Budaörs- Az Úr útjai kifürkészhetetlenek

Ez volt Bató Géza jelmondata...
A mai napon Bató Géza budaörsi tanító (1889-1958), a Budaörsi Passió létrehozója, és Dr. Sík Zoltán (1917-1997), Budaörs meghatározó plébánosa, posztumusz Budaörs Díszpolgárai lettek.

Budaörs - Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.


Budaörs - "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen...

Simsik Zsuzsanna az 1 sz. Általános Iskola igazgatónőjének Adventi hangversenyükön megosztott ünnepváró gondolatai…


Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (2. rész)

Az első részben Bíró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik budai területének vezetője segítségével bepillanthattunk abba az áldozatos és nem igazán hálás munkába, amelyet a szolgálat munkatársai végeznek az utcán, kunyhókban, közterületen, erdőkben. És most folytatjuk tovább a beszélgetést.

Budaörs - Minden jó, ha a vége jó

Ez a mondás többször bebizonyította, hogy, van benne valami igazság. A Bobák klub terveiben ezen a héten, szombaton az etyeki Filmstúdió meglátogatása szerepelt, de a stúdió bizonyos okokra hivatkozva lemondta az ötven fős csoport látogatását felajánlva egy másik napot a szombat helyett.

Budaörs - A budaörsi Polgármester kabinetfőnöke nem tudja mi az összefüggés december 1-e és Erdély elszakítása között

Vágó Csaba a budaörsi Polgármester kulturális ügyeket felügyelő kabinetfőnöke nem tudja, hogy mi a probléma azzal, hogy december 1-én a Budaörsi Latinovits Színház új, nyíltan liberális elveket valló igazgatója, egy román szerző darabját mutatta be a város által fenntartott színházban.

Budaörs - Valaminek történnie kellett a végén - avagy hogyan hazudik az MSZP


Az MSZP tiltakozik az ellen az eljárás ellen, ahogyan a párt alelnökét Komjáthi Imrét a földre teperték a karhatalom emberei a Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen. Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Komjáthi Imre csupán a szakszervezetek felhívásának tett eleget, amikor megkísérelte a rendőri blokád alatt lévő Kossuth tér visszafoglalását. Komjáthi Imrét a rendőrattak után térdsérüléssel kórházba szállították, jelenleg a Fiumei úti sebészeti ügyeleten vizsgálják.


Budaörs - St.Martin koncert Budaörsön

Az Adventi időszak második gyertyagyújtását követően  St.Martin koncertet adott  Budaörsön a  Katolikus Templomban. Mondanom sem kell, hogy egy talpalatnyi hely sem maradt a pontban hétkor, a kezdéskor érkezőknek, mert már a koncert kezdetét megelőzően tömöttek voltak a padsorok.

Budaörs - Karácsony alkalmával se gyártsunk szemetet!

Hazánkban egy átlagos ember évente 500 kg szemetet termel – és ebből a karácsony erősen kiveszi a részét. A Jófogás online kutatása közel négyezer embert kérdezett arról, hogy mennyi csomagolópapírt használnak ajándékozáskor, tisztában vannak-e ennek környezeti hatásával.

Budaörs - Budaörsi Advent 2018 - zenében

Három hétvégénk van még karácsonyig és szebbnél-szebb zenei élményekkel várnak minket a budaörsi helyszínek... nem könnyű a választás!

Budaörs - A hajléktalanok szolgálatában (1. rész)

Amikor elgondoltam, milyen ember lehet Biró Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik területi  szolgálatvezetője, akivel interjút akartam készíteni - középkorú, alacsony, kicsit pocakos férfit láttam magam előtt. Ehelyett a valóságban egy jóképű, magabiztos, fiatal férfival fogtam kezet, aki nagyon a helyén van és ráadásul még az öltözködése is trendi.

Budaörs - Alkotmánybíróság: Nem ütközik nemzetközi szerződésbe az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

Nem ütköznek nemzetközi szerződésbe a 2017-es költségvetés önkormányzati szolidaritási hozzájárulásra vonatkozó rendelkezései - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön közzétett határozatában.


Budaörs - Magyarországot gyalázó kommentárral reklámozta párizsi darabját a rendező

Törölt egy ma esti Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője Magyarországot gyalázó kommentárral „reklámozta” az előadást. 

Budaörs - Latinovits Színház 2019. január havi műsora

Az új esztendő műsorajánlatából nem hiányozhat a múlt esztendő két frissen bemutatott színdarabja az Arab éjszaka és a Karnebál. Továbbra is műsoron a Sötétség hatalma,és a Liliomfi, Legyetek jók ha tudtok és az Egerek és emberek színdarabok.

A szellemidézés  alkalmával Kaszás Attilára emlékezünk  a Major kávézóban.

A hónap végén illetve február elején újabb bemutatóra hivja a közönségét a Latinovits Színház a Négyszögletű kerek erdő főpróbájára majd premierjére.

Budaörs - Az ünnepek idején is biztonságban

A budaörsi rendőrök az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívják fel az állampolgárok figyelmét.

Budaörs - Hólesés

Ahogy az ősz télbe fordul, nyomban kiderül, hogy kis hazánk lakosságának döntő többsége időjárás-érzékeny, más szóval meteopata


Budaörs - Egy vérbeli minimalista 7 gondolata

arról, hogy miért vásárolunk össze minden vacakot, amire nincs is szükségünk. Joshua Beckera, a Wall Street Journal egyik legolvasottabb szerzője a minimalizmus témakörében publikál, nemrég pedig az amerikai Forbes felületén tett közzé egy kis írást arról, miért is szeretünk annyira felesleges javakat felhalmozni.

Budaörs - NÉVSOROLVASÁS

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 2018. november 26-ai éves, rendes közgyűlésén új tagokat választott szakosztályaiba.”

Budaörs - Zseniális játékkal, gálázva nyert a spanyolok ellen a női kézicsapat, jöhet az Eb-középdöntő!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb, legmeggyőzőbb győzelmét aratta a női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Fantasztikusan védekeztünk, remekül támadtunk, így könnyedén, 32–26-ra megvertük Spanyolországot, és két ponttal megyünk a középdöntőbe.


Budaörs - Okító vitákra lenne szükség a közéletben

Boross Péter: Kell egy olyan, a kulturális életet meghatározó szervezet, amely nem ad előnyt és pénzt olyanoknak, akik nem a nemzet ügyét szolgálják


Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]