• SzeletBurkTegla
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • GeszlerPince
 • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Helyi közélet

Bejött az okos tömegközlekedés a tatabányaiaknak

Túl van a tízmilliomodik utason Tatabánya okos tömegközlekedési rendszere, amely az utasoknak minőségi szolgáltatást, a városvezetésnek pedig gazdaságos üzemeltetést biztosít.
tovább »

Okos melegvíz-órákat szerelnek fel Tatabányán

(A kép illusztráció)
Tatabánya 24 ezer lakótelepi lakásába távolról leolvasható, okos, melegvíz-fogyasztást mérő órákat szerel fel az önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltató - közölte a városháza az MTI-vel.
tovább »

A tatabányai bölcsődék dolgozóit köszöntötték

(Fotó:tatabanya.hu)
"Virágcsokorral, emléklapokkal és elismerő szavakkal köszöntötték a Tatabányai Egyesített Bölcsődék össze dolgozóját a Városházán.
tovább »

Letették Tatabányán a megújuló megyei könyvtár alapkövét

(MTI fotó/Bodnár Boglárka)
Letették Tatabányán a megújuló megyei könyvtár alapkövét
tovább »

Korszerűsödött a Sárberki Bölcsőde

"Kívül-belül megszépült a Sárberki Bölcsőde, ezzel immáron a Tatabányai Egyesített Bölcsődék mind az öt telephelye megújult az elmúlt két év során.
tovább »

Mélygarázs és szolgáltató ház épül

(A kép illusztráció! - Fotó:Nagy Pál)
"A jelentősen megnövekedett gépkocsiforgalom miatt a városközpontban kialakult folyamatos parkolási problémák enyhítése céljából hazai és európai uniós forrásokból a leromlott állapotú, jelenleg 125 parkolóhelyet biztosító, töredezett aszfaltburkolatú   megyeháza parkoló helyén megépülhet az  új 300 gépjármű befogadására alkalmas mélygarázs, mely teljes egészében önkormányzati tulajdonban lesz, és Tatabánya kártyával ingyenes parkolási lehetőséget biztosait majd, kerékpár tárolóval és elektromos autótöltési lehetőséggel.
tovább »

Költözik a központi könyvtár Tatabányán

Elérkezett az idő, hogy búcsút vegyünk a JAMK központi könyvtárának régi épületétől. Az épület felújítási munkálatai rövidesen megkezdődnek, ezért a könyvtár ideiglenes helyre költözik.
tovább »

Szabó György lett idén Tatabánya Díszpolgára, további kitüntetéseket is adtak át

(Fotó:tatabanya.hu)
"Városunk legrangosabb elismerését a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen adták át.
tovább »

Hagyományos szakmákat próbálhattak ki virtuális térben - Szakmavilág roadshow Tatabányán

Hagyományos szakmákat ültettek át virtuális térbe, s 21. századi technikával próbálhatták ki tudásukat a fiatalok a divat, az építőipar, az autószerelés és a vendéglátás területén. A Megyeháza parkolójában lévő Szakmavilág roadshow kamionját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indította el országos körútjára, melynek célja, hogy az iskolaválasztás előtt álló diákok megismerkedhessenek a hagyományos szakmákkal is, segítve ezzel a tanulókat a választásban.
tovább »

T-Busz: új telephely

(Fotó:tatabanya.hu)
"Sajtótájékoztató keretében átadásra került a T-Busz új forgalomirányítási központja.
tovább »

Megkezdődött a tatabányai bányakórház katolikus gimnáziummá alakítása

(MTI fotó - Bodnár Boglárka)
A bontással megkezdődött az 1900-ban épült, romos bányakórház átépítése katolikus gimnáziummá - jelentette be a leendő oktatási intézményt fenntartó Székesfehérvári Egyházmegye püspöke pénteken, az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.
tovább »

A szociális munkásokat köszöntötték

(Fotó:tatabanya.hu)
"Ünnepélyes keretek között köszönték meg a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) dolgozóinak munkáját, kik az elmúlt években felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végezték munkájukat.
tovább »

Információs és koordinációs pont nyílt Tatabányán

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg azt az Európai Unió által finanszírozott, az Európai Szociális Alap által támogatott projektet, amelynek eredményeként idén áprilisban a megyeszékhelyeken 22 Információs és Koordinációs Pont kezdte meg működését.
tovább »

Betegbiztonságot növelő fejlesztés zárult a Szent Borbála Kórházban

(Fotó:Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

"Az országban ez idáig egyedülálló beruházás a számítógépes programon alapuló központi gyógyszeradagoló kialakítását és beüzemelését tette lehetővé.


tovább »

Elindult a távfűtés Tatabányán

"Szeptember 28-án, pénteken elindítja a fűtésszolgáltatást a távfűtéses tatabányai ingatlanokban a T-Szol Zrt.
tovább »

Állami vállalatok kínáltak állást Tatabányán

Állami Vállalatok Karrier Expója címmel rendeztek állásbörzét és információs napot kedden a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Dr. Fodor János tatabányai járási hivatalvezető köszöntőjében elmondta, a rendezvényen 27 kiállító közel 1100 állásajánlatot mutatott be. A hivatalvezető szólt arról is, hogy az érdeklődök összesen 62 munkakörrel ismerkedhettek meg, melyek között a nehéz fizikai munkától a jogi ismereteket igénylő munkakörökig terjedt a kínálat.
tovább »

Új keresztény közösségi tér Tatabányán

Élesztő Ház néven egy könyvesbolt köré létrejött, keresztény közösségi tér nyílt Tatabánya központjában. A Béla király körtéren lévő házban megtalálható a keresztény értékeket közvetítő hazai és nemzetközi könyvek széles választéka, de lehetőség van kölcsönzésre, valamint a hely kulturális, művészeti rendezvényeknek ad otthont.
tovább »

Bölcsőde felújítás Kertvárosban

"Sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően az idei évben további két bölcsőde újulhat meg Tatabányán – ezúttal Kertvárosban, illetve Sárberekben.
tovább »

Mi legyen az új utca neve? Tegyen javaslatot!

(A kép illusztráció!)

Elkészült a bánhidai körforgalom és a Madách Imre utcát a körforgalommal összekötő új út is, amelyet eddig „Polacsek köz”-ként ismertek a tatabányaiak.


tovább »

Napelemes rendszert létesítenek a tatabányai mentőállomáson

(A kép illusztráció!)

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.


tovább »

Kollégiummá alakítják a MÁV-szállót Tatabányán

Középiskolai kollégiummá alakítják a Tatabánya központjában lévő ötszintes egykori MÁV-szállót a Modern városok program keretében - mondta el a város polgármestere a csaknem egymilliárd forintos beruházás kivitelezési szerződésének aláírásán csütörtökön.
tovább »

Folytatják a tatabányai kórház korszerűsítését

"A Modern Városok Programban megítélt közel hat milliárd forintos támogatásnak köszönhetően el is kezdődött a kórház H épületének felújítása, ami csupán az első üteme a komplex fejlesztési csomagnak.
tovább »

Indul a felújítás

Az egykori tiszti kaszinó felújításának kivitelezési szerződését a szomszédos Jászai Mari Színházban írta alá Schmidt Csaba polgármester és Erdei Zoltán József, az EB Hungary Invest Kft. ügyvezetője Bencsik János országgyűlési képviselő jelenlétében.
tovább »

Várják a tatabányaiak javaslatait

(fotó:wikipedia)

Tatabánya önkormányzata várja a javaslatokat a Tatabánya Díszpolgára, Ezüst Turul Díj, valamint Szabó Ignác-díj adományozására.


tovább »

Módosult a forgalmi rend

A Bajcsy-Zsilinszky Endre és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, a Két kard emlékműnél épülő új körforgalom kialakításának első üteme lezárult. A folytatásban új forgalmi rendre kell számítania a gépjárművel közlekedőknek.
tovább »

Új műszerek a tatabányai kórházban

(fotó:tatabanya.hu)
Tatabánya város és Környe Önkormányzata, valamint a Becton Dickinson Magyarország támogatásával három nagyértékű berendezés érkezett a kórház Tüdőgyógyászati-, Kardiológiai-, és Neurológiai Osztályára.
tovább »

Gerecse Kapuja: bokrétaünnepség Tatabányán

(fotó:Nagy Pál)
Gerecse Kapuja néven turisztikai látogatóközpont épül a tatabányai Kő-hegyen, a Turul-szobor mellett. Az Európai Unió és a magyar állam 514,5 millió Ft-os támogatásából megvalósuló beruházás bokrétaünnepségét március 29-én tartották meg.
tovább »

Feltáró út épül a tatabányai ipari parkban

(a kép illusztráció)

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet bővítését - közölte a polgármester.


tovább »

Katolikus gimnáziummá alakítják Tatabányán a volt bányakórházat

(MTI fotó/Bodnár Boglárka)
Tatabányán az 1900-ban épült bányakórházból katolikus gimnáziumot alakítanak ki, a 3,5 milliárd forintos beruházást a Székesfehérvári Egyházmegye végzi el - mondta el a polgármester sajtótájékoztatóján.
tovább »

Társasházi felújítások Tatabányán - pályázati lehetőség!

(a kép illusztráció)

Tatabánya önkormányzata kamatmentes kölcsönnel támogatja a társasházak, lakásszövetkezeti házak tetejének vízszigetelését, illetve havária jellegű beruházások elvégzését.


tovább »

Több, mint két és fél milliárdos fejlesztések

2018-ban közel 1,2 milliárd forintból folytatódik Tatabányán a nagyszabású bölcsőde- és óvodafejlesztési program, de a gyermekintézmények korszerúsítése mellett gondot fordítanak az orvosi rendelők felújítására is. Új helyszínre költözik az orvosi ügyelet, míg az alsó- és felsőgallaiak energetikailag teljesen megújult szolgáltatóházakat vehetnek majd birtokba.
tovább »

Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei

(Átadó esemény Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója és Kelkó Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese, mb. igazgatóhelyettese részvételével)
Tatabánya Polgármesteri Hivatala és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 82 darab új tehergépjármű, téli, nyári, valamint négy évszakos gumiabroncsot adott át a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság számára.
tovább »

Tatabánya 91 milliárdot fordíthat fejlesztésre

(fotó:Nagy Pál)
Tatabánya önkormányzata a Modern városok program keretében 2022-ig 91 milliárd forintot fordíthat 16 beruházással a város fejlesztésére - ismertette a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár kedden.
tovább »

Tatabányán felújítják a Megyeházát

(forrás:commons.wikimedia - fotó:Szeder László)

Tatabányán megkezdődik az 1952-ben épült Megyeháza felújítása, 640 millió forintot fordítanak a Fő téren található ingatlan energetikai korszerűsítésére - ismertette Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja pénteki sajtótájékoztatóján.


tovább »

Megérkeztek Tatabányára az új buszok

(fotó:tatabanya.hu)

2018. január 1-jén forgalomba áll az első 20 új autóbusz Tatabányán. A Győrben gyártott magyar szólóbuszok közül tízet sorakoztatott fel a helyi közösségi közlekedést átvevő T-Busz Kft. a Földi Imre Sportcsarnok mögötti parkolóban. Innen indulhattak próbakörre a helyi sajtó képviselői Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke és Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője társaságában.


tovább »

Duplájára bővítik a megyei könyvtár olvasói terét Tatabányán

Kétszeresére bővül Tatabányán a József Attila Megyei és Városi Könyvtár olvasói tere, valamint új közösségi tereket alakítanak ki és növelik a raktárak, laborok területét egy 1,8 milliárd forintos átépítés keretében - mondta a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
tovább »

Megújult a rendelő

Korábbi kép a Gál István lakótelepen - tatabanya.hu)

Elkészült a korszerűsítési munkákkal a kivitelező Száfián és Társa Kft. a Gál István lakótelepen található négy felnőtt orvosi rendelőben, amelyek kívülről és belülről egyaránt megújultak.


tovább »

Főiskolai kollégiumot alakítottak munkásszállóvá Tatabányán

(MTI fotó/Bodnár Boglárka )
Egy volt főiskolai kollégiumból kialakított 200 férőhelyes munkásszállót adtak át csütörtökön Tatabányán, közel félmilliárd forintos beruházással.
tovább »

Megújult a negyven éves bölcsőde

Duplán ünnepelhetett kedden a Dózsakerti Bölcsőde, hiszen amellett, hogy befejeződtek a felújítási munkálatok, az intézmény idén lett 40 éves!
tovább »

"Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret"

A címben foglaltak szellemében hirdetett dolgozói körében önkéntes akciót a T-Szol Zrt.
tovább »

Tatabánya 41 új autóbuszt vásárolt

(fotó:tatabanya.hu)

A tatabányai önkormányzati tulajdonú T-Busz Kft. 41 új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést hétfőn, Kupi Gábor cégvezető tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárások után négy elektromos buszt szállíthat az Ikarus Egyedi Kft., a győri Kravtex Kft-vel 23 szóló autóbusz szállítására szerződtek, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-től pedig 14 csuklós autóbuszt szerez be a társaság.


tovább »

Megújul a Béla király körtér alsó útja

(fotó:tatabanya.hu)

Megkezdődött a Béla király körtér alsó útjának teljes körű felújítása. A kivitelező, Geotech Kft. tájékoztatása szerint forgalomkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani az újvárosi utcában.


tovább »

Tisztviselőházzal bővült a tatabányai bányászati múzeum

Tisztviselőházzal bővült a tatabányai bányászati múzeum: a Jó szerencsét emlékév keretében szerdán adták át a felújított egykori térmesteri lakást, amely korábban a szabadtéri múzeum területébe ékelődve, magántulajdonban volt.
tovább »

Bánhida: új út, új körforgalom

(térkép:tatabanya.hu)
A Polacsek köz teljes átépítésével és új körforgalom kialakításával folytatódik Bánhida és Dózsakert áprilisban elkezdett komplex kerékpáros közlekedésfejlesztése.
tovább »

E.ON transzformátor állomást avattak Tatabányán

Átadták az E.ON eddigi legnagyobb ipari beruházását az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. területén.
tovább »

Félmilliárdos út-és kerékpárútfejlesztés Tatabányán

Tatabányán megkezdődött egy közel félmilliárd forintos közlekedésfejlesztési program, 2018 nyaráig összekötik a város már meglévő kerékpárútjait, valamint új utcát és körforgalmat építenek a bánhidai városrészben - közölte a polgármester.
tovább »

Megújul Dózsakert

(fotó:tatabanya.hu)

Elkezdődött „A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója” elnevezésű projekt megvalósítása összesen több mint 1,8 milliárd forintos európai uniós támogatásból. A beruházás keretében a dózsakerti sétálóutcával együtt a Dózsa György út mentén található üzletek előtti terület is megújul, és akadálymentessé válik.


tovább »

Tatabánya 750 millió forintot nyert a közösségi művelődés fejlesztésére

Hétszázötven millió forintot nyert pályázaton a közösségi művelődés fejlesztésére Tatabánya - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a polgármester.
tovább »

Parkolófejlesztés

(a kép illusztráció)

Megduplázza az önkormányzat a parkolóhelyek számát az idei év legnagyobb parkolófejlesztésének köszönhetően a dózsakerti Vadász utca 56-60. mögött.


tovább »

Fejlesztések a Szent Borbála Kórházban

(MTI fotó)

A kórház működésének hatékonyságát elősegítő fejlesztések valósultak meg a Szent Borbála Kórházban 2017 első felében. A mintegy 500 millió forintos beruházás eredményeképpen olyan meghatározó pontokon történtek felújítások, amelyek nagyban megkönnyítik a kórházi élet mindennapjait.


tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Bejött az okos tömegközlekedés a tatabányaiaknak »
 • Okos melegvíz-órákat szerelnek fel Tatabányán »
 • A tatabányai bölcsődék dolgozóit köszöntötték »
 • Letették Tatabányán a megújuló megyei könyvtár alapkövét »
 • Korszerűsödött a Sárberki Bölcsőde »
 • Mélygarázs és szolgáltató ház épül »
 • Költözik a központi könyvtár Tatabányán »
 • Szabó György lett idén Tatabánya Díszpolgára, további kitüntetéseket is adtak át »
 • Hagyományos szakmákat próbálhattak ki virtuális térben - Szakmavilág roadshow Tatabányán »
 • T-Busz: új telephely »
  • KormendiSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen