• SzeletBurkTegla
  • VizivilágHétkuti
  • Öreg Prés Étterem
  • GeszlerPince
  • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Magazin Tanúk kihallgatásával folytatódott a mésztelepi emberölés ügyének tárgyalása
2019-03-26 10:39

Tanúk kihallgatásával folytatódott a mésztelepi emberölés ügyének tárgyalása

|

Tíz tanút hallgatott meg a bíróság az idős nőt megölő férfi és feltételezett felbujtójának ügyében.

A vád szerint az elkövetéskor 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, majd hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Az elkövető rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kért. A tél közeledtével a vádlott szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk.

Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért, de a vádlottnak nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó sértettől - akár erőszakkal is – készpénzt szerezzen. 2017. október 1-jén reggel, a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő besurrant.

A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és a sörösüveggel, ököllel, nagy erővel megütötte, illetve lábbal megrúgta a sértett fejét, test szerte bántalmazta. Ezt követően a támadó az asszony pénztárcájából kivett 5.000 forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket. Az idős sértett a kórházba szállítását követően, 2017. október 3. napján belehalt a bántalmazásba.
 

A 2019. március 25-én megtartott tárgyaláson a bíróság meghallgatta a sértett közvetlen szomszédait, a helyszínre érkező mentősöket, a másodrendű vádlott élettársát, valamint az elsőrendű vádlott ismerősét és az egyik volt zárkatársát is. A tárgyalást a bíróság elnapolta, a 2019. június 13-án tartandó tárgyaláson akár ítélet is születhet az ügyben.


A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

 Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
  • KormendiSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen