• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Bor-Gasztro

Pákozdi Gasztro-Feszt

Jövő szombaton rendezik Pákozdon a Gasztro-Fesztet: lesz halfőző verseny, kézműves harapnivalók és borkóstolás, a színpadon pedig autentikus műsorok szórakoztatják a közönséget egészen estig.
tovább »

Fehérvári Halünnep 2019 - Beharangozó, programok

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt és szórakoztató családi programokat kínál a VII. Fehérvári Halünnep április 6-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál.
tovább »

300 méter kolbász

(Fotó:OKK Fehérvár)
A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület hatodik alkalommal rendezte meg a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. Szombaton a Jancsárkertben a húsz résztvevő csapat kolbásztöltő versenye mellett disznótoros és egyéb kézműves ételek gazdag választéka, gasztroutca, vásár, élőzene is volt a piacon.
tovább »

Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál szombaton

Hatodik alkalommal rendezi meg február 23-án, szombaton a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált.
tovább »

Mézfesztivál, méhészeti kiállítás Székesfehérváron

A mézé lesz a főszerep a hétvégén Székesfehérváron. Második alkalommal rendezik meg a Fejér Megyei Mézfesztivált pénteken a Belvárosban látványos felvonulással, mézes termékek vásárával és mézszentelő misével. Szombaton szakmai rendezvénnyel folytatódik a program, a VOK-ba várják az érdeklődőket a XXXI. Országos Méhésztalálkozóra és Vásárra. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
tovább »

Lencsével indították az évet

(Fotó:OKK Fehérvár)

Szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várták a fehérváriakat az év első napján az Alba Plaza előtti téren.
tovább »

Márton-napi Bornapok az Alba Plazában

2018. november 9-11. között Székesfehérváron az Alba Plazában:
tovább »

Megnyílt a VII. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál

(Fotó:OKK)
Ínycsiklandozó finomságok és kulturális programok kavalkádja várja a látogatókat a Székesfehérvári Mangalica Fesztiválon, melyet hetedik alkalommal rendeznek meg az Alba Pláza előtt és a Palotai kapu téren péntektől vasárnapig.
tovább »

Idén is sikert aratott a Lecsófőző Vigasság

(Fotó:OKK)
Közel hatszáz csapat vett részt az idei Lecsófőző Vigasságon. A tizennegyedik alkalommal megrendezett őszi gasztronómiai fesztiválon kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. A hagyományos színpadi programok mellett a szervezők külön kis gyermekligettel várták a családdal érkezőket.
tovább »

VI. Fehérvári Egészségpiac újdonságokkal a Jancsárkertben

A VI. Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület és az Egészségfejlesztési Iroda közös rendezésében, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával valósul meg. A rendezvény szeptember 15-én, szombaton 8 és 12 óra között várja az érdeklődőket a Balatoni út 10. szám alatti Jancsárkert termelői és biopiacon. A háztáji ételek, italok bemutatója és vására keretében mintegy 50 Fejér megyei termelőre és körülbelül 2.000 fehérvári és környéki látogatóra számítanak a szervezők.
tovább »

XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasság - kísérőprogramokkal

(Korábbi fotó:OKK Fehérvár)

A Fehérvári Lecsófőző Vigasságon már évek óta közel 600 bogrács alá gyújtanak tüzet.


tovább »

Sons of Igor Paprika Fest 2018

(Fotó:ÖKK)
A Horvát István utca egyik rejtett hátsó telkén, a Nyolcas Műhely szórakozóhelyen különleges programra került sor augusztus 11-én délután és este.
tovább »

Már lehet jelentkezni az idei Lecsófőző Vígasságra

Elindult a jelentkezés a XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A Fehérvári Programszervező Kft. egy hónapon át, augusztus 26-ig várja a csapatok jelentkezését a főzőversenyre. A népszerű eseménnyel kapcsolatos minden információ a www.fehervariprogram.hu honlapon olvasható.
tovább »

Szőlős Pákozd Gasztro-Feszt - Sztárvendégekkel!

Pákozd Nagyközség Önkormányzata 2018-ban is várja a családokat a hagyományőrző főzőversenyre és a gasztronómiai különlegességek fesztiváljára. A június 30-i Szőlős Pákozd Gasztro-Fesztre a csapatok két kategóriában nevezhetnek: halétel, és vörös húsból készült pörköltek ízletes sorát osztályozza a zsűri. A kulturális programok szerelmeseit hagyományőrző műsorokkal és sztárfellépőkkel várják.
tovább »

Streetfood Feszt Székesfehérváron - Program és fellépők

(a kép illusztráció)

Pizza, hamburger, hot dog – június 22-24-e között Székesfehérvár behódol a kulináris élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek, a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok – koncertek, játszóház, street art és slam poetry –színesíti.


tovább »

IV. Borsófesztivál Székesfehérváron

2018. június 16-én 10 órától kerül megrendezésre a IV. Borsófesztivál a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.
tovább »

Székesfehérvár környéki ízek, ételek: Töki pompos Zámolyi módra

(fotó:provertes.hu)
Jó néhány olyan étel akad, mely a Vértes térségének konyhájára jellemző. Ez is ilyen
tovább »

Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál 2018 - Programok

A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztiválja, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál idén öt napon keresztül kínál színpadi programokat, koncerteket Agárdon mostani hosszú hétvégén.
tovább »

Ízes ételek, vidám hangulat a Halünnepen

(Fotó:OKK Fehérvár)
Töpörtyű, szabadtűz fölött nyárson sült ponty, halászlé és még számtalan finomság készült a Halünnep főzőversenyére nevezett 72 csapatnál. A hatodik alkalommal megrendezett közösségi esemény horgászversennyel indult, s míg a tűzhelyeken sült-főtt a hal mindenféle formában, addig a színpadon színes családi programok szórakoztatták a résztvevőket.
tovább »

VI. Fehérvári Halünnep - Programok

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál a VI. Fehérvári Halünnep április 7-én, szombaton a Palotavárosi tavaknál. A népszerű tavaszi eseményre mindenkit sok szeretettel várnak!
tovább »

Először rendeztek Mézfesztivált Székesfehérváron

(fotó:OKK Fehérvár)
Látványos felvonulás, lovagavatás, méz és méhészeti termékek kóstolása és vására várta az I. Székesfehérvári Mézfesztivál résztvevőit pénteken a Belvárosban.
tovább »

Háromszáz méter kolbász tekeredett a Jancsárkertben

(fotó:OKK Fehérvár)
A Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a város egyik népszerű gasztronómiai programja, melyet immár ötödik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert Termelői és Biopiacon.
tovább »

V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál - mohácsi busókkal is

(korábbi kép - fotó:OKK Fehérvár)

2018.január 27-én rendezik meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. Több mint kétezer látogatóra számítanak, akiket egész nap hangulatos muzsikaszóval, fellépők műsoraival szórakoztatnak.


tovább »

Vince-napi programok Móron, a Móri Borvidéken!

Fontos nap a borászok számára január 22-e, Vince napja, mivel ezen a napon jósolják meg, hogy milyen lesz az őszi termés. A Móri Borvidéken is őrzik, ápolják a Vince-napi hagyományokat. A PROGRAMOK 2018. január 20-án szombaton:
tovább »

Vince Napi Wellness Pihenés

Legyen a vendégünk három felejthetetlen napra, a minőségi borok, a kényeztetés és az önfeledt szórakozás jegyében.
tovább »

Vince Napi Bortúra az Öreg Présben 2018

Érvényesség: 2018.01.19 - 2018.01.21 Minimum foglalható: 2 éj
tovább »

Karácsonyra is vadonatúj tippekkel, akciókkal várja környékünkön a SütiPalota!

E riport szereplője bevallottan szereti az édességet, különösen -mint beszélgetésünkből kiderült - a házi süteményeket. Tulajdonképpen innen támadt ötlete is: olyan vállalkozást indít, mellyel a sütni szándékozóknak segít úgy, hogy számukra nagyon hasznos portékákat kínál. Mégpedig a világhálón keresztül:
tovább »

V. Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben - Programok

A Humán Szolgáltató Intézet munkatársai és a Jancsárkert Termelői és Biopiac ötödik alkalommal rendezi meg a Fehérvári Egészségpiacot. Több mint ezer féle termék kínálata mellett egészségre nevelő programok sokaságával, ismert sportolókkal és szakemberekkel várják az érdeklődőket szombaton reggel 7 órától a Balatoni út 10. szám alatt.
tovább »

Lecsókirálynő ült a trónra

(fotó:OKK)
A közösség ünnepe volt idén is a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. Közel 600 bográcsban főztek a baráti, munkahelyi társaságokból alakult csapatok a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget környékén kijelölt főzőhelyeken. A Lecsófesztivál adott otthont a magyar népdal napja alkalmából összeállt 250 fős diákkórusnak is.
tovább »

XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság - kísérőprogramokkal

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon idén is közel hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők szeptember 16-án. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megkoronázzák a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, új gazdára talál a „Sipi” Emlékkupa, és díjazzák a legszebb főzőhelyet.
tovább »

Mangalica Fesztivál 2017. Székesfehérvár - Program

2017. szeptember 8. (péntek) és szeptember 10. (vasárnap) 10.00-22.00 óra között Székesfehérváron a Palotai kapu téren.
tovább »

Világversenyen lett második a magyaralmásiak Pater sajtja

Két éve adtunk hírt arról, hogy a Magyaralmási agrár Zrt. Pater Sajtja I. helyezést ért el a Nemzetek Sajtversenyén. Most a nosalty.hu portál adta hírül, hogy a magyaralmásiak sajtja a világ legrangosabb versenyén került dobogóra!
tovább »

III. Borsófesztivál Székesfehérváron

2017. június 10-én 10 órától kerül megrendezésre a III. Borsófesztivál a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.
tovább »

Borangoló Etyeken 2017-ben

(fotó:Farkas Veronika)

2017. május 20-21-én érdemes lesz Etyekre látogatni, mert a bor és a pezsgő főszereplésével ismét Borangolót szerveznek a településen. Borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, ahol a bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak.


tovább »

X. Agárdi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál 2017. - Programok

A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál gazdag gasztronómiai és kulturális programkínálata több ezer vendéget szórakoztat.
tovább »

VI. Csákberényi Rétes Fesztivál 2017. - Programok

2017. április 29-én (szombaton) 9.00 órától a csákberényi Művelődési Házban.
tovább »

Ismét népes közönséget vonzott a Fehérvári Halünnep

(fotó:OKK)
Rotyogó bográcsok, színpadi programok és hal minden mennyiségben – ez várta azokat, akik ellátogattak szombaton a Palotavárosi tavakhoz. Az V. Fehérvári Halünnepen a horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, de elkészült a város halászléje is, emellett családi és gyermekprogramok várták az érdeklődőket, sőt a szervezők több újdonsággal is készültek.
tovább »

V. Fehérvári Halünnep - kísérőprogramokkal, sztárvendégekkel

Rotyogó bográcsok, ínycsiklandozó illatok, hal minden mennyiségben: horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál az V. Fehérvári Halünnep április 8-án, szombaton a Palotavárosi tavaknál.
tovább »

Fehérvári Halünnep sztárokkal is

(archív kép)

Neves színművészek, a Színész Horgász Válogatott tagjai – Baráth Attila, Csöre Gábor, Reviczky Gábor és Trokán Péter – is elfogadták a szervezők meghívását az idei, sorrendben ötödik Fehérvári Halünnepre, amit április 8-án, szombaton rendeznek a Palotavárosi tavaknál. A közösségkovácsoló rendezvényre ízletes fogásokkal és szórakoztató programokkal várják a családokat.


tovább »

VI. Toros és Pálinkafesztivál Székesfehérváron

Idén már hatodik alkalommal költözik az igazi falusi hangulat a fehérvári belváros közelébe március 3-5. között. A VI. Toros és Pálinkafesztiválon három napon keresztül olyan gasztronómiai finomságokra lehet számítani, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni: háztáji kolbászok, húsok, a sertésből készült ételektől kezdve az ínyenc fogásokon át mindent megtalálunk – mindezek mellé pedig kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők.
tovább »

Négyszáz méter finomság tekeredett a Jancsárkertben

Szombaton negyedik alkalommal került sor a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra a Jancsákertben. A résztvevő csapatok több mint 400 kg húst töltöttek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredett.
tovább »

IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál

A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület február 25-én, szombaton rendezi meg a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a Jancsárkert területén, fűtött nagysátorban. A kolbásztöltés kiegészítő programja lesz a termelői- és biopiac a csarnokban, a gasztro utca a csarnok és a nagysátor között, illetve változatos zenei programokkal is szórakoztatják a közönséget a fesztivál ideje alatt.
tovább »

Vince Napi Bortúra az Öreg Présben

2017.01.20 - 2017.01.22 között a Fogadó az Öreg Présben:
tovább »

Vince Napi Wellness Pihenés

Legyen a vendégünk három felejthetetlen napra, a minőségi borok, a kényeztetés és az önfeledt szórakozás jegyében!
tovább »

Csapatépítő móri borkóstolók

A Geszler Családi Pincészetben. Baráti társaságoknak, kiránduló csoportoknak, cégeknek, egyesületeknek...
tovább »

Egyedi címkés borajánlat - ajándéknak is!

Cégeknek, családoknak, barátoknak:
Üzleti eseményekre, családi vagy baráti ünnepségekre, esküvőkre, konferenciákra...
tovább »

Környékbeli ételek, megyei ízek: Mihály - napi magyar szürkemarha pörkölt Viszló Levente receptje alapján

(fotó:provertes.hu)
Nemrég volt Szent Mihály Napja (szeptember 29.). Ezért még aktuálisabb megismerni a Vértesben is tenyésztett, szürke marhából készült ételt, annak készítését.
tovább »

Előadások, bemutatók és akció a tanboltokban

A Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a Kenyér hete jegyében különböző programokat szervez október 10-től. Előadás lesz a kenyérgyártásról és a kenyér történetéről, nyílt napot tartanak az érdeklődő diákoknak, valamint egész heti kenyérakciót hirdetnek a tanboltokban. A kenyér világnapjára szombaton délelőtt emlékeznek az iskolában.
tovább »

Pénteken és szombaton lesz a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár

A II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár kétnapos szakmai és vásári rendezvényt szeptember 30-án, pénteken és október 1-jén, szombaton rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület. A magyar, helyben előállított vagy megtermelt egészséges élelmiszerek fogyasztásának fontosságára irányítják a figyelmet, erre utal az idei szlogen is: „Helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem”.
tovább »

Ízletes finomságok, tartalmas programok az V. Mangalica Fesztiválon

Ízes falatok, csábító ízek, kellemes kikapcsolódás. Idén már jubileumi ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Mangalica Fesztivált az Alba Plaza és a buszpályaudvar közötti Palotai Kapu téren. A tavalyi tapasztalatokból kiindulva idén is remek hangulat lesz a Piac téren; a finom fogásokon kívül kulturális programok is szórakoztatják majd a kilátogatókat péntektől vasárnapig. A fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenesen lesz látogatható. Péntektől egészen vasárnapig reggel 09.00 órától egészen este 22.00 óráig várják az érdeklődőket.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Pákozdi Gasztro-Feszt »
 • Fehérvári Halünnep 2019 - Beharangozó, programok »
 • 300 méter kolbász »
 • Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál szombaton »
 • Mézfesztivál, méhészeti kiállítás Székesfehérváron »
 • Lencsével indították az évet »
 • Márton-napi Bornapok az Alba Plazában »
 • Megnyílt a VII. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál »
 • Idén is sikert aratott a Lecsófőző Vigasság »
 • VI. Fehérvári Egészségpiac újdonságokkal a Jancsárkertben »
  • Palló
  • KormendiSirko
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen