Budaörs- A nők infarktusa más!

Az alábbiakat egy kórház sürgősségi részlegén dolgozó ápolónő tette közzé, akinek egyik betege pontosan leírta saját szívinfarktusának történetét. A közreadó szerint ez volt a szívinfarktus bekövetkeztének egyik legjobb leírása, ami a kezébe került, ezért arra kérte olvasóit: olvassák el és küldjék tovább!

Budaörs - Eső után is színpompás volt a virágszőnyeg

Tegnap este kétségeim támadtak: mi lesz másnap a virágszőnyeggel? Hiszen villámok cikáznak, ömlik az eső, ki tudja, meddig esik még Budaörsön. Talán holnap is? De reggelre elállt az égi áldás és a szokásos sürgés-forgás, tevékeny munka fogadott a templom körül.

Budaörs - Lechner Judit pompás kertjében jártunk

Juditot biokertészként ismerik a budaörsiek. Évente egyszer megnyitja kertjét a látogatók előtt. Egy szakember jól ki tudja választani azt a megfelelő időpontot, hogy mikor a leglátványosabb a virágbirodalma. Bizony, ámulva mentünk fel az úton, és nem győztük csodálni a színpompás sokféleséget.


Budaörs - Sárgadinnye kóstoló a Gazdapiacon

Végre itt a nyár, aminek eljövetelét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy megérett a sárgadinnye. Mint minden szezonális gyümölcsöt így ezt az aranyhúsú édességet is azok közé sorolta a Gazdapiac amelyet kóstoltatni és népszerűsíteni kíván, hiszen a sárgadinnye is a magyar föld terméke.

 

Budaörs - Kerítésbontás a 130. születésnapját ünneplő Budaörsi Vasútállomáson

Levéllel kereste fel a MÁV Zrt. illetékeseit a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár köre azzal a kéréssel, hogy engedélyezzék annak a drótkerítésnek a lebontását, ami a kertbarátok által 10 éve kialakított és gondozott park részt elválasztja a mögötte lévő zöld területtől. Itt egy régi, terméskő szökőkút maradvány is található a több, mint 100 éves hársfa, és a díjnyertes gesztenyefa árnyékában.


Budaörs - A Nyugdíjas Polgári Egyesület Székesfehérváron járt

Az éves tervünk soron következő programja Székesfehérvárra irányított bennünket. Az út szervezői ,a Sütő – Minker házaspár Agárdon csatlakozott hozzánk,így együtt volt a csapat.


Budaörs - Kezdődik a csillagászati nyár: ma lesz az év legrövidebb éjszakája

Pénteken veszi kezdetét a csillagászati nyár. Június 21-én van a nyári napforduló napja, így a péntekről szombatra virradó éjjel lesz a legrövidebb ideig sötét az évben. Az éjszaka mindössze 7 óráig és 59 percig tart majd.
Budaörs - Megdőlt a napi csapadékrekord szerdán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint egy hatvanhárom éves rekord dőlt meg. 


Budaörs - Így ünnepelték a Pedagógus napot a nyugdíjas pedagógusok

Kilenc éve alakult meg a budaörsi Nyugdíjas Pedagógus  Klub, Bandur Erzsébet vezetésével. Az eltelt évek alatt a tagok számára minden esetben kiemelt ünnepnek számított a pedagógusnap. Így volt ez most is, 2019-ben.


Budaörs - Az Oltáriszentség ünnepe

Az Úrnap mindig is jelentőségteljes egyházi ünnep volt a budaörsi hívek életében. Bár napjainkban a virágszőnyeg hosszúsága már nem éri el a régit, de ma is sok ember munkáját dicsérik a szép motívumok, változatos formák, színek.


Budaörs - Vasárnap Úrnapi virágszőnyeg Budaörsön

Úrnapi virágszőnyeg Budaörsön, június 23-án vasárnap a 9 órás szentmisét követően.


Budaörs - Nálunk nyaral az unoka

Tikkasztó a meleg, dühöng a nyár, csak strandon, vagy vízközelben lehet kibírni. A szülők dolgoznak, az unoka a nagyszülőknél nyaral. Mindennapos életkép… amelyben nagyon sok érzelem és lehetőség rejtőzik. Amióta a világ a világ a szeretet egyik legvarázslatosabb formája az, amelyik nagyszülők és imádott unokáik között sugárzik.


Budaörs - Elhunyt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője

89 éves korában elhunyt Horváth Ádám a Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, a Szomszédok „atyja”. 


Budaörs - Bayer Zsolt - A felelősségről

Tényleg ki tudta mondani. Ország-világ előtt, gyűlölettől eltorzult arcával, pengévé szorított szájjal mondta ki: a nemrég történt hajókatasztrófáért Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Rogán Antal a felelős. Így beszéltek hajdan, s így mondtak megfellebbezhetetlen ítéletet a jakobinusok és a bolsevikok is. Ilyen eltorzult arccal és még inkább eltorzult aggyal sziszegték, ki a felelős, ki a bűnös, ki méltó megvetésre, halálra.


Budaörs - Permetezik a vadgesztenyefákat

Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2019. június 19-e és július 5-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes. 


Budaörs - Szélsőségesen magyarellenes román tudósnak hálálkodott az MTA elnöke

Június 14-én az erdélyi Kolozsváron járt Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a vállaltan magyarellenes Ioan-Aurel Pop, a Román Tudományos Akadémia elnöke és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektoránál. Popot még a saját kollégái is kritizálják a XIX. századi stílusú nacionalizmusa, a sovinizmusa, illetve a szélsőségesen magyarellenes nézetei miatt, de Lovász ezeket nem tette meg, helyette hálálkodott neki. 


Budaörs - Érdemes szerdáig várni a tankolással

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.


Budaörs - Korábban bezárnának az áruházak vasárnaponként


Önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben, ha a vásárlók elfogadják a munkavállalók szempontjából kedvező és egyes cégeknek kifizetődőbb változást — értesült a Magyar Nemzet. 


Budaörs - Szúnyogirtás június 17-én és 18-án

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs belterületén az OEK által engedélyezett szerekkel és dózisban szúnyoggyérítés történik június közepén. 

Pótnap: június 19-20.

forrás:budaörs.hu
w

Budaörs - Köszönöm, hogy befogadtatok

Klárika nem kertelt, ott helyben meghívott maguk közé. Ez 2015-ben történt. Sok és sokféle sötét felhő ment már át életem egén akkorra, amikor egyszer csak ott találtam magam egy közösségben, ahol nem csak kollegákra, hanem barátokra is leltem.
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]