• SzeletBurkTegla
  • VizivilágHétkuti
  • Öreg Prés Étterem
  • GeszlerPince
  • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Magazin Kábítószert árultak Tatabányán - Ítélet az ügyben
2019-02-13 15:19

Kábítószert árultak Tatabányán - Ítélet az ügyben

|

(A kép illusztráció!)
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádirata alapján a bíróság két férfi – a harmad és a negyedrendű vádlottak – vonatkozásában az egyezséget jóváhagyta, illetve a két másik vádlottat is elítélte.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban már beszámolt (http://ugyeszseg.hu/vademeles-az-egyezsegkotest-kovetoen/) a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően négy elkövető közül kettő férfival kötött egyezséget az új büntetőeljárási törvény alapján.
 

A vádirati tényállás lényege szerint az első és a másodrendű vádlottak élettársak, míg a harmad és a negyedrendű vádlottak testvérek. Az első és a harmadrendű vádlottak 2017 április és október között Tatabányán rendszeresen speedet, extasyt, és marihuánát árultak. Az elsőrendű vádlott extasyt értékesített a harmadrendű vádlottnak, aki marihuánát adott el az elsőrendű vádlottnak.
 

Az elsőrendű vádlott az élettársával 2017. október 7-én Budapestre utazott, ahol az elsőrendű vádlott ismeretlen személytől 200 db extasyt vásárolt. Hazafelé az autópálya egyik tatabányai lehajtójánál az elsőrendű vádlott meglátta a rendőrautót, és ekkor az élettársa – anélkül, hogy ebben a párjával megegyezett volna -, a tablettákat a ruházatába rejtette, ezért őt az ügyészség bűnpártolással vádolta.
 

A harmadrendű vádlott marihuanát árult, amit a megbízása alapján a testvére szerzett be neki.
 

A testvérekkel az ügyészség a vádemelést megelőzően egyezséget kötött. Az ügyészség a vádiratban az egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a harmadrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, míg a negyedrendű vádlottat 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.
 

A Tatabányai Törvényszék a mai napon tartott tárgyaláson az egyezséget jóváhagyta, és azzal megegyező ítéletet hozott, ami jogerőre emelkedett.
 

A tárgyaláson az élettársak beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsőrendű vádlottat a törvényszék 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ő vonatkozásukban az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.


Az Ügyészség sajtóközleménye

 


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
  • KormendiSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen