Budaörs- Szarvashibák a Wittinghoff Tamás által beterjesztett költségvetési javaslatban

Szerdán délután tárgyalta Budaörs Város Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága, a város 2019. évi költségvetési tervezetét. A parázs vitában derült ki, hogy több helyen hibás a tervezet.  Kapitány Gábor, budaörsi KDNP elnököt, a bizottság tagját kérdeztük a kialakult helyzetről, és az egyéb, a vitában felmerült témákról.

Budaörs - A múlt tisztelete - a Magyar Történelmi Szalon programjai

A Magyar Történelmi Szalon közzétette tervezett programjait egészen júniusig. Az első lesz a Budai Királyi Palota történetének megismerése február 27-én, majd ezt minden hónapban követi egy-egy figyelemreméltó esemény, pl. a régen várt képoszlop újbóli felállítása az Alma utcában március 25-én. Érdemes megismerni a kínálatot!

Budaörs - Józsa Judit kerámiaszobrász bemutatja alkotásait

Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja a Budaörsi Polgári Kaszinó 2018. novemberében megtartott lenyűgöző és felejthetetlen előadásán ajánlotta fel, hogy ez év tavaszán személyesen tárlatvezetést tart kiállítótermeiben.

Budaörs - Hétvégi házi feladatok

A nyaralók és hétvégi házak sajnos sok esetben válnak a bűnelkövetők célpontjává, mert a tulajdonosok ősszel és télen ritkán látogatják házaikat, kieső helyen vannak, nincsenek jelen a szomszédok sem. Az őszi időszakban elnéptelenedő nyaralókra mind a természet, mind a betörők komoly kockázatot jelentenek. 

Budaörs - ÉBREDJ, BUDAÖRS!

Február 28-tól egy hosszú hétvégén át: jóga, pilates, szemtorna, séta, futás, túra...  az egészség megszerzése és megőrzése jegyében a budaörsi Jókai Művelődési Ház szervezésében. A teljes program itt!

Budaörs - Történet az utolsó szerelemről a Latinovitsban

Történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről – fanyar humorral, parádés szereposztásban.Tegnap este február 17-én vasárnap új színdarab bemutatójára került sor, amely a Latinovits színház és az Orlay stúdió közös munkájaként került a nézők elé. Hanif Kureishi regényéből készült adaptációt színpadra alkalmazta Török Tamara rendezte Deák Krisztina.
Két öreg barát, két híres színész hétköznapjait mindenestül felforgatja egy fiatal lány. Az egyikük a mennyországban érzi magát vele, a másikuk életét pokollá teszi.


Budaörs - Hétvégi házi feladatok…

A nyaralók és hétvégi házak sajnos sok esetben válnak a bűnelkövetők célpontjává, mert a tulajdonosok ősszel és télen ritkán látogatják házaikat, kieső helyen vannak, nincsenek jelen a szomszédok sem. Az őszi időszakban elnéptelenedő nyaralókra mind a természet, mind a betörők komoly kockázatot jelentenek

Budaörs - Közös élménynapokat indít a Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája

A Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája közös programsorozatot indít az iskolások részére. Az „Élményteli osztálykirándulások” néven futó együttműködés kedvező áron nyújt lehetőségeta diákcsoportoknak, hogy felfedezzék mindkét élménykomplexumot. 


Budaörs - Kérdések és válaszok

A Latinovits Színház új igazgatója Berzsenyi Bellaagh Ádám pályázatában azt a nem könnyű feladatot vállalta, hogy az elkövetkezendő öt színházi évben terveit valóra váltva a színdarabok kiválasztásával minden nézői igényt kielégít. Ennek a tervnek megvalósulása képen a múlt esztendőben számos új színdarabbal örvendeztette meg közönségét közöttük a gyerekeknek szóló Lázár Ervin meséjének színpadi változatával, a Négyszögletű Kerek Erdővel.

Budaörs - Hamarosan indul a pollenszezon, így előzhetjük meg az allergiás tüneteket

A mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy virágzásával az első tavaszi hónapokban elkezdődik a hivatalos pollenszezon. Nem szabad elhanyagolni a tüneteket, a kezeletlen allergiás náthából akár allergiás asztma is kialakulhat. Bőrvizsgálatra a tünetmentes időszak a legalkalmasabb, ezért a következő hetekben érdemes szakorvoshoz fordulni.


Budaörs - Szülők, akik félnek gyermekeiktől...

Mi az oka annak, hogy egyre több gyermek küzd "magatartászavarral"?


Budaörs - Egy ház a Templom téren

Azok számára, akik a 70-es években költöztek Budaörsre, megszokott látvány a gyógyszertár melletti „zöld ház”. E ház történetéről Fehérné Klára mesélt, aki részt vett az alapozástól a beköltözésig, ma ismét a ház lakója és közös képviselője. Éppen a ház adminisztrációjával foglalkozott, amikor felkerestem.


Budaörs - Boldogságkapu várja a házaspárokat a templom előtt!

A  Házasság Hetéhez kapcsolódóan felvirágozott  "Boldogságkapu" várja a házaspárokat a budaörsi katolikus templom előtt, ahol a párok fényképezkedhetnek.  Időpont: február 17. vasárnap 10 óra és fél 12 táján (a 9 órás és fél 11-es misék után, a házaspárok megáldását követően).

Budaörs - Der Talisman

Különleges alkalom, hogy eredeti német nyelven nézhetjük meg az osztrák szerző, Johann Nepomuk Eduard Ambrosius Nestroy (7. Dezember 1801 Wien - 25. Mai 1862 Graz) zenés darabját. Regisztrálni itt lehet: info@heimatmuseum.hu!

Budaörs - Rekordévet zárt 2018-ban Budapest turizmusa

Jelentősen nőtt a belföldi vendégszám, de sok turista érkezett az Egyesült Államokból, Kínából és Németországból is


Budaörs - Beindult a kannabisz-lobbi az EU-ban

Az Európai Uniónak ösztönöznie kell az orvosi kannabisz használatát, az egészségbiztosítási rendszereknek támogatniuk kell a kannabisz alapú gyógyszereket, a hatóságoknak pedig egyértelműen meg kell határozniuk az orvosi kannabisz felhasználási területeit – rögzítették az európai parlamenti (EP-) képviselők szerdán elfogadott állásfoglalásukban.


Budaörs - Herwerth István menekülése a pokolból

1945. február 13-án véget ért Budapest ostroma. A Vár alatt lévő sziklakórházban sebesült katonák várták sorsuk jobbra fordulását. Azt most már tudjuk, - amiről évekig nem beszéltek, - hogy mi lett a fogságba esettek végzete. Egy budaörsi fiatalember a csodával határos módon megmenekült. Felesége, az azóta már elhunyt Hefner Borbála mesélte el a megrázó történetét.


Budaörs - Nácivádak a svéd baloldaltól

Elszakadt a cérna a stockholmi szociális ügyi miniszternél a magyar családtámogatásiprogram miatt, a sajtóban a harmincas évek Németországához hasonlítják hazánkat


Budaörs - Franciaországban hivatalosan nem használják az anya és apa kifejezést az iskolákban


Nem lehet mától anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban – hivatalosan Szülő 1 és Szülő 2 az új elnevezés – írja az Origo.hu.


Budaörs - Isten is átélte a válás tragédiáját

A héten tizenkettedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek a Házasság hetét azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a házasság fontosságára, értékeire, szentségére és segítséget nyújtsanak a házasságra készülőknek vagy azoknak, akik párkapcsolati problémákkal küzdenek.
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]