• DrLendvai
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • Geszler
 • SzeletBurkTegla
 • Hirdessen Minálunk
 • drkokenyes

Rovatok:

Fejér megye Székesfehérvár Kulturális élet-Programok Székesfehérvár e heti kulturális, szabadidős és sport programjaiból
2019-01-06 09:36

Székesfehérvár e heti kulturális, szabadidős és sport programjaiból

|

2019. január 7. hétfő és január 13. vasárnap között Székesfehérváron:
2019. január 7. (hétfő)


17.00 órakor nyílik meg Vincze Mátyás papírmerítő kiállítása a Széna téri Tagkönyvtárban. A tárlatot Mórocz Istvánné, a Könyvkötők Országos Ipartestületének elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. Részletek az alábbi linken: https://www.vmk.hu/vincze-matyas-papirmerito-kiallitasa.
Helyszín: VMK Széna téri Tagkönyvtára
2019. január 8. (kedd)

10.00 órakor ortodox karácsonyi ünnepi liturgiát celebrál Pavle Kaplan esperes.
Helyszín: Szerb templom


16.00 órakor Herczog Edit volt EP-képviselő tart előadást az Európa Klubban. A program címe: EUrópa 2019.
Helyszín: Fő utca 3.


2019. január 10. (csütörtök)

17.00 órakor nyílik meg Szintai Kati Cserhát Art-díjas festőművész kiállítása, Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetőjének ajánlásával. Részletek az alábbi linken: https://www.vmk.hu/szintai-kati-emberek-es-sorsok-cimu-kiallitasa.
Helyszín: VMK, Olvasóterem


17.00 órakor a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében folytatódik a Közéleti Klub, melynek vendégei Sipos Melinda  designer, kulturális mediator és Puklus Péter képzőművész lesznek. Az újévi beszélgetésben szó lesz a meghívott pár pályafutásáról, a művészeti életről Magyarországon és a világban, a közélet aktuális kérdéseiről és a gyermeknevelésről.
Helyszín: Európa Klub (Fő utca 3.)
2019. január 11. (péntek)

Öt alkalomból álló, társadalmi integrációs  képzés kezdődik az Alba Caritas Hungarica Alapítvány szervezésében. A kiscsoportos tréningek a nehezen ismerkedő, kevésbé nyitott embereket szólítják meg. Részletek az alábbi linken: http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/38-oras-tarsadalmi-integracios-kepzes-januar-11-tol/.
Helyszín: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház


16.00 órakor kezdődik Lak István A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig

című könyvének bemutatója. A szerzővel Virágh Ildikó újságíró, a Kodolányi János Egyetem Rektori Kabinet kommunikációs vezetője  beszélget. Részletek az alábbi linken:
http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/lak-istvan-konyvbemutatoja-januar-11/.
Helyszín: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház


18.00 órakor nyitják meg Sándor János erdélyi fafaragó kiállítását Kisfaludon. A február 10-ig látogatható tárlatot Dr. Rubovszky László ajánlja.
Helyszín: Kisfaludi Közösségi Ház


19.00 órakor kezdődik az ötödik alkalommal megszervezett Városi Diákbál, amelyen Székesfehérvár különböző iskoláiba járó diákok találkozhatnak egymással, és a báli hagyományoknak megfelelő módon szórakozhatnak - idén a századeleji Gatsby-stílusban. A bálon a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa szórakoztatja a fiatalokat.
Helyszín: MOL Aréna Sóstó
2019. január 12. (szombat)

08.00 órakor nyitja meg kapuit a galamb- és kisállat-kiállítás a  V-61 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében. 50 fajta kisállat több mint 400 példányát láthatjuk, lesznek többek között galambok, díszbaromfik, nyulak és díszmadarak. A kiállítás vasárnap is folytatódik 08.00 és 14.00 óra között.
Helyszín: Volán Sportcsarnok (Börgöndi utca 14.)


10.00 órakor nyitja meg kapuit a kétnapos esküvőkiállítás a Novotelben. A házasságkötésre készülő pároknak lehetőségük lesz tortákat, süteményeket kóstolni, gyűrűket, ruhákat próbálni, dekorációkat, meghívókat válogatni, illetve betekinteni fotósok és videósok referenciamunkáiba. A kiállítás szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óra között várja a látogatókat.
Helyszín: Novotel Hotel


17.00 órakor kezdődik a IV. Nagy Fehérvári Bormustra. A résztvevők 20 borászat 100 borát kóstolhatják meg az év első boros eseményén.
Helyszín: Szent István Hitkotatási és Művelődési Ház


17.00 órakor kezdődik az Alba Regia Táncegyesület újévi családi táncháza.
Lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátszó és tánctanítás, majd 20.30 órától táncházi mulatság zárja a programot.
Helyszín: Táncház


19.00 órakor kezdődik a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély.  19.00 órakor kezdődik a jótékonysági borárveréssel egybekötött bál kulturális programja, melyben közreműködik Miklósa Erika, valamint Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző és a Cserta banda, a konferáló ismét Lengyel Zsófia paratriatlonista lesz.
Helyszín: MOL Aréna Sóstó


18.00 órakor a Doni áttörés 76. évfordulója alkalmából emléktűzgyújtás kezdődik a Don hőseiért a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség, a 457. sz. Cserkészcsapat és a Katonai Emlékpark Pákozd Nemzeti Emlékhely szervezésében. A katonai tiszteletadás mellett zajló eseményen megemlékező beszédet mond Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Az elesett hősökért ökumenikus imát mondanak a magyarországi történelmi egyházak képviselői.
Helyszín: Pákozd, Mészeg-hegy, Doni Emlékkápolna
2019. január 13. (vasárnap) 

10.00 órától a Hétpróba Meseház várja alkotó-fejlesztő foglalkozással az 5–9 éveseket Bartkó Ildikó vezetésével. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/events/1351912484966786/.
Helyszín: Kairosz Kultúrműhely (Megyeház utca 22.)


10.00 órakor Mágikus és mulatságos címmel kezdődik az Edu-Show, Zsiga Edvárd bűvészműsora. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/events/570053726739734.
Helyszín: Igéző
 OKK Fehérvár
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
 • Palló
 • KormendiSirko
 • MalmasAgrar
 • Cserépkályha
 • Hollanderfehervar
 • Jobb hirdessen