• AMETISZT Könyvelőiroda
 • VizivilágHétkuti
 • Öreg Prés Étterem
 • GeszlerPince
 • SzeletBurkTegla
 • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Helyi közélet

Szabó György lett idén Tatabánya Díszpolgára, további kitüntetéseket is adtak át

(Fotó:tatabanya.hu)
"Városunk legrangosabb elismerését a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen adták át.
tovább »

Hagyományos szakmákat próbálhattak ki virtuális térben - Szakmavilág roadshow Tatabányán

Hagyományos szakmákat ültettek át virtuális térbe, s 21. századi technikával próbálhatták ki tudásukat a fiatalok a divat, az építőipar, az autószerelés és a vendéglátás területén. A Megyeháza parkolójában lévő Szakmavilág roadshow kamionját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indította el országos körútjára, melynek célja, hogy az iskolaválasztás előtt álló diákok megismerkedhessenek a hagyományos szakmákkal is, segítve ezzel a tanulókat a választásban.
tovább »

T-Busz: új telephely

(Fotó:tatabanya.hu)
"Sajtótájékoztató keretében átadásra került a T-Busz új forgalomirányítási központja.
tovább »

Megkezdődött a tatabányai bányakórház katolikus gimnáziummá alakítása

(MTI fotó - Bodnár Boglárka)
A bontással megkezdődött az 1900-ban épült, romos bányakórház átépítése katolikus gimnáziummá - jelentette be a leendő oktatási intézményt fenntartó Székesfehérvári Egyházmegye püspöke pénteken, az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.
tovább »

A szociális munkásokat köszöntötték

(Fotó:tatabanya.hu)
"Ünnepélyes keretek között köszönték meg a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) dolgozóinak munkáját, kik az elmúlt években felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végezték munkájukat.
tovább »

Információs és koordinációs pont nyílt Tatabányán

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg azt az Európai Unió által finanszírozott, az Európai Szociális Alap által támogatott projektet, amelynek eredményeként idén áprilisban a megyeszékhelyeken 22 Információs és Koordinációs Pont kezdte meg működését.
tovább »

Betegbiztonságot növelő fejlesztés zárult a Szent Borbála Kórházban

(Fotó:Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

"Az országban ez idáig egyedülálló beruházás a számítógépes programon alapuló központi gyógyszeradagoló kialakítását és beüzemelését tette lehetővé.


tovább »

Elindult a távfűtés Tatabányán

"Szeptember 28-án, pénteken elindítja a fűtésszolgáltatást a távfűtéses tatabányai ingatlanokban a T-Szol Zrt.
tovább »

Állami vállalatok kínáltak állást Tatabányán

Állami Vállalatok Karrier Expója címmel rendeztek állásbörzét és információs napot kedden a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Dr. Fodor János tatabányai járási hivatalvezető köszöntőjében elmondta, a rendezvényen 27 kiállító közel 1100 állásajánlatot mutatott be. A hivatalvezető szólt arról is, hogy az érdeklődök összesen 62 munkakörrel ismerkedhettek meg, melyek között a nehéz fizikai munkától a jogi ismereteket igénylő munkakörökig terjedt a kínálat.
tovább »

Új keresztény közösségi tér Tatabányán

Élesztő Ház néven egy könyvesbolt köré létrejött, keresztény közösségi tér nyílt Tatabánya központjában. A Béla király körtéren lévő házban megtalálható a keresztény értékeket közvetítő hazai és nemzetközi könyvek széles választéka, de lehetőség van kölcsönzésre, valamint a hely kulturális, művészeti rendezvényeknek ad otthont.
tovább »

Bölcsőde felújítás Kertvárosban

"Sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően az idei évben további két bölcsőde újulhat meg Tatabányán – ezúttal Kertvárosban, illetve Sárberekben.
tovább »

Mi legyen az új utca neve? Tegyen javaslatot!

(A kép illusztráció!)

Elkészült a bánhidai körforgalom és a Madách Imre utcát a körforgalommal összekötő új út is, amelyet eddig „Polacsek köz”-ként ismertek a tatabányaiak.


tovább »

Napelemes rendszert létesítenek a tatabányai mentőállomáson

(A kép illusztráció!)

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.


tovább »

Kollégiummá alakítják a MÁV-szállót Tatabányán

Középiskolai kollégiummá alakítják a Tatabánya központjában lévő ötszintes egykori MÁV-szállót a Modern városok program keretében - mondta el a város polgármestere a csaknem egymilliárd forintos beruházás kivitelezési szerződésének aláírásán csütörtökön.
tovább »

Folytatják a tatabányai kórház korszerűsítését

"A Modern Városok Programban megítélt közel hat milliárd forintos támogatásnak köszönhetően el is kezdődött a kórház H épületének felújítása, ami csupán az első üteme a komplex fejlesztési csomagnak.
tovább »

Indul a felújítás

Az egykori tiszti kaszinó felújításának kivitelezési szerződését a szomszédos Jászai Mari Színházban írta alá Schmidt Csaba polgármester és Erdei Zoltán József, az EB Hungary Invest Kft. ügyvezetője Bencsik János országgyűlési képviselő jelenlétében.
tovább »

Várják a tatabányaiak javaslatait

(fotó:wikipedia)

Tatabánya önkormányzata várja a javaslatokat a Tatabánya Díszpolgára, Ezüst Turul Díj, valamint Szabó Ignác-díj adományozására.


tovább »

Módosult a forgalmi rend

A Bajcsy-Zsilinszky Endre és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, a Két kard emlékműnél épülő új körforgalom kialakításának első üteme lezárult. A folytatásban új forgalmi rendre kell számítania a gépjárművel közlekedőknek.
tovább »

Új műszerek a tatabányai kórházban

(fotó:tatabanya.hu)
Tatabánya város és Környe Önkormányzata, valamint a Becton Dickinson Magyarország támogatásával három nagyértékű berendezés érkezett a kórház Tüdőgyógyászati-, Kardiológiai-, és Neurológiai Osztályára.
tovább »

Gerecse Kapuja: bokrétaünnepség Tatabányán

(fotó:Nagy Pál)
Gerecse Kapuja néven turisztikai látogatóközpont épül a tatabányai Kő-hegyen, a Turul-szobor mellett. Az Európai Unió és a magyar állam 514,5 millió Ft-os támogatásából megvalósuló beruházás bokrétaünnepségét március 29-én tartották meg.
tovább »

Feltáró út épül a tatabányai ipari parkban

(a kép illusztráció)

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet bővítését - közölte a polgármester.


tovább »

Katolikus gimnáziummá alakítják Tatabányán a volt bányakórházat

(MTI fotó/Bodnár Boglárka)
Tatabányán az 1900-ban épült bányakórházból katolikus gimnáziumot alakítanak ki, a 3,5 milliárd forintos beruházást a Székesfehérvári Egyházmegye végzi el - mondta el a polgármester sajtótájékoztatóján.
tovább »

Társasházi felújítások Tatabányán - pályázati lehetőség!

(a kép illusztráció)

Tatabánya önkormányzata kamatmentes kölcsönnel támogatja a társasházak, lakásszövetkezeti házak tetejének vízszigetelését, illetve havária jellegű beruházások elvégzését.


tovább »

Több, mint két és fél milliárdos fejlesztések

2018-ban közel 1,2 milliárd forintból folytatódik Tatabányán a nagyszabású bölcsőde- és óvodafejlesztési program, de a gyermekintézmények korszerúsítése mellett gondot fordítanak az orvosi rendelők felújítására is. Új helyszínre költözik az orvosi ügyelet, míg az alsó- és felsőgallaiak energetikailag teljesen megújult szolgáltatóházakat vehetnek majd birtokba.
tovább »

Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei

(Átadó esemény Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója és Kelkó Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese, mb. igazgatóhelyettese részvételével)
Tatabánya Polgármesteri Hivatala és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 82 darab új tehergépjármű, téli, nyári, valamint négy évszakos gumiabroncsot adott át a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság számára.
tovább »

Tatabánya 91 milliárdot fordíthat fejlesztésre

(fotó:Nagy Pál)
Tatabánya önkormányzata a Modern városok program keretében 2022-ig 91 milliárd forintot fordíthat 16 beruházással a város fejlesztésére - ismertette a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár kedden.
tovább »

Tatabányán felújítják a Megyeházát

(forrás:commons.wikimedia - fotó:Szeder László)

Tatabányán megkezdődik az 1952-ben épült Megyeháza felújítása, 640 millió forintot fordítanak a Fő téren található ingatlan energetikai korszerűsítésére - ismertette Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja pénteki sajtótájékoztatóján.


tovább »

Megérkeztek Tatabányára az új buszok

(fotó:tatabanya.hu)

2018. január 1-jén forgalomba áll az első 20 új autóbusz Tatabányán. A Győrben gyártott magyar szólóbuszok közül tízet sorakoztatott fel a helyi közösségi közlekedést átvevő T-Busz Kft. a Földi Imre Sportcsarnok mögötti parkolóban. Innen indulhattak próbakörre a helyi sajtó képviselői Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke és Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője társaságában.


tovább »

Duplájára bővítik a megyei könyvtár olvasói terét Tatabányán

Kétszeresére bővül Tatabányán a József Attila Megyei és Városi Könyvtár olvasói tere, valamint új közösségi tereket alakítanak ki és növelik a raktárak, laborok területét egy 1,8 milliárd forintos átépítés keretében - mondta a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
tovább »

Megújult a rendelő

Korábbi kép a Gál István lakótelepen - tatabanya.hu)

Elkészült a korszerűsítési munkákkal a kivitelező Száfián és Társa Kft. a Gál István lakótelepen található négy felnőtt orvosi rendelőben, amelyek kívülről és belülről egyaránt megújultak.


tovább »

Főiskolai kollégiumot alakítottak munkásszállóvá Tatabányán

(MTI fotó/Bodnár Boglárka )
Egy volt főiskolai kollégiumból kialakított 200 férőhelyes munkásszállót adtak át csütörtökön Tatabányán, közel félmilliárd forintos beruházással.
tovább »

Megújult a negyven éves bölcsőde

Duplán ünnepelhetett kedden a Dózsakerti Bölcsőde, hiszen amellett, hogy befejeződtek a felújítási munkálatok, az intézmény idén lett 40 éves!
tovább »

"Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret"

A címben foglaltak szellemében hirdetett dolgozói körében önkéntes akciót a T-Szol Zrt.
tovább »

Tatabánya 41 új autóbuszt vásárolt

(fotó:tatabanya.hu)

A tatabányai önkormányzati tulajdonú T-Busz Kft. 41 új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést hétfőn, Kupi Gábor cégvezető tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárások után négy elektromos buszt szállíthat az Ikarus Egyedi Kft., a győri Kravtex Kft-vel 23 szóló autóbusz szállítására szerződtek, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-től pedig 14 csuklós autóbuszt szerez be a társaság.


tovább »

Megújul a Béla király körtér alsó útja

(fotó:tatabanya.hu)

Megkezdődött a Béla király körtér alsó útjának teljes körű felújítása. A kivitelező, Geotech Kft. tájékoztatása szerint forgalomkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani az újvárosi utcában.


tovább »

Tisztviselőházzal bővült a tatabányai bányászati múzeum

Tisztviselőházzal bővült a tatabányai bányászati múzeum: a Jó szerencsét emlékév keretében szerdán adták át a felújított egykori térmesteri lakást, amely korábban a szabadtéri múzeum területébe ékelődve, magántulajdonban volt.
tovább »

Bánhida: új út, új körforgalom

(térkép:tatabanya.hu)
A Polacsek köz teljes átépítésével és új körforgalom kialakításával folytatódik Bánhida és Dózsakert áprilisban elkezdett komplex kerékpáros közlekedésfejlesztése.
tovább »

E.ON transzformátor állomást avattak Tatabányán

Átadták az E.ON eddigi legnagyobb ipari beruházását az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. területén.
tovább »

Félmilliárdos út-és kerékpárútfejlesztés Tatabányán

Tatabányán megkezdődött egy közel félmilliárd forintos közlekedésfejlesztési program, 2018 nyaráig összekötik a város már meglévő kerékpárútjait, valamint új utcát és körforgalmat építenek a bánhidai városrészben - közölte a polgármester.
tovább »

Megújul Dózsakert

(fotó:tatabanya.hu)

Elkezdődött „A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója” elnevezésű projekt megvalósítása összesen több mint 1,8 milliárd forintos európai uniós támogatásból. A beruházás keretében a dózsakerti sétálóutcával együtt a Dózsa György út mentén található üzletek előtti terület is megújul, és akadálymentessé válik.


tovább »

Tatabánya 750 millió forintot nyert a közösségi művelődés fejlesztésére

Hétszázötven millió forintot nyert pályázaton a közösségi művelődés fejlesztésére Tatabánya - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a polgármester.
tovább »

Parkolófejlesztés

(a kép illusztráció)

Megduplázza az önkormányzat a parkolóhelyek számát az idei év legnagyobb parkolófejlesztésének köszönhetően a dózsakerti Vadász utca 56-60. mögött.


tovább »

Fejlesztések a Szent Borbála Kórházban

(MTI fotó)

A kórház működésének hatékonyságát elősegítő fejlesztések valósultak meg a Szent Borbála Kórházban 2017 első felében. A mintegy 500 millió forintos beruházás eredményeképpen olyan meghatározó pontokon történtek felújítások, amelyek nagyban megkönnyítik a kórházi élet mindennapjait.


tovább »

Épül a látogatóközpont a Turul emlékműnél Tatabányán

(MTI Fotó: Krizsán Csaba)
Tatabánya, 2017. augusztus 24.
tovább »

Tatabánya 5,6 milliárd forintból újíthatja meg tömegközlekedését

(a kép illusztráció)

Tatabánya 5,6 milliárd forintot kap tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern városok program keretében, a támogatásról szóló okiratot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán adta át a város polgármesterének.


tovább »

Felújítják Tatabánya legnagyobb bölcsődéjét

Megkezdődött Tatabánya legnagyobb bölcsődéjének felújítása, az 1970-ben épült létesítményt 202 millió forintból korszerűsítik, európai uniós források felhasználásával - mondta el a polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.
tovább »

Alsógallai pünkösd

(forrás:wikipedia, fotó:Amba)

Májusfa-döntéssel, közös menettel és hagyományőrző családi programokkal várták az érdeklődőket az alsógallai pünkösdön hétvégén.


tovább »

Bölcsődei megújulás

Az első ütemben a Tatabányai Egyesített Bölcsődék öt telephelye közül a közeljövőben két helyszín újulhat meg egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően.
tovább »

Fiatalok pályázhatnak

A Tatabánya Hazavár programban újonnan meghirdetett második emeleti másfél szobás, összkomfortos, 51 m²-es lakás a Verebély László utca 4. szám alatt található.
tovább »

Felújítják Tatabánya első parkját

Az önkormányzat 150 millió forint ráfordításával felújítja a Jászai Mari Színház, Népház melletti parkot, melyet az 1930-as években alakított ki a Magyar Állami Kőszénbánya Részvénytársulat - mondta el a polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Szabó György lett idén Tatabánya Díszpolgára, további kitüntetéseket is adtak át »
 • Hagyományos szakmákat próbálhattak ki virtuális térben - Szakmavilág roadshow Tatabányán »
 • T-Busz: új telephely »
 • Megkezdődött a tatabányai bányakórház katolikus gimnáziummá alakítása »
 • A szociális munkásokat köszöntötték »
 • Információs és koordinációs pont nyílt Tatabányán »
 • Betegbiztonságot növelő fejlesztés zárult a Szent Borbála Kórházban »
 • Elindult a távfűtés Tatabányán »
 • Állami vállalatok kínáltak állást Tatabányán »
 • Új keresztény közösségi tér Tatabányán »
  • Palló
  • Cserépkályha
  • KormendiSirko
  • Jobb hirdessen