• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Magazin Szurikáta pár és kenguru is költözik a megújuló Börgöndpusztai Állatsimogatóba
2019-04-14 08:25

Szurikáta pár és kenguru is költözik a megújuló Börgöndpusztai Állatsimogatóba

|

(Fotó:OKK Fehérvár)
Ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Börgöndpusztai Állatsimogató. A létesítmény eddig is rendkívül gazdag állatállománya egy szurikáta párral bővül, a hím állatot már most, míg a párját a jövő hét elejétől láthatjuk, és hamarosan egy kenguru is érkezik. Az állatsimogató a hét minden napján 9 órától tart nyitva, a gyerekcsoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják.
A tulajdonos, Hajdu Sándor 2017 januárjában vette meg a területet, melyet jelentős tőkebevonással gyakorlatilag megmentett az enyészettől. A fejlesztésre korábban is folyamatosan törekedtek, azonban az egyesületi forma miatt a rendelkezésre álló források szűkösek voltak, végül a tulajdonosváltás oldotta meg a helyzetet.

A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a börgöndpusztai horgászparadicsomban és szabadidőparkban kulturált szálláshelyek, kemping, sütő- és főzőhelyek, illetve étterem szolgálja a kikapcsolódást. A létesítmény részeként működik a Börgöndpusztai – korábbi nevén Fertőzug – Állatsimogató, melynek összeállításánál igyekeztek minden igényt kielégíteni, hiszen háztáji és egzotikus állatokat egyaránt megismerhetnek a látogatók. A teljesség igénye nélkül vannak itt házi tyúk- és lúdfélék, kacsák, récék, pónilovak, vadászgörények, papagájok, de találunk lámát, kengurut, ormányos medvét, nagy marát,  mókust, térképmintás és szárazföldi teknőst, holland törpejuhot, törpe kecskét, kameruni bárányt, őzeket, nyuszikat, tengeri-, mangalica-, és törpemalacokat is. Az állatok jó része rendkívül szelíd, simogatható és szabadon mozog a park területén, így gyakorlatilag köztük sétálva szerezhetnek rendkívüli élményt az állatbarátok.

A létesítmény új tagokkal, szurikátákkal és kenguruval bővül. A szurikáta pár 2017-es születésű hím egyede Nagymarosról néhány napja már megérkezett, a nőstényt a Pécsi Állatkertből hozzák a jövő hét elején. Remény van arra, hogy szaporodni is fognak, újabb és újabb kölykökkel örvendeztetik meg a látogatókat. Ugyancsak a napokban hoznak egy nőstény benett kengurut, aki ráadásul vemhes, így itt születnek meg a kölykei – mondta el a mai szezonnyitón Hajdu Sándor tulajdonos.

Arról is szólt, hogy az állatsimogató területén egy homokos, zárt területen találják a látogatók a játszóteret, ahol vannak csúszdák, hinták és mászókák. A szelíd, lovagolható pónilovaknak köszönhetően szeretnék beindítani a lovagoltatást és lovaskocsikázást is, hogy bemutassák a falu és környezetének élővilágát, szépségeit, de lesznek nyári napközis táborok is. A horgászparadicsom látogatottsága a tavalyi évhez képest közel duplázódni látszik, és a szezon még csak most indul be igazán. Valószínűleg az átlagos helykihasználtság 70 százalék körüli lesz. A simogató látogatottsága a felújítási munkák előtt is szépen fejlődött évről évre, még a zárva tartó időszak alatt is sokan érdeklődtek.

A Fertőzug Állatsimogató létrehozása Péterfy Mihály nevéhez fűződik, azonban ő a körülmények alakulása miatt egy idő után már nem folytatta a létesítmény üzemeltetését. Hajdu Sándorral egy nagyszerű személy érkezett Börgöndpusztára, ő meglátta létesítményben rejlő értékeket és lehetőségeket – mondta a megnyitón Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Kiemelte, hogy a felújítások, a bővítések nemcsak a helyi közösségnek és Székesfehérvárnak, de a környező falvaknak is fontosak.

A Börgöndpusztai Állatsimogató hétfőtől vasárnapig, a hét minden napján várja a látogatókat. 9 órakor nyitnak ki és körülbelül 18 órakor zárnak, azonban megbeszélés szerint alkalmazkodnak a látogatók igényeihez. Gyermekcsoportokat is fogadnak kedvezményes belépőjeggyel, előzetes bejelentkezés alapján.
OKK Fehérvár
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
 • Palló
 • KormendiSirko
 • MalmasAgrar
 • Cserépkályha
 • Hollanderfehervar
 • Jobb hirdessen