• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Fiatalok Érettségi, emelt szinten: országosan a legjobbak között a székesfehérvári Comenius
2019-03-22 07:56

Érettségi, emelt szinten: országosan a legjobbak között a székesfehérvári Comenius

|

(Verseny a Comeniusban - Sajtófotó)
Büszkék lehetünk! - fogalmazott Rockenbauer Lajos, a fehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola igazgatója az Oktatási Hivatal legfrissebb érettségi statisztikáira utalva.
A teljes országos statisztika szerint - a Magyarországon működő külföldi iskolákat is beleértve - az első hétben található a székesfehérvári Comenius azonos 100 százalékos eredménnyel! Fejér megyében pedig abszolút első: az Oktatási Hivatal köznevelési információs rendszerében bárki megnézheti, hogy azok közül az iskolák közül, amelyekben minden érettségiző bizonyítványt szerzett, kizárólag a Comeniusban vizsgázott mindenki - sikeresen - emelt szinten.

Az Oktatási Hivatal köznevelési információs rendszerében elérhetők a tavalyi érettségi statisztikák. Az alábbi Fejér megyei középfokú iskolákban szerzett bizonyítványt mindenki, aki érettségi vizsgát tett (vagyis volt 100 százalékos a bizonyítványt szerző tanulók aránya):

Székesfehérváron a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Gorsium Gimnázium és Művészeti szakgimnázium, a Székesfehérvári SZC Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája érettségiző tanulóinak mindegyike bizonyítványt szerzett. Megyei szinten ugyanez a helyzet a a gárdonyi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium és az abai Atilla Király Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak mindegyike érettségizőivel. 

Fejér megyében az érettségizők közül kizárólag a Comeniusban tett mindenki emelt szintű érettségit, sikeresen.

- A pedagógusok és a tanulók közös célja az emelt szintű érettségi, valamennyi végzősünk tovább szeretne tanulni és mindenki felsőfokú nyelvvizsgát tesz le, a Comenius iskola tanulói közösségében ez az elfogadott mérce – fogalmazott a Comenius igazgatója a hír hallatán, s hangsúlyozta: a diákok mindezt vidáman, együttműködve, egymást segítve művelik. - Az idei tanévben is legalább egy tárgyból mindenki emelt szintű érettségire jelentkezett, az intézményi próba érettségik 60 százalék feletti, azaz jeles átlagot mutatnak. Az érettségire készülők valamennyien legalább két szaktantárgyból angol nyelven vizsgáznak, sokan folytatják tovább a tanulmányaikat ismét külföldi egyetemeken.

Ez a siker, tette hozzá Rockenbauer Lajos, hozzátéve: s egyenes következménye a hangsúlyozottan a pedagógiát előtérbe helyező oktatásnak, a motiváció alapú pedagógiai értékelésnek és a tanulók iránti tiszteletnek, szeretetnek.Az iskola sajtóközleményeNyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
 • Palló
 • KormendiSirko
 • MalmasAgrar
 • Cserépkályha
 • Hollanderfehervar
 • Jobb hirdessen