http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-09-14 08:42

Kerékpáros túra és előadás

|
Két, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó programot szervez jövő héten a Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség. Szerdán előadás lesz Európa legszebb nemzeti parkjairól, míg szombaton kerékpáros túra indul a város körül.

Természeti értékeink megóvásában, bemutatásában kulcsfontosságú szerepük van nemzeti parkjainknak, melyek Európában 1909-ben kezdték meg működésüket, mára pedig a kontinens 45 országában több mint 250 park található.

 

Ezúttal kontinensünk 10 legszebb, táji értékben is gazdag nemzeti parkját mutatja be az előadást, melyet Kiss Gábor oktató, tréner,  az Eszterházy Károly Egyetem - Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tudásmenedzsment Igazgatóságának igazgatója tart. A program a Fehérvári Civil Központban lesz szeptember 19-én, szerdán 16.45 órától.Szeptember 22-én, szombaton „Kerékpáron Fehérvár körül nagykörön” címmel biciklis túra is lesz a természetbarátok szervezésében. A résztvevők 9 órakor találkoznak a Csitáry-kútnál, ahol Bakos Andrea Ágnes, Horváth István és Zseli Miklós túravezetők várják őket. Innen az  Iszkai Ipari Park – Szennyvíztelep – Maroshegyi körút – Ikarus – Sóstói Ipari Park és a volt Laktanyák – Börgöndpuszta – Kisfalud – Székesfehérvár útvonalon haladnak 45 kilométert. A túrára előre is lehet jelentkezni 2018. szeptember 19-ig Lőrentei Margitnál a lorentei.margit@gmail.com e-mail címen, vagy a 06/20/358-1235-ös telefonszámon  9-16 óra között.

A túra során készített képekkel a november hónapban rendezendő fotókiállításra lehet jelentkezni. Egy résztvevő 3 darab A5-ös formátumú képpel nevezhet, a három legjobb képet beküldő résztvevő díjazásban részesül. A képeket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület irodájába kell eljuttatni október 12-ig a 8000 Székesfehérvár, Móricz Zsigmond u. 14. címre. A kiállítás megnyitója 2018. november 8-án 17 órakor lesz a Fehérvári Civil Központban.

 

 

 

OKK Fehérvár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.