• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Fiatalok

Érettségi, emelt szinten: országosan a legjobbak között a székesfehérvári Comenius

(Verseny a Comeniusban - Sajtófotó)
Büszkék lehetünk! - fogalmazott Rockenbauer Lajos, a fehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola igazgatója az Oktatási Hivatal legfrissebb érettségi statisztikáira utalva.
tovább »

Tanműhelyeket adott át a Grundfos Tatabányán és Székesfehérváron

A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.
tovább »

Ingyenes próbaérettségi a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

(MTI fotó)
A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője, a StudiumGenerale immár 9. alkalommal rendezi meg Országos Nyílt Próbaérettségi Napját. A középiskolások február 16-án egy vagy akár két próbaérettségi vizsgát is megírhatnak matematika, történelem illetve közgazdaságtan tantárgyakból közép- és emelt szinten egyaránt.
tovább »

Hetvenhat diák részesül ösztöndíjban

(Fotó:OKK Fehérvár)
Ünnepélyes keretek között adták át kedden a Tóth István – Tóth Terézia ösztöndíjakat.
tovább »

Nyílt napok a székesfehérvári felsőoktatási intézményekben

(Fotó:OKK Fehérvár)
Közeledik a felvételi jelentkezés a felsőoktatási intézményekbe: a személyes információszerzés és kapcsolatteremtés céljából nyílt napra invitálják a diákokat és családtagjaikat a székesfehérvári felsőoktatási intézmények. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara január 14-én, hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa január 18-án, pénteken tart részletes tájékoztatót az alap- és mesterképzésről, valamint a kapcsolódó duális képzési forma működéséről és lehetőségeiről.
tovább »

Tudományos élményközpont létesül Székesfehérváron

(FOtó:OKK Fehérvár)
Tudományos élményközpont létesül 436 millió forintból Székesfehérváron, amelynek célja a fiatalok természettudományos érdeklődésének felkeltése, tudásuk elmélyítése.
tovább »

Vállalkozz fiatalon! - Új kezdeményezés a Corvinuson Fehérváron

(Fotó:OKK)
Hétfőn délután új sorozat indul a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Egy fehérvári kávézó – a Tele Élettel Coffee and Brew Bar – történetén keresztül kaphatnak tanácsot az érdeklődők saját ötleteik megvalósításához, vállalkozás indításához.
tovább »

Ösztöndíjat kapnak a várostól

(Fotó:OKK)
Az idei tanév első félévében 108 diákot támogat Székesfehérvár Önkormányzata az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjjal. A Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte tegnap délután azokat a középiskolásokat és a felsőoktatásban tanuló hallgatókat, akik sikeresen pályáztak.
tovább »

Iroda nyílt fiataloknak és idősebbeknek is

(Fotó:OKK)
Fennállásának harmadik évében irodát nyitott Székesfehérváron, a Várkörút 42. szám alatt a Fiatalok Fehérvárért Egyesület (FIFE). A szervezet egyénre szabott, pályaorientációs, illetve munkaerő-piaci tanácsadással várja az érdeklődőket.
tovább »

Kétnapos pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron

(Korábbi kép - OKK Fehérvár)

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” címmel ismét megrendezi pályaválasztási kiállítását a Fejér Megyei Kormányhivatal. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén, a Seregélyesi út 123. szám alatt közel 100 kiállító várja a családokat.


tovább »

Városi ösztöndíjra lehet pályázni

(A kép illusztráció)

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma ismét meghirdeti ösztöndíj pályázatát a jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári lakhellyel rendelkező fiataloknak, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak a támogatásra.


tovább »

Felsőoktatási expo a diákoknak, állásbörze a munkavállalóknak

(A kép illusztráció)

Ha október, akkor munka és tanulás, azaz két fontos esemény az Alba Regia Sportcsarnokban: október 15-én, hétfőn a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze a munkakeresőket, munkahelyváltásra készülőket várja, október 16-án, kedden pedig a továbbtanulás előtt álló diákoknak szolgál hasznos információkkal az Alba Regia Felsőoktatási Expo.


tovább »

Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak Székesfehérváron

Ismét meghirdette a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelét segítő ösztöndíj pályázatait Székesfehérvár Önkormányzata. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázat és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a mostani kiírásban kiegészült az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj Pályázattal. Az öt hónapra szóló támogatásokra szeptember 28-ig lehet jelentkezni.
tovább »

Harmadik díjban részesült egy székesfehérvári diák a 33. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen

Laufer Tamás Jónás, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja harmadik díjban részesült a 33. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen (CASTIC)- közölte a diákot delegáló Magyar Innovációs Szövetség.
tovább »

Bolondballagás Fehérváron

(fotó:ÖKK Fehérvár)
A Széchenyi 12. G osztálya nyerte a 100.000 Ft-os fődíjat a városi Bolondballagáson, de a többiek sem maradtak nyeremény nélkül. Z-generáció, színpadon alvás, hascsapkodás ütemre - fél nyolctól ismét a végzősöké volt a Belváros, hogy a hivatalos ballagás és az érettségi előtt lazább körülmények között is elbúcsúzhassanak egymástól és Székesfehérvártól.
tovább »

Székesfehérváron várják a vállalkozó szellemű énekeseket

2018-ban ismét a tehetségeké a lehetőség az X-Faktor-ban az RTL Klub képernyőjén. Az elmúlt évek legnépszerűbb hazai énekes tehetségkutatójára már javában keresik a versenyzőket. A műsor szerkesztői április 26-án, csütörtök este Székesfehérváron várják a vállalkozó szellemű énekeseket.
tovább »

Először adták át a Gál tanár úr ösztöndíjat

(fotó:ÖKK Fehérvár)
A Gál tanár úr ösztöndíjat elsőként Müller Ágnes tópartis diák vehette át, míg a természettudományok és informatika terén végzett kutatói tevékenységben három egyetemi hallgatót, Hegedűs Esztert, Somogyfoki Rékát és Spránitz Tamást támogatja a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. Az ösztöndíjakat ma a Városházán adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Laufer Tamás kuratóriumi elnök.
tovább »

Három alap- és egy mesterszakon indul duális képzés a fehérvári Corvinuson

(fotó:ÖKK Fehérvár)
Duális információs napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa - vállalati partnereivel közösen - a Városházán. Az intézményben három alap- és egy mesterszakon indul a magas szintű elméleti és gyakorlati oktatást ötvöző, innovatív képzés a következő tanévben. A leendő hallgatók június 30-ig adhatják be jelentkezésüket a szerződött vállalatokhoz.
tovább »

Fehérvári diákok győztek - Videóval

(fotó:police.hu)
A diákok három járműkategóriában adtak számot közlekedési ismeretükről.
tovább »

Szakmák Éjszakája 2018 - Székesfehérvár

2018. április 13-án pénteken 18.00 órától Székesfehérváron a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben:
tovább »

Ösztöndíj lehetőség: középiskolások és egyetemi hallgatók is pályázhatnak

Székesfehérvár pályázatot hirdet középiskolásoknak és a helyi felsőoktatásban tanulóknak. Az Alba Regia Ösztöndíjakra legalább 3,75-ös tanulmányi eredménnyel és nappalis jogviszonnyal lehet pályázni február 28-ig, postán vagy személyesen is.
tovább »

Fiatalok figyelmébe: Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt Fejér megyében is

(a kép illusztráció)
Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese.
tovább »

Nyílt napok a székesfehérvári felsőoktatásban

(MTI fotó)

Január: közeledik a félévzárás a középiskolákban, a végzősök pedig hamarosan döntést hoznak továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Székesfehérváron a Corvinus és az Óbudai Egyetem is tart nyílt napot a jelentkezésekhez szükséges információkról, az induló képzésekről, a választható képzési formákról.


tovább »

Csúcstechnológiás labor a Széchenyiben

(fotó:OKK)
A diákok már birtokba is vették a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola új 3d kreatív laboratóriumát. A most átadott helyiségben a jelenlegi ipari csúcstechnológiát ismerhetik meg a diákok, akik már olyan magas szinten alkalmazzák az új eszközöket, hogy 3d-s nyomtatót nyomtattak a 3d-s nyomtatóval.
tovább »

Ingyenes nyelvvizsga - nem csak az elsőt térítik meg

Megtéríti a kormány a nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával. Minderről Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője és Molnár Tamás, az Új Nemzedék Közösségi Tér fehérvári ifjúságszakmai koordinátora közösen tartott sajtótájékoztatót.
tovább »

"Állj pályára!" - Pályaválasztási kiállításra várják a székesfehérvári és környékbeli diákokat is

Pályaválasztási Kiállításra várják az érdeklődőket november 10-én és 11-én Székesfehérváron, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei telephelyén, a Seregélyesi út 123-as szám alatt.
tovább »

Hétvégén állnak színpadra a Fehérvár Hangja elődöntősei

"Már csak néhány nap választ el bennünket attól, hogy megtudjuk, a Fehérvár Hangja huszonnégy versenyzőjéből ki lesz az a tizenkettő, aki Székesfehérvár és Fejér megye zenei tehetségkutatójának decemberi döntőjében színpadra állhat.
tovább »

Hatalmas tömeg fogadta Fehérváron a hazatérő telekiseket

Múlt szombaton, Teleki Blanka párizsi sírjától indult az a 47 fős csapat, akik éjjel-nappal, egymást 10 kilométerenként váltva futottak haza Székesfehérvárra.
tovább »

Még lehet jelentkezni az ösztöndíjra

Székesfehérvár városa ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni november 15-ig. A támogatást általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók igényelhetik.
tovább »

Expo a továbbtanulóknak, börze az álláskeresőknek

Két fontos eseménynek ad helyet 2017 októberében az Alba Regia Sportcsarnok: október 16-án, hétfőn az Alba Regia Felsőoktatási Expo, október 17-én, kedden pedig a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket. Az első napon a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo, a következő nap pedig az álláskeresőké a börzén. A programokról Mészáros Attila alpolgármester, Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője és Borsos Dávid, a PLT Kiadói Kft. megyei értékesítési vezetője tájékoztattak.
tovább »

Székesfehérvári középiskola végzett diákja is szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között - közölte a Magyar Innovációs Szövetség az MTI-vel kedden.
tovább »

Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak Székesfehérváron

Ismét meghirdette az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatot és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatot Székesfehérvár Önkormányzata. Az öt hónapra szóló támogatásokra szeptember 29-ig lehet benyújtani a pályázatokat.
tovább »

Idén is keresik Fehérvár Hangját

Elindult a jelentkezés a Fehérvár Hangja versenyre: immáron negyedszerkeresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel jóvoltából partnerével Párizsba utazhat.
tovább »

Megkezdődőtt a tanév - évnyitó Fehérváron

(fotó:OKK)
Augusztus 31-én, csütörtökön este a Szent István téren tartották a városi tanévnyitó rendezvényt, a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő SZSZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma tanulóinak és tanárainak részvételével.
tovább »

Corvinus egyetem: idén is nőtt a felvett hallgatók száma - még van lehetőség pótfelvételire Székesfehérváron is

Idén is növelni tudta felvett hallgatóinak számát a Budapesti Corvinus Egyetem - értékelte a felvételi adatokat a felsőoktatási intézmény szerda este.
tovább »

Nyári fehérvári táborok általános és középiskolásoknak

A Szent István Király Múzeum nyáron is várja a fiatalokat. A napközis táborok között múzeumjárás, művészeti tevékenységek és detektívprogram is szerepel kisiskolásoknak és felső tagozatosoknak, valamint foglalkozássorozatra hívják a középiskolásokat is a kapcsolódó pályák kipróbálásával. A Fehérvár titkai, a Színlabirintus, a Múzeumdetektív és a Mi a pálya? – tartalmas szórakozást ígér a jelentkezőknek.
tovább »

Tanulmányokat segítő pályázatok Székesfehérváron

Székesfehérvár városa két újabb pályázati lehetőséget biztosít az általános és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben tanuló helyi fiatalok támogatására. A tehetségtámogató ösztöndíj a tanulmányi kötelezettségeken túli fejlesztést segíti a tudományos, műszaki, művészeti vagy a közéleti tevékenységeket illetően. A pályaorientációs pályázatra azok az intézmények jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a város által kifejlesztett szoftvercsomaggal.
tovább »

Elballagtak

Székesfehérvár egyik legszebb, leginkább felemelő eseménye a városi ballagás, melyet a végzős középiskolások köszöntésére rendeznek hagyományosan minden évben a Városház téren. Idén is ez a program zárta a Ballagási Hetet a ballagtató osztályfőnökök keddi köszöntése, majd a pénteki bolondballagást követően
tovább »

Minden produkciót bemutató bolondballagó osztály 25 000 forintot kap a bankettjéhez

(fotó:OKK)
Reggel még úgy tűnt, hogy a végzős diákokat kegyeikbe fogadták az égiek, hiszen elindult a bolondballagók menete a Belvárosban, és el is kezdődtek a fellépések a Zichy színpadnál. Azonban az eső annyira rákezdett, hogy félbeszakadt az osztályok bemutatkozása, így a rendezvény a színház aulájában ért véget. A rendkívüli helyzetre tekintettel a zsűri végül úgy döntött, hogy mind a 17 produkciót bemutató osztály bankettjéhez 25 000 forinttal járul hozzá Székesfehérvár Önkormányzata.
tovább »

Három szak működik ősztől duális formában Székesfehérváron a Corvinuson

Duális Információs Napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városházán, a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok részvételével. Az alapképzés szakjai közül a tavalyihoz hasonlóan a gazdálkodás és menedzsmentet, valamint a pénzügy és számvitelt is indítják duális formában. Az egyetem egy egészen új mesterképzési szakkal jelenik meg ősztől, a nappalin végezhető sportközgazdász szak szintén duális formában indul.
tovább »

Ballagásra készül a város

Osztályfőnökök köszöntése, bolondballagás, városi ballagás – ez a ballagó diákok májusi első hetének programja, mellyel a város szeretné emlékezetessé tenni számukra ezt az időszakot.
tovább »

Szakmák Éjszakája 2017 Székesfehérváron

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt!Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!
tovább »

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt rendeztek Székesfehérváron

(fotó:OKK Fehérvár)
Közel száznyolcvan diák gyülekezett szerdán a Bregyóban. A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó településekről összesen harminchat négyfős csapat jelentkezett.
tovább »

Ösztöndíj pályázat középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak Székesfehérváron

Ismét meghirdette az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatot és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatot Székesfehérvár Önkormányzata. Az öt hónapra szóló támogatásokra február 28-ig lehet benyújtani a pályázatokat.
tovább »

A rendvédelmi pályával ismerkedhetnek a diákok Székesfehérváron

A nyílt napok keretein belül látványos bemutatók és színes programok nyújtanak betekintést a rendőrök munkájába.
tovább »

Jubileumi Városi Diákgála

Az idei esztendőben is színvonalas művészeti bemutatókkal szórakoztatták a népes közönséget a város középiskolásai a XX. Városi Diákgálán. A jubileumi programon negyvenhárom produkciót tekinthettek meg a résztvevők, melyek között volt néptánc, mazsorett bemutató, akrobatikus tánc, légtánc, szavalat, hangszer-bemutató, emellett közismert kórusművek is felcsendültek.
tovább »

Felvételi nyílt nap a Kodolányin

Felvételi nyílt napot szerveznek a Kodolányi János Főiskola székesfehérvári oktatási helyszínén szombaton. Az érdeklődők az induló alap- és mesterszakokról, illetve a felsőoktatási szakképzésekről szerezhetnek információt. A tájékoztatás a duális képzési formában induló alapszakokra is kiterjed.
tovább »

Ismét báloztak a fehérvári diákok

A fehérvári középiskolások egyik legnépszerűbb közösségi rendezvénye a Városi Diákbál, melyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg.
tovább »

Már lehet jelentkezni a Fejér Megyei Diáknapokra

A mai naptól lehet jelentkezni a Fejér Megyei Diáknapokra. A háromnapos rendezvényt 2017-ben március 31-től április 2-ig rendezi meg Székesfehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális esemény újítása, hogy a diákszínpadhoz hasonlóan a népszerű könnyűzene kategória indulói is két napon át szerepelhetnek a Diáknapok színpadán.
tovább »

Nyílt napot tartanak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában

Nyílt napra várják csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Érettségi, emelt szinten: országosan a legjobbak között a székesfehérvári Comenius »
 • Tanműhelyeket adott át a Grundfos Tatabányán és Székesfehérváron »
 • Ingyenes próbaérettségi a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán »
 • Hetvenhat diák részesül ösztöndíjban »
 • Nyílt napok a székesfehérvári felsőoktatási intézményekben »
 • Tudományos élményközpont létesül Székesfehérváron »
 • Vállalkozz fiatalon! - Új kezdeményezés a Corvinuson Fehérváron »
 • Ösztöndíjat kapnak a várostól »
 • Iroda nyílt fiataloknak és idősebbeknek is »
 • Kétnapos pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron »
  • Palló
  • KormendiSirko
  • MalmasAgrar
  • Cserépkályha
  • Hollanderfehervar
  • Jobb hirdessen