http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-04-16 12:57

Uniós forrásból újut meg a bölcsőde és a rendelő

|

(Fotó:OKK Fehérvár)
Megújult és megszépült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelő: európai uniós forrásból korszerűsítették az elektromos és fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tető és a homlokzat szigetelését, valamint akadálymentesítették az intézményeket.  A bölcsőde 192,36 millió, a rendelő 69 millió forintos beruházással lett korszerűbb.
A Százszorszép Bölcsőde 192,36 millió forintból újult meg: az Önkormányzat a TOP „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” pályázatának segítségével valósította meg a beruházást. Felújították az elektromos és fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tető és a homlokzat szigetelését, a burkolatokat, valamint akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. A forrásból korszerűsítették a bölcsőde udvari játékait, ezenkívül új fejlesztőjátékokat is beszereztek.


Szintén TOP-os pályázatból újították fel az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelő épületét, 69 millió forintból. Az infrastrukturális fejlesztés során korszerűsítették a tetőszerkezetet, hőszigetelték az épületet, megújult a homlokzat, és kicserélték a régi nyílászárókat is. A beruházással elkülönítették a védőnői szolgálatot és a rendelőt: így két külön bejáraton lehet megközelíteni az egészségügyi szolgálatokat. Az intézményben akadálymentesített bejáratokat és vizesblokkokat alakítottak ki.OKK FehérvárHozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.