Az orvosi ügyeletnek eddig helyet adó ingatlan több szempontból sem volt ideális már: fenntartása gazdaságtalan, megközelíthetősége tömegközlekedéssel és gépjárművel is bonyolult volt, illetve a sürgősségi kiszállások esetén az autók gyors kiállása sem volt könnyen megoldható.

Ezen szempontok figyelembe vételével esett a választás, a Győri úton található ügyeletes gyógyszertár szomszédságában lévő 185 négyzetméteres ingatlanra, amely a főúthoz való közelsége miatt könnyebben megközelíthető, és az orvos által felírt gyógyszerek kiváltásához sem kell már tovább utazni.

Az ügyelet elköltözetésénél fontos szempont volt, hogy olyan épületbe kerüljön, amely az infrastrukturális javakat tekintve maximálisan szolgálja a betegek megfelelő ellátását és kényelmét.

Az újonnan átadott orvosi rendelő az idősek számára tömegközlekedéssel és személygépjárművel egyaránt könnyen megközelíthető. Az érkező betegek a hét bármely napján igénybe vehetik a piac parkolóját.

Az ügyelet rendelési ideje nem fog eltérni az eddig megszokottól: a felnőtt háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfő-péntek) 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 8.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, míg a gyermek háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfő-péntek) 16.00 órától 22.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10.00 óra és 22.00 óra között vehető igénybe.

Az új rendelő révén modernebb, a mai kor igényeinek maximálisan megfelelő környezetben és felszereltséggel tudják ellátni a jövőben Tatabánya, Héreg, Környe, Szárliget, Tarján, Várgesztes, Vértessomló és Vértesszőlős közel 90 ezer lakóját."