liszt-díjas karnagy, Selmeczi György Kossuth-díjas zeneszerző, továbbá Megyesi Schwartz Lúcia és Tóka Ágoston.
tovább »

Emlékparki Nyár-megnyitó és Múzeumok Éjszakája a KEMPP-ben

Hadtörténelmi időutazást kínáló, gazdag programokkal várja az érdeklődőket szombaton a pákozdi Katonai Emlékpark. Kezdődik az VII. Emlékparki Nyár, felavatják a Béke Lángja Emlékművet, illetve tematikus tárlatvezetések és haditechnikai bemutatók is lesznek a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan.
tovább »

Egészségpiac a hétvégén

Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton.
tovább »

Tűzzel-Vassal Fesztivál Székesfehérváron

(Korábbi kép - OKK Fehérvár)
Szombaton rendezik a XVI. Tűzzel-Vassal Fesztivált a Rác utcai Skanzen teljes hosszában. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének hagyományos programján a bugylibicska áll a középpontban, számos előadás, bemutató ehhez az eszközhöz kapcsolódik.
tovább »

Hal négyesben

2019. július 11-14-ig “Hal négyesben” címmel a Vörösmarty Színház művészei tartanak színházi előadást a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.
tovább »

Szerelmes táncok a tánc szerelmeseinek

2019. június 28-án “Szerelmes táncok a tánc szerelmeseinek” címmel lép fel a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban a Székesfehérvári Balett Színház.
tovább »

Múzeumok Éjszakája Székesfehérvár: programok 16 helyszínen

Tartalmas, szórakoztató estének néz elébe a közönség a Múzeumok Éjszakáján június 22-én, szombaton. Idén közel 100 programot kínálnak az érdeklődőknek 16 székesfehérvári és városon kívüli intézmény összefogásával.
tovább »

Az Országalma nyerte a közönségszavazást

(Fotó:OKK Fehérvár)
Virágpompás Belváros és izgalmas programok sora várta az érdeklődőket az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. A hamisítatlan nyári időjárás rengeteg látogatót vonzott a Fő utcára és környékére, ahol számos épület és szobor borult díszbe a Pünkösdi Virágálom tiszteletére. A hétvége az élményszerzés mellett a vetélkedésről is szólt, a verseny eredményeit tegnap délután hirdették ki.
tovább »

Romantikus vártúra a Belvárosból a Bory-várba

(Fotó:wikipedia)
Egy különleges kisvonatos túra során ismerhetjük meg Székesfehérvár egyik leglátogatottabb nevezetességét, a Bory-várat. Az idegenvezetéssel egybekötött kirándulás szombaton és vasárnap az Országalmától indul, regisztrálni a Tourinform Irodában lehet.
tovább »

V. Borsófesztivál Székesfehérváron

2019. június 15-én 10 órától kerül megrendezésre az V. Borsófesztivál a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.
tovább »

Pünkösdi Virágálom idén is

(Korábbi kép - Fotó:OKK Fehérvár)
A pünkösdi hétvégén ismét virágpompába öltözik a fehérvári Belváros. A virágkötő mesterek ebben az esztendőben nyolc helyszínen alkotnak, a kompozíciókra idén is szavazhat a közönség. Megmutatja magát az utánpótlás is, a „Kisinasok versenyében” a benevezett diákcsapatok munkáját a Fő utcán követhetik az érdeklődők. A megnyitón az I. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztiválon résztvevő együttesek adnak műsort, a Mátyás király-emlékműnél koncertek, családi programok várják a fehérváriakat június 7–10. között.
tovább »

Látogatható az Ikarus kiállítás

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megnyitott a Közlekedési Múzeum és a Szent István Király Múzeum új időszaki kiállítása, amely a hazai busz – és járműipar történetében különleges helyet elfoglaló legendás Ikarus típusok és a székesfehérvári Általános Mechanikai Gépgyár történtét mutatja be.
tovább »

Fehérvári Ünnepi Könyvnapok

Lackfi János köszöntőjével, a Kaláka koncertjével és a Vajda János-díj átadásával kezdődik május 30-án, csütörtökön a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok programsorozata, amelynek keretében író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, előadások, kiállítás és koncert is várja az olvasás, a könyvek szerelmeseit.
tovább »

Tizenegy bemutató a Vörösmarty Színház következő évadának műsorán

(Fotó:wikipedia)
Játék a kastélyban, Rómeó és Júlia, Trianon, Mágnás Miska – csak ízelítő a Vörösmarty Színház 2019/20-as évadának műsorából.  Az új évadról a teátrum művészeti vezetői: dr. Szikora János, Bagó Bertalan, Horváth Csaba és Hargitai Iván mellett Zsótér Sándor, Novák Eszter és Telihay Péter vendégrendezők adtak tájékoztatást a tervekről.
tovább »

Ikarus-napot rendeznek a Belvárosban

(Ikarus 55 - Forrás:wikipedia)
A Szent István Király Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös kiállításban emlékezik meg az egyik egykor volt legnagyobb hazai iparvállalat, az Ikarus Karosszéria és Járműgyár múltjáról. A május 28-i, keddi megnyitóhoz kapcsolódóan a Belvárosban több régi Ikarus-modell megcsodálható lesz majd.
tovább »

A magyar fotográfia legsikeresebb korszakát bemutató kiállítás nyílt Fehérváron

(Fotó:OKK Fehérvár)
A magyar fotográfia legsikeresebb korszakát bemutató kiállítás nyílt csütörtökön Fehérváron: André Kertész, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Brassai, Martin Munkácsi és további csaknem húsz, különleges magyar fotóművész alkotása látható a Csók István Képtárban.

tovább »

Izgalmas programok a Régészet Napján Székesfehérváron

(MTI fotó/Máthé Zoltán)
Számos izgalmas program várják az érdeklődőket a Régészet Napján, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg május 24-én és 25-én országszerte. Az aktuális téma a múlt sötét oldala, a titkok feltárása.
tovább »

Csákberényi Betyárnap 2019. - Részletes program

2019. június 15-én (szombaton) Csákberényben 8 órától a Malomudvarban. A programból:
tovább »

Feketehegy-Szárazréti Majális 2019 - Részletes program

2019. május 26-án kerül megrendezésre az idei Feketehegy-Szárazréti Majális a Közösségi Központban.
tovább »

Sass Sylvia és Fülei Balázs különleges Liszt-estje a Károlyi Kastélyban Fehérvárcsurgón

Június 28-án, pénteken, 20 órakor Sass Sylvia (szoprán) és Fülei Balázs (zongora) különleges estje kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban -  "A legendák földjén"
tovább »

Repülő Majális lesz Börgöndön!

Idén is színes programokkal várja a kilátogatókat a Repülő Majális. A Börgöndi repülőtéren tartott hagyományos családi rendezvény ezúttal május 11-én, szombaton 10 órától nyitja meg kapuit. Az érdeklődők részesei lehetnek a Magyar Vitorlázó Rally Kupának, lesz sétarepülés és ejtőernyős ugrás.
tovább »

Kortárs Művészeti Fesztivál a Zichy ligetben

Zsákok, dobozok, textilek, mobilszobrok, képregény kiállítás, kertmozi, interaktív balettóra, néptáncba öntött rendhagyó gyerekkönyv-bemutató és még számtalan érdekesség várja a látogatókat péntektől a Zichy ligetben. Idén is itt lesz a Kortárs Művészeti Fesztivál központja, de a város több intézménye is csatlakozik a huszadik, jubileumi programsorozathoz, amelynek témája az újrahasznosítás.
tovább »

IV. Maroshegyi Családi Mesenap

Egy mesés délutánt tölthet együtt kicsi és nagy május 11-én, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol újra a mese kerül a főszerepbe. A negyedik alkalommal szervezett Maroshegyi Családi Mesenapon színes programokkal várják az érdeklődőket.
tovább »

XII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon

Fesztiválstart! Péntek és még két nap hal-vad-bor- és pálinka Agárdon! Kezdődik a XII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál!
tovább »

Fehérvári majális

(Fotó:OKK)
Szinte az egész János vitéz parkot megtöltötték a sportolók szerdán reggel. A klubzászló- és lufierdő alatt több mint 50 egyesület közel 2500 tagja gyülekezett, hogy a Petőfi-szobortól együtt vonuljanak a MOL Aréna Sóstóhoz, a Sportmajális idei helyszínére.
tovább »

Tűzoltónapi programokra várják az érdeklődőket Székesfehérváron

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltónap alkalmából május 4-én, szombaton délelőtt nyílt programokkal várja az érdeklődőket a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.
tovább »

Székesfehérvári Sportmajális 2019. - Részletes program

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején. A MOL Aréna Sóstó környéke ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal, hiszen a kisebb egyesületek mellett a város nagy klubjai is fontosnak tartják, hogy jelenlétükkel hirdessék: sportolni nemcsak egészségünk érdekében érdemes, hanem azért is, mert általa részesei lehetünk egy közösségnek.
tovább »

Családi programok a tavaszi szünetben a Katonai Emlékparkban

A tavaszi szünetben tojásgránát-hajítás, családi játszóház, kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat a Katonai Emlékparkban Pákozdon.
tovább »

Nemzetközi Családnap Fehérváron

(Fotó:OKK Fehérvár)
Idén is lesz Nemzetközi Családnap: a SZÉNA Egyesület május 11-én várja a gyerekeket a Palotavárosban. Délelőtt az „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérlethez csatlakozik a rendezvény, átadásra kerül a megújult játszópark, a műfüves focipályát pedig gyerekkupával avatják fel.
tovább »

Ingyenes vetítések a Barátság moziban

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik a Magyar film napját április 30-án. A Magyar Nemzeti Filmalap által tavaly útjára indított kezdeményezéshez idén a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott: három magyar filmet tűzött műsorára ezen a napon; a filmek ingyenesen megtekinthetőek.
tovább »

XXXI. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár a VOK-ban

Természetes kövek és ásványok, ékszerek és dísztárgyak sokaságával várják az érdeklődőket az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A programot április 14-én, vasárnap 9 órától rendezik a Videoton Oktatási Központban, gyerekeknek ingyenes belépéssel.
tovább »

Tavaszköszöntő és nyuszi túra a Velencei-hegységben

Ha tavasz, akkor irány a Velencei-hegység! A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület ismét a térség legszebb pontjaira kalauzolja a kirándulókat a hagyományos  tavaszköszöntő és nyuszi túrán április 13-án, szombaton. A résztvevők három távot teljesíthetnek, a rajt és a cél a Sukorói Általános Iskola és Óvoda lesz.
tovább »

Hagyományőrzők keltik életre a magyar történelmet hétvégén a KEMPP-ben

Ismét megelevenednek a történelemkönyv egyes fejezetei április 13-án, szombaton a pákozdi Katonai Emlékparkban. A látogatók megismerkednek a magyarság jelentős eseményeivel, hagyományőrzők közreműködésével. Bemutatják a második világháború katonáinak háborús mindennapjait, sőt, az érdeklődők ennek részeseivé is válhatnak.
tovább »

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok 2019. Fehérvárcsurgó - Itt a program

2019. május 31. és június 2. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 15. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat (kiállítás, vásár és konferencia), amely minden évben számot tart a látogatók örömére és a szakemberek érdeklődésére.
tovább »

Tojásfestő maraton a Kézművesek Házában

A kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra készülődik a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Április 13-án, szombaton rendezik az egyik legnépszerűbb családi programot, a Tojásfestő maratont. A résztvevőket 10.00 órától várják a Kézművesek Házában.
tovább »

HOBO Viszockij-estje Székesfehérváron

Földes László HOBO Viszockij-estje április 17-én, szerdán 19 órakor kezdődik az Öreghegyi Közösségi Házban. Jegyek már a helyszínen és A Szabadművelődés Házában kaphatók.
tovább »

Nyolcvanhat kortárs alkotó művei láthatók a Fejér megyei tárlaton

(Fotó:OKK Fehérvár)
Nyolcvanhat kortárs alkotó művei láthatók a pénteken megnyílt Fejér megyei tárlaton, a székesfehérvári Csók István Képtárban.
tovább »

Szentivánéji álom A Szabadművelődés Házában

William Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát viszi színre kamaraszínházi keretek között a Szabad Színház társulata. Az érdeklődők két időpontban, április 4-én, csütörtökön, illetve április 6-án, szombaton 19.30 órától láthatják a bemutatót A Szabadművelődés Házában.
tovább »

Floralia - Tavaszköszöntő ünnep Gorsiumban 2019

(Fotó:Facebook/Floralia)
Floralia – Tavaszköszöntő ünnep Gorsiumban 2019. április 27–28.
tovább »

Szombaton nyitva lesz az Óramúzeum

(Fotó:OKK Fehérvár)
Szombaton Kovács Jenő órásmesterre emlékezhetünk a látogatókat fogadó Óramúzeumban, valamint egy belvárosi emléksétán a hozzá köthető templomtornyok között az Órajátéktól a Csitáry-kútig. A múzeumban szervezett délutáni tárlatvezetésekre, valamint a Tourinform programjára előre kell regisztrálni!
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Királyok a Belvárosban »
 • Hamarosan indul a FEZEN 2019 - Programok »
 • Királyi séta az Árpád-háziakkal »
 • Vimmer Gergő: Szőnyeggé szőtt álom »
 • Gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket »
 • Székesfehérvári Királyi Napok, 2019. augusztus 9-20. - Ilyen programok várnak »
 • Alba Regia Piknik »
 • Mindigmás városnéző séták a Belvárosban »
 • Színes nyáresti koncertek az Öreghegyen »
 • Négy új bemutatót tervez a város balettszínháza »
  • Palló
  • KormendiSirko
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen