• SzeletBurkTegla
  • VizivilágHétkuti
  • Öreg Prés Étterem
  • GeszlerPince
  • hirdessen tatab

Rovatok:

Komárom-Esztergom megye Tatabánya Magazin Lányok Napja - Tatabányán is
2019-04-01 15:24

Lányok Napja - Tatabányán is

|

(Fotó:Lányok Napja Sajtó)
A felső tagozatos általános iskolás vagy középiskolás lányok mától, április elsejétől jelentkezhetnek a Lányok Napja ingyenes programjaira, amiket az eddigi fogadóhelyek listája alapján országszerte tizennyolc városban rendeznek meg:
Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaharasztiban, Egerben, Gyöngyöshalászon, Győrben, Kalocsán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Makláron, Miskolcon, Siófokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszaújvárosban, és Veresegyházán. A fogadóhelyek, a programok és a városok száma folyamatosan nő, ezért érdemes figyelni a Lanyoknapja.hu weboldalt.


2019-ben a Lányok Napjára jelentkező diákok április 30-án látogathatják meg azokat a gyárakat, laborokat és műszaki egyetemeket, amelyek programot kínálnak számukra. A fogadóhelyek egy napra nyitják ki kapuikat, hogy megmutassák, miért érdemes náluk tanulni és/vagy dolgozni, ezzel is ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, amiben nem csupán kiteljesedhetnek, hanem szükség is van rájuk.
 

Ugyanis a természettudományos, műszaki és informatikai területeken piacra lépő munkaerő mennyiségét a fiúk köréből már nem lehet tovább emelni, csak járműmérnökből háromszor annyira volna szükség, mint amennyi rendelkezésre áll. De megoldás mégis van: mivel ezekben a „férfias” szakmákban rendkívül alulreprezentáltak a lányok, ezért érdemes feléjük fordulni, és őket ösztönözni arra, hogy döntsék meg a velük szemben támasztott sztereotípiákat, és pótolják ők a hiányzó munkaerőt.


A Lányok Napja a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés Magyarországon, amit hazánkon kívül a világ számos országában megrendeznek. A Nők a Tudományban Egyesület által szervezett program célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, műszaki és informatikai pályák előnyeiről, a Lányok Napja Programiroda ezzel párhuzamosan szakmai segítséget nyújt a fogadóhelyek számára a minél érdekesebb és informatívabb programok megszervezéséhez.


A fogadóhelyek jelentkezését a programiroda folyamatosan várja, jelentkezni a Lanyoknapja.hu regisztrációs oldalán keresztül. A meghirdetett programokra a lányok pedig ezen az oldalon tudnak jelentkezni.
A "Lányok Napja Sajtó" közleményeNyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
  • KormendiSirko
  • Palló
  • Cserépkályha
  • Jobb hirdessen