http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2018-11-22 13:03

Töltőállomás és Wi-Fi megújuló energiával két helyen a városban

|

(Fotó:OKK)
Az ősz a faültetések időszaka. Székesfehérvár Városgondnoksága mintegy 700 fát ültetett el az elmúlt hetekben a város közterein. Két különleges, modern alkotásnak is beillő fa is helyet kapott ezek között.
A Halesz és a Rózsa ligetben telepített, kizárólag napenergiával működő solar fák lehetővé teszik a mobileszközök töltését és az ingyenes wi-fi használatot is.

A Székesfehérváron most induló kezdeményezésről és a kínált szolgáltatásokról dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a mai kor kihívásainak megfelelő, a smart city fejlesztéseinek sorába jól beleillik e korszerű, környezetbarát technológia telepítése Székesfehérváron.

A „fa” ágaira szerelt napelemek megújuló energiával látják el a nyolc USB-s töltőközpontot és a Wi-Fi-t, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe a parkba látogatók. A solar fák és körülöttük a padok kihelyezése, a környezet kialakítása 4,5 millió forintból valósult meg.

„Ez egy próba, ha beválik, és ez a visszajelzésekből kiderül majd, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy a város közösségi terein fokozatosan kialakítsunk majd ilyen jellegű lehetőségeket.”

Bozai István városgondnok kiemelte, az ősz a faültetések ideje, így nagyon stílszerű, hogy a 700 élő fa ültetése mellett ez a két – igazán környezetbarát, térplasztikának is beillő – solar fa telepítése is megtörtént a város két nagyon közkedvelt, sokak által látogatott közösségi parkjában.
OKK Fehérvár 
 

Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.