• GeszlerPince
 • DrLendvai
 • Öreg Prés Étterem
 • VizivilágHétkuti
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Sport

Sikeres fiatal atlétáit köszöntötte Fehérvár

(Fotó:OKK Fehérvár)
2018 is rendkívül sikeres évként kerül be az Alba Regia Atlétikai Klub történelemkönyvébe. Az ARAK Utánpótlás Akadémia növendékei a hazai és nemzetközi versenyeken, több világversenyen is érmeket, kiváló helyezéseket értek el, az egyesület ma már a magyar atlétika egyik legerősebb bázisa.
tovább »

Nyitva a Kori Liget a Zichy ligetben

(Fotó:OKK)
Újra megnyitotta kapuit a jeges sportok szerelmesei előtt a Kori Liget. Az időjárás függvényében február közepéig használhatjuk a csaknem 800 négyzetméternyi jégfelületet, melyet a tervek szerint jövőre bővíteni fognak a park belseje felé.
tovább »

Ismét megnyílt a Városi Sí-Bank

(Fotó:OKK)
Alapfelszereléseket és kiegészítőket is bérelhetnek a sízés és a snowboardozás szerelmesei a Városi Sí-Bankban. A kölcsönző hétköznapokon 16 és 19 óra között tart nyitva a Vasvári Pál Általános Iskolában, de igény szerint más időpontban, akár a hétvégén is mehetnek az érdeklődők előzetes egyeztetés alapján.
tovább »

Öttusa - Felnőtt világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár

(Fotó:OKK)
Felnőtt női és férfi öttusa világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár - jelentették be az Alba Volán SC öttusa szakosztályának keddi sajtótájékoztatóján.

tovább »

Szép sikereket ért el a fehérvári Orca SE

(Fotó:Orca SE)
Az érdi Aquatic Kupán szerepeltek az Orca SE Szinkronúszó Egyesület növendékei. Az egyik legrangosabb hazai utánpótlás viadalon a fehérvári egyesület 52 versenyzője ugrott medencébe. A megmérettetésen a versenyzők egyéni gyakorlataik mellett csapatban és párosban mutatták be látványos gyakorlatsoraikat.
tovább »

Az új székesfehérvári Sóstói Stadion

(FOTÓ:MTI/Bodnár Boglárka)
Az új székesfehérvári Sóstói Stadion 2018. november 19-én.tovább »

Tés - Római fürdő - teljesítménytúra a Bakonyban!

Negyedik alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület ezen a csodálatos környéken a Tési teljesítménytúrát, melyen két külön világot ismerhetsz meg.
tovább »

Idén is: Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

(korábbi kép - OKK)

Újra sárkányhajósok veszik birtokba a Csónakázó-tavat. A sárkányhajó sportban, az idei utolsó, szezonzáró összecsapásra szeptember 28-29. között kerül sor a XIII. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupán.


tovább »

Critical Mass Fehérvár szombaton

(Fotó:nol.hu)

Három helyen is a magasba emelkednek a biciklik szombaton - szeptember 22-én ismét kerékpárosfelvonulás lesz Székesfehérváron. Az őszi, nyár végi Critical Mass résztvevői a Haleszból indulva tekerik körbe a várost. A szervező Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete 14 órától zenével, szervízponttal várja a felvonulásra érkezőket.


tovább »

Kerékpáros túra és előadás

Két, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó programot szervez jövő héten a Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség. Szerdán előadás lesz Európa legszebb nemzeti parkjairól, míg szombaton kerékpáros túra indul a város körül.
tovább »

Új sportcsarnokot avattak

(Fotó:OKK Fehérvár)
Hivatalosan is felavatták Székesfehérvár legújabb elkészült sportberuházását, a Széna Téri Sportcsarnokot. A létesítmény kulcsszerepet tölt be a jövőben, helyszínt biztosít a KÖFÉM SC minőségi kézilabda utánpótlás-munkájának és a Széna Téri Általános Iskola testnevelés óráinak.
tovább »

Először ad otthont Fehérvár triatlon Európa-kupának

(A kép illusztráció - MTI fotó)

2018 nyara már eddig is programokban gazdag mindennapokat ígért a sportokat szeretőknek Székesfehérváron. Az idei nyári sportévadzáró rendezvény a Sprint Triatlon Európa-kupa augusztus 25-én, szombaton várja a nézőket és a szurkolókat a Bregyóba és a Csónakázó-tó környékére.


tovább »

Két kört ment a városban a nemzetközi országúti kerékpárverseny mezőnye

(Fotó:ÖKK)
A kedden rajtoló 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny 190 km-es második szakaszán Székesfehérvár volt a csütörtöki befutó házigazdája – az 1933-as és 1964-es befutók után újra a koronázóvárosban hirdettek szakaszgyőztest.
tovább »

Bringások figyelem! III. Gaja Tour országúti kerékpáros teljesítménytúra

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Bakony legszebb tájait érintő kerékpáros teljesítménytúra, a Bakonynánáról induló Gaja Tour.
tovább »

Takács Boglárka új ifjúsági országos csúccsal ezüstérmes az U18-as Európa-bajnokságon! - Videóval

(korábbi kép - MTI fotó)
Takács Boglárka - a székesfehérvári ARAK versenyzője - hazánkat képviselve döntőbe jutott az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. De ennyivel nem elégedett meg.
tovább »

Szezon- és versenyrekordok dőltek meg az idei Gyulai Memorialon Székesfehérváron

(fotó:ÖKK Fehérvár)
A szombati Hopp Parádé és a vasárnapi versenyszámok után hétfőn a „főműsorral” folytatódott és ért véget a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj. A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban ismét az atlétika világsztárjainak és remek eredményeknek tapsolhatott a közönség.
tovább »

Új sportcsarnok

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Elkészült Székesfehérvár vadonatúj sportlétesítménye, a Széna téri sportcsarnok. A létesítmény rekordidő alatt, egy éven belül épült az általános iskola mellett. A júliusi öttusa EB-vel nyitják meg, ez lesz itt az első hivatalos esemény. A csarnok helyet ad testnevelésóráknak, iskolai ünnepségeknek, és nem utolsó sorban a Köfém SC utánpótlásképzésének.
tovább »

Fehérvári érmek az atlétikai országos bajnokság első napján

(Fotó:ÖKK Fehérvár - A képre kattintva nagyobb méretben is!)
Megkezdődött a 123. Atlétikai Magyar Bajnokság Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az ünnepélyes megnyitó után az első napon már érmeket is osztottak, a verseny szombaton és vasárnap is egész nap tart.
tovább »

Gyulai Memorial - Sztárparádé férfi 110 méter gáton Székesfehérváron

(Baji Balázs a 2014-es EB-n - fotó:wikipedia)

A székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj talán legnívósabb versenyszáma a férfi 110 méteres gátfutás lesz, ahol a legutóbbi két olimpia bajnoka, valamint az elmúlt év legjobb magyar sportolója, Baji Balázs is összecsap egymással.


tovább »

Gyulai Memorial - Világbajnokok csapnak össze férfi magasugrásban Fehérváron

(a kép illusztráció)

A férfi magasugrás évről évre az egyik legszórakoztatóbb száma a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak, és szinte biztosan így lesz idén is, ugyanis ezúttal a szabadtéri és a fedettpályás világbajnokság címvédője is ott lesz a mezőnyben.


tovább »

Gyulai Memorial - Férfi kalapácsvetésben a világ legjobbjai indulnak Székesfehérváron

(Fotó:ÖKK Fehérvár)

A lehető legerősebb mezőny gyűlik össze férfi kalapácsvetésben a 8. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen a tavalyi világbajnokság dobogósai és az olimpiai címvédő is dobókörbe lép.


tovább »

Közös ünnep, közös futás lesz hétvégén a Belvárosban

(korűábbi kép - ÖKK Fehérvár)

Bajnokavatás és TESZ-futás is lesz vasárnap délután Székesfehérváron. Délután három órakor kapja meg a Videoton FC a bajnoki serleget és az aranyérmeket a Hotel Magyar Király előtti téren, délután öt órától pedig a Várkörút-Rákóczi úton várják a VII. Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért tömegfutás egyéni és csapat indulóit


tovább »

Elkészült az új szabadidőpark

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Tömegek veszik igénybe nap mint nap az új Túrózsáki úti szabadidőparkot, amely immár száz százalékos készültségi szinten áll. Az Öreghegy lábánál kialakított, sportolási lehetőségek sokaságát kínáló és az egészségre nevelést szolgáló fejlesztés projektzáró rendezvényét hétfőn délután tartották dr. Cser-Palkovics András polgármester és a városrész önkormányzati képviselőinek részvételével.
tovább »

Kétszáz lépcsőfok a célig

(Fotó: Katasztrófavédelem)
Nagy elszántsággal startoltak és saját erőnlétük határát már-már átlépve értek célba a Fejér megyei lépcsőfutó verseny résztvevői május 23-án Dunaújvárosban.
tovább »

Gyulai Memorial - A világ legjobb Anitái Székesfehérváron

(Márton Anita - Fotó:nol.hu)
Komoly mezőnyben kell megvédenie címét Márton Anitának és Anita Wlodarczyknak a 8. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.
tovább »

Gyulai Memorial Székesfehérvár - Tizenöt világsztár részvételét jelentették be

Tizenöt világsztár, köztük Baji Balázs és Márton Anita részvételét jelentették be a július elején sorra kerülő 8. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői.
tovább »

Huszonöt-harminc országból várnak versenyzőket Székesfehérvárra

A szervezők reményei szerint 25-30 országból érkeznek majd öttusázók a júliusi Európa-bajnokságra, Székesfehérvárra. Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke az Eb csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a rendező Volán Fehérvár és a város is évtizedek óta erős pillére a sportágnak.
tovább »

Tavaszköszöntő és nyuszi túra a Velencei-hegységben

A Velencei-hegység legnevezetesebb és legszebb pontjaira kalauzolja a kirándulni, sportolni vágyókat a tavaszköszöntő és nyuszi túra április 7-én, szombaton. A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület hagyományos programján három távot, 6, 14 és 26 kilométert – teljesíthetnek a nevezők. A rajt és a cél ezúttal a Sukorói Művelődési Házban lesz.
tovább »

Fehérvári sikerek

(fotó:OKK Fehérvár)
A három nap alatt 691 versenyző ugrott vízbe a 21. Orka Kupán. 13 ország 44 egyesületének részvételével lezajlott versenyen a bírók több mint 400 kötelező gyakorlatot, és 160 kűrt pontoztak a verseny alatt. A szervező Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület szerint összességében mind szereplésben, mind versenyrendezésben sikeres versenyt zártak a Csitáry G. Emil Uszodában. A helyi versenyzők eredményeiről készült részletes beszámoló az alábbiakban olvasható.
tovább »

Új kerékpárutak, épülő trial pálya...

(a kép illusztráció)

A Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület bemutatkozó rendezvényt tartott kedden, amelyen részt vettek az egyesület együttműködő partnerei, támogatói és munkatársai is.


tovább »

Bronzéremmel tértek haza a fehérvári tűzoltók

(Csoportkép: székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság)
A katasztrófavédelem országos tekebajnokságát rendezték meg február huszadikán Nyíregyházán. A versenyen indult kilenc csapat közül a Fejér megyét képviselő székesfehérvári hivatásos tűzoltók harmadik helyezést értek el.
tovább »

Farsangi tollaslabda-verseny Seregélyesen

Amatőr tollaslabda-versenyt rendeznek vasárnap a Seregélyesi Baptista Általános Iskola tornacsarnokában. Egyéniben és párosban is várják a sportágban már jártas, vagy azzal még csak ismerkedő nevezőket. Ugyanezen a napon rendezik a területi diákolimpiai döntőt, melyen a Fejér, és Komárom-Esztergom megyei diákolimpiák érmesei vesznek részt.
tovább »

Ismét a Real Madrid nyerte a Szent István Kupát

(fotó:OKK Fehérvár)
Hatodik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron a Szent István Kupa nemzetközi utánpótlás kosárlabdatornát. Az évek alatt Európa egyik legrangosabb viadala lett az U16-os korosztályban a torna, amelyre mindig eljön a Real Madrid, és egy kivétellel minden évben meg is nyerte a királyi gárda. Ez történt idén is, a két magyar csapat, a házigazda Alba Fehérvár és az utánpótlás válogatott pedig a hetedik helyért mérkőzhetett.
tovább »

Kajak-kenu a Csónakázó-tavon

(fotó:OKK Fehérvár)
Székesfehérváron járt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegációja. A Csónakázó-tó megújulásával nyílhat meg a terep a sportág alapjainak elsajátítására, az iskolások számára szervezett edzésekre. Ezekről a lehetőségekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Schmidt Gábor elnök, valamint a program szakmai együttműködői.
tovább »

Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat január 20-án, szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet kipróbálni avatott vezetők segítségével, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.
tovább »

A Gaja-völgy Egyesület 2018. évi szervezett túrái, programjai

A Gaja-völgy Egyesület közzétette várható 2018. évi gyalogos és kerékpáros teljesítménytúráit, programjait.
tovább »

VELENCE 10/25/35 gyalogtúra

(A TÉRKÉPRE KATTINTVA NAGY MÉRETBEN LÁTHATÓ!)
A székesfehérvári ALBA REGIA S.C. Természetjáró Szakosztálya 2018. május 26-án, szombaton teljesítménytúrát 30. alkalommal, míg IVV /Nemzetközi Népsport Szövetség/ túrát hatodszor szervez a Velencei-hegység legszebb részeire.
tovább »

Felülmúlta tavalyi sikeres évét az ARAK

(fotó:OKK Fehérvár)
Szép hagyomány az ARAK Utánpótlás Akadémiánál, hogy karácsony előtt ünnepi műsorral egybekötött évzárón díjazzák az esztendőben kiemelkedően teljesítő versenyzőket. A Bregyó-közi atlétikai csarnokában rendezett eseményen a méltó kulturális színvonalról a Vox Mirabilis Kamarakórus, és az egyesületben szereplő gyerekek versmondása gondoskodott. A színpad mellett pedig serlegektől roskadozó asztal jelezte, idén is bőven van kit díjazni a fehérvári atléták közül.
tovább »

Átadták az új, többfunkciós szabadidőparkot

(fotó:OKK Fehérvár)
Foci- és kosárlabdapálya, fitnesz- és kondipark, játszótér, ping-pong asztal is került a most átadott Túrózsáki szabadidőparkba. A több korosztályt kiszolgáló játszó- és sporteszközök gyönyörű zöldkörnyezetbe kerültek, a Városgondnokság szakemberei fákat és több ezer cserjét telepítettek a területre, tavasszal pedig a füvesítés is megtörténik.
tovább »

Újdonságokkal nyitva a fehérvári Kori Liget

(fotó:OKK Fehérvár)
A tél egyik legszenzációsabb fehérvári attrakciójaként ismét megnyitotta kapuit a Kori Liget a Zichy ligetben. A Zenepavilon környékén közel 800 négyzetméternyi jégfelület áll a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek rendelkezésére a tervek szerint február végéig. Óvodás és iskolás csoportok továbbra is térítésmentesen használhatják a pályát hétköznap délelőttönként.
tovább »

Ötven éve jutott fel a Videoton a labdarúgó NB I-be

Ötven éve, 1967-ben jutott fel a Videoton csapata a labdarúgó NB I-be, ebből az alkalomból köszöntötték az akkori együttes tagjait kedden, Székesfehérváron.
tovább »

Sokan futottak

(fotó:OKK Fehérvár)
Több mint háromszáz futó állt rajthoz a székesfehérvári III. Adventi Jótékonysági Futáson. December 3-án délelőtt a Várkörúton teljesítettek egy vagy öt kilométert az indulók, a leggyorsabb gyermek és felnőtt is értékes különdíjban részesült.
tovább »

Síelne? Idén is várja a Fehérvári Síbank!

Közeleg a téli sportok szerelmesei által nagyon várt síszezon. Ahogy hosszú évek óta mindig, most is lesz lehetőség az alapvető felszerelések kölcsönzésére, idén is vár minden sporttársat a székesfehérvári Városi Síbank a Vasvári Pál Általános Iskolában.
tovább »

Új sportpark épül Székesfehérváron

(fotó:OKK)
A mai munkaterületátadás után hamarosan elkezdődik a sportpark kialakítása az Apatini utca és Rácbánya közötti területen. A 90 m2-es, részben fedett kondipark teljes egészében pályázati forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében kerül megvalósításra.
tovább »

Kiválóan szerepeltek a székesfehérvári versenyzők az idei első Diákolimpia országos döntőn

2017. október 14-15-én, csodás őszi hangulatban rendezték meg Budapesten a Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata. Az eseményen kiválóan szerepeltek a székesfehérvári diákok: a III-IV. korcsoportos 10 x 200 méteres vegyesváltóban a Hétvezér Általános Iskola csapata nyert, az V-VI. korcsoportos lányok 4x800 méteres váltófutás versenyében pedig a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai bizonyultak a legjobbnak.
tovább »

Benépesült a Csónakázó-tó

(fotó:OKK)
A Nebuló kupával kezdődött pénteken az idei Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál. Egy év kihagyás után idén immár a 12. versenyt szervezték meg városunkban.
tovább »

Sárkányhajók: több mint 40 csapat versenyez szombaton a Csónakázó-tavon

(fotó:OKK)
A Nebuló kupával kezdődött az idei Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál. Egy év kihagyás után idén már egy megújított, kitisztított Csónakázó-tavon zárhatják a szezont a sárkányhajósok. A pénteki nap a fiataloké, a Nebuló kupára 18 éven alóli tagokból álló csapatok nevezhettek, akár hajózási tapasztalat nélkül. Mint Sziklenka László főszervező elmondta, a cél a sárkányhajózás népszerűsítése a fiatalok körében. A Nebuló kupára Mészáros Attila alpolgármester is kilátogatott.
tovább »

Száz oldtimerautó Székesfehérváron!

Immár hatodik alkalommal találkoznak Székesfehérváron a Total Chrono Classic futam résztvevői szeptember 23-án, szombaton. Már reggel 7.30 órától érkeznek az ország minden szegletéből a makulátlan állapotban lévő oldtimerek az Alba Pláza mellé. A rajt 9 órától, az Országalma mellett felállított rajtkapu alatt zajlik majd, ahol minden résztvevőt bemutat a szakértő műsorvezető.
tovább »

12. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

2017. szeptember 29-én és 30-án kerül megrendezésre a Csónakázó-tavon a 12. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál.
tovább »

Felnőtt és serdülő atlétikai csapatbajnokság a Bregyó-közi Sportcentrumban

Az Alba Regia Atlétikai Klub 2017. szeptember 9-10-én, a Regionális Atlétikai Központban rendezi a Magyar Atlétikai Csapatbajnokság döntőjét és a Serdülő Csapatbajnokság döntőjét. Mindkét eseményen az ország legjobb versenyzőit várják, ami méltó lezárása lesz a rendkívül eseménydús és sikeres szabadtéri szezonnak.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Sikeres fiatal atlétáit köszöntötte Fehérvár »
 • Nyitva a Kori Liget a Zichy ligetben »
 • Ismét megnyílt a Városi Sí-Bank »
 • Öttusa - Felnőtt világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár »
 • Szép sikereket ért el a fehérvári Orca SE »
 • Az új székesfehérvári Sóstói Stadion »
 • Tés - Római fürdő - teljesítménytúra a Bakonyban! »
 • Idén is: Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál »
 • Critical Mass Fehérvár szombaton »
 • Kerékpáros túra és előadás »
  • MalmasAgrar
  • Palló
  • KormendiSirko
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen