http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-10-30 08:35

Városi ösztöndíjra lehet pályázni

|

(A kép illusztráció)

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma ismét meghirdeti ösztöndíj pályázatát a jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári lakhellyel rendelkező fiataloknak, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak a támogatásra.

A pályázat benyújtásához az adatlapot kell kitölteni, és az abban felsorolt mellékleteket csatolni. Csak a hiánytalanul leadott és aláírt pályázatok érvényesek. A tanulmányi követelmény meghatározása a korábbiaktól eltérő. Az általános tanulmányi eredményre kapott pontok mellett a kiemelt tantárgyakra a 9-14. évfolyamon többletpontot lehet szerezni. Ezért a kötelező mellékletek közé bekerül az iskola igazolása a tanulmányi eredményről. a 7-8. évfolyamon 4,8, a 9-14. évfolyamon 4,5, a felsőoktatásban 4,2. Az iskola igazolása a középfokú intézményekben az adatlap második oldalán található táblázatba kerül. A felsőoktatási hallgatóknak a tanulmányi eredmény igazolását a 2018. tavaszi félévről kell benyújtani.

A kiemelt tantárgyak: gimnáziumban a matematika, a szakképzésben a matematika és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum által az adott iskolára megnevezett szakmai tárgyak (erről az iskola ad tájékoztatást). A gimnáziumban tanulók és a szakképzésben résztvevők ugyanannyi többletpontot kaphatnak, mert a gimnáziumban a két megelőző év matematika átlagát kell alapul venni. A szakképzésben a matematika, és a kijelölt szakmai tantárgy előző tanévi átlagát kell az iskolának igazolni. Az általános iskolák, és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI tanulóira a többletpont számítás nem vonatkozik, az ő pályázataik külön eljárásban kerülnek elbírálásra. 

A pályázatokat 2018. november 9-én 12.00 óráig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, vagy postán elküldeni a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. címre. A borítékon minden esetben szerepelnie kell a „Tóth Ösztöndíj” megnevezésnek.

Az adatlapokat lehet kérni az iskolákban és a hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, vagy letölthetőek a városi honlapról (www.szekesfehervar.hu/aktualis-palyazatok).

A pályázat eredményéről a Közalapítvány 2018. december 20-ig értesíti az iskolákat, ebből tudják meg a nyertesek az ünnepélyes átadás időpontját. A felsőoktatási hallgatók az adatlapon megadott e-mail címükön kapnak értesítést.
OKK Fehérvár

Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.